FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 26 okt 2016, 00:42

Bravo @Septerra.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 okt 2016, 01:01

Jos jedno jako bitno pitanje je koliko Tan ulaze novca a koliko je od sponzora ,ulaznica,transfera .

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 26 okt 2016, 01:02

E vala ako edis kusturica i elvir kantardzic uspiju okrenuti raju protiv Tana, onda ne znam, **** ti ovo :D. Covjek koji ima milijarde, koji vodi cetiri kluba, koji nas je spasio dugova i dao sve uslove da budemo normalan i stabilan klub i da se sad "tjera" jer su edis i elvir rekli da je "zavrnuo pipu". Sigurno je Tan "glupan" koji nema pojma o zivotu pa ce dopustati da ga ovi levate kako hoce i kako stignu, ovi kojima je najveci uspjeh iznajmiti prostor za fan shop i glumiti lazne predsjednike, direktore i kurciti se sa nekim dulumom zemlje.

tastatura
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

dzumbastiko
Kontakt:

Post Postao/la dzumbastiko » 26 okt 2016, 01:08

bordobijeli je napisao/la:Jos jedno jako bitno pitanje je koliko Tan ulaze novca a koliko je od sponzora ,ulaznica,transfera .
Jos jedno pitanje koliko Tan pere novca preko Sarajeva ??

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 26 okt 2016, 01:10

Septerra je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Ovi sto amnestiraju Tana i blagosiljaju ga pitacu samo ovo:
-zasto je zadovoljan sa postojecom garniturom ljudi u klubu?
-zasto,ako mu je to prioritet,ne naredi da se u Akademiju dovesu strucni i sposobni kadrovi i
-zasto,ako se obavezao na to i ako mu je to cilj i interes,ne zavrsi radove na kampu i Akademiji ukljucujuci sve pratec objekte i sadrzaje?
I ja sam postavio brdo pitanja i @streetstyle-u i ostalim ali sam dobio samo 5% odgovora.

Da se razumijemo. Tana ne želim amnestirati. Ono što želim je prvo sebi a onda i drugima pojasniti njegov odnos prema svim klubovima čiji je vlasnik pa tako i Sarajeva (većinski investitor).

Prvo i osnovno, a to sam obrazložio u postu iza gdje sam kratko analizirao razloge za imenovanje Choo-a i njegov model upravljanja klubovima, sam Tan je hladnokrvni poslovni magnat čije bogatstvo broji blizu 1 milijarde dolara. Sigurno to nije osvojio na lotu niti mu je to babo ostavio na računu. Njegovo bogatstvo je rezultat njegovog rada i pameti. U njegovo bogatstvo ulaze i klubovi.

Objasnio sam da klubove ne tretira kao igračke i zbog toga je postavio Choo-a. Možeš pročitati moj prethodni post, tu sve stoji.

Stavi se u njegovu poziciju. Imaš lovu. Želiš investirati. Usmjeriš tu lovu i prepustiš ljudima od povjerenja (koje možemo označiti i kao faktor stabilnosti investicije) da tu investiciju pretvore u željeni, planirani rezultat. To se ne desi. Šta radiš dalje? A) Nastavljaš davati lovu. B) Zaustaviš dotok novca i postaviš drugog čovjeka od povjerenja za kontrolora da procjeni jel ovi prvi mogu ili ne mogu. Zapamti samo da si hladnokvrni biznismen s piramidom ljudi ispod sebe a ne senilni pasionirani starac od kojeg se očekuje da sam, fizički i lično, hvata agente igrača za rukav ili dolazi s blokićem i digitronom na gradilište.

Vodeći se tom logikom ovako zamišljam odgovore na tvoja pitanja:
- zasto je zadovoljan sa postojecom garniturom ljudi u klubu?
Odakle ti da je zadovoljan? U ovom momentu? Očito da nije čim je bilo promjena u junu 2016. Te promjene nisu samo personalne (izvoli provjeriti koja imena su napustila klub a koja dobila nove uloge) već organizacione. Čovjek je očito sredinom prošle sezone (tačnije 19. decembra 2015.) spremio Kena da uvode novi model a ovaj je to otpočeo uvođenjem sistema. Sad kakav je sistem u to ne ulazim. Ali jesam pisao o njemu, provjeri u jednom od mojih prethodnih postova ovdje.

Opet, nije da ti ljudi nisu imali kredita: 2 titule i play-off evropskog takmičenja. Neke poslove su dobro počeli, uključujući prvu fazu kampa i drugo ali su stali. Početak sezone 2015/16, očajan transfer rok i loš izbor trenera su ih početak tog zastoja koji se danas pretvorio u nazadovanje.

Sigurno da nije zadovoljan. Doveo je Kena da kontroliše proces. Ovima to smeta. Zašto? Ovo čemu svjedočimo ovih dana i čega će još biti će njegovo nezadovoljstvo načinom rada i odgovornih ljudi dodatno iskazati.
-zasto,ako mu je to prioritet,ne naredi da se u Akademiju dovesu strucni i sposobni kadrovi
Upoznat si sigurno s rezultatima Akademije? U kategoriji kadeta odbranjen naslov. U kategoriji junuora drugi i odbranjen kup. 7 mladića iz izlazne generacije juniora ušlo u prvi tim da bi u ovom momentu imao samo Herića, Rastodera, Kovačevića i Gljivu. Zapažena učešća na međunarodnim i domaćim turnirima. Tvoje pitanje je bolje adresirati Kusturici kao prvom čovjeku kluba koji je sve energije trebao uložiti u stvaranje sistema afirmacije igrača iz Akademije. A u ovom momentu i Komitetu za sportska pitanja.
-zasto,ako se obavezao na to i ako mu je to cilj i interes,ne zavrsi radove na kampu i Akademiji ukljucujuci sve pratec objekte i sadrzaje?
Mislim da sam već dao djelimičan odgovor. Kad ti investicija postane nestabilna prvo šta činiš je spriječavanje dotoka novca. Rukovodstvo kluba je od faktora stabilnosti postalo faktor nestabilnosti. Logično je da je zaustavio dotok novca dok investicija ponovo ne postane stabilna. Šta bi ti učinio na njegovom mjestu? Molim za odgovor.
Može sad runda mojih pitanja?
- zašto se Kusturica, nakon poduže medijske samoizolacije, javlja tek u popodnevnim časovima na rođendan - i to ne sa čestitkom već sa izjavom čija je forma takva da podilazi navijačima a čija je funkcija da okrene navijače i zainteresiranu javnost protiv samog Tana, interpelacijom "predstavnika investitora" u čitavoj priči?
- zašto do sada nije bilo preuzimanja odgovornosti, transparentnosti i otvorenog odnosa prema navijačima i zainteresiranoj javnosti o problemima u klubu?
- zašto su izigrali povjerenje glavnog investitora i doveli se u ovakvu situaciju?
Fina analiza,mnogo toga stoji,ali ipak mislim da se moze dati i malo drugaciji,po mom misljenju tacniji odgovor.
Po mojoj predpostavci Tan ili ce nas se uskoro kutarisati skroz (u sta vjerujem) ili ce izvrsiti totalnu cistku i dodati odredenu finansijsku injekciju (ako je ovako kako ti mislis),vrlo brzo ce se znati.
Jedno je sigurno brate,Kusta i ekipa su odavno izgubili kompas i treba da idu,ali isto tako se je pokazalo da pored niza kratkorocnih pozitivnih efekata dolazak Tana je u sustini,bar obzirom na njegov trenutni odnos prema klubu,dugorocni promasaj za klub.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 26 okt 2016, 01:10

dzumbastiko je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Jos jedno jako bitno pitanje je koliko Tan ulaze novca a koliko je od sponzora ,ulaznica,transfera .
Jos jedno pitanje koliko Tan pere novca preko Sarajeva ??

Jesi to pobjegao leMbri s uzice Lutvo :o
7 %
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 26 okt 2016, 01:46

Samo da pozdravim praktičare religije i načina života koji u zadnje vrijeme obilaze više ovu temu nego svoju.
SRETAN BROJ - 1725

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 okt 2016, 02:33

Majstorije malog Hadzica, pazite na treci gol iz slobodnjaka.. :tokralju:

Bahati, bahati Željkan!
1946

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 26 okt 2016, 07:10

Niko na forumu ne zna sta Tan misli o ovim ljudima I da li je zadovoljan. Ko zna kakve ugovore imaju ovi Itd.
UPRAVA NAPOLJE!

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 26 okt 2016, 07:31

zagor1987 je napisao/la: Ajd sad pretjerujemo,onda zelim to isto nasim kvazi legendama i svima sto su mogli a nisu ni pomislili da kupe bilo kakav ulog il pomognu klubu kad za virsle nismo imali,i kad su nas tjrerali sa treninga ipak su oni tad prihvatili nesto sto niko nije ni mislio da uzme u svoje ruke.
Raja je ljuta na ove idiote jer su zapoceli pozitivnu pricu. Mislili smo da cemo se izdici iznad sivila stvarnosti, da cemo dominirati ligom. Obecali su nam u 2017. grupne faze, bordo arene, kampove i ostale bajke. Nista nisu ispunili. Prevarili su nas vise nego politicari. Svi su krivi, igraci, veliki broj trenera, nekad su krivili navijace, novinare, a sad je investitor kriv. Nase legende se nisu ukljucile u kupovinu uloga, al nikad nisu obecavali nista.
SARAJEVO

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 26 okt 2016, 07:39

Je li vam bar sad jasnija afera "piva", nacin na koji su izasli u javnost sa tim i sto je Benko otisao?

Kao sto sam i onda tvrdio, njegova visoka plata je bila najveci i jedini stvarni problem. Jedva su cekali bilo kakvu sitnicu da ga se rijese, a da se raja ne talasa previse i ne buni.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 26 okt 2016, 08:07

Bravo @septerra, odlično si analizirao mnoge stvari.

Danas ovjeriti prolaz sa što manje posljedica.

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 26 okt 2016, 09:02

:pray:
Evander je napisao/la:Je li vam bar sad jasnija afera "piva", nacin na koji su izasli u javnost sa tim i sto je Benko otisao?

Kao sto sam i onda tvrdio, njegova visoka plata je bila najveci i jedini stvarni problem. Jedva su cekali bilo kakvu sitnicu da ga se rijese, a da se raja ne talasa previse i ne buni.
To se od samog pocetka znalo da smrdi, cuj zbog pive ga tjeraju, a neki dan balic i cetkovic orgijaju s Bekricem... Al' neka sad gledamo velikog maga iz Tuzle Ibrahimovica
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 okt 2016, 11:07

Kakvi su ovo navijaci ispred stadiona ima i uhapseni o cemu se radi ??

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 26 okt 2016, 11:19

FrancescoTotti je napisao/la:E vala ako edis kusturica i elvir kantardzic uspiju okrenuti raju protiv Tana, onda ne znam, **** ti ovo :D. Covjek koji ima milijarde, koji vodi cetiri kluba, koji nas je spasio dugova i dao sve uslove da budemo normalan i stabilan klub i da se sad "tjera" jer su edis i elvir rekli da je "zavrnuo pipu". Sigurno je Tan "glupan" koji nema pojma o zivotu pa ce dopustati da ga ovi levate kako hoce i kako stignu, ovi kojima je najveci uspjeh iznajmiti prostor za fan shop i glumiti lazne predsjednike, direktore i kurciti se sa nekim dulumom zemlje.

tastatura
Pa nije bas onda ni pametan ako vec duzi period pusta da ga levate ili ocito i on ima neki udio u svemu tome. Hvala njemu na svemu, cinjenica je da nas je spasio, ali od titule umjesto da rastemo, mi tonemo sve vise. Lafo omladinci mu prioritet a u prvom timu nema nijedan, dovodi se hiljade igraca sumnjivog roka trajanja i sumnjivog kvaliteta, da li ih i on koristi da pere svoje pare? Ne vjerujem da tek tako bez razloga dopusta dovodjenja tolikih igraca i raskidanja ugovora s istim. Onda mnogo cudnih rezultata tipa da nas metalege uzme na kosevu i slicno, s obzirom da je vlasnik kockarnica, me tjera da sumnjam u namijestanja i da mu Sarajevo uopste nije nikakav projekat vec samo sluzi za pranje para i stimanje utakmica... Nazalost drzava cijela nam je takva, tako da je Sarajevo odlicno podrucje (ili bilo koji klub u ovom cirkusu od drzave) za prljave radnje.
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 26 okt 2016, 11:21

bordobijeli je napisao/la:Kakvi su ovo navijaci ispred stadiona ima i uhapseni o cemu se radi ??
Nisu navijaci, kerovi su ;)
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 26 okt 2016, 11:34

Hoce li biti stream na ss.ba?
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 okt 2016, 11:36

Burberry46 je napisao/la:Hoce li biti stream na ss.ba?
Rekao je admin da hoce vjerovatno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 26 okt 2016, 11:48

MortemHz je napisao/la:
Burberry46 je napisao/la:Hoce li biti stream na ss.ba?
Rekao je admin da hoce vjerovatno.
Hoćel biti na radiju prenos neki ? :hmmmmm:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 okt 2016, 11:49

Joj onog kaze nije tan glup da ih pusti da ga kradu i znaci ok je da se u klub ne ulaze i da propada vi ne znate da se vrlo lako moze vratiti situacija na staro.
**** tana i edisa i posebno navijace koji vec godinama nisu sposobni da shvate ništa pa pljuju koga kod stignu a ni dupetom nisu mrdnuli nikad da bude bolje. **** i hadzibegica koji se u sarajevu pojavi samo kad ima neka fotelja prazna, **** i papeta i sve druge. Pa vise je taj kusturica uradio za klub nego bilo ko od navedenih pa se njima ne psuje...
Meni je smijesno kako je vama u redu to da tan ne ulaze i laze samo zato jer je edis to rekao. Da se pojavila informacija na bilo kakav drugi nacin sad bi se skupljali da protestujete protiv tana.
Kad je tan tako dobar sto ga ne vole nigdje navijaci i sto ni jedan njegov klub nema uspijeha nikalvog
You are someone else I am still right here

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.