FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ThrillerHz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ThrillerHz » 04 nov 2016, 00:09

jurisicduska je napisao/la:Ne mrzimo Rustemovića i od njeg niko nije gori. Rustemović je probao sa 10 igrača oko sebe ni s jednim s se ne snalazi. Čim on ne igra mi pobjeđujemo. Statistika je neumoljiva. Mislim da nismo nikad imali kiks nikakav kad on nije u sastavu u zadnje dvije godine. Jel ga stave propast.

Ordagić Sarić perfekcionizam.
*ebo Rustema, ali jel ti fakat ne vidis, ili ne zelis da gledas koliko je Saric zapravo los i koliko je izravno bio kriv za primljene golove i tako uticao na ishode vise utakmica ? Neka njeg na klupi, ali u prvih 11 ni on ni Rustemovic ne smiju biti. Izletit koju hiljadicu i dovesti CM kako Bog kaze, dosta je Rustemovicaa i Saricaa.

Bordomen je napisao/la:Ovdje se ne razumije pojam "ispasti iz forme" (S)
i traziti formu citav zivot (R)
:geek: :geek: :sick:
Nek je fataju na klupi obojica i kup utakmicama. Dovoljno su prilika prokockali. :salut:
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 nov 2016, 00:11

alaiN - Mirvic, Zukic, Krupinac, Hadzooo - Duro, Hame, Zeka (VELIKI), Koja - Obuca, Avdic
pojeli bi danasnju ligu
#samokazem
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

19FKS46
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 19FKS46 » 04 nov 2016, 00:12

Lakoste je napisao/la:Poyyyy za Majkla
Ko je babooo? :D

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 nov 2016, 00:12

Pa loš je jer nema s kim igrati. I ne igra prirodnu poziciju. Isto ko i još par igrača da imaju okolo bolje i oni bi igrali bolje. Ja san upoznat sa kvalitetom Sarića vidio sam ga u punom potencijalu, to što ne pruža takve partije u Sarajevu je ok činjenica ali za to treba tražiti uzrok a ne govoriti da je Sarić loš kad nije, jako kvalitetan igrač.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 nov 2016, 00:19

jurisicduska je napisao/la:Pa loš je jer nema s kim igrati. I ne igra prirodnu poziciju. Isto ko i još par igrača da imaju okolo bolje i oni bi igrali bolje. Ja san upoznat sa kvalitetom Sarića vidio sam ga u punom potencijalu, to što ne pruža takve partije u Sarajevu je ok činjenica ali za to treba tražiti uzrok a ne govoriti da je Sarić loš kad nije, jako kvalitetan igrač.
Tom logikom i ostalih 20 igraca onda ima alibi za lose igre ?
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 nov 2016, 00:20

Dovedite Saricu Ordagu i kvalitetnu, ali kvalitetnu DESETKU...pa ga koment za 3-4 kola...uvjerit cete se u ovo sto dule prica

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 nov 2016, 00:25

belosevic28 je napisao/la:Dovedite Saricu Ordagu i kvalitetnu, ali kvalitetnu DESETKU...pa ga koment za 3-4 kola...uvjerit cete se u ovo sto dule prica
Dovedi Ameru Bekicu Miroslava Stevanovica, kvalitetnu desetku i Ordagica... Kao sto rekoh, tom logikom svi imaju alibi.
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 nov 2016, 00:30

Brate, Ameru dovedi Hazarda, Modrica i Balea, on nece napredovati...jbg ne mozes njega i Sarica porediti...

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 04 nov 2016, 00:34

Los je Saric, ako se ne trzne uskoro, ne moze ga ni Fahrija Karkin vise odbraniti kod raje..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 nov 2016, 00:35

belosevic28 je napisao/la:Dovedite Saricu Ordagu i kvalitetnu, ali kvalitetnu DESETKU...pa ga koment za 3-4 kola...uvjerit cete se u ovo sto dule prica
Kakva je to logika brate? Je li Rustemovic igrao sa Ordagicem i kvalitetnom desetkom? Igrao je Saric u Slobodi sa Ordagom i kvalitetnom desetkom, cim se pojavio pritisak nestadose svi i Slobodanka opet ostade praznih vitrina. U Slobodi su u sustini svi bili ekstra dok su bili hit u ligi i igrali tekmu po tekmu rastereceno. Cim se pojavio imperativ sve je to nestalo, prenijelo se i na ovu sezonu i kulminiralo vjerovatno raspadom.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 nov 2016, 00:38

Pa hajde odgovorit ću ti malo opširnije jer vidim da možemo iskomunicirati nešto kvalitetno.

Imam nekoliko teza pa ti reci s kojom bi se ili ne bi složio.

1. U sistemu 4-3-2-1 osovina ekipe počiva na ovom 3 koje se treba sastojati od zadnjeg veznog širokog radijusa kretanja, izuzetnih motoričkih sposobnosti dobre kontrole lopte i preciznog pasa, te po mogućnosti dobre komunikacijske i karakterne crte, da je onako osica, agresivan, uvijek u pokretu. Da ne stoji. Drugi bi trebao biti centralni vezni koji igra od 16 do 16 karakteristika da ima dobru kontrolu lopte, dribling, pas, da može sačuvati loptu, da ima organizacioni smisao a da nije statičan nego da pomogne i odbrani i da usput raširi kad treba, kad treba da se smiri utakmica da preuzme kontrolu, uglavnom da diktira tempo. Treći bi trebao biti potez igrač, zadnjeg pasa, lucidnosti, et ako bi upao šut sa distance vrh, eventualno da dobro koristiti obje noge ili da dobro izvodi prekide.

U nastavku ćemo ih markirati sa 1,2,3

1: Petrak. Sesar. Cimirot. eh mišljenja sam da ovdje odgovorno može rješenje bit Sara
2. Ordagić. Tomić. Opet Cimirot. Mišljenja sam da nam tu treba igrač.
3. Zeba. Wagner. Bekrić kakvog pamtimo. STOJČEV . za siromašne Arežina. To je taj tip. Tu nam također treba igrač.

Krila dva bi puno bolje izgledala da imamo ta tri tipa igrača. Nezahvalno je svaki put Duljeviću da ima 3,4 igrača ispred sebe. Taj čovjek nikad nije 1/1 sa bekom izbačen. A tu loptu treba dobit dal od 2 dal od 3.
Crnkić je također igrač jako brz i pametan koji bi lopte u prostor dobro iskoristio zbog centaršuta koji ima najbolji u ligi odgovorno tvrdim. On je igrač prostora. Treba ga neko izbacit a da nema ispred sebe igrača nego da može neometano centrirati opet posao za 2.3.

Ahmetović bi puno bolje igrao da ima bar 2 podvaljene lopte tokom tekme od strane 3.

Tranzicija bi puno bolje izgledala da 1 uzme loptu doda 2 i da završi poso tu. Rustemović nabije loptu u aut (opaska autora). 2 otvori prostor i pogodi ili 3 ili jedno od krila. I ide centaršut situacija 1/1 idu golovi idu šanse ide sve ostalo. Mi odmah kod 1 zajebemo tranziciju. Jer 1 ne uzme i ne zna šta će s njom ili doda do 2. Koji ne zna to igrati a prilično više puta se desi prvi slučaj. Imao si situaciju sad uze se lopta ide jedan pas na duljevića Crnkić prebrz ispratio ide gol. Logično.

Odbrana bi bila stabilnija jer ne bi 90 minuta protiv jačih ekipa trpila napade. U takvoj situaciji dođe do dekoncentracije. Pada mentalnog. Propust. Ide gol iz prekida jer si konstantno izložen pritisku mora zajebat neko dal golman dal štoperi. Dalje da 1,2,3 drže loptu da je osvajaju odmah po izgubljenoj ili prave faul. Da ne posmatraju igrače kako razmjenjuju dupli pas. Primjer Rustemović kako gleda Sarića što je memara postavio.
Da su kreativniji da im odbrana vjeruje komplet bi zadnji red bolje izgledao i manje se trošio.

Nije alibi jednostavno je tako.

Rustemović je rezervni igrač koji uđe kad hoćeš da se na utakmici više ništa ne desi. Kad hoćeš da sudija svirne kraj u 75 minuti uvedeš njega da umrtvi sve. Protivničke igrače, sudije, skaute, navijače, vrijeme stane kad on uđe. Dakle njega uradit kod 2:0 kod 1:0 je rizično. Kod 2:0 da nekog odmoriš da malo osvježiš. Možeš ga uvesti na bilo koju poziciju svejedno je ne zna ni na jednoj odigrati i više će štete nego koristi napraviti sigurno. Pa igro golmana beka špica nije važno.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 nov 2016, 00:39

belosevic28 je napisao/la:Brate, Ameru dovedi Hazarda, Modrica i Balea, on nece napredovati...jbg ne mozes njega i Sarica porediti...
Jah... Eto Saric je klasa, mislim nek vam bude, nema vise svrhe vrtit ovo u krug, mene on nije uvjerio, vas je nekako uvjerio ili ocekujete da ce vas uvjeriti, iskreno i ja bi volio da on eksplodira i postane nam glavni igrac, ali sam skeptican trenutno.

Mali podsjetnik da u Ameru cuci to nesto: https://youtu.be/gbTo82u5oyc?t=1m47s , pa bas i nisam siguran da uz Modrica, Hazarda i Balea ne bi eksplodirao :rol: :salut:
1946~

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 nov 2016, 00:41

Sabinho, ok ne moras se slagati sa mnom, ali po tvom postu nam ni Ordaga nebi bio pojacanje :o Koga dovesti onda (bez ubleha tipa Aleksandrov, Cvijanovic, Misimovic...)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 nov 2016, 00:45

jurisicduska je napisao/la:Pa hajde odgovorit ću ti malo opširnije jer vidim da možemo iskomunicirati nešto kvalitetno.

Imam nekoliko teza pa ti reci s kojom bi se ili ne bi složio.

1. U sistemu 4-3-2-1 osovina ekipe počiva na ovom 3 koje se treba sastojati od zadnjeg veznog širokog radijusa kretanja, izuzetnih motoričkih sposobnosti dobre kontrole lopte i preciznog pasa, te po mogućnosti dobre komunikacijske i karakterne crte, da je onako osica, agresivan, uvijek u pokretu. Da ne stoji. Drugi bi trebao biti centralni vezni koji igra od 16 do 16 karakteristika da ima dobru kontrolu lopte, dribling, pas, da može sačuvati loptu, da ima organizacioni smisao a da nije statičan nego da pomogne i odbrani i da usput raširi kad treba, kad treba da se smiri utakmica da preuzme kontrolu, uglavnom da diktira tempo. Treći bi trebao biti potez igrač, zadnjeg pasa, lucidnosti, et ako bi upao šut sa distance vrh, eventualno da dobro koristiti obje noge ili da dobro izvodi prekide.

U nastavku ćemo ih markirati sa 1,2,3

1: Petrak. Sesar. Cimirot. eh mišljenja sam da ovdje odgovorno može rješenje bit Sara
2. Ordagić. Tomić. Opet Cimirot. Mišljenja sam da nam tu treba igrač.
3. Zeba. Wagner. Bekrić kakvog pamtimo. STOJČEV . za siromašne Arežina. To je taj tip. Tu nam također treba igrač.

Krila dva bi puno bolje izgledala da imamo ta tri tipa igrača. Nezahvalno je svaki put Duljeviću da ima 3,4 igrača ispred sebe. Taj čovjek nikad nije 1/1 sa bekom izbačen. A tu loptu treba dobit dal od 2 dal od 3.
Crnkić je također igrač jako brz i pametan koji bi lopte u prostor dobro iskoristio zbog centaršuta koji ima najbolji u ligi odgovorno tvrdim. On je igrač prostora. Treba ga neko izbacit a da nema ispred sebe igrača nego da može neometano centrirati opet posao za 2.3.

Ahmetović bi puno bolje igrao da ima bar 2 podvaljene lopte tokom tekme od strane 3.

Tranzicija bi puno bolje izgledala da 1 uzme loptu doda 2 i da završi poso tu. Rustemović nabije loptu u aut (opaska autora). 2 otvori prostor i pogodi ili 3 ili jedno od krila. I ide centaršut situacija 1/1 idu golovi idu šanse ide sve ostalo. Mi odmah kod 1 zajebemo tranziciju. Jer 1 ne uzme i ne zna šta će s njom ili doda do 2. Koji ne zna to igrati a prilično više puta se desi prvi slučaj. Imao si situaciju sad uze se lopta ide jedan pas na duljevića Crnkić prebrz ispratio ide gol. Logično.

Odbrana bi bila stabilnija jer ne bi 90 minuta protiv jačih ekipa trpila napade. U takvoj situaciji dođe do dekoncentracije. Pada mentalnog. Propust. Ide gol iz prekida jer si konstantno izložen pritisku mora zajebat neko dal golman dal štoperi. Dalje da 1,2,3 drže loptu da je osvajaju odmah po izgubljenoj ili prave faul. Da ne posmatraju igrače kako razmjenjuju dupli pas. Primjer Rustemović kako gleda Sarića što je memara postavio.
Da su kreativniji da im odbrana vjeruje komplet bi zadnji red bolje izgledao i manje se trošio.

Nije alibi jednostavno je tako.

Rustemović je rezervni igrač koji uđe kad hoćeš da se na utakmici više ništa ne desi. Kad hoćeš da sudija svirne kraj u 75 minuti uvedeš njega da umrtvi sve. Protivničke igrače, sudije, skaute, navijače, vrijeme stane kad on uđe. Dakle njega uradit kod 2:0 kod 1:0 je rizično. Kod 2:0 da nekog odmoriš da malo osvježiš. Možeš ga uvesti na bilo koju poziciju svejedno je ne zna ni na jednoj odigrati i više će štete nego koristi napraviti sigurno. Pa igro golmana beka špica nije važno.
Ovo me najvise brine kod Sarica. Bude na poziciji centralnog, bez muke mu uzmu loptu na Grbavici, ne stigne faulirati, kontra i gol. Stavis ga na zadnjeg, covjek iz Krupe mu bez trunke znoja uze loptu i Miha mora praviti penal. Stavis ga na prvu stativu da brani korner, on promasi loptu jos je smakne stoperu nasem i primis gol od Metalegea. Stvarno me to brine.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 nov 2016, 00:50

Napiši to odvojeno od ovog posta ne smeta mi ali taj način nije lijep.

Rustemovićeve greške neću ni da brojim. Ja ovako to posmatram od kad nam je on u prvih 11 Sarajevo je 5-ti klub lige. Sa Radanom smo bili drugi. Sa Vučinom isto. Čak se ne sjećam da smo peti kad bili.

Uvijek se kod nas gledala posljedica a ne uzrok. Igrač fuli pas a što nije imao kome dodati koga boli briga. Imaš igrača preuzme odgovornost ko Stojčev izgubi 15 lopti majku mu svi psuju. Isto Sarić sam čovjek igra meni je razumljivo da griješi. Čudi me kako više ne griješi sa alibi igračima i igranjem žmire od strane Rustemovića koji doda loptu i isčezne ko kasper. Nema problema. Vrijeme će pokazat da griješiš.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 nov 2016, 00:51

@jurisicduska
Mislim, covjek si koji se razumije u tematiku, zato me i cudi tolika vjera u Sarica nakon svega sto je do sad pokazao i sve sto si rekao potpisujem, samo mislim da mi nemamo ni 1. ni 2. ni 3., Rustemovicu se zahvaliti, a Saricu dati tu ulogu Rustemovica u tvom vidjenju. Nazalost ja sumnjam da cemo mi ikada uspjeti dovesti dobre igrace na 1. 2. i 3. tako da ce uvijek biti mjesta u prvih 11 za Rustemovice i Sarice. Da makar postepeno krenemo pa ovaj prelazni dovedemo jednog od te trojice koji fale, naredni prelazni jos jednog, onda bi nekako i istrpio Rustemovica i Sarica, a mozda bi i koji od njih napravio bum i zauzeo poziciju na nekoj od te tri pozicije, pa tako ne bi ni morali treceg traziti, ali to su samo neki nasi snovi, pitanje je da li ljudi odgovorni za ta neka pitanja u klubu sanjaju iste, nasa trenutna realnost je takva, da od nje ne mozemo pobjeci. Treba se nadati boljem, jer opet i s tim pojacanjima se nikada ne zna, ko moze garantovati da necemo i Ordagica ''upropastiti'' ?
1946~

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 nov 2016, 00:52

jurisicduska je napisao/la:Napiši to odvojeno od ovog posta ne smeta mi ali taj način nije lijep.

Rustemovićeve greške neću ni da brojim. Ja ovako to posmatram od kad nam je on u prvih 11 Sarajevo je 5-ti klub lige. Sa Radanom smo bili drugi. Sa Vučinom isto. Čak se ne sjećam da smo peti kad bili.

Uvijek se kod nas gledala posljedica a ne uzrok. Igrač fuli pas a što nije imao kome dodati koga boli briga. Imaš igrača preuzme odgovornost ko Stojčev izgubi 15 lopti majku mu svi psuju. Isto Sarić sam čovjek igra meni je razumljivo da griješi. Čudi me kako više ne griješi sa alibi igračima i igranjem žmire od strane Rustemovića koji doda loptu i isčezne ko kasper. Nema problema. Vrijeme će pokazat da griješiš.
Nabroj ih slobodno, te koje su kulminirale primljenim golom, kao sto sam ja tebi nabrojao. Lijep pozdrav.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 04 nov 2016, 00:55

Sabinho je napisao/la: Ovo me najvise brine kod Sarica. Bude na poziciji centralnog, bez muke mu uzmu loptu na Grbavici, ne stigne faulirati, kontra i gol. Stavis ga na zadnjeg, covjek iz Krupe mu bez trunke znoja uze loptu i Miha mora praviti penal. Stavis ga na prvu stativu da brani korner, on promasi loptu jos je smakne stoperu nasem i primis gol od Metalegea. Stvarno me to brine.
Ovde definitivno neki ili stvarno ne vide ili se prave da ne vide, ali te greske su izravno uticale na konacan ishod i skupo su nas kostale. Koliko god Rustemovic bio ''losiji'' on makar nabije loptu u aut, za razliku od Sarica koji je izgubi ili je gurne u kontru.

(aut nikako nije gora opcija od kontre)
1946~

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 04 nov 2016, 00:59

Pa vjeru u Sarića zasnivam na tom jer su on i Ordagić bili najbolji par lige i Sloboda je igrala pozicioni fudbal. Na osnovu partija u Sarajevu sigurno se slažem se da igra ispod svog nivoa ali ja malo dublje to gleda.

Ja da se pitam pokušao bih Rustemoviću narediti ovih 5 zadatka.

1. Igraj samo bez lopte
2. Traži loptu po terenu što više da je osvojiš trči za loptom čim pređe tvoju polovinu
3. Kad protivnik kreće u napad u zoni do 35 metara pravi faul ako ne možeš normalno uzeti loptu
4. Čim je uzmeš u roku od 3 sekunde dodaj prvom do sebe
5. Ako nemaš kome dodat nabij na istok zapad sjever jug široko ti polje. Što je dalje nabiješ veći si gospodin.

Mislim da bi bio ako ništa solidan.

Evo postavljen ti je video Sabinho gleda Rustemović Sarića na centru on neometano trči 20 metara odigra dupli i dadne gol. Trebao ga je stići puno prije toga. Bezbroj tako puta ništa ne uradi. Lik ne postoji na terenu. On je greška kad god igra automatski je greška jer ništa ne radi samo smeta.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 nov 2016, 01:03

ThrillerHz je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Ovo me najvise brine kod Sarica. Bude na poziciji centralnog, bez muke mu uzmu loptu na Grbavici, ne stigne faulirati, kontra i gol. Stavis ga na zadnjeg, covjek iz Krupe mu bez trunke znoja uze loptu i Miha mora praviti penal. Stavis ga na prvu stativu da brani korner, on promasi loptu jos je smakne stoperu nasem i primis gol od Metalegea. Stvarno me to brine.
Ovde definitivno neki ili stvarno ne vide ili se prave da ne vide, ali te greske su izravno uticale na konacan ishod i skupo su nas kostale. Koliko god Rustemovic bio ''losiji'' on makar nabije loptu u aut, za razliku od Sarica koji je izgubi ili je gurne u kontru.

(aut nikako nije gora opcija od kontre)
Ja citav dan i govorim samo da je Rustemovic manje zlo od ovoga. Ne mozes ti Cimirotovu gresku protiv Veleza opravdati da nema s kim igrati, to je jednostvno neopreznost i tacka. Issto tako ovi Saricevi kiksevi, jos se poredi sa loptama koje je gubio Stojcev. Tu ima jedna bitna razlika, Stojcev je gubio lopte tako sto su mu pasovi prema nprijed bili netacni, dok Saric gubi lopte sam od sebe na 20-40m od gola, iz razloga sto previse vjeruje u sebe ocigledno. Drugacije se ne moze opisati da Mihojevic protiv Zelje mora ispravljati klizecim poigravanje, i to klize momak kao zadnji igrac, zatim Saric dobije opet loptu i opet je GUBI nakon cega Cetkovic mora lomiti covjeka i to je karton za veznjaka a 60 mimuta do kraja meca.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.