RK Bosna
Re: RK Bosna
Svaka cast momcima na prikazanoj igri i velikoj borbi.
Samo cu reci da je zalosno sto Skenderija, uprkos velikom znacaju utakmice, nije bila popunjena.
Samo cu reci da je zalosno sto Skenderija, uprkos velikom znacaju utakmice, nije bila popunjena.
-Ma, bilo je više publike od očekivanog - a nisu oni 'majstori' premijerligaškog fudbala/nogometa pa da zasluže više....ribery je napisao/la:Svaka cast momcima na prikazanoj igri i velikoj borbi.
I plahi im rivali, neatraktivni, nepoznati....
Bosno moja poharana....
Siguran sam da 90 % osoba u dvorani nije znalo o cemu se radi vec je cula na TV-u i radiju da se dijele ulaznice za odredjeni dogadjaj i onda hajmo i mi tamo da budemo vidjeni. Tri djevojke koje su sjedile ispred mene razgovaraju zbog cega je bitna ova utakmica, ali je vazno da su primjetile kamere i da su stavile 1 kg pudera na lice.Trigger je napisao/la:-Ma, bilo je više publike od očekivanog - a nisu oni 'majstori' premijerligaškog fudbala/nogometa pa da zasluže više....ribery je napisao/la:Svaka cast momcima na prikazanoj igri i velikoj borbi.
No isto tako treba biti realan i reci da RK Bosna takodjer mora poraditi malo na marketingu, jer znamo mi koji pratimo sport u Sarajevu kada se igra koja utakmica ali ima osoba koje manjim intenzitetom prate odredjeni sport. Takodjer mora doci i do komunikacije izmedju klubova da vise ne dolazi u vaznim utakmicama do poklapanja termina.
Ja licno smatram da je Ifran Smajlagic najbolje nesto sto se moglo desiti RK Bosni, i nekako sam ubjedjen da je imao ekipu Halida Demirovica da bi izbacio tadasnji HSV.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Trigger je napisao/la:Još malo pa među 16 najboljih europskih rukometnih ekipa!!! ?
PIPE - ODLAZI !
Kvariš "koncept" bh.sporta i sportskih radnika, stručnjaka....![]()
Čestitke "Studentima" - veliki uspjeh čije 'dimenzije' mnogi još ne kontaju!
Najslabija ekipa Bosne (po imenima) do sad, još oslabljena neigranjem Međića.. pa bolesni Savić, još uvijek 'grogirani' Čelica (sjajan momak i igrač), ekipa definitivno spremna i fzički i psihološki....eh, taj stručni štab![]()
Izvanredni Karačić, sjajni i "ključni" Marjanac, smireni Petar Crnogorac, odlični Mesarić (malo ko zapaža njegovu ulogu i doprinos u napadu), "standardni" Petar Slovenac, sve bolji Vražalić, solidni Uvodić, Pažin, Čakić, Divković..."nezgodni" Raković koji je 'slomio' odličnog Popeskua... Velahavle ekipe!
Gubiti protiv "reprrezentacije Rumunije", pojačane sa internacionalcima, -6 i na kraju pobjediti - to je nečuveno i nedopustivo, za bosanskohercegovački sportski mentalitet!
I košarkaška repka, a kamoli ova "Rađina" bi se nakon -6 predala i otaljavila utakmicu s hrpom opravdanja nakon utakmice....
PS:
Bilo je i materijala za kritički osvrt - al' ovi momci, ova Bosna, nakon ove utakmice, to jednostavno nije zaslužila.

Svaka čast majstore. RK Bosna treba poslužiti kao primjer pojednicima, sportskim klubovima i BH društvu uopšte. Kapa do poda najboljem sportskom kolektivu u državi.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Divan osjecaj..Samo cu to reci..
HVALA!
HVALA!
Svaka cast momci ! Zaista mi se sve poklopilo : Manchester,Velez i RK Bosna
Samo da se ne desi nesto nepredvidjeno sljedeci vikend i Bosna mora to da slavi !

Samo da se ne desi nesto nepredvidjeno sljedeci vikend i Bosna mora to da slavi !
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !
Svaka cast, hvala rukometasima za ovo !
- Citizen-X
- Kontakt:
fantastican uspjeh sa postojecim resursima...
kao sto rekose vec vazno je da su premijercirkukukuruzisne utakmice posjecene....
svaka cast momcima i smajlagicu....
kao sto rekose vec vazno je da su premijercirkukukuruzisne utakmice posjecene....
svaka cast momcima i smajlagicu....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....
Kao sto neko rece, treba poraditi malo na marketingu
evo, recimo, u Crnoj Gori uoci svake utakmice tima iz Podgorice (zenski tim, zaboravio sam ime, jaki su igraju LP) SMS-om stige pozivnica svakome u drzavi, i svi znaju da igra tim tad i tad, sa kim igra i koja je vaznost utakmice
evo, recimo, u Crnoj Gori uoci svake utakmice tima iz Podgorice (zenski tim, zaboravio sam ime, jaki su igraju LP) SMS-om stige pozivnica svakome u drzavi, i svi znaju da igra tim tad i tad, sa kim igra i koja je vaznost utakmice

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Pa mene je jucer zvalo 10 drugarica da idemo gledati rukomet koje u zivotu na utakmici nisu bileamerosm je napisao/la:Trigger je napisao/la:-Ma, bilo je više publike od očekivanog - a nisu oni 'majstori' premijerligaškog fudbala/nogometa pa da zasluže više....ribery je napisao/la:Svaka cast momcima na prikazanoj igri i velikoj borbi.
Siguran sam da 90 % osoba u dvorani nije znalo o cemu se radi vec je cula na TV-u i radiju da se dijele ulaznice za odredjeni dogadjaj i onda hajmo i mi tamo da budemo vidjeni. Tri djevojke koje su sjedile ispred mene razgovaraju zbog cega je bitna ova utakmica, ali je vazno da su primjetile kamere i da su stavile 1 kg pudera na lice.
No isto tako treba biti realan i reci da RK Bosna takodjer mora poraditi malo na marketingu, jer znamo mi koji pratimo sport u Sarajevu kada se igra koja utakmica ali ima osoba koje manjim intenzitetom prate odredjeni sport. Takodjer mora doci i do komunikacije izmedju klubova da vise ne dolazi u vaznim utakmicama do poklapanja termina.
Ja licno smatram da je Ifran Smajlagic najbolje nesto sto se moglo desiti RK Bosni, i nekako sam ubjedjen da je imao ekipu Halida Demirovica da bi izbacio tadasnji HSV.

Ali bitno je da su momci dobili tekmu i to je to...
Svaka im cast, licno znam u kakvom je stanju USD Bosna, ovaj uspjeh je jednostavno nesto sto je trebalo Sarajevu nakon 3 - 4 godine suse i utakmice sa Hamburgom, Final 8 u Sarajevu i slicno...
P.S. Cestitke Triggeru, jer vidim koliko mu znaci RK Bosna, nesto slicno kao meni KK Bosna..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
ove dvije magicne pobjede protiv st.petersburga i constance se jedino tako mogu i nazvat magicne, ali i cudesne....rk bosna pravi čuda i prava je svjetlost za nas sport....znamo da je bosna prije par godina igrala i polufinale kupa kupova a sad je jako blizu osmini finala LP .....fantasticna stvar i to u drzavi gdje ti daju tako malu podrsku, gdje drzavne organe ne zanima dal ce jedna nasa ekipa napravit veliki uspjeh pa makar ta ekipa radila tako dobar posao ko sto bosna radi....sve cestitke upravi, treneru, igracima, cijeloj ekipi sto su napravili ogroman uspjeh za bh. rukomet, a i cijeli bh.sport
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Bas sam te imao namjeru ovo pitati jos od prosle utakmice sa Rusima. Ne razumijem se bas nesta u rukomet, al nekom ko svremena na vrijeme pogleda neku rukometnu utakmicu, imao sam dojam da se ova generacije po kvaliteti ne moze porediti sa npr. onom generacijom koja je igrala protiv HSV-a(pa i nekim poslije te), pa i nakon pobjede nad Rusima skoro sam bio ubijedjen da se Bosna nece plasirati dalje. Ne sjecam se kakvu je grupu imala generacija koju je vodio Demirovic, al sam sve do juce mislio ako se kojim cudom ova danasnja Bosna plasira, to je ponajvise zahvaljujuci preslaboj grupi, tj ekipama St.Petersburga i Constance. Ali nakon jucerasnjeg povratka nakon minus 6 i nakon dvije uzastopno dobijene utakmice u finisu sa mnogo srece(jos uvijek ne vjerujem da se takvo nesta u bilo kojem sportu nama desilo) vjerujem da ova generacija ima nesta posebno.Trigger je napisao/la:Najslabija ekipa Bosne (po imenima) do sad, još oslabljena neigranjem Međića.. pa bolesni Savić, još uvijek 'grogirani' Čelica (sjajan momak i igrač), ekipa definitivno spremna i fzički i psihološki....eh, taj stručni štab
Hvala "neno#4", mada ja veoma volim i KK Bosnu, možda ništa manje od RK ili koliko ti voliš KK, ali.....neno#4 je napisao/la:..........P.S. Cestitke Triggeru, jer vidim koliko mu znaci RK Bosna, nesto slicno kao meni KK Bosna..
Redovno čitam sve na forumu KK Bosna, mada sam odavno odlučio da neću ništa pisati - razlozi, osobni

Pratim ja i utakmice KK Bosne, koliko stignem, i pošteno nisam plaho zadovoljan igračima (ekipom) ali cijenim trud i zalaganje a tabela to i pokazuje. Puno je velikih promašaja u KK Bosna bilo..... Meni je žao nekih momaka, nekad talenata, koji su "nestali" iz raznih razloga, ali zahvaljujući najviše 'politici' kluba. Bio je jedan momak bek Čengić, dobar potencijal i mnogo se (sam) od njega i očekivalo, al' "nestade" kao da ga nije bilo!????

Izvinjavam se forumašima za ovaj "off topic".
RK Bosna je je sad "u modi", mada se mediji baš 'sat'rše' kad je ovaj klub u pitanju!
Da je neki fudbalsko/nogometaški klub došao do kakve evropske, značajnije, pobjede (npr. neke ekipe s Cipra, Malte ili slučajno Rumunije, Austrije) - ne bi se 'skidali' s ekrana i naslovnica kojekakvi likovi - stručnjaci, igrači, treneri, administrativci, komentatori....
Ali to je kao i u svemu, većinom, u ovom društvu - neka nama "slavuja", jal' iz politike jal' iz Mrčajevaca, raznih "Reality-ja".. besmislenih "Talk show-a".... jer NAROD TO, zaboga, VOLI !!!!!

Hajde da ima greške i do klupskog marketinga, ali MEDIJI (svi) 'kreiraju" javno mnijenje, a populističko ugađanje nas pravo vodi 'pravim putem' ka....zna se čemu!
Bosno moja poharana....
Cijenica je, da ako RK Bosna prodje grupnu fazu imamo jedan tim iz BiH medju 16 najbolji u Evropi.
A kad pogledate, Njemacku, Spansku, Francusku, Dansku i sve ostale lige, to nije nimalo mala stvar.
A kad pogledate, Njemacku, Spansku, Francusku, Dansku i sve ostale lige, to nije nimalo mala stvar.

@Moderator - "Aco_golemi"
Ne, ovo nije kritika upućena ovom sajtu, nikako!
Ali i da jeste, samo primjera radi, svi mediji moraju znati da su podložni i kritici, pa tako i ovaj sajt - naravno kad ima za to argumenata i kad je kritika kritika a ne kritizerstvo.
Pozz
Ne, ovo nije kritika upućena ovom sajtu, nikako!
Ali i da jeste, samo primjera radi, svi mediji moraju znati da su podložni i kritici, pa tako i ovaj sajt - naravno kad ima za to argumenata i kad je kritika kritika a ne kritizerstvo.
Pozz

Bosno moja poharana....
Neno,
"Pa mene je jucer zvalo 10 drugarica da idemo gledati rukomet koje u zivotu na utakmici nisu bile"
Nazovi me naivnim ali ja se bojim care da njima nije bilo do rukometa
Cuj 10 - Ili je parfem il nesto drugo ali aferim anyway. Vrlo impresivno, ne smijem da zamislim sta ti radis za rodjendan covjece. 
Bosna je Feniks i najljepsi podsjetnik da kad uklonis budale i imas prave ljude - svasta se moze dogoditi. Prije je ta inspiracija bila KKBosna a sada RK. Para se nema ali ljubav i entuzijazam vrijede i vise. Postoji izreka "Uspjesniji je lav koji predvodi krdo magaraca nego magarac koji predvodi krdo lavova". Pipe i Bosna su dodali "A najbolje je krdo lavova koje predvodi lav".
Bojim se samo da kad Zagreb izgubi veceras da nece imati razloga da igra zadnju tekmu te da ce pustiti/prodati Rusima.
"Pa mene je jucer zvalo 10 drugarica da idemo gledati rukomet koje u zivotu na utakmici nisu bile"
Nazovi me naivnim ali ja se bojim care da njima nije bilo do rukometa

Bosna je Feniks i najljepsi podsjetnik da kad uklonis budale i imas prave ljude - svasta se moze dogoditi. Prije je ta inspiracija bila KKBosna a sada RK. Para se nema ali ljubav i entuzijazam vrijede i vise. Postoji izreka "Uspjesniji je lav koji predvodi krdo magaraca nego magarac koji predvodi krdo lavova". Pipe i Bosna su dodali "A najbolje je krdo lavova koje predvodi lav".
Bojim se samo da kad Zagreb izgubi veceras da nece imati razloga da igra zadnju tekmu te da ce pustiti/prodati Rusima.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Nadajmo se da nece pustiti, in ace 30-20 izgubili...kengur je napisao/la: Bojim se samo da kad Zagreb izgubi veceras da nece imati razloga da igra zadnju tekmu te da ce pustiti/prodati Rusima.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Vjeruj mi odjednom su jucer svi zavoljeli rukomet i Vrazalica, Celicu, Pucelja, Mesarica, Karacica, Pipeta, cak i gospodina celavog iz Zavidovicakengur je napisao/la:Neno,
Nazovi me naivnim ali ja se bojim care da njima nije bilo do rukometaCuj 10 - Ili je parfem il nesto drugo ali aferim anyway. Vrlo impresivno, ne smijem da zamislim sta ti radis za rodjendan covjece.

Ne znam do cega je, ali rukomet je jucer medju zenskom populacijom bio IN, ne vjerujem da je bas do mene toliko

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
ovo je maksimum ove bosne, ove ekipe i ovog trenera...i to je cista,al cista sreca...pred ovakvom publikom, navijanjem (urlanjem) oni jedva konstancu 1 razlike...pado je hamburg u skend sa gosp DEMIROVICEM!
ne bih mijenjao skenderiju ni za sto arena! kakav samo pritisak se stvori na protivnika!
ne bih mijenjao skenderiju ni za sto arena! kakav samo pritisak se stvori na protivnika!
Bravooooo!laki je napisao/la:ovo je maksimum ove bosne, ove ekipe i ovog trenera...i to je cista,al cista sreca...pred ovakvom publikom, navijanjem (urlanjem) oni jedva konstancu 1 razlike...pado je hamburg u skend sa gosp DEMIROVICEM!
"čista sreća" ?

Zar postoji i "prljava sreća"!

Možda si, malko, u pravu - možda je ovo maksimum ove ekipe, ali nikako i RK Bosna i trenera, ma koliko ti to želio!
Doći među 16 (ili u najgorem slučaju 20) najboljih evropskih rukometnih ekipa je zaista "mizerija", a gospodin Smajlagić je zaista daleko od gospodina Demirovića kad je struka u pitanju!
Sramota je navijanje publike koja voli svoj klub nazivati "urlanjem" - zaista jadno...zloba je muka golema koja muči samog zlobnika....

Možda bi "lakom" bilo lakše da se publika ponašala kao u pozorištu/teatru/kazalištu!???
PS:
Da, Bosna je pobijedila samo 1 razlike tamo nekakvu reprezentaciju Rumunije, pojačanu strancima...ali je također izgubila 1 bod u Konstanci i to u zadnjoj sekundi! E, to je već "ne-sreća", al' neznam da li "čista" ili "prljava" - majstoooreee!
Bosno moja poharana....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.