Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Ajax
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Ajax » 16 jul 2014, 00:18

Sabinho je napisao/la:
Fali nam i da stvorimo velikog igraca nakon dosta vremena a imamo par njih koji bas obecavaju.
Samir Radovac :thumbup: :thumbup:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 16 jul 2014, 00:42

Ajax je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Fali nam i da stvorimo velikog igraca nakon dosta vremena a imamo par njih koji bas obecavaju.
Samir Radovac :thumbup: :thumbup:
Gojko Cimirot, Haris Duljevic, Faris Handzic :thumbup: :thumbup:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 16 jul 2014, 08:57

Kobe Bryant je napisao/la:Sto Altajica nema za Celtic ? :roll:
igrao jucer za njihov B tim, dao 2 gola i 1 asistirao
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jul 2014, 10:23

TMovac je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Sto Altajica nema za Celtic ? :roll:
igrao jucer za njihov B tim, dao 2 gola i 1 asistirao
:clap: :clap:

Pisi propalo. Kad se on u jednom timu gdje igraju polu amateri Stokes i Griffiths ( koji vrijede po milion eura ) ispred njega nemoze izboriti ni za klupu. Da ne pricam o onom Fincu Pukkiju, a najvjerovatnije je i Balde ispred njega. A trener onaj smotani Norvezanin. Pisi propalo, bolje mu je neka zamjeni klub i to cim prije. Hodzic isto nije ni u 18 igraca Dinama. A od njih mi ocekujemo da budu motori reprezentacije za par godina :lolno: :lolno: Zalit cemo mi jos za Seferovicem. Jeste nije bio standardan u klubu ali je bar igrao i zabijao u grupama lige prvaka. A ko je njemu konkurencija u klubu. Jedan Carlos Vela ( cije se vrijednost procjenjuje kao pola tima Celtica ), jedan Finnbogason i jedan Agirretxe. Sve su to imena svijetu fudbala.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 16 jul 2014, 10:34, ukupno mijenjano 1 put.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 16 jul 2014, 10:29

Kobe Bryant je napisao/la::

Adnan Ramakić - FAL Linz (1996) Austria U16

Ako ovaj mali imalo talentom lici na starog ali ako bude malo pametniji i vise radio na sebi onda ce biti nesto od njega!!!

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 16 jul 2014, 10:33

Piši propalo zato sto je igrao za B-ekipu i takav doprinos dao.. Treba ga pohvaliti što je na takav način odgovorio treneru prve ekipe i što se bori da se izbori za mjesto u klubu sa tolikom tradicijom.Seferović je prošao i nema se šta žaliti za njim.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 jul 2014, 10:38

Dali je iko ikada ovdje saznao oficijelnu (stvarnu) verziju svega sta se dogadzalo oko Seferovica i Tankovica odnosno zasto su se oni odlucili da igraju za maticne saveze.

Iz raznih prica odnosno onoga rekla kazala, znamo da je Seferovic zelio da igra za BiH i da se i bio odlucio da dodje u Sloveniju kako bi se pristupilo promjeni drzavljansta, ali da se njegovo otac zakacio sa nekim u savezu jer su mu oni rekli da ne racunaju na Seferovica u Brazilu i da mu treba jos vremena da bude ozbiljna konkurencija. Hitzfeld mu je prije toga ponudio mjesto za malog i rekao da ga 100% vodi i da vec u kvalifikacijam moze zaigrati. Na to je stari rekao Harisu, momak hajde ti tamo gdje te postuju i to je bilo to, nije se pojavio u Sloveniji.

Kod Tankovica je bilo drugacije kako mahala prica, njegovi roditelji su htjeli da on zaigra za BiH ali nikada niko nije oficijleno ispred saveza posjetio momka.Iako su roditelji htjeli da mali zaigra za bih, on je bio neodlucan jer nije poznaovao nikoga iz naseg fudbalskog okruzenja. Dzeko ga je sreo izmedzu utakmica a zvao ga je Juka. Ali sve se zavrislo na tome eto nekada u buducnosti kada se malo pokazes mogli bi te pozvati. Onda dolazi trener Svedeske A selekcije u Englesku i zove Muamera , poslije toga ga Zlatan iz Pariza zove i direknto mu kaze da ce on biti njegov nasljednik i da ce do tada igrati zajedno. I mladi Tankovic se odlucuje da igra za maticni savez jer su ga zvali i cvrsto obecali a i poznaje tamo igrace bolje jer je sa njima igrao.
Zato Tankovic i dan danas na twiteru objavljuje da za Bosnu ne igra jer ga oni ne trebaju.

Eh sada to su ono poluinformacije i rekla-kazala price. Ima li neko oficijelne informacije i dali su ti momci ikada ijednom mediju obratili da kazu istinu i kako su se odlucili da ostanu u maticnim savezima?
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 16 jul 2014, 10:54, ukupno mijenjano 2 puta.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jul 2014, 10:41

imperator10 je napisao/la:Piši propalo zato sto je igrao za B-ekipu i takav doprinos dao.. Treba ga pohvaliti što je na takav način odgovorio treneru prve ekipe i što se bori da se izbori za mjesto u klubu sa tolikom tradicijom.Seferović je prošao i nema se šta žaliti za njim.
Zasto je prosao. Nudio se nam je i zalio je da zaigra. Samo je zelio neku garanciju. Sto je poptpuno ocekivano ako se zna sta sve mu je nudila Svica. I jos je trebao zamjeniti drzavljanstvo. Ima se itekako sta zaliti za njim. Jer Atajic nije ni sijena Seferovica. Sada trebamo sve nade polagati da neki centarfor "iskoci" u diaspori inace nas nema nigdje za 4 godine. A Seferovic je vec bio "iskocio" a mi ga odbacili. Odlican potez selektora. Umjesto da vec sada imamo treceg napadaca koji igra ligu prvaka i koji se vec sad ravnopravno bori sa Ibisevicem za mjesto drugog napadaca. Mi cemo za cetri godine imat jednog do nijednog napadaca da valja. Od 24 igraca za Brazila pozvali smo samo dvojicu napadaca :clap: :clap: Vidi se da razmisljamo i za buducnost.

Sto se tice Atajica naravno treba ga pohvaliti. Od tradicije se ne zivi. Imas primjera koliko hoces od Hajduka pa nadalje. Celtic bi se u Engleskoj ligi borio da ne ispadnu iz lige. Treba njega hvalit ali ako nam je on jedina nada onda smo najebali. Jer on se najvjerovatnije ni u ovako losoj konkurenciji nece izboriti ni za prvi tim. Za njega ce biti uspjeh ako nekako upadne na klupu. Naravno da to nije ni blizu dovoljno za reprezentaciju.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 16 jul 2014, 11:12, ukupno mijenjano 1 put.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 jul 2014, 11:07

Nije mi nikako razumljivo da jedna Svica ili Svedska idu na noge mladim igracima i u razgovoru makar deklerativno obecaju mjestu u ekipi. A da nasi ni ne odu nego posalju nkoga ko je tu u blizini da kaze nekom igracu eto ako postanes bolji zvati cemo te ali ti nikako nemozemo garantovati mjesto. Iako je to mozda istina ali nemoze se tako pricati sa jednom mladom osobom jer je to brutalno destimulirajuce i iskreno da ja prvi bi rekao hvala vama ali ja cu kod ovih kod kojih sam navikao. Mislim ides da ukrades igraca i ocekujes njegovu dobru volju ali postavljas uslove. Zasto jedan Dzeko nebi malo odmorio u kvalifikacijama recimo zadnjih pola sata a Susic ubacio Seferovica kao sto je radio Hitzfeld, gdje je tu logika. Ali eto gdje pocinje logika tu prestaje Bosna.

I ovo sa Prcicem je nelogicno, neki ga ovdje dizu kao da je Pogba. Pojedini pisu kako treba odmah u prvu postavu, ali ljudi mali igra u mrtvoj drugoj ligi Francuske i tu je na klupi ponekada. Slazem se da ga treba sto prije zvati, ali bi u kvalifikacijama Salaticu vazda prije dao prednost. Tandem Besic-Salatic u def. sredini je beton. A Prcic moze pomalo mjenjati Salatica kad se umori i lagano ga privoditi igri.

