FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Bolje za njega 50 nego 60 za Koundea, za kojeg su zapeli a lik dobi direktan crveni karton kod naše korner zastavice i povrijedi Kolašinca
za to moraš stvarno biti talentovan
za to moraš stvarno biti talentovan
Izvori bliski klubu pišu da je dogovor oko produženja Gavijevog ugovora jako blizu.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Biće zajebano ako ne usvoje ovo danas, mnogo laju po mrežama neki sociosi.
Doduše izlazak na ova glasanja je nikakav i dođu mahom samo Laportine pristalice.
S druge strane prodaja ovih prava ma duže staze je jako pogubna.
Doduše izlazak na ova glasanja je nikakav i dođu mahom samo Laportine pristalice.
S druge strane prodaja ovih prava ma duže staze je jako pogubna.
Don't hate what you don't understand.
Na današnji dan 2014. godine Barcelona je predstavila Ivana Rakitića kao jedno od ljetnih pojačanja. Hrvatski je veznjak tada došao iz Seville u transferu vrijednom 18 milijuna eura. Ovo su njegove brojke za vrijeme igranja u Barçi:
309 nastupa
34 pogodaka
42 asistencije
13 osvojenih trofeja
1 gol u finalu Lige prvaka
Smatrate li da je Raketa jedan od najisplativijih transfera Barcelone u 21. stoljeću?
Odobrena prodaja BLM-a i TV prava. To je to. Konačno.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Joan Laporta: "U martu nismo mogli isplatiti plate igračima. Ako danas uspješno aktiviramo sve finansijske 'poluge', to će nam znatno pomoći i vratit će Barcelonu tamo gdje pripada."
"Barcelona je uvijek bila vlasništvo članova kluba. Dok god sam ja predsjednik, to će tako i ostati."
"Molim vas da odobrite finansijske ponude koje smo pripremili."
"Barcelona nije 'mrtva'. Imamo ogromnu moć i mnogi žele sarađivati s klubom."
"Ne krivimo sociose za situaciju u kojoj se klub nalazi. Prethodna uprava je kriva za sve kroz šta je klub prošao u posljednjih nekoliko godina. Mogli smo tražiti finansijsku pomoć od članova kluba i navijača međutim nismo to željeli uraditi jer se osjećamo odgovornim za situaciju."
"Zamislite Barcelonu kao bolid Formule 1. Po dolasku smo bili bez goriva i s pokvarenim motorom. S vremenom smo uspjeli pokrenuti motor i ako aktiviramo trenutne finansijske 'poluge' pokrenut ćemo se"
"Ponude za BLM iznose između 200 i 300 miliona eura."
"Imamo nekoliko ponuda koje ukupno iznose 700 miliona. Očekujemo da će prihod iznositi između 600 i 700 miliona eura."
Ova Laportina poređenja znaju biti krvava
Ako je tacno pola od ovoga sto prica, onda je finansijska situacija kriticna.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Prodana su prava za ime Barcelona, grb Barcelona, onaj BLM, 49% te tvrtke. I dobijaš oko 200 miliona € za to. Druga prodaja jeste prodaja TV prava u procentu od 25% na 25 godina, dakle u narednih 25 godina od iznosa kojeg Barcelona dobije na osnovu TV prava ta firma će sebi uzimati 25%, za uzvrat Barcelona će sada dobiti nekih 450 miliona.
Dakle, prvi dogovor i nije nešto značajan, budući da je u prethodnoj godini ta BLM tvrtka zaradila oko 60tak miliona, no ipak gubiš pola tog iznosa i vlasništvo nad njom, a nije da su grb i ime kluba nebitni, no vjerovatno će Barcelona i dalje odlučivati o ovoj tvrtci, o njenom načinu poslovanja. Drugi deal je loš, pogotovo ako vidiš da se CVC odbio prije godinu dana. Dakle CVC bi uzimao 10% za trenutnih 300 miliona, a ugovor bi trajao 50 godina i radi se samo o TV pravima za La ligu. Dok ovaj Laportin ugovor traje 25 godina, Barcelona ostaje bez 25% svih TV prava, a dobijaš 450 miliona. Treba uzeti u obzir da je Barcelona u sezoni 2020/21 na osnovu TV prava zaradila 180 miliona €, a sada je taj iznos i veći budući da je La Liga potpisala bolji ugovor sa TV pravima, a u narednim godinama će rasti i dalje, kao i ugovor sa UEFAom za Ligu Šampiona.
Ukoliko uzmemo da tu sezonu 20/21 i tih 180 miliona € zarađenih od TV prava i primjenimo ove ugovore, CVC bi uzeo 18 miliona, a po Laportinom ugovoru Barcelona bi ostala bez 45 miliona €.
