FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Tan ne razmišlja o prodaji kluba, u narednom periodu namjerava dodatno ojačati klub!
Vincent Tan smatra da je investicija u Bordo klub dobar potez.
Burna dešavanja u i oko FK Sarajevo posljednjih dana su došla do usijanja. Nezadovoljstvo koje odavno vlada na relaciji navijači-uprava kluba, koje je dodatno narušeno lošim rezultatima ekipe, koja ove sezone igra neprepoznatljivo i nalazi se na šestom mjestu na tabeli, svakako je jedan od uzroka loše klime oko Bordo kluba. Dnevni Avaz je večeras objavio informaciju u kojoj se navodi da većinski vlasnik kluba, malezijski milijarder Vincent Tan pregovara sa nekoliko kupaca oko prodaje većinskog paketa dionica Bordo kluba.
Naš izvor blizak klubu iz Titove 38b, rekao nam je da Vincent Tan ne razmišlja o prodaji kluba te da se radi na planu kako klub ojačati u svim strukturama u narednom periodu. Investiciju u FK Sarajevo, malezijski milijarder smatra vrlo dobrim potezom i spreman je da pomogne da klub što prije izađe iz rezultatske krize. Kako smo saznali, zvaničnih ponuda za prodaju kluba nije niti bilo, a investitor ne razmišlja u tom pravcu. Ostaje da se vidi šta će se dešavati u narednom periodu.
pise ****
Burna dešavanja u i oko FK Sarajevo posljednjih dana su došla do usijanja. Nezadovoljstvo koje odavno vlada na relaciji navijači-uprava kluba, koje je dodatno narušeno lošim rezultatima ekipe, koja ove sezone igra neprepoznatljivo i nalazi se na šestom mjestu na tabeli, svakako je jedan od uzroka loše klime oko Bordo kluba. Dnevni Avaz je večeras objavio informaciju u kojoj se navodi da većinski vlasnik kluba, malezijski milijarder Vincent Tan pregovara sa nekoliko kupaca oko prodaje većinskog paketa dionica Bordo kluba.
Naš izvor blizak klubu iz Titove 38b, rekao nam je da Vincent Tan ne razmišlja o prodaji kluba te da se radi na planu kako klub ojačati u svim strukturama u narednom periodu. Investiciju u FK Sarajevo, malezijski milijarder smatra vrlo dobrim potezom i spreman je da pomogne da klub što prije izađe iz rezultatske krize. Kako smo saznali, zvaničnih ponuda za prodaju kluba nije niti bilo, a investitor ne razmišlja u tom pravcu. Ostaje da se vidi šta će se dešavati u narednom periodu.
pise ****
Zadnja izmjena: MCMXLVI, dana/u 25 okt 2016, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ocito da su nas navikli pa sad mozemo.BosnianKingdom je napisao/la:Ne možemo svaku sezonu halaliti
Tzv 'rekonstrukcija tima' svake sezone-
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Rambo vozi staadiJJJonHigh je napisao/la:Kruže usmene predaje da, na Ilidži, pravimo stadijon.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ko pise?MCMXLVI je napisao/la:Tan ne razmišlja o prodaji kluba, u narednom periodu namjerava dodatno ojačati klub!
pise ****
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tan je najbolje sto se moglo desiti nasem klubu..
Zanoravljate da smo bili pred bankrotom i kljucem u bravi, a sad smo na mnogo jacem nivou, sto se tice finansijskog dijela...
Nama fali taj sportski rezultat, ono sto cuva navijace, sto ih cine zadovoljnim..
Tan nije kriv zato sto se Jesic doveo i kasnije i otjero, pa mu se i dan danas placaju velike svote novca...
Pa hiljafu drugih igraca..
Staviti na papir koliko se tu para izgubilo, i to nije greska Tana vec ljudi koje je postavio.
On kao vlasnik je inao obavezu, da otjera ljude koji su previse trosili bez razloga
Mislim da dan danas trpimo to raskosno trosenje para, i nasa ekipa sada trpi, kao i mi navijaci...
Glupo je ovde pricati da treba Tan da ode..
Ako je istina za tih 7 milki budjeta, pa sramota je onda pricati da je neko zavrsno pipu.. Kad drugi sa 400k budjeta uzimaju kup..
Glavni krivci su oni koji su previse trosili bez razloga..
Zanoravljate da smo bili pred bankrotom i kljucem u bravi, a sad smo na mnogo jacem nivou, sto se tice finansijskog dijela...
Nama fali taj sportski rezultat, ono sto cuva navijace, sto ih cine zadovoljnim..
Tan nije kriv zato sto se Jesic doveo i kasnije i otjero, pa mu se i dan danas placaju velike svote novca...
Pa hiljafu drugih igraca..
Staviti na papir koliko se tu para izgubilo, i to nije greska Tana vec ljudi koje je postavio.
On kao vlasnik je inao obavezu, da otjera ljude koji su previse trosili bez razloga
Mislim da dan danas trpimo to raskosno trosenje para, i nasa ekipa sada trpi, kao i mi navijaci...
Glupo je ovde pricati da treba Tan da ode..
Ako je istina za tih 7 milki budjeta, pa sramota je onda pricati da je neko zavrsno pipu.. Kad drugi sa 400k budjeta uzimaju kup..
Glavni krivci su oni koji su previse trosili bez razloga..
sport 1.MortemHz je napisao/la:
Ko pise?
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Znaci, ne vjeruj im nista..MCMXLVI je napisao/la:sport 1.MortemHz je napisao/la:
Ko pise?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jesu levati ali su bolji od Avaza pa kako godjoker90 je napisao/la:Znaci, ne vjeruj im nista..MCMXLVI je napisao/la:sport 1.MortemHz je napisao/la:
Ko pise?

Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 25 okt 2016, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ko je predlago ove trenere Kramate i slicne ublehe? Nek fino sad odgovaraju covjeku jel on kriv sto je konto da su normalni,pa nam uvalili mud a za bubrege? Bilo gdje u svijetu trebaju da odgovaraju za javasluk i nerad,osim kod nas i jos se cude nesto sto im je spustio rucnu,neki ga cak i pljuju,to moze samo kod nas. Nisu sa najvecim budzetom barem otisli u evropu,nisu ni u vrhu lige evo druga sezona zaredom jel vam Tan kriv neradnici? Kazu investitor nije sad ostvario zadnje obecanje pa koliko toga vi niste ostvarili jeste li se ikada zapitali?
I ovo za ovog Ahmetova sam nacuo da je on bio potencijalni tj tajni kupac Olimpica al nista od tog se nije ostvarilo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jesi li uzeo dres?High je napisao/la:Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.
High je napisao/la:Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.

MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!
- Evolution87
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Sarajevo
hapuc je napisao/la:High je napisao/la:Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
-
- Kontakt:
hapuc je napisao/la:High je napisao/la:Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.

- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Gdje ga nade **** te on 

Ovako je reagovao kad je vidio ona pitanja

Zelim mu dug zivot i tesku bolest.
SARAJEVO
E sto se nasmija kvalitetno! A sad odoh da obrisem monitor od hracka..hapuc je napisao/la:High je napisao/la:Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ajd sad pretjerujemo,onda zelim to isto nasim kvazi legendama i svima sto su mogli a nisu ni pomislili da kupe bilo kakav ulog il pomognu klubu kad za virsle nismo imali,i kad su nas tjrerali sa treninga ipak su oni tad prihvatili nesto sto niko nije ni mislio da uzme u svoje ruke.fico je napisao/la:hapuc je napisao/la:High je napisao/la:Još malo pa ćemo igrati u grupnoj fazi LP.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovako je reagovao kad je vidio ona pitanja![]()
Zelim mu dug zivot i tesku bolest.
I ja sam postavio brdo pitanja i @streetstyle-u i ostalim ali sam dobio samo 5% odgovora.zagorski je napisao/la:Ovi sto amnestiraju Tana i blagosiljaju ga pitacu samo ovo:
-zasto je zadovoljan sa postojecom garniturom ljudi u klubu?
-zasto,ako mu je to prioritet,ne naredi da se u Akademiju dovesu strucni i sposobni kadrovi i
-zasto,ako se obavezao na to i ako mu je to cilj i interes,ne zavrsi radove na kampu i Akademiji ukljucujuci sve pratec objekte i sadrzaje?
Da se razumijemo. Tana ne želim amnestirati. Ono što želim je prvo sebi a onda i drugima pojasniti njegov odnos prema svim klubovima čiji je vlasnik pa tako i Sarajeva (većinski investitor).
Prvo i osnovno, a to sam obrazložio u postu iza gdje sam kratko analizirao razloge za imenovanje Choo-a i njegov model upravljanja klubovima, sam Tan je hladnokrvni poslovni magnat čije bogatstvo broji blizu 1 milijarde dolara. Sigurno to nije osvojio na lotu niti mu je to babo ostavio na računu. Njegovo bogatstvo je rezultat njegovog rada i pameti. U njegovo bogatstvo ulaze i klubovi.
Objasnio sam da klubove ne tretira kao igračke i zbog toga je postavio Choo-a. Možeš pročitati moj prethodni post, tu sve stoji.
Stavi se u njegovu poziciju. Imaš lovu. Želiš investirati. Usmjeriš tu lovu i prepustiš ljudima od povjerenja (koje možemo označiti i kao faktor stabilnosti investicije) da tu investiciju pretvore u željeni, planirani rezultat. To se ne desi. Šta radiš dalje? A) Nastavljaš davati lovu. B) Zaustaviš dotok novca i postaviš drugog čovjeka od povjerenja za kontrolora da procjeni jel ovi prvi mogu ili ne mogu. Zapamti samo da si hladnokvrni biznismen s piramidom ljudi ispod sebe a ne senilni pasionirani starac od kojeg se očekuje da sam, fizički i lično, hvata agente igrača za rukav ili dolazi s blokićem i digitronom na gradilište.
Vodeći se tom logikom ovako zamišljam odgovore na tvoja pitanja:
- zasto je zadovoljan sa postojecom garniturom ljudi u klubu?
- zašto se Kusturica, nakon poduže medijske samoizolacije, javlja tek u popodnevnim časovima na rođendan - i to ne sa čestitkom već sa izjavom čija je forma takva da podilazi navijačima a čija je funkcija da okrene navijače i zainteresiranu javnost protiv samog Tana, interpelacijom "predstavnika investitora" u čitavoj priči?
- zašto do sada nije bilo preuzimanja odgovornosti, transparentnosti i otvorenog odnosa prema navijačima i zainteresiranoj javnosti o problemima u klubu?
- zašto su izigrali povjerenje glavnog investitora i doveli se u ovakvu situaciju?
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave, mnon46, nedimmmm1337, Serha i 53 gosta.