Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

jestamaji
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la jestamaji » 23 jan 2017, 14:01

zna li se kad igraju rafa i miloš? sutra ili prekosutra? to se mora gledati

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 jan 2017, 14:02

samosarajvo je napisao/la:Nekad zaista pomislim da neki ne znaju gledati tenis.Onaj je reko kako je Nadalova igra pickasta.Necu mu zamjerit, vjerovatno gleda tenis 3 ili 4 put u zivotu, a Rafu 1 ili 2 put...Rafa citav zivot igra te TS udarce kojima priprema poene i tjera protivnika na grešku.I najbolji i najjaci TS udarci, i Fh i Bh, izgledaju kao baloni i sporiji su od flat udaraca,što je i logično, valjda je zato pomislio to što je pomislio... :|

Rafin servis je odlican, u kontinuitetu.Forehand dijagonala je isto tako dobra, a ona je osnova njegovog tenisa.Najviše šteka taj IO i forehand po liniji.Dobro pripremi poen sa tim CC forhendima ali završnica često ne bude dobra te Monfils ili bilo koji drugi protivnik produzi poen.BH je dosta stabilan ali opet kraće loptice ne uspjeva da kazni vinerom.Međutim to su finese.Kod Rafe su ofanzivna riješenja luksuz, kad ona rade na 100% gledamo tenis kao u 2013-oj.

On sa ovim što ima trenutno će sigurno namučiti Miloša.I ja mislim da ce Milos pobjediti, ako se Rafa jos ne poboljsa.Ali i ovo je dovoljno za 4 teška seta, par TB-ova i rovovsku borbu, mozda cak i 5 komada.
Ništa više na ovom turniru i nisam očekivao od Rafe kad sam vidio zrijeb.Miloš igra tenis zivota, treci je na svijetu, i nije nikakvo razocarenje da Rafa turnir završi u 1/4.
Bitno je da stvari idu u pravom smjeru.
Ne znam zasto se trudis uopste da im objasnis, al tacno je ovo vrhunac bio, cuj pickasto igra bem ti tenis i logiku SS.ba forumasa.

Ostalo se sve slazem, bit ce pravo yebeno protiv Milosa, ocekujem jako tijesan i neizvjestan mec.

Prekosutra @jestemaji.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 23 jan 2017, 14:02

Ja mislim da se previše vjeruje Fedalu (posebno Nadalu). Jeste da je imao težak meč protiv mlađahnog Zvereva čije vrijeme tek dolazi ali tek mu slijedi pravi ispit protiv Raonića, ovog ridikula Monfilsa ne računam.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 23 jan 2017, 14:03

Delpo je mašina, kako se popišao po Novaku na OI :tokralju:

Eh, Rafa-Lošmi će biti strašan meč koji će otići u 5 setova garant, navijački očekujem pobjedu Rafe jer ne mogu ovog crnogorskog krkana.
#vamosrafa

PS: Nemojte mi na Monfilsa, najluđi teniser ikada. :rol:
"We need to suffer. And we need to fight."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 jan 2017, 14:04

okej hvala, proekosutra imam šansu da gledam, sutra ne

po meni je miloš apsolutni favorit za titulu, ali ova dva penzionera znaju kako protiv njega i njegove poprilično jednodimenzionalne igre, biće to interesantno!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 23 jan 2017, 14:05

Rezime jedan realan da se svi sloze sa mnom:

Rafa furiozan prva 2 seta, nerealno bilo da ko blitzkrieg proleti tako i trecim, Gael se podigao, pokazao karakter sto nisam od njega ocekivao i to respektujem, ponovo ce mi narasti radi toga u ocima, definitivno se vidi da ne pripada u moju kategoriju "kvazi-tenisera" :D Zasluzeno je gore ispred Agutova, Thiemova i ostalih prevara. :clap: :clap: za Gaela.

Eh isto tako je bilo nerealno da jedan Gael koji nije najpoznatiji po kondiciji ne popusti nakon jednog i po seta prelude igre i da divljacke poteze iz rukava tim tempom ludim cupa. Imao je on tu dosta i srece kao onaj brejk od vrh mrezice, al kazu sreca prati hrabre. Hrabar jeste bio definitivno mozda i hrabriji mnogo od Rafe, ali ono sto nije bio je mudriji. I nije bio organizovan, nije imao plan, Rafa se malo odmorio tokom trecem nije vise zelio toliko ici u nemoguce returne, sto bi se reklo mozda je (polu)tankao i super pokazao nerve u 4. setu pokazavsi zasto je multislam igrac. :clap: :clap: Rafa :kralj: :kralj:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 23 jan 2017, 14:07

bodi123 je napisao/la:Nema veze, ja sam uvjeren da moze i preko njega sa ovom igrom iz prva 2 seta, Raonic je danas visio opasno sa Agutom, spasavao 3 brejk lopte u 3. setu koje bi znacile vodstvo Aguta 2-1 i vjerovatno kraj za Milosa.

Samo boze mu zdravlja, i idemo korak po korak.

A za ove sto su se ponadali opet hladan tus nazalost. :wave:
Ma i ja vjerujem da može, ali i danas se vidio pad.

Što ti kažeš odlična igra u prva dva seta, ali je problem što se igra na tri dobivena pa mu tako ovaj komad budale danas uzet set, a umalo i drugi da je mrvicu više ozbiljnosti i koncentracije imao. Nekako opet ja gotivim ovog Monfilsa. :mrgreen:

Protiv Raonića će bit klanje, ali mislim da može i to proći. VAMOS RAFA! :kralj:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 23 jan 2017, 14:14

vedoz je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Nema veze, ja sam uvjeren da moze i preko njega sa ovom igrom iz prva 2 seta, Raonic je danas visio opasno sa Agutom, spasavao 3 brejk lopte u 3. setu koje bi znacile vodstvo Aguta 2-1 i vjerovatno kraj za Milosa.

Samo boze mu zdravlja, i idemo korak po korak.

A za ove sto su se ponadali opet hladan tus nazalost. :wave:
Ma i ja vjerujem da može, ali i danas se vidio pad.

Što ti kažeš odlična igra u prva dva seta, ali je problem što se igra na tri dobivena pa mu tako ovaj komad budale danas uzet set, a umalo i drugi da je mrvicu više ozbiljnosti i koncentracije imao. Nekako opet ja gotivim ovog Monfilsa. :mrgreen:

Protiv Raonića će bit klanje, ali mislim da može i to proći. VAMOS RAFA! :kralj:
Ako Rafa izadje na kraj sa Milosem onda definitivno moze da ide do kraja, medjutim Milos mu je prva velika prijetnja (kao Kai Rogeru) a sa dosadasnjom igrom nije djelovao posebno uvjerljivo :kafa: kako god... Bel18ve :kralj:
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 23 jan 2017, 14:21

bodi123 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Nekad zaista pomislim da neki ne znaju gledati tenis.Onaj je reko kako je Nadalova igra pickasta.Necu mu zamjerit, vjerovatno gleda tenis 3 ili 4 put u zivotu, a Rafu 1 ili 2 put...Rafa citav zivot igra te TS udarce kojima priprema poene i tjera protivnika na grešku.I najbolji i najjaci TS udarci, i Fh i Bh, izgledaju kao baloni i sporiji su od flat udaraca,što je i logično, valjda je zato pomislio to što je pomislio... :|

Rafin servis je odlican, u kontinuitetu.Forehand dijagonala je isto tako dobra, a ona je osnova njegovog tenisa.Najviše šteka taj IO i forehand po liniji.Dobro pripremi poen sa tim CC forhendima ali završnica često ne bude dobra te Monfils ili bilo koji drugi protivnik produzi poen.BH je dosta stabilan ali opet kraće loptice ne uspjeva da kazni vinerom.Međutim to su finese.Kod Rafe su ofanzivna riješenja luksuz, kad ona rade na 100% gledamo tenis kao u 2013-oj.

On sa ovim što ima trenutno će sigurno namučiti Miloša.I ja mislim da ce Milos pobjediti, ako se Rafa jos ne poboljsa.Ali i ovo je dovoljno za 4 teška seta, par TB-ova i rovovsku borbu, mozda cak i 5 komada.
Ništa više na ovom turniru i nisam očekivao od Rafe kad sam vidio zrijeb.Miloš igra tenis zivota, treci je na svijetu, i nije nikakvo razocarenje da Rafa turnir završi u 1/4.
Bitno je da stvari idu u pravom smjeru.
Ne znam zasto se trudis uopste da im objasnis, al tacno je ovo vrhunac bio, cuj pickasto igra bem ti tenis i logiku SS.ba forumasa.

Ostalo se sve slazem, bit ce pravo yebeno protiv Milosa, ocekujem jako tijesan i neizvjestan mec.

Prekosutra @jestemaji.
Zelim da naucim ljude da gledaju Nadalov tenis.Tenis inace, ali njegov je najcudniji i najjedinstveniji za gledati i razumjeti.

- evo, prvi gem sa meča protiv Zvereva.Poen u kojem je Nadal izgubio brejk.Baš me interesuje kako bi ga neki okarakterisali? Šanse da Zverev, pa i puno bolji igraci, ponovi takav poen sa onakom završnicom su minimalni.Rafa je u tom poenu par strašnih FH-a poslo...na kraju ispade da je izgubio poen ali treba znati gledati opet kazem.

- još jedan primjer o čemu pričam.I ovaj poen je izgubio Nadal, ali...Ovdje je Rafa zaredao pored dobrog riterna barem 4-5 jakih FH-a po dijagonali.Opet kazem, jos bolji Rafa ce to ranije rijesit po paraleli ali u 75% slucajeva ce ovakvi forhendi donjeti grešku ili laganu završnicu na mrezi.Problem je sto su ovo hajlajtsi te rijetko koju grešku prikazu, ali procentualno ovakav poen ce u vecini slucajeva pripasti Nadalu, i to na bekhend Zvereva koji je sve samo ne loš.

- Ovdje je Rafa uzeo poen, greškom Zvereva.Jedna od rijetkih grešaka na hajlajtsima.Idealan primjer high procentage tennisa koji Rafa trenutno moze da igra, a on mu je dobra osnova za dalje i više.
Prvo dva naizgled loša forhenda, ali oba su bila dosta duboka i spinovana.Jesu bili po sredini ali bez velike šanse da Zverev preuzme inicijativu.Onda bekhendom sa sredine terena je mogao i morao puno bolje.Poslje toga je usljedila serija od 3 dobra forhenda i greška Zvereva.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 jan 2017, 14:34

samosarajvo je napisao/la: Zelim da naucim ljude da gledaju Nadalov tenis.Tenis inace, ali njegov je najcudniji i najjedinstveniji za gledati i razumjeti.

- evo, prvi gem sa meča protiv Zvereva.Poen u kojem je Nadal izgubio brejk.Baš me interesuje kako bi ga neki okarakterisali? Šanse da Zverev, pa i puno bolji igraci, ponovi takav poen sa onakom završnicom su minimalni.Rafa je u tom poenu par strašnih FH-a poslo...na kraju ispade da je izgubio poen ali treba znati gledati opet kazem.

- još jedan primjer o čemu pričam.I ovaj poen je izgubio Nadal, ali...Ovdje je Rafa zaredao pored dobrog riterna barem 4-5 jakih FH-a po dijagonali.Opet kazem, jos bolji Rafa ce to ranije rijesit po paraleli ali u 75% slucajeva ce ovakvi forhendi donjeti grešku ili laganu završnicu na mrezi.Problem je sto su ovo hajlajtsi te rijetko koju grešku prikazu, ali procentualno ovakav poen ce u vecini slucajeva pripasti Nadalu, i to na bekhend Zvereva koji je sve samo ne loš.

- Ovdje je Rafa uzeo poen, greškom Zvereva.Jedna od rijetkih grešaka na hajlajtsima.Idealan primjer high procentage tennisa koji Rafa trenutno moze da igra, a on mu je dobra osnova za dalje i više.
Prvo dva naizgled loša forhenda, ali oba su bila dosta duboka i spinovana.Jesu bili po sredini ali bez velike šanse da Zverev preuzme inicijativu.Onda bekhendom sa sredine terena je mogao i morao puno bolje.Poslje toga je usljedila serija od 3 dobra forhenda i greška Zvereva.
Nemas potrebe se truditi i objasnjavati nesto likovima kojim su ovi Nadalovi spinovi koji idu po 3700 obrtaja, parafraziram, baloni i bunar loptice koje bi maestralni Federer pretvarao u winere na redovnoj bazi, a isti ti spinovi haman pa 12 godina prave djecu Rogerovom jadnom bekendu kad god se sastanu, bio Nadal dobar ili los, potpuno svejedno. :bow:

Visoki spin koji ima 3700 obrtaja = balon, ovo ti je logika pojedinih forumasa, i opet ti kazem, bolje da diskutujemo njegovu igru u nasim okvirima, nego da objasnjavas nesto sto oni ne mogu razumiti jer su navikli na Rogerove poluvoleje s osnovne linije otkako prate tenis. Njima je spin nepostojeci termin u tenisu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jan 2017, 14:37

Rafa nikad nije igrao pichkast tenis, da, možda to djeluje tako na prvu, ali Rafin top spin (ma koliko ti udarci djelovali kao bezopasni i klasični pusheraj) je teniski masterpis. Taj top spin je detronizirao Federera i uvijek mu je davao dovoljno vremena da spreman dočeka naredni udarac.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 jan 2017, 14:38

Effenberg je napisao/la:Rezime jedan realan da se svi sloze sa mnom:

Rafa furiozan prva 2 seta, nerealno bilo da ko blitzkrieg proleti tako i trecim, Gael se podigao, pokazao karakter sto nisam od njega ocekivao i to respektujem, ponovo ce mi narasti radi toga u ocima, definitivno se vidi da ne pripada u moju kategoriju "kvazi-tenisera" :D Zasluzeno je gore ispred Agutova, Thiemova i ostalih prevara. :clap: :clap: za Gaela.
Gael pokazao karakter :urnebes: Nemoj Effe vise molim te, taman si se popravio i sad to pises. Pokazala ubleha karakter sto je imao sansu da odvede i peti set i pokloni 2 servis gema kako on najbolje zna - ali ovaj zadnji je poseban 2 smijesna volleya na mrezi, dupla greska i par homerunova, kakav gubitak yebeni i ja ga vise ne gledam taman da udje u finale ko sto nece jer je idiot. Uzeo set i brejk u cetvrtom jer je Rafa bio ocajan da ne moze gore. Sve u svemu mec je bio za Bogu plakat :plac:

Eh sad se pripremit za Zvereva, Roger preiskusan da precijeni nekog cak i iako ga je dobio 6:0 6:0, tako to odmah iskljucit, ali 3:0 mora uzet da se odmori za 2 kljucna meca.

I da, hvala organizatori sto ne moram u 5 ustajat :tokralju:

Btw samosarajvo, nije te bilo oko 2 i po godine na forumu nikako, zabrino sam se fkt ili je odsustvo bilo samo jer su Rafu tresli Fogniniji i slicni pa nisi smio izac na direkt Magici koji je tad prognozirao pad Rafe koji nema povratka?

Ne trebas mene ucit da shvatim Rafin tenis, znam ja sta je to bolje nego iko, a Raonic ce pokazat da Rafin tenis je proslost, isto kao u Brisbaneu.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 23 jan 2017, 14:41

bodi123 je napisao/la:Njima je spin nepostojeci termin u tenisu.
Mozda su oni navikli na termin - Magnusov efek(a)t. :mrgreen:

Ide ovdje Federer do titule.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 23 jan 2017, 14:49

Edin TM87 je napisao/la: Gael pokazao karakter :urnebes: Nemoj Effe vise molim te, taman si se popravio i sad to pises. Pokazala ubleha karakter sto je imao sansu da odvede i peti set i pokloni 2 servis gema kako on najbolje zna - ali ovaj zadnji je poseban 2 smijesna volleya na mrezi, dupla greska i par homerunova, kakav gubitak yebeni i ja ga vise ne gledam taman da udje u finale ko sto nece jer je idiot. Uzeo set i brejk u cetvrtom jer je Rafa bio ocajan da ne moze gore. Sve u svemu mec je bio za Bogu plakat :plac:
Pa dobro jbg, raja bi ga pljuvala da se nije trudio, vec se vikalo lijen ovako onako, mec je bio jednostran i dosadan, ovako su svi dobili sto su htjeli, zar ne? A jes napatio Rafu mamicu mu njegovu, to najvise mrzim kod ovakvih zilavih sto se bore kad ne treba. Bori se dok mozes i dok imas sansu. Ma lud je lik i radi tog ludila ce oscilirati mu igra, ali eto prekvalitetan je za ove prevare zato je gore.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 23 jan 2017, 14:51

Edin TM87 je napisao/la:
Btw samosarajvo, nije te bilo oko 2 i po godine na forumu nikako, zabrino sam se fkt ili je odsustvo bilo samo jer su Rafu tresli Fogniniji i slicni pa nisi smio izac na direkt Magici koji je tad prognozirao pad Rafe koji nema povratka?

Ne trebas mene ucit da shvatim Rafin tenis, znam ja sta je to bolje nego iko, a Raonic ce pokazat da Rafin tenis je proslost, isto kao u Brisbaneu.
Bilo me je, doduše ne u toj količini što je i logično.Uz to dolaze i druge obaveze.Sćeća je pa me kače slobodna jutra u mečevima koje igra Nadal, tj tek navece idem na poso.Vrlo lagano je moglo ispasti da me kači svako drugo jutro kad izlazim iz noćne, pa me ni tad ne bi bilo.
Rafa je itekako pokazao da ima povratka, to je vec pokazao prosle godine u Barceloni i MC-u, pa i onaj meč protiv Novaka je bio dobra naznaka da će se desit kad tad.Staće i povrede, makar na sezonu...sjetićeš me se tad.

Ja sam vec bacio prognozu za meč sa Milošem, isto sam btw rekao i na samom početku turnira da se razumijemo.Najvjerovatnije pobjeda Miloša, ali pobjeda za koju ce morati krv da propiša.Pobjeda u 4 extremno teška seta, 2 ili 3 tajbrejka, dosta preokreta i slično.Moguce i 5 setova.Sasvim dobro za Rafu koji se vraca sa pauze protiv trećeg igrača svijeta koji vjerovatno igra svoj tenis zivota, i bolji tesko da ce biti dok u Rafinoj igri sa druge strane fali samo kontinuiteta i ama baš ništa više.To je krucijalna stvar.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 23 jan 2017, 14:57

Očekivana pobjeda Nadala, ni manje ni više. Ne bih se složio da je Raonić taj koji tek tako može izbaciti Nadala, pogotovo ne na ovakvom turniru. Ako iko ima dobro rješenje za Raonića, ima Rafa. Njegovi udarci sa dosta spina su odličan napad na tenis kojeg prakticira Crnogorac. Ukoliko ga Nadal bude izbacivao sa terena i slao mu visoke lopte na bekend, Raonić neće imati puno šansi. Da sam na mjestu Nadala, radio bih upravo to i izlazio bih visoko na drugi servis. Može ga on neutralizirati, sigurno.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 jan 2017, 14:57

Jao jeste dosadni s tim pricama otkako se namirisao eventualni duel Rogera i Rafe u finalu (iako je to trenutno daleko), a sve je vec ispricano prije gotovo 10 godina. Treba 'zahvaliti' Djokovicu sto je ispao, pa se ovo ovdje iz neke tamo arhive ponovo poteze. Obojicu bi ih smlatio s nekih 70% snage, bez ikakve vece sanse i za jednog od njih.

Inace, Rafa poprilicno podigao nivo igre, jeste da Gael djeluje kao neka prebijena macka. Dva prva seta strasna, sigurno su osnovan razlog da se moze dobiti i Raonic, ali igra nakon toga bas i ne obecava. Medjutim, u pitanju je veliki pobjednik, sigurno nece tek tako ispustiti priliku koja mu se pruzila ispadanjem Novaka i Andyja. Siguran sam da ce odigrati najbolje sto moze, dati 120%, ali se svejedno nece on sve pitati.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jan 2017, 15:01

Pa i ne bih baš bio siguran da bi ih Novak sa 70% pobjediio. Protiv Federera to nikad nije mogao, pa čak i prošle godine kad je odigrao jedan od svojih mečeva u karijeru opet je jedva pobjedio i imao je Roger šansu za peti set. Nole ako misli pobjediti Federera mora igrati sa 100%, možda bi lakše Nadala dobio baš iz onog razloga kojim bi i Rafa Federera, matchup.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 23 jan 2017, 15:04

jestamaji je napisao/la:okej hvala, proekosutra imam šansu da gledam, sutra ne

po meni je miloš apsolutni favorit za titulu, ali ova dva penzionera znaju kako protiv njega i njegove poprilično jednodimenzionalne igre, biće to interesantno!
Zalosno je cuti da je nekome Milos Apsolutni favorit za osvajanje titule... :salut:
jestamaji je napisao/la:zna li se kad igraju rafa i miloš? sutra ili prekosutra? to se mora gledati
Ali pogledam sljedeci post i vidim ustvari kome je on apsolutni favotit,nekome ko ne zna kad se igraju mecevi na ovakvom turniru.. :puke:

Jbt veliki znalci posjecuju ovaj forum ccc...Cuj rafa pickasto igra tenis ooo :urnebes:

Rafa ocekivano poslao saljivdjiju kuci a sad slijedi Milos koji naravno nije nimalo naivan al ono sto je uradio sa francuzom ocekujem i prekosutra protiv Milosa..
@uno-Mozda i najveca sreca sto Rafa nije izgubio jedan od posljednja 2 meca je sto se nije umorio nakon jednog i po seta kao sto je bio slucaj protiv Raonica zar ne?? :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Rafaaaaaaaaaaa timeeeeeeeeeee :kralj:

Vamooooooooooooooooooooos

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 jan 2017, 15:08

Unofficialpage je napisao/la:Pa i ne bih baš bio siguran da bi ih Novak sa 70% pobjediio. Protiv Federera to nikad nije mogao, pa čak i prošle godine kad je odigrao jedan od svojih mečeva u karijeru opet je jedva pobjedio i imao je Roger šansu za peti set. Nole ako misli pobjediti Federera mora igrati sa 100%, možda bi lakše Nadala dobio baš iz onog razloga kojim bi i Rafa Federera, matchup.
Ma ne mislim bukvalno ba, vec sam siguran da bi ih obojicu smlatio, bez prevelikih sansi da osvoje vise od jednog seta (najveci razlog je igra na 3 dobijena seta). Roger jucer protiv Keia jedva izvuce 5. set, iako je Kei jedva hodao po terenu. Njegove noge su otezale, refleksi usporili, snaga pala, vise i ne pokusava da stize mnoge udarce koje Novak vraca bez problema. Zamisli da tako jednog Novaka, poprilicno svjezeg, dobijes u 5. setu, a da ne govorim kako bi tek osvojio i ta eventualna dva seta (kao sto je bio slucaj s Japancem).

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.