Nabroj ih slobodno, te koje su kulminirale primljenim golom, kao sto sam ja tebi nabrojao. Lijep pozdrav.jurisicduska je napisao/la:Napiši to odvojeno od ovog posta ne smeta mi ali taj način nije lijep.
Rustemovićeve greške neću ni da brojim. Ja ovako to posmatram od kad nam je on u prvih 11 Sarajevo je 5-ti klub lige. Sa Radanom smo bili drugi. Sa Vučinom isto. Čak se ne sjećam da smo peti kad bili.
Uvijek se kod nas gledala posljedica a ne uzrok. Igrač fuli pas a što nije imao kome dodati koga boli briga. Imaš igrača preuzme odgovornost ko Stojčev izgubi 15 lopti majku mu svi psuju. Isto Sarić sam čovjek igra meni je razumljivo da griješi. Čudi me kako više ne griješi sa alibi igračima i igranjem žmire od strane Rustemovića koji doda loptu i isčezne ko kasper. Nema problema. Vrijeme će pokazat da griješiš.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- ThrillerHz
- Kontakt:
Ovde definitivno neki ili stvarno ne vide ili se prave da ne vide, ali te greske su izravno uticale na konacan ishod i skupo su nas kostale. Koliko god Rustemovic bio ''losiji'' on makar nabije loptu u aut, za razliku od Sarica koji je izgubi ili je gurne u kontru.Sabinho je napisao/la: Ovo me najvise brine kod Sarica. Bude na poziciji centralnog, bez muke mu uzmu loptu na Grbavici, ne stigne faulirati, kontra i gol. Stavis ga na zadnjeg, covjek iz Krupe mu bez trunke znoja uze loptu i Miha mora praviti penal. Stavis ga na prvu stativu da brani korner, on promasi loptu jos je smakne stoperu nasem i primis gol od Metalegea. Stvarno me to brine.
(aut nikako nije gora opcija od kontre)
1946~
- jurisicduska
- Kontakt:
Pa vjeru u Sarića zasnivam na tom jer su on i Ordagić bili najbolji par lige i Sloboda je igrala pozicioni fudbal. Na osnovu partija u Sarajevu sigurno se slažem se da igra ispod svog nivoa ali ja malo dublje to gleda.
Ja da se pitam pokušao bih Rustemoviću narediti ovih 5 zadatka.
1. Igraj samo bez lopte
2. Traži loptu po terenu što više da je osvojiš trči za loptom čim pređe tvoju polovinu
3. Kad protivnik kreće u napad u zoni do 35 metara pravi faul ako ne možeš normalno uzeti loptu
4. Čim je uzmeš u roku od 3 sekunde dodaj prvom do sebe
5. Ako nemaš kome dodat nabij na istok zapad sjever jug široko ti polje. Što je dalje nabiješ veći si gospodin.
Mislim da bi bio ako ništa solidan.
Evo postavljen ti je video Sabinho gleda Rustemović Sarića na centru on neometano trči 20 metara odigra dupli i dadne gol. Trebao ga je stići puno prije toga. Bezbroj tako puta ništa ne uradi. Lik ne postoji na terenu. On je greška kad god igra automatski je greška jer ništa ne radi samo smeta.
1. Igraj samo bez lopte
2. Traži loptu po terenu što više da je osvojiš trči za loptom čim pređe tvoju polovinu
3. Kad protivnik kreće u napad u zoni do 35 metara pravi faul ako ne možeš normalno uzeti loptu
5. Ako nemaš kome dodat nabij na istok zapad sjever jug široko ti polje. Što je dalje nabiješ veći si gospodin.
Evo postavljen ti je video Sabinho gleda Rustemović Sarića na centru on neometano trči 20 metara odigra dupli i dadne gol. Trebao ga je stići puno prije toga. Bezbroj tako puta ništa ne uradi. Lik ne postoji na terenu. On je greška kad god igra automatski je greška jer ništa ne radi samo smeta.
Ja citav dan i govorim samo da je Rustemovic manje zlo od ovoga. Ne mozes ti Cimirotovu gresku protiv Veleza opravdati da nema s kim igrati, to je jednostvno neopreznost i tacka. Issto tako ovi Saricevi kiksevi, jos se poredi sa loptama koje je gubio Stojcev. Tu ima jedna bitna razlika, Stojcev je gubio lopte tako sto su mu pasovi prema nprijed bili netacni, dok Saric gubi lopte sam od sebe na 20-40m od gola, iz razloga sto previse vjeruje u sebe ocigledno. Drugacije se ne moze opisati da Mihojevic protiv Zelje mora ispravljati klizecim poigravanje, i to klize momak kao zadnji igrac, zatim Saric dobije opet loptu i opet je GUBI nakon cega Cetkovic mora lomiti covjeka i to je karton za veznjaka a 60 mimuta do kraja meca.ThrillerHz je napisao/la:Ovde definitivno neki ili stvarno ne vide ili se prave da ne vide, ali te greske su izravno uticale na konacan ishod i skupo su nas kostale. Koliko god Rustemovic bio ''losiji'' on makar nabije loptu u aut, za razliku od Sarica koji je izgubi ili je gurne u kontru.Sabinho je napisao/la: Ovo me najvise brine kod Sarica. Bude na poziciji centralnog, bez muke mu uzmu loptu na Grbavici, ne stigne faulirati, kontra i gol. Stavis ga na zadnjeg, covjek iz Krupe mu bez trunke znoja uze loptu i Miha mora praviti penal. Stavis ga na prvu stativu da brani korner, on promasi loptu jos je smakne stoperu nasem i primis gol od Metalegea. Stvarno me to brine.
(aut nikako nije gora opcija od kontre)
- ThrillerHz
- Kontakt:
@duska
Istu vjeru ja imam i da ce Said jednog dana biti onaj stari... Pitam se kad Rustemovic jednog dana ode, ko ce biti dezurni krivac...
@sabinho
Ma dzaba, nije vise ni vrijedno rasprave, jer vec se ispisase 3-4 stranice, a s mrtve tacke se ne pomakosmo...
Istu vjeru ja imam i da ce Said jednog dana biti onaj stari... Pitam se kad Rustemovic jednog dana ode, ko ce biti dezurni krivac...
@sabinho
Ma dzaba, nije vise ni vrijedno rasprave, jer vec se ispisase 3-4 stranice, a s mrtve tacke se ne pomakosmo...
1946~
- jurisicduska
- Kontakt:
Bekovi će biti dežurni krivci. Jer poslije veznog reda to treba promijeniti. Ne mora odmah. Onaj tamo rok.
Triler ja izrazito poštujem Sabinha, super diskutuje. Ja se nadam da će jedan dan bit druga dva vezna i da se nećemo sjećati Rustemovića.
Triler ja izrazito poštujem Sabinha, super diskutuje. Ja se nadam da će jedan dan bit druga dva vezna i da se nećemo sjećati Rustemovića.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Samo treba pametno i postepeno pojacavati ekipu, nadam se da su to shvatili i odgovorni ljudi. Ovaj prelazni rok bi me zadovoljio da dovedu 2, max 3 igraca, ali na pozicijama gdje skripimo i tako svaki rok.
Da se dotaknemo naredne utakmice:
Sto se Krupe tice, ubijedjen sam da ih uzimamo, gledam pregled Radnik Krupa i nisu bas neki bauk, jos u obzir kad se uzmu njihovi izostanci, ali Okic i Simeunovic u Radniku i to jos glavni igraci
Cuj ovaj forum i jeste napravljen da diskutujemo, to ga i cini interesantnim, mozda sutra nece biti Rustemovica i Sarica, ali vjerujem da ce se naci dostojne zamjene
Da se dotaknemo naredne utakmice:
Sto se Krupe tice, ubijedjen sam da ih uzimamo, gledam pregled Radnik Krupa i nisu bas neki bauk, jos u obzir kad se uzmu njihovi izostanci, ali Okic i Simeunovic u Radniku i to jos glavni igraci
Cuj ovaj forum i jeste napravljen da diskutujemo, to ga i cini interesantnim, mozda sutra nece biti Rustemovica i Sarica, ali vjerujem da ce se naci dostojne zamjene
Zadnja izmjena: ThrillerHz, dana/u 04 nov 2016, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.
1946~
Sloboda je igrala dobro, najvise zahvaljujuci Zebi kao iskusnom i najkvalitetnijem igracu te RASTERECENOSTI. Od Drine do dan danas, njihova igra je qrcina, sa ili bez Sarica i Ordagica. Sa druge strane, Rustemovic je dijelio poziciju dolaskom Jesica sa Berberovicem, ispred nije bio niko nego dva spica. Kod Hurtica malo sa Radovcem malo sa Dzemom, pa sad sa Saricem.jurisicduska je napisao/la:Pa vjeru u Sarića zasnivam na tom jer su on i Ordagić bili najbolji par lige i Sloboda je igrala pozicioni fudbal. Na osnovu partija u Sarajevu sigurno se slažem se da igra ispod svog nivoa ali ja malo dublje to gleda.
1. Igraj samo bez lopte
Ja bih Saricu naredio samo 2 zadatka:
1. Kad dobijes loptu na polovini terena, nabij je golmanu i padni, pravi se da si povrijedjen.
2. Kad lopta ide prema tebi na 16m, nemoj je nikako primati da se stoperi znaju odmah postaviti za blok protivnickim igracima.
Postavio je video iz sudijske nadoknade gdje je ekipa razmontirana sa 3-0, strasno. Dodatno pitanje sta radi trojac iz odbrane? Postavio sam ja danas video gdje Saric nicim izazvan na derbiju leti na 80m od svog gola i ispada, bukvalno ostaje prvi covjek do golmana Zelje, oni krecu prema naprijed i spasava ga Rustemovic klizecim. Dalje, statistika kaze da smo primili 10 golova ove sezone, sto je veliki uspjeh i odavno sa aspekta defanzivne igre nismo imali bolji ucinak, Rustemovic je odigrao 12 utakmica. Nije igrao u Sirokom gdje smo primili dva gola i protiv Celika. Znaci kad igra Rustemovic 8 golova na 12 utakmica. Oduzmemo li ona tri koje je osigurao Saric protivniku, to je 5. Znaci, da se Saric nije glupirao bilo bi to jos bolje. Ipak, nesto radi na terenu, ako nista smeta i ne pomaze protivniku kao Saric.
DUSKA JA SE NADAM DA NECE BITI NI RUSTEMOVICA NI SARICA, VEC VRANJES, ORDAGIC I TOMIC ali ne pita me niko prijatelju, vec diskutujem o onome sto se desilo i cim raspolazemo, te eto o nekim uzrocima.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Potpisujem sve sto Sabinho govori o vecerasnjoj temi, ja nemam neke inspiracije, a njemu bas dobro ide u iznosenju cinjenica i davanju argumenata protiv Sarica, zato odo pod jorgan
a ti Saba samo nastavi 
1946~
- jurisicduska
- Kontakt:
Imamo jer Saric odradi prljavi posao i stabilizuje ekipu, Rustemovic je igrao i proslih godi na kad su se desile najvece katastrofe u historiji kluba. A golove smo primali svaku utakmicu.
Ma brate Allaha mi dragog ja nemam nista ni protiv jednog ni protiv drugog, nit volim jednog nit volim drugog isto tako. Samo ne mogu ove retorike, imamo dva igraca u vezi koji ne daju ton igri, od kojih je jedan defanzivno odgovorniji i stabilniji, a drugi ima veci afinitet prema naprijed ali isto tako ne napravi nista te u defanzivi ima vec tri ogromna kiksa koja su rezultirala primljenim golom. Ne moze mi niko reci da je jedan los a drugi dobar, samo eto fali mu ono nesto. Kao sto smo ustanovili, to moze biti argument za bilo kojeg igraca.ThrillerHz je napisao/la:Potpisujem sve sto Sabinho govori o vecerasnjoj temi, ja nemam neke inspiracije, a njemu bas dobro ide u iznosenju cinjenica i davanju argumenata protiv Sarica, zato odo pod jorgana ti Saba samo nastavi
- FrancescoTotti
- Kontakt:
E ovo sam ja pisao kad nam je rustemovic postao standardnim igracem. Sa cimirota i jajala dodjes na rustemovica iz drine zvornicke...zagorski je napisao/la:Yebem ti zivot na sta smo spali!
Raspravljamo i svadamo se koji je od nasa dva veznjaka najgori veznjak lige,koji je vise lopti izgubio,golova skrivio...
kuknjava
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Nastavljamo.jurisicduska je napisao/la:Imamo jer Saric odradi prljavi posao i stabilizuje ekipu, Rustemovic je igrao i proslih godi na kad su se desile najvece katastrofe u historiji kluba. A golove smo primali svaku utakmicu.
Sta mislite, spava li sad Slobodan Starcevic? I ako spava, da li mirno to radi? 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- jurisicduska
- Kontakt:
Ocigledno da nismo na istom fonu jer je tebi krivac za go npr iz kornera saric a to npr nema nikakve veze sa njegovom pozicijom, ulogom, onim sto treba raditi. To se desi i puno boljim igracima.
Desi se bufonu fuli loptu pa nije los golman, ramos da autogol i tako dalje. Ti gledas finalnu gresku a generalno je greska puno prije prethodila takvoj situaciji. Protiv kona ok jest greska. Dalje ni ja nisam zadovoljan kako igra ali...
Ja s druge strane gledam sta odigraju, Saric ima 5 pogresnih pasova lupam ali ima i dva tri van ovih prostora kakve Rustemovic nema, a isto je veliki potrosac lopti, izvodi prekide , cesto suta s distance nerijetko prebaci stadion. Defanzivno nijee dobar jer kad god je u ekipi stvore nam svi nekoliko sansi, bez obzira sto nije vidljivo greska, vecinu tih napada u zacetku treba da se oduzme lopta sto rustem ne radi dovoljno dobro. Saric igra centralnog kod nas a nije to tako sa njihove defanzivne zadatke cim mozes uporedit ne valja. Sa rustemovicem ne mozes uspostaviti posjed lopte , domINaciju uvijek ima cudna rijesenja, dodaje poprecno loptu svaku utakmicu, onih njegovih vanjskom je svima preko glave i ne primimo gol kad pogrijesi al sto sto ga mogli dati da je normalno odigrao macku o rep.
Puno bolji igrac sto ce se pokazati u narednom periodu. Tek je dosao, ne igra svoju poziciju i igra u nikad gorem Sarajevu sto ce se ako Bog da promjniti pa da vrati formu iz Slobode . A Rustem isto tako ako bude korisniji neka ga, mada ja mislim nista od tog.
Desi se bufonu fuli loptu pa nije los golman, ramos da autogol i tako dalje. Ti gledas finalnu gresku a generalno je greska puno prije prethodila takvoj situaciji. Protiv kona ok jest greska. Dalje ni ja nisam zadovoljan kako igra ali...
Ja s druge strane gledam sta odigraju, Saric ima 5 pogresnih pasova lupam ali ima i dva tri van ovih prostora kakve Rustemovic nema, a isto je veliki potrosac lopti, izvodi prekide , cesto suta s distance nerijetko prebaci stadion. Defanzivno nijee dobar jer kad god je u ekipi stvore nam svi nekoliko sansi, bez obzira sto nije vidljivo greska, vecinu tih napada u zacetku treba da se oduzme lopta sto rustem ne radi dovoljno dobro. Saric igra centralnog kod nas a nije to tako sa njihove defanzivne zadatke cim mozes uporedit ne valja. Sa rustemovicem ne mozes uspostaviti posjed lopte , domINaciju uvijek ima cudna rijesenja, dodaje poprecno loptu svaku utakmicu, onih njegovih vanjskom je svima preko glave i ne primimo gol kad pogrijesi al sto sto ga mogli dati da je normalno odigrao macku o rep.
Puno bolji igrac sto ce se pokazati u narednom periodu. Tek je dosao, ne igra svoju poziciju i igra u nikad gorem Sarajevu sto ce se ako Bog da promjniti pa da vrati formu iz Slobode . A Rustem isto tako ako bude korisniji neka ga, mada ja mislim nista od tog.
- TobeYarabi
- Kontakt:
spavajoker90 je napisao/la:Sta mislite, spava li sad Slobodan Starcevic? I ako spava, da li mirno to radi?

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo
A sa druge strane, karijera Velkoskog napreduje iz sezone u sezonu?haris004 je napisao/la:Da se razumijemo, Vranješa sam gotivio i pratio prije par godina kada je i dogurao do repke. I taj Vranješ bi nama bilo pojacanje tipa Jajalo kojeg priželjkujemo svi. Danas ipak mislim da to nije isti igrač. Vjerovatno nece završiti ni blizu Sarajeva a toliko pričamo o njemu, ali ipak mene dolazak Vranješa ne bi previše usrećio. Kažem godine, stagnacija, a i realno nema iskustva igranja naše lige koja je, moramo se složit veoma specifična. Radije bi gledao Ordagića, Redžica ili nekog sličnog igrača kod nas, nego Stojana. Nadam se da razumiješ sta govorim.Evander je napisao/la:Je li moguce da neko za Vranjesa govori da je los, a Krste da mu je dobar?haris004 je napisao/la:Rijetko sa kim se mogu složit oko pojačanja. Nadarević i Vranješ što dalje od nas. Ništa posebno do sada u karijerama, stagnacija, godine.. ništa dobro, a i nemaju neke dodirne tačke sa igranjem kod nas.
Sa druge strane Krste i Ordagić su dosta bolji po nas. Deficitarne pozicije u našem timu zauzimaju, iskustvo igranja po ovim našim travnjacima, i obojici bi ovo bila prilika nametnuti se selektorima..
Haj ziv bio vidi sta je jedab uradio u karijeri a sta drugi. Onda dodji ovdje pa opet napisi post.
Sta znaci "iskusto igranja ove lige"?
Da si mesar, da se znas svadjati sa sudijama, da ne znas nikakve takticke postavke i osnove fudbala?
Volimo alkohol, volimo drogu, volimo Sarajevo od malih nogu!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Još malo pa će pauza, nadam se da će je dobro odraditi, i da su uvidjeli da ovaj tim nema kvalitet za evropu a kamo li za trofej.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo
Velkoski je ipak malo mlađi. Lično mi je ostao u dobrom sjećanju gdje je na neprirodnoj poziciji imao dobar učinak. Povezan sa klubom, vežu ga i emocije za nas što se dalo zaključiti iz intervijua koje je davao. I za Krleta se nikad nije govorilo da ne zna da igra, samo je jedno vrijeme bilo očito da nije 100% pristutan na utakmicama. Sada kad bi došao mislim da bi bila odlična kombinacija u ofanzivi. Mahom mladi momci, uz Ahmetovića koji je raja što su svi spominjali. Mislim da bi njegov povratak mogao donijeti dosta pozitivnih stvari.Evander je napisao/la:A sa druge strane, karijera Velkoskog napreduje iz sezone u sezonu?haris004 je napisao/la:Da se razumijemo, Vranješa sam gotivio i pratio prije par godina kada je i dogurao do repke. I taj Vranješ bi nama bilo pojacanje tipa Jajalo kojeg priželjkujemo svi. Danas ipak mislim da to nije isti igrač. Vjerovatno nece završiti ni blizu Sarajeva a toliko pričamo o njemu, ali ipak mene dolazak Vranješa ne bi previše usrećio. Kažem godine, stagnacija, a i realno nema iskustva igranja naše lige koja je, moramo se složit veoma specifična. Radije bi gledao Ordagića, Redžica ili nekog sličnog igrača kod nas, nego Stojana. Nadam se da razumiješ sta govorim.
Sta znaci "iskusto igranja ove lige"?
Da si mesar, da se znas svadjati sa sudijama, da ne znas nikakve takticke postavke i osnove fudbala?
Da liga je specifična. Po utakmici bude nekih 40+ prekršaja. Mnogo zavisi kakav pristisak se vrši na sudije. Igra se po oranicama kao što smo skoro protiv Zvijezde, u blatu doslovno, i očito je da nekim treba vremena da se prilagode na taj način igre.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], boki86, Burberry46 i 21 gost.