Utakmica odlično počela sa akcijom kakva se ne viđa često na našim terenima, Dado loptu servirao na način da je Kokot mogao puhnuti u nju i pospremiti je u mrežu. Prije svega bih izdvojio Tiaga, Dadu i Đelmića koji su odlični ! Dado ima odličnu kontrolu lopte i ono njegovo neprestano ganjanje je vjerovatno njegovo dokazivanje prema navijačima a dokazuje se od početka ove sezone i više nego dobro. Žao mi je samo što nije pogodio, kada mu se kao plod njegovog već gore konstantnog ganjanja, ukazala šansa koju da je pretvorio u gol bi bila vjerovatno i još veći podsticaj. Đelmić također odličan i kao nagrada mu je stigao taj pogodak, onaj igrač Veleža će morati na operaciju kičme poslije onog danas.. Tiago će biti veliko pojačanje to se moglo primjetiti još u utakmici protiv Viteza kada je napravio onaj fenomenalni pas koji malo ko u našoj ligi zna, uvijek je opasan po protivnički gol, onog igrača Veleža otreso ko šljivu. Blagojević zna smiriti loptu kada niko ne zna i to je ono što je nama trebalo, grešaka ima to je očigledno ali koji igrač ih nema? Da ih nema igrao bi u Manchesteru.. Za naše uslove i više nego odličan igrač i drago mi je što će Amir kao najveći talenat lige kvalitetno stasati uz njega znajući da u pozadini uvijek ima nekog ko mu čuva leđa kada pogriješi. On inače nije danas bio na nivou na kojem inače bude ali i dalje su primjetni oni njegovi pasovi, njegovo vezanje igre, njegova hrabrost da krene sa loptom, da se čupa i gura sa igračima Veleža bez imalo oklijevanja. Danas sam otišao na jug zbog čega sam malo manje mogao biti skoncetrisan na samu igru i pri tom obratiti pažnju na baš svakog pojedinca i njegov učinak na terenu, ako ništa bar sam doživio ono čemu sam se nadao i slika iz 60.e minute nikako da mi izađe iz glave. U svima nama se probudio inat, stali smo zbog Želje i zajedno došli do tog drugog gola, e to je ono što nam treba i to je razlog zbog kojeg Željo nije Željo bez juga.. Pjesmom su se igrači psihički izdigli nakon onog šoka i to je razlog zašto smo uspjeli doći do drugog gola. I prije utakmice sam rekao da bi bio zadovoljan sa minimalnom pobjedom jer nezreo je svako ko je očekivao neku gužnjavu danas. Veležu gori pod nogama i išli su na sve ili ništa, naročito poslije gola do kojeg su i došli, sreća je da se utakmica odigravala danas jer da su oni izgubili danas protiv nekog drugog a nama u narednom kolu dolazili na Grbavicu, svega bi bilo.. Krvili bi se za bod..
Eh i da Joco mora složiti neke kockice u glavi, vjerovatno bi golom probio tu neku mentalnu barijeru koja ga koči ali on svoj kvalitet mora dokazati u dresu Želje, znamo mi da ga ima ali da bi posve sigurni bili mora se dokazati u svetom dresu kada je već dobio šansu.
Haurdiću se matere najebem za ono..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !