ja ti ne pricam o regionalnoj ligi ili ciji je red da uzme titulu...ne pricam ni o klubovima sa predznacima..pricam ti o tome da velicina grada ima OGROMAN uticaj na to kako ce klub stajati...to je bila poenta mog komentaraBrcko87 je napisao/la:I sam si rekao da je ovo Bosna..o Bosni ti i pričam..nepričam o drugim državama..drugo je vrijeme bilo prije rata kad je Tuzla imala prvoligaša a drugo je vrijeme sad da se igra ta regionalna liga..prije rata je u nekim trenutcima BiH znala imat po 6 prvoligaša a sad bi Bosna dobila najviše tri mjesta..dok se tu ubace dva Sarajevska kluba,dok jedan iz RS-a, dok jedan sa Hrvatskim predznakom..Slobode nema nigdje..tako isto je i sa ovom našom PL..dok se izredaju svi da osvoje..nekad Željo,nekad Sarajevo,nekad ovi iz RS-a nekad ovi sa hrvatskim predznakom i opet nigdje Slobode,Čelika,Veleža...
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Neku noc je na TK u emisiji Sport 7 odlicna tema bila o sportu u TK, Sabovic dao neke odlicne prijedloge vidi se da covjek ima mozga, gostovali su jos predsjednik saveza onog TK i jos neki lik.
MakeTZ je napisao/la:gostovali su jos predsjednik saveza onog TK i jos neki lik.
Vidim upravljen ti bio opet.

- Probisvjet
- Kontakt:
Šta kaže?MakeTZ je napisao/la:Neku noc je na TK u emisiji Sport 7 odlicna tema bila o sportu u TK, Sabovic dao neke odlicne prijedloge vidi se da covjek ima mozga, gostovali su jos predsjednik saveza onog TK i jos neki lik.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ma nisam gledo od pocetka pa ne znam kako se zove.Casp3r je napisao/la:MakeTZ je napisao/la:gostovali su jos predsjednik saveza onog TK i jos neki lik.
Uglavnom Sabovic je pricao kako se Dita nije trebala gasit i da je se mogla izvuci npr. prodavanjem dionica na sta je ovaj drugi rekao pa ko bi to kao kupovo, Sabovic je rekao da bi itekako bilo zainteresovanih.
Prvi prijedlog mu je bio da naprave Zakon o Sportu.
Druga je cini mi se neki privremeni zakon o tome da se svim klubovima izbrisu ovi dugovi visemilionski jer i drzava sama zna da se to nikad nece isplatiti, a da klubovi dok je tih dugova nikad ne mogu isplivat kako treba i da se ne mogu privuc ljudi sa parama u te klubove zbog dugova.
Kontam da nisi gasovao opet pa se ne sjećaš.MakeTZ je napisao/la:Ma nisam gledo od pocetka pa ne znam kako se zove.Casp3r je napisao/la:MakeTZ je napisao/la:gostovali su jos predsjednik saveza onog TK i jos neki lik.

Evo imate emisiju sa desne strane o sportu u TK pocinje odo 13 minute, ova Sport 7 emisija.
http://www.rtvtk.ba/index.php?option=co ... Itemid=181" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.rtvtk.ba/index.php?option=co ... Itemid=181" onclick="window.open(this.href);return false;
- Probisvjet
- Kontakt:
Nekada 1978

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- Probisvjet
- Kontakt:
Sjecam se ove utakmice. Bio sam na tribini B. Kakva je to bila utakmica i atmosfera.
Meske je usao kao zamjena i dao tri gola.

- SultanSulejman
- Kontakt:
Gledalaca: oko 11 000
Gledam ovo i plače mi se,gdje smo prije bili a gdje sada

Gledam ovo i plače mi se,gdje smo prije bili a gdje sada

Vidim strijelac protiv Lilestrema Dijamant. Kazu da je to najbolji igrac koji igrao u Slogi, on je i Slogu odveo u 2. saveznu ligu 83. godine... Tada pred 8 000 gledalaca!

Tadašnja ekipa "Sloge" bila jedna od najboljih ekipa na čelu sa Mujićem, Repčićem, Voćkićem, Raukovićem i drugima, ali pravi trijumf stigao je 11. juna 1983.godine kada je "Sloga" kod kuće pobijedila "Rudara" i osvojila prvo mjesto u Republičkoj ligi, što ju je odvelo u Drugu saveznu ligu. Najbolji igrač dobojlija bio je Slobodan Dijamant, a na stadionu "Luke" zabilježena je rekordna posjeta od 8000 gledalaca.
Jedno ozbiljno pitanje. Zna li neko nešto od navijača Slobode, vezano za priču oko fuzije FK SLOBODA i FK OLIMPIC. Nije provokacija, nešto sam načuo.
Nema nikakve logike za tako nešto.
- Probisvjet
- Kontakt:
I ja sam nacuo! Olimpic izgleda hoce da Slobodi ustupi igrace, a da preuzme dug FK Slobode.ekran je napisao/la:Jedno ozbiljno pitanje. Zna li neko nešto od navijača Slobode, vezano za priču oko fuzije FK SLOBODA i FK OLIMPIC. Nije provokacija, nešto sam načuo.

Znaci da igrace jos im i dug plati ,nema tu logike ama bas nikakve.
terabajt je napisao/la:Znaci da igrace jos im i dug plati ,nema tu logike ama bas nikakve.

Da se razumijemo. Niti mi je draga Sloboda, niti mi je drag Olimpic, ali za bolju ideju u našem fudbalu još nisam vidio. Gracić može izvući Slobodu, a Sloboda može izvući Olimpic. Predviđam brzu Evropu ako vi navijači podržite tu ideju.
Veza su vam zajednički neprijatelji Sarajevo i Željo. Samo teško ćete ispred, makar imali i Gracića.
Veza su vam zajednički neprijatelji Sarajevo i Željo. Samo teško ćete ispred, makar imali i Gracića.
Vraćaju se Pantić i Efendić?
Nogometaši Slobode još nisu na odmoru, i treniraju svaki drugi dan. Biće tako, doznajemo, sve dok se ne obave dvije bitne kontrolne utakmice.
Naime, Stručni štab Slobode planirao je za naredni utorak, 27. novembra i subotu, 1. decembra, odigravanje na Tušnju kontrolnih utakmica sa reprezentacijom Tuzlanskog kantona.
Želi se vidjeti kvalitet igrača iz drugih klubova s ovog područja, koji bi mogli biti angažovani u proljetnom dijelu prvenstva. Sadašnji sastav zaostaje za Vitezom 10 bodova i očeigledno mu je nužna temeljita “reparacija”.
Također, planira se vraćanje više igrača koji su ponikli u Slobodi, a sada igraju u drugim klubovima. Među ostalima, koji su na listi želja Slobodinog stručnog štaba su Saša Pantić, Samir Efendić, Samir Mujkanović te još nekolicina igrača.
U svakom slučaju, transfer lista u Slobodi bit će poznata nakon odigravanja dvije spomenute kontrolne utakmice. Tada će igračima dati odmor – nekima od petnaestak dana, a nekima mnogo, mnogo duži.
Nogometaši Slobode još nisu na odmoru, i treniraju svaki drugi dan. Biće tako, doznajemo, sve dok se ne obave dvije bitne kontrolne utakmice.
Naime, Stručni štab Slobode planirao je za naredni utorak, 27. novembra i subotu, 1. decembra, odigravanje na Tušnju kontrolnih utakmica sa reprezentacijom Tuzlanskog kantona.
Želi se vidjeti kvalitet igrača iz drugih klubova s ovog područja, koji bi mogli biti angažovani u proljetnom dijelu prvenstva. Sadašnji sastav zaostaje za Vitezom 10 bodova i očeigledno mu je nužna temeljita “reparacija”.
Također, planira se vraćanje više igrača koji su ponikli u Slobodi, a sada igraju u drugim klubovima. Među ostalima, koji su na listi želja Slobodinog stručnog štaba su Saša Pantić, Samir Efendić, Samir Mujkanović te još nekolicina igrača.
U svakom slučaju, transfer lista u Slobodi bit će poznata nakon odigravanja dvije spomenute kontrolne utakmice. Tada će igračima dati odmor – nekima od petnaestak dana, a nekima mnogo, mnogo duži.
- Probisvjet
- Kontakt:
Gracić dobiva klub u velikom sredistu sa zapocetom izgradnjom stadiona, navijacima...
Sloboda se rjesava dugova, dolaze igraci, Olimpic se integrise u Slobodu, SLoboda ostaje, samo dobiva dodatni naziv i automatski igra PL. Nije to losa zamisao, to su uradili neki klubovi na zapadu.
Evropa ne bi bila daleko, a posjeta bi bila sigurno dobra.
Sloboda se rjesava dugova, dolaze igraci, Olimpic se integrise u Slobodu, SLoboda ostaje, samo dobiva dodatni naziv i automatski igra PL. Nije to losa zamisao, to su uradili neki klubovi na zapadu.
Evropa ne bi bila daleko, a posjeta bi bila sigurno dobra.

Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 29 nov 2012, 14:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Efendića treba vratit', pa lik je igrao za nas u PL, a da ne može u drugoj ligi, smješno. Pantić neka dođe također, ne može škoditi, može samo na dobro izać'. Ove ostale ne znam ..moramo dovest' i napadača, desnog beka, lijevo krilo, playmakera. Minimalno 

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.