Dakle, prvi dogovor i nije nešto značajan, budući da je u prethodnoj godini ta BLM tvrtka zaradila oko 60tak miliona, no ipak gubiš pola tog iznosa i vlasništvo nad njom, a nije da su grb i ime kluba nebitni, no vjerovatno će Barcelona i dalje odlučivati o ovoj tvrtci, o njenom načinu poslovanja. Drugi deal je loš, pogotovo ako vidiš da se CVC odbio prije godinu dana. Dakle CVC bi uzimao 10% za trenutnih 300 miliona, a ugovor bi trajao 50 godina i radi se samo o TV pravima za La ligu. Dok ovaj Laportin ugovor traje 25 godina, Barcelona ostaje bez 25% svih TV prava, a dobijaš 450 miliona. Treba uzeti u obzir da je Barcelona u sezoni 2020/21 na osnovu TV prava zaradila 180 miliona €, a sada je taj iznos i veći budući da je La Liga potpisala bolji ugovor sa TV pravima, a u narednim godinama će rasti i dalje, kao i ugovor sa UEFAom za Ligu Šampiona.
Ukoliko uzmemo da tu sezonu 20/21 i tih 180 miliona € zarađenih od TV prava i primjenimo ove ugovore, CVC bi uzeo 18 miliona, a po Laportinom ugovoru Barcelona bi ostala bez 45 miliona €.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Prodace se samo prava za La Ligu, ne sva.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Mislim da je i gore nego sto on prica.let3 je napisao/la: ↑16 jun 2022, 22:54Joan Laporta: "U martu nismo mogli isplatiti plate igračima. Ako danas uspješno aktiviramo sve finansijske 'poluge', to će nam znatno pomoći i vratit će Barcelonu tamo gdje pripada."
"Barcelona je uvijek bila vlasništvo članova kluba. Dok god sam ja predsjednik, to će tako i ostati."
"Molim vas da odobrite finansijske ponude koje smo pripremili."
"Barcelona nije 'mrtva'. Imamo ogromnu moć i mnogi žele sarađivati s klubom."
"Ne krivimo sociose za situaciju u kojoj se klub nalazi. Prethodna uprava je kriva za sve kroz šta je klub prošao u posljednjih nekoliko godina. Mogli smo tražiti finansijsku pomoć od članova kluba i navijača međutim nismo to željeli uraditi jer se osjećamo odgovornim za situaciju."
"Zamislite Barcelonu kao bolid Formule 1. Po dolasku smo bili bez goriva i s pokvarenim motorom. S vremenom smo uspjeli pokrenuti motor i ako aktiviramo trenutne finansijske 'poluge' pokrenut ćemo se"
"Ponude za BLM iznose između 200 i 300 miliona eura."
"Imamo nekoliko ponuda koje ukupno iznose 700 miliona. Očekujemo da će prihod iznositi između 600 i 700 miliona eura."![]()
![]()
Ova Laportina poređenja znaju biti krvava
Ako je tacno pola od ovoga sto prica, onda je finansijska situacija kriticna.
Ode Cucurella u City , kod nas nikad sanse nije dobio.Zato mi ganjamo Alonsa.Kakva politika kluba , nestvarno
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Spremaju ponudu od 40 miliona za Lewata.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- NisamInSajder
- Kontakt:
Negdje piše all TV rights, negdje pod RFEFom, a negdje samo La liga. Kako god za TV prava Lige Prvaka ne dobijaš nešto veliku svotu, do 20 miliona, ostalo se dobija na osnovu učinka. Kako god mislim da je ovaj ugovor jako loš, lošiji od CVCa, a CVC si prošle godine odbio i sada bi stanje bilo dosta bolje da se tada prihvatio taj ugovor.
Što se tiče transfer politike i ona se nastavlja tamo gdje je Bartomeu stao, dakle Laporta je "smanjio", tačnije pojedini igrači su prihvatili smanjenje ugovora, mladim igračima Barcelone (Pedri, Araujo, Gavi..) je spucao nekakvu zabranu visokih plata, no relativno visoke plate želi dati ovim igračima koji su sada mete, a stari su plus što bi bili samo rotacija, nikakav kvalitet više ili neki važan kotačić (Alonso, Azpilicueta, Kessie, Christensen) iznimka je Lewandowski, ali pitanje je koliko je pametno platiti transfer oko 40tak miliona i dati godišnju platu igraču u 34. godini i koji iza sebe ima sasvim dovoljno trofeja i sportskih postignuća da se u narednim godinama ne lomi i da igra opušteno, a ni prethodnih godina nije bio igrač sa nekom velikom radnom etikom na terenu. A pored njega na tržištu imaš dosta dobrih mlađih i potencijalnih golgetera koji će biti daleko jeftiniji.
Barcelona mora biti u procesu rehabilitacije i da taj proces bude sa mladim igračima uz veterane koji su već tu u klubu, koliko god ti veterani imali minusa u prethodnim godinama. Ne treba razmišljati ni o kakvim pojačanjima tipa Bernardo Alonso, Raphinha, pogotovo Lewandowski, Alonso. Kad bi se riješio škarta iz ekipe imao bi po pozicijama:
GK: Ter Stegen, Pena
CD: Araujo, Garcia, Pique,
LB: Alba, Balde
RB: Dest
CDM: Busquets, Nico, Kessie
CM: Pedri, Gavi, De Jong, Roberto
RW: Torres, Collado, Trincao
LW: Fati, Abde
ST: Aubameyang, Depay
Sasvim pristojan sastav koji bi mogao ispuniti ciljeve kao što su u La Ligi sigurno mjesto u TOP 3, samim tim i borba za titulu u većem dijelu prvenstva, minimalno 1/4 finala LP, a sigurno da uz neki povoljan žrijeb i uz dobru formu i situaciju u ekipi se može i dalje otići. Ono što je potrebno u ekipi jeste desni bek i štoper (bolje i platiti onih 60 miliona na Koundea nego krpiti sa Azpilicuetom, Christensenom, Koulibalyem..). Sa Kessiem i Christensenom se još uvijek ne zna jesu li završeni, Kessie nas može pojačati i donijeti neku drugu dimenziju i kvalitetu u vezni red, ali Christensen ne vjerujem da može donijeti veliki kvalitet, čak dosta će i ispaštati Araujo ili Garcia zbog njega.
Danas se pojavila informacija da Xavi u novoj sezoni planira koristiti i novu formaciju, 343.
Što se tiče transfer politike i ona se nastavlja tamo gdje je Bartomeu stao, dakle Laporta je "smanjio", tačnije pojedini igrači su prihvatili smanjenje ugovora, mladim igračima Barcelone (Pedri, Araujo, Gavi..) je spucao nekakvu zabranu visokih plata, no relativno visoke plate želi dati ovim igračima koji su sada mete, a stari su plus što bi bili samo rotacija, nikakav kvalitet više ili neki važan kotačić (Alonso, Azpilicueta, Kessie, Christensen) iznimka je Lewandowski, ali pitanje je koliko je pametno platiti transfer oko 40tak miliona i dati godišnju platu igraču u 34. godini i koji iza sebe ima sasvim dovoljno trofeja i sportskih postignuća da se u narednim godinama ne lomi i da igra opušteno, a ni prethodnih godina nije bio igrač sa nekom velikom radnom etikom na terenu. A pored njega na tržištu imaš dosta dobrih mlađih i potencijalnih golgetera koji će biti daleko jeftiniji.
Barcelona mora biti u procesu rehabilitacije i da taj proces bude sa mladim igračima uz veterane koji su već tu u klubu, koliko god ti veterani imali minusa u prethodnim godinama. Ne treba razmišljati ni o kakvim pojačanjima tipa Bernardo Alonso, Raphinha, pogotovo Lewandowski, Alonso. Kad bi se riješio škarta iz ekipe imao bi po pozicijama:
GK: Ter Stegen, Pena
CD: Araujo, Garcia, Pique,
LB: Alba, Balde
RB: Dest
CDM: Busquets, Nico, Kessie
CM: Pedri, Gavi, De Jong, Roberto
RW: Torres, Collado, Trincao
LW: Fati, Abde
ST: Aubameyang, Depay
Sasvim pristojan sastav koji bi mogao ispuniti ciljeve kao što su u La Ligi sigurno mjesto u TOP 3, samim tim i borba za titulu u većem dijelu prvenstva, minimalno 1/4 finala LP, a sigurno da uz neki povoljan žrijeb i uz dobru formu i situaciju u ekipi se može i dalje otići. Ono što je potrebno u ekipi jeste desni bek i štoper (bolje i platiti onih 60 miliona na Koundea nego krpiti sa Azpilicuetom, Christensenom, Koulibalyem..). Sa Kessiem i Christensenom se još uvijek ne zna jesu li završeni, Kessie nas može pojačati i donijeti neku drugu dimenziju i kvalitetu u vezni red, ali Christensen ne vjerujem da može donijeti veliki kvalitet, čak dosta će i ispaštati Araujo ili Garcia zbog njega.
Danas se pojavila informacija da Xavi u novoj sezoni planira koristiti i novu formaciju, 343.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- Felixians4
- Kontakt:
Šta Pique mora na godišnjoj bazi u žiži s par skandala,to mu u ugovoru životnom? Drag mi,jako će podcijenjen njegov summary biti,igra dobro zadnjih godina,a većina bi zaključila da je odron,no sam je kriv za reputaciju,al opet,boli ga k,jedino što je pošteno zasra je da je izgubio Shakiru i djecu.
Cadena COPE tvrdi da će Barcelona ovog ljeta imati na raspolaganju više od 200 miliona za pojačanja.
I pročitao sam kako je Xavi nekoliko puta rekao kako bi volio imati kompletiranu ekipu do odlaska u SAD.
Kako se pojavila ova informacija oko razmjene B. Silve i Frenkija to mi bukvalno ne izlazi iz glave i uvjeren sam da bi se to moglo dogoditi bez obzira na to što je Xavi pričao kako ga ne bi pustio.
I pročitao sam kako je Xavi nekoliko puta rekao kako bi volio imati kompletiranu ekipu do odlaska u SAD.
Kako se pojavila ova informacija oko razmjene B. Silve i Frenkija to mi bukvalno ne izlazi iz glave i uvjeren sam da bi se to moglo dogoditi bez obzira na to što je Xavi pričao kako ga ne bi pustio.
Brko iz druge galaksije!
Ne može biti nikako lošiji ugovor na 25 godina od onog na 50. Što kraće, to bolje u ovoj situaciji. Plus CVC bi značio odustajanje od Superlige, zato prvenstveno nije prihvaćen. O tome je i Pero pričao prije nekoliko dana.NisamInSajder je napisao/la: ↑17 jun 2022, 16:33Negdje piše all TV rights, negdje pod RFEFom, a negdje samo La liga. Kako god za TV prava Lige Prvaka ne dobijaš nešto veliku svotu, do 20 miliona, ostalo se dobija na osnovu učinka. Kako god mislim da je ovaj ugovor jako loš, lošiji od CVCa, a CVC si prošle godine odbio i sada bi stanje bilo dosta bolje da se tada prihvatio taj ugovor.
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- NisamInSajder
- Kontakt:
Kako nije lošiji ?messilla je napisao/la: ↑17 jun 2022, 17:19Ne može biti nikako lošiji ugovor na 25 godina od onog na 50. Što kraće, to bolje u ovoj situaciji. Plus CVC bi značio odustajanje od Superlige, zato prvenstveno nije prihvaćen. O tome je i Pero pričao prije nekoliko dana.NisamInSajder je napisao/la: ↑17 jun 2022, 16:33Negdje piše all TV rights, negdje pod RFEFom, a negdje samo La liga. Kako god za TV prava Lige Prvaka ne dobijaš nešto veliku svotu, do 20 miliona, ostalo se dobija na osnovu učinka. Kako god mislim da je ovaj ugovor jako loš, lošiji od CVCa, a CVC si prošle godine odbio i sada bi stanje bilo dosta bolje da se tada prihvatio taj ugovor.
CVC bi uzimao 50 godina po 10% od La lige, a ovaj će uzimati 25% u narednih 25 godina. Dakle, kad CVC ugovor kompenzuješ na 25 godina, to je opet manje od ovih Laportnih 25%. Dakle, za manje vremena ovi će uzeti Barceloni više novca od CVCa. Prosta matematika. A razlika novca kojeg ćeš sada dobiti je 100 miliona €.
I da upravo jedini razlog odbijanja CVC ugovora je ta Superliga. A taj isti Laporta se kleo protiv Superlige i u ostanak Messija u svojoj kampanji. Na osnovu te dvije rečenice je dobio mandat, i obe pogazio u prva 3 mjeseca mandata, nastavio dogovarati Superligu, ostao u nekakvom organizacionom odboru zajedno sa Agnelijem i Perezom, te otjerao Messija.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- HuseinKapetan9
Ja razumijem u potpunosti Laportu
On nece biti predsjednik barce jos 10-15 godina,zasto bi se on bavio barcinim financijskim problemima
Lakse je prodati tv prava, to mnogo otezava posao nekom buducem predsjedniku barce
Ali to nije Laportin problem
On nece biti predsjednik barce jos 10-15 godina,zasto bi se on bavio barcinim financijskim problemima
Lakse je prodati tv prava, to mnogo otezava posao nekom buducem predsjedniku barce
Ali to nije Laportin problem
Patrice Evra is the player with the most UEFA Champions League final losses- 4.
Trent Alexander-Arnold is 23 years old,and he already has 2.
Trent Alexander-Arnold is 23 years old,and he already has 2.
Što bi se Laporta bavio finansijama Barce, kad su tu krezubi oznojeni bauštelci koji znaju bolje od njega.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.