Ubjedzen sam da ce Seferovic i Tankovic izrasti u ekstra dobre igrace i da su nasi tu situaciju debelo zajebali ne odradivsi posao kako treba. Pogledajte vec sada koliku bi sirinu imali sa njima dvojicom a da ne pricam o buducnosti.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jul 2014, 11:18

dinoze je napisao/la:
jer su mu oni rekli da ne racunaju na Seferovica u Brazilu i da mu treba jos vremena da bude ozbiljna konkurencija
Momak nije bio jedan od 23 najbolja igraca :D :D
A to sto Hrvatska pozove petoricu napadaca od 23 igraca. Odnosno od 27 igraca bilo je pozvano cak 6-rica pravih napadaca ( Cop ) na pripreme. Pa taj njihov sesti napadac Cop je postigao prosle godine 22 gola za Dinamo i bio je prvi strijelac lige. A nas Hodzic neznamo ni dali ce biti na klupi Dinama. A kod nas 24 igraca i samo 2-jica napadaca. Jedan ima 28 godina a drugi 29. Pa gdje je tu logika. Sta ako ne "iskoci" neki novi Seferovic, sta onda ?? Odricemo se momka koji je bio najbolji igrac i prvi strijelac na svijetskom prvnestvu U17 i igra ligu prvaka. A ovdje govorimo o jednom Atajicu koji ni boljem Engleskom drugoligasu nebi bio standardan.

Slazem se da bi tandem Besic - Salatic bio odlican ili Salatic bar kao zamjena za Besica. Sto se tice Prcica o njemu se je govorilo kada je bio vise manje standardan u prvoj ligi Francuske ( znaci prosle godine ). Da ja tada dobio poziv ko zna. Mozda bi ga prodalo SP. A sada je dobio ozbiljnu konkurenciju u Vrancicu i Susicu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 16 jul 2014, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 jul 2014, 11:28

Sve je to nelogicno, da ga ****. Zdrav razum nemoze to nikako sazvakati. Imas igrace na tanjiru i onda ti je mrsko otici tamo da popricas sa momcima i obecas im da ce igrati.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 16 jul 2014, 12:18

Sušić je takav trener koji kad je u Parizu čovjek je potpuno isključen iz reprezentacije,a i onda kad dođe u Sarajevo daje nekakve izjave za potencijalne igrače koje bi odbile i najveće patriote..POgledajte samo ovu aferu sa Sanjinom Prcićem za koju je kriv sam Sušić..Ja uopšte ne očekujem od njega da on dovede bilo koga jer čovjek to ne zna da radi i na kraju krajeva i neće jer nikad nije otiso da popije kafu i na razgovor nego samo prica kako trebaju mijenjati papire pa ce on onda skontat dal ce ih zvat..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 jul 2014, 12:24

dinoze je napisao/la:Sve je to nelogicno, da ga ****. Zdrav razum nemoze to nikako sazvakati. Imas igrace na tanjiru i onda ti je mrsko otici tamo da popricas sa momcima i obecas im da ce igrati.
Sve je logicno da logicnije ne moze biti. Kada znas da je siva eminencija reprezentacije propali kockar Sead Susic, izbornik amater i lijencina u liku njegovog brata Safeta. Ne treba zaboraviti i potencijalnog zatvorenika i predsjednika saveza Dina Begica. Kad se sve ovo sastavi sve je logicno i samo nas je cudo, sreca i izvanredna generacija nogometasa odvela ne tek zavrseno SP. Buducnost je svakako pod velikim znakom pitanja i ocekuju nas daljnji sokovi sa ovom ekipom na vlasti.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 16 jul 2014, 14:12

dinoze je napisao/la:Nije mi nikako razumljivo da jedna Svica ili Svedska idu na noge mladim igracima i u razgovoru makar deklerativno obecaju mjestu u ekipi. A da nasi ni ne odu nego posalju nkoga ko je tu u blizini da kaze nekom igracu eto ako postanes bolji zvati cemo te ali ti nikako nemozemo garantovati mjesto. Iako je to mozda istina ali nemoze se tako pricati sa jednom mladom osobom jer je to brutalno destimulirajuce i iskreno da ja prvi bi rekao hvala vama ali ja cu kod ovih kod kojih sam navikao. Mislim ides da ukrades igraca i ocekujes njegovu dobru volju ali postavljas uslove. Zasto jedan Dzeko nebi malo odmorio u kvalifikacijama recimo zadnjih pola sata a Susic ubacio Seferovica kao sto je radio Hitzfeld, gdje je tu logika. Ali eto gdje pocinje logika tu prestaje Bosna.

I ovo sa Prcicem je nelogicno, neki ga ovdje dizu kao da je Pogba. Pojedini pisu kako treba odmah u prvu postavu, ali ljudi mali igra u mrtvoj drugoj ligi Francuske i tu je na klupi ponekada. Slazem se da ga treba sto prije zvati, ali bi u kvalifikacijama Salaticu vazda prije dao prednost. Tandem Besic-Salatic u def. sredini je beton. A Prcic moze pomalo mjenjati Salatica kad se umori i lagano ga privoditi igri.

Ubjedzen sam da ce Seferovic i Tankovic izrasti u ekstra dobre igrace i da su nasi tu situaciju debelo zajebali ne odradivsi posao kako treba. Pogledajte vec sada koliku bi sirinu imali sa njima dvojicom a da ne pricam o buducnosti.
Ekspertu Prcic je proslu sezonu igrao u prvoj ligi francuske covjek protiv PSG-a bio Man of the match to sto ti unaprijed gledas u buducnost pa vidis da ce on slijedece sezone igrati u drugoj ligi probaj iskoristiti da napravis karijeru ko tarot...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 16 jul 2014, 14:45

maximusdecimus je napisao/la:
Pauleta je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la: @Pauleta, ne valja ti to sto ubacujes svoje rijeci, vrlo lako je guglati pa vidjeti da je to "da nije dobio poziv iz Bosne" samo opaska novinara, a ne Drmiceve rijeci

http://freshpress.info/index.php/sport/ ... or-logican" onclick="window.open(this.href);return false;

I nemoj mi više biti tako bahat
cak i u ovom tvom linku pise da je dao intervju za Goal.com.evo ti link tog intervjua

http://www.***/news/6837/main/2 ... nisu-zvale" onclick="window.open(this.href);return false;

reci mi tacno gdje tacno Drmic spominje Bosnu?

i jos nesto, ko je malo pratio tvoje postove mogao je skontati da tebi srce kuca za Vatrene i da svako malo na ovoj temi kao potencijalne reprezentativce spominjes igrace koji nemaju ni teoretske sanse da zaigraju za nas tipa Lovrena, Jelavica, Kovacica. zasto to radis to najbolje znas ti, ja mislim da podjebavas. LP
Još ovaj put ću ti odgovoriti, a ubuduće me nemoj citirati i odyebi od mojih komentara. Dakle, kao i svaki Hrvat navijam za Hrvatsku, ali moja prva reprezentacija je naravno BiH, jer sam ovdje rođen, kao i svi moji preci i jednostavno volim Bosnu. Sa reprezentacijom sam obišao pola Europe i na to sam ponosan. Išao sam i na gostovanja odbojkaša i rukometaša, a da ne spominjem košarku i nogoemt. Toliko o tome. Što se tiče spominjanja igrača tipa Lovrena i Kovačića, hoćeš li mi objasniti razliku između Seferovića, Kovačića i Gudelja? Tebi kao fašistu i ekstremistu smeta svaki spomen nekog Josipa ili Petra. Naravno da ti ne brojiš koliko su puta npr. Virtual ili Ajax spomenuli Seferovića, Tankovića ili Halilovića. Tebi je za oko zapao Lovren i iritira te. Ekstremizam. Drmića uopće ja nisam spomenuo niti mi je momak važan. Mislim da ga je Ajax spomenuo, a ja sam samo ubacio link koji sam našao. Dakle, te igrače spominjem samo u kontekstu izgubljenih, tj kada neko počne nabrajati sve koje smo izgubili zadnjih godina. Želim da svi igraju za BiH, da reprezentacija bude moćna, a to što tebi smeta što ja npr spomenem i Cicana Stankovića, a ne samo Husića, zaista nije moj problem. Živio ti meni.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 jul 2014, 14:48

BigBigBang je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Nije mi nikako razumljivo da jedna Svica ili Svedska idu na noge mladim igracima i u razgovoru makar deklerativno obecaju mjestu u ekipi. A da nasi ni ne odu nego posalju nkoga ko je tu u blizini da kaze nekom igracu eto ako postanes bolji zvati cemo te ali ti nikako nemozemo garantovati mjesto. Iako je to mozda istina ali nemoze se tako pricati sa jednom mladom osobom jer je to brutalno destimulirajuce i iskreno da ja prvi bi rekao hvala vama ali ja cu kod ovih kod kojih sam navikao. Mislim ides da ukrades igraca i ocekujes njegovu dobru volju ali postavljas uslove. Zasto jedan Dzeko nebi malo odmorio u kvalifikacijama recimo zadnjih pola sata a Susic ubacio Seferovica kao sto je radio Hitzfeld, gdje je tu logika. Ali eto gdje pocinje logika tu prestaje Bosna.

Ekspertu Prcic je proslu sezonu igrao u prvoj ligi francuske covjek protiv PSG-a bio Man of the match to sto ti unaprijed gledas u buducnost pa vidis da ce on slijedece sezone igrati u drugoj ligi probaj iskoristiti da napravis karijeru ko tarot...
Upravo tako kako si na pisao igrao je! Igrao je i Stojan Vranjes nekada. Neznam po cemu moras biti ekspert da vidi da momak igra drugu ligu i da do sada nije bio standardan. Nije se prodao u neki klub u prvoj ligi i to je to. Ja za buducnost nisam nista govorio to si sam napisao. Kada se vrati u prvu ligu i kada postande standardan onda naravno se moze i vise racunati na njega. Do tada Besic, Salatic i Vrancic, ali Prcica treba lagano privoditi u A repku i ubacivati ga naravno zadnjih 15 min da osjeti utakmice na visem nivou.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 jul 2014, 15:11

dinoze je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:

Upravo tako kako si na pisao igrao je! Igrao je i Stojan Vranjes nekada. Neznam po cemu moras biti ekspert da vidi da momak igra drugu ligu i da do sada nije bio standardan. Nije se prodao u neki klub u prvoj ligi i to je to. Ja za buducnost nisam nista govorio to si sam napisao. Kada se vrati u prvu ligu i kada postande standardan onda naravno se moze i vise racunati na njega. Do tada Besic, Salatic i Vrancic, ali Prcica treba lagano privoditi u A repku i ubacivati ga naravno zadnjih 15 min da osjeti utakmice na visem nivou.
sta bolan pricas ti ? ima jos vremena da napravi neki dobar transfer. tesko da ce sanjin igrati u drugoj ligi.
ali ko da te shvati ozbiljno kada si napisao da je sanjin znao biti na klupi u drugoj francuskoj ligi :facepalm:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 16 jul 2014, 15:13

dinoze je napisao/la: Upravo tako kako si na pisao igrao je! Igrao je i Stojan Vranjes nekada. Neznam po cemu moras biti ekspert da vidi da momak igra drugu ligu i da do sada nije bio standardan. Nije se prodao u neki klub u prvoj ligi i to je to. Ja za buducnost nisam nista govorio to si sam napisao. Kada se vrati u prvu ligu i kada postande standardan onda naravno se moze i vise racunati na njega. Do tada Besic, Salatic i Vrancic, ali Prcica treba lagano privoditi u A repku i ubacivati ga naravno zadnjih 15 min da osjeti utakmice na visem nivou.
Kad je igrao u drugoj ligi?

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 16 jul 2014, 15:20

Stanic nakon dvomeca sa Metalurgom potpisuje za Instanbulspor, sto vjerojatno znaci da Visca prelazi u neki jaci klub.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 jul 2014, 15:30

Sta ima Natasa Bukvalac? Pa covjek trenira u klubu koji igra drugu francusku ligu,ne trenira sa nekim klubom iz prve lige.
Za tacno 15 dana pocinje Ligue 2 i eto onda ce zaigrati u drugoj ligi, nadam se da vam je sada srce na mjestu.
Do sada se nije prodao, znaci igrac je iz druge lige.

Evo prekosutra igra sa Dijonom isto iz druge lige pa cemo ga vidjeti.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 16 jul 2014, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Drum, s4mke, Sheyi i 42 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []