Eurobasket 2017
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Eurobasket 2017
To me podsjeća na onu bezveznu priču da se Ibrahimović 'nudio' Bosni ali ga 'naši nisu htjeli'. 

U pravoslavlju su crkve autokefalne, Goran Dragic je član Srpske prvoslavne crnkve i ne negira svoje srpsko porijeklo.FoSte95 je napisao/la:meni je ovo smiješno, msm ne vidim poentu toga tolikog potenciranja da su srbi. Fino je to što on voli zemlju odakle mu je otac (po meni to je i normalno) al glupo mi je sada potencirati to kao znači mu više Sbija od Slovenija. Nema šanse da on više srbiju voli od slovenije xD
Isto tako čitam jutros Dragić pokazao ko je i šta je što se prekrstio tri puta, pa pobogu čovjek je pravoslavac, nemaju samo srbi ekskluzivno pravo da se krste, onda su i bugari ustvari srbi xD
to je ono što mi smeta u našem mentalitetu, ako ćeš čestitati fino čestitaj ljudima a ne odmah bacat priču eto kao igra za sloveniju što ga srbija nije željela, msm čista glupost
Poenta priče je da niko ne kaze da Doncic vise voli Srbiju od Slovenije, vec da mali ne negira svoje srpsko porijeklo i da poslije Slovenija ima drugu otadzbinu i on se zove Srbija. Dakle sve je jasno. Ako ga neko nazove Srbinom, to ne treba nikome da smeta, jer ne smeta ni malom Doncicu. Čitaj malo konverzacije izmedju njega i Pena, na Instagramu.
ja ne znam zasto se Vidmar ismijava :?:Igrac koji obavlja toliko stvari i ne boji se duela,a Srbija ima dosta slicnog igraca koji je godinama prisutan
Spanci su imali Reyesa
....
ja vjerujem da Dragic vise voli Srbiju,a mozda cak i Doncic

ja vjerujem da Dragic vise voli Srbiju,a mozda cak i Doncic

sve je to uredu što ti kažeš, i tako je normalno da bude al ne vidim svrhu potenciranja toliko toga od strane određenih portala, nije mi jasno šta hoće time da pokažu?Savjest je napisao/la:U pravoslavlju su crkve autokefalne, Goran Dragic je član Srpske prvoslavne crnkve i ne negira svoje srpsko porijeklo.FoSte95 je napisao/la:meni je ovo smiješno, msm ne vidim poentu toga tolikog potenciranja da su srbi. Fino je to što on voli zemlju odakle mu je otac (po meni to je i normalno) al glupo mi je sada potencirati to kao znači mu više Sbija od Slovenija. Nema šanse da on više srbiju voli od slovenije xD
Isto tako čitam jutros Dragić pokazao ko je i šta je što se prekrstio tri puta, pa pobogu čovjek je pravoslavac, nemaju samo srbi ekskluzivno pravo da se krste, onda su i bugari ustvari srbi xD
to je ono što mi smeta u našem mentalitetu, ako ćeš čestitati fino čestitaj ljudima a ne odmah bacat priču eto kao igra za sloveniju što ga srbija nije željela, msm čista glupost
Poenta priče je da niko ne kaze da Doncic vise voli Srbiju od Slovenije, vec da mali ne negira svoje srpsko porijeklo i da poslije Slovenija ima drugu otadzbinu i on se zove Srbija. Dakle sve je jasno. Ako ga neko nazove Srbinom, to ne treba nikome da smeta, jer ne smeta ni malom Doncicu. Čitaj malo konverzacije izmedju njega i Pena, na Instagramu.
Momak je odabrao Sloveniju jer je slovenac, eno vidim i ženska mu slovenka. Bruku naše raje ima gore što su otišli u sloveniju poslije rata, skućili se, oženili slovenkama i normalno da im djeca veći pripadnost sloveniji osjećaju nego vamo Bosni, Srbiji itd...
a to za Ibru, jes malo se sutra nudio Bosni, to mu stari šupljaka bacio da ga opravda

U principu se slažem, ali opet, sve zavisi kako ko subjektivno na to gleda. Meni je drago vidjeti kad neko srpskih korijena bude uspjesan u nečemu i pri tome nije zaboravio svoje porijeklo i posjecuje . Nekome to nista ne predstavlja, sve zavisi od čovjeka do čovjeka, bitno je da se ne potencira da je jedan stav " moralno ispravan " a drugi " moralno nistavan " . Nema crno-bijele slike. Poz.
- djoleprijedor
- Kontakt:
Doncic i Dragi(i) su porijeklom Srbi,i za potonju dvojicu se zna da se i danas tako predstavljaju,medjutim za svoju otadzbinu smatraju Sloveniju i osjecaju se i kao Slovenci,kao i mnogo Srba,Bosnjaka,Crnogoraca,Hrvata,Makedonaca sto su otisli u Dezelu na arbajt,pa ostali tamo i stekli porodice.Nisu Doncic i Dragic jedini ,ima ih mnogo u Sloveniji.
Slovenija je zasluzeno u finalu i igraju najljepsu kosarku-ubjedljivo!
Mislim da Srbija ima za procenat vise sansi za finale veceras.I mislim da ce iks faktor biti neko sa klupe.Tvrda utakmica sa ne bas mbogo poena.
Jugoslovensko finale bi bilo dokaz da se i dalje najbolja kosarka i najveci talenti u Evropi za taj sport radjaju na brdovitom Balkanu,u "bazi„ koja je danas oko 18 miliona stanovnika
Mislim da Srbija ima za procenat vise sansi za finale veceras.I mislim da ce iks faktor biti neko sa klupe.Tvrda utakmica sa ne bas mbogo poena.
Jugoslovensko finale bi bilo dokaz da se i dalje najbolja kosarka i najveci talenti u Evropi za taj sport radjaju na brdovitom Balkanu,u "bazi„ koja je danas oko 18 miliona stanovnika

Mens sana in corpore sano.
svi smo mi SRBI
djoleprijedor je napisao/la:Doncic i Dragi(i) su porijeklom Srbi,i za potonju dvojicu se zna da se i danas tako predstavljaju,medjutim za svoju otadzbinu smatraju Sloveniju i osjecaju se i kao Slovenci,kao i mnogo Srba,Bosnjaka,Crnogoraca,Hrvata,Makedonaca sto su otisli u Dezelu na arbajt,pa ostali tamo i stekli porodice.Nisu Doncic i Dragic jedini ,ima ih mnogo u Sloveniji.
Sve nam mogu uzeti ,ali to nece nikada

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Zar nije i on SrbinVucevich je napisao/la:To me podsjeća na onu bezveznu priču da se Ibrahimović 'nudio' Bosni ali ga 'naši nisu htjeli'.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Od pocetka prvenstva samo o Srbima pises kao da su te trpali otpozadi kad si bio mali, tema je Evrobasket i kosarka.Steph je napisao/la:svi smo mi SRBI
Meni je Prepelic itekako zanimljiv kosarkas.
Ne. Ti si Srbin. Ibro je Rom.rio_Ferdy88 je napisao/la:Zar nije i on SrbinVucevich je napisao/la:To me podsjeća na onu bezveznu priču da se Ibrahimović 'nudio' Bosni ali ga 'naši nisu htjeli'.

IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Jedna zanimljivost sa drugog foruma:
Log in / Register
r/nba
Luka Doncic and the Great Slovenian Basketball Conspiracy
u/LionHeartedAchilles
Like most people that have been watching EuroBasket this year I've been impressed with Luka Dončić's performance and so I found myself reading his wiki page. Something caught my eye:
Dončić was born in Ljubljana, Slovenia, to Saša Dončić, a former professional basketball player and Slovenian international of Serbian descent from the village Biča near Klina,[22] and Mirjam Poterbin,[23][24] a hairdresser, former model and dancer, and owner of a prestigious beauty salon in Ljubljana's inner circle.[25]
Turns out Dončićs dad is a Serb and Dončić would have been eligible to play for Serbia. Wikipedia also says he was also linked with the Spanish and Montenegrin national teams, and they're all fun what if scenarios to imagine.
I also noticed that the Luka Dončić article was in the wiki category Slovenian people of Serbian descent. Sure enough under D there was Luka and Saša Dončić, but right below then were Goran and Zoran Dragić!
Dragić was born to a Slovenian mother and a Serbian father.[38]
Just like Luka Dončić the Dragić brothers had a Serb father and Slovene mother. A coincidence I thought, but something caught my eye on the category page. I saw a name that was none other than that of Sasha Vujačić. And once again in the personal life section:
Vujačić was born in Maribor, Slovenia, to a Serbian father and Slovenian mother. His father was a Serbian basketball coach,[1] while his mother was a Slovenian volleyball player.[3]
A pretty clear pattern exists here, and it becomes even more damning with further investigation. According to RealGM there have been 10 Slovenian players in the NBA, 9 when you exclude Anthony Randolph. Vujačić and the Dragić bros have been discussed leaving 6 players to investigate.
Primož Brezec: No personal life section on Wikipedia, based on the name I'm going to assume 100% Slovene
Marko Milič: Once again the Serb father, Slovene mother pattern emerges
Milič's father, Vladimir Milić, a Serb from Croatia based in Belgrade, was a shotputting champion in former Yugoslavia. His mother, Metka Papler, was also a successful sportswoman in Yugoslavia.
Boštjan "Boki" Nachbar: Personal life section makes no mention of his father's background and Nachbar doesn't sound Serbian, going to go with 100% Slovene
Radoslav "Rašo" Nesterović: Yet another Slovenian basketball player with a Serb father.
Nesterović was born in Ljubljana, SR Slovenia, SFR Yugoslavia to father Čedo, a Bosnian Serb employee of the Slovenian Railways, and a mother Branka, a midwife in the Ljubljana University Medical Centre.[3]
Admittedly this one is a bit tricky since we're not given the last name of his mother but let's just assume she's Slovenian.
Uros Slokar No personal life section, and Slokar is a Slovenian last name. 100% Slovene
Beno Udrih: Personal life section doesn't mention father's background,, and Udrih is a Slovenian last name. 100% Slovene.
All in all, of the 9 Slovenian players in NBA history 5 have Serbian dad's. But only 1.98% of Slovenia's population are Serbs. There most be a reason for thsi over representation, and if you look closely it becomes quite obvious.
Its pretty clear that the Slovenian government, tired of being overshadowed in basketball by other Yugoslav republics like Serbia and Croatia, decided to embark on a basketball player breeding program. Attracting athletic Serb men with its higher living standards, the Slovenian government had their women seduce these men so they can infuse their superior basketball dna into the Slovenian population. While the program was initially unsuccessful, producing players of limited quality it has has success recently with Goran Dragić, and now it looks like the Slovenians have achieved their goal with Luka Dončić.
Log in / Register
r/nba
Luka Doncic and the Great Slovenian Basketball Conspiracy
u/LionHeartedAchilles
Like most people that have been watching EuroBasket this year I've been impressed with Luka Dončić's performance and so I found myself reading his wiki page. Something caught my eye:
Dončić was born in Ljubljana, Slovenia, to Saša Dončić, a former professional basketball player and Slovenian international of Serbian descent from the village Biča near Klina,[22] and Mirjam Poterbin,[23][24] a hairdresser, former model and dancer, and owner of a prestigious beauty salon in Ljubljana's inner circle.[25]
Turns out Dončićs dad is a Serb and Dončić would have been eligible to play for Serbia. Wikipedia also says he was also linked with the Spanish and Montenegrin national teams, and they're all fun what if scenarios to imagine.
I also noticed that the Luka Dončić article was in the wiki category Slovenian people of Serbian descent. Sure enough under D there was Luka and Saša Dončić, but right below then were Goran and Zoran Dragić!
Dragić was born to a Slovenian mother and a Serbian father.[38]
Just like Luka Dončić the Dragić brothers had a Serb father and Slovene mother. A coincidence I thought, but something caught my eye on the category page. I saw a name that was none other than that of Sasha Vujačić. And once again in the personal life section:
Vujačić was born in Maribor, Slovenia, to a Serbian father and Slovenian mother. His father was a Serbian basketball coach,[1] while his mother was a Slovenian volleyball player.[3]
A pretty clear pattern exists here, and it becomes even more damning with further investigation. According to RealGM there have been 10 Slovenian players in the NBA, 9 when you exclude Anthony Randolph. Vujačić and the Dragić bros have been discussed leaving 6 players to investigate.
Primož Brezec: No personal life section on Wikipedia, based on the name I'm going to assume 100% Slovene
Marko Milič: Once again the Serb father, Slovene mother pattern emerges
Milič's father, Vladimir Milić, a Serb from Croatia based in Belgrade, was a shotputting champion in former Yugoslavia. His mother, Metka Papler, was also a successful sportswoman in Yugoslavia.
Boštjan "Boki" Nachbar: Personal life section makes no mention of his father's background and Nachbar doesn't sound Serbian, going to go with 100% Slovene
Radoslav "Rašo" Nesterović: Yet another Slovenian basketball player with a Serb father.
Nesterović was born in Ljubljana, SR Slovenia, SFR Yugoslavia to father Čedo, a Bosnian Serb employee of the Slovenian Railways, and a mother Branka, a midwife in the Ljubljana University Medical Centre.[3]
Admittedly this one is a bit tricky since we're not given the last name of his mother but let's just assume she's Slovenian.
Uros Slokar No personal life section, and Slokar is a Slovenian last name. 100% Slovene
Beno Udrih: Personal life section doesn't mention father's background,, and Udrih is a Slovenian last name. 100% Slovene.
All in all, of the 9 Slovenian players in NBA history 5 have Serbian dad's. But only 1.98% of Slovenia's population are Serbs. There most be a reason for thsi over representation, and if you look closely it becomes quite obvious.
Its pretty clear that the Slovenian government, tired of being overshadowed in basketball by other Yugoslav republics like Serbia and Croatia, decided to embark on a basketball player breeding program. Attracting athletic Serb men with its higher living standards, the Slovenian government had their women seduce these men so they can infuse their superior basketball dna into the Slovenian population. While the program was initially unsuccessful, producing players of limited quality it has has success recently with Goran Dragić, and now it looks like the Slovenians have achieved their goal with Luka Dončić.
Zadnja izmjena: Savjest, dana/u 15 sep 2017, 12:31, ukupno mijenjano 2 puta.
On vuče korijene iz NišaShadows je napisao/la:Od pocetka prvenstva samo o Srbima pises kao da su te trpali otpozadi kad si bio mali, tema je Evrobasket i kosarka.Steph je napisao/la:svi smo mi SRBI
Meni je Prepelic itekako zanimljiv kosarkas.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Reci to ženama, možda bi tako prije našao štaDANTES je napisao/la:Ne. Ti si Srbin.rio_Ferdy88 je napisao/la:Zar nije i on SrbinVucevich je napisao/la:To me podsjeća na onu bezveznu priču da se Ibrahimović 'nudio' Bosni ali ga 'naši nisu htjeli'.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Što ne mogu ovih nacionalista i šovinista. Nije uzgred spomenuti i druge ljude koji su srbi, kad se več o tome diskutuje, poput ikona ratnih zločinaca tipa Mladića, Karadžiča, Miloševića ..uostalom evo lista, mala li je....:
Srbijanski političari i vojnici[uredi VE | uredi]
Slobodan Milošević - predsjednik Srbije (umro prije završetka suđenja).
Milan Milutinović - predsjednik Srbije, oslobođen svih optužaba
Nikola Šainović - predsjednik vlade Srbije, osuđen na 22 godine[2]
Dragoljub Ojdanić - ministar obrane
Vojislav Šešelj - zamjenik premijera Srbije
Jovica Stanišić - šef tajne službe Srbije
Franko Simatović - pomoćnik šefa tajne službe Srbije
Vlajko Stojiljković - ministar unutrašnjih poslova, izvršio samoubojstvo da izbjegne hapšenje
Miodrag Jokić - admiral
Slavko Dokmanović - vojni zapovjenik, izvršio samoubojstvo u zatvoru
Pavle Strugar - general
Mile Mrkšić - general
Vladimir Lazarević - general
Momčilo Perišić - general
Nebojša Pavković - general
Veselin Šljivančanin -pukovnik
Miroslav Radić - kapetan
Republika Srpska i pobunjeni hrvatski Srbi[uredi VE | uredi]
Radovan Karadžić - predsjednik Republike Srpske
Momčilo Krajišnik - predsjednik parlamenta Republike Srpske
Biljana Plavšić - predsjednica Republike Srpske
Nikola Koljević - potpredsjednik Republike Srpske, izvršio samoubojstvo da izbjegne hapšenje
Radoslav Brđanin - zamjenik premijera
Ratko Mladić - zapovjednik vojske Republike Srpske
Goran Hadžić - predsjednik Vlade Srpske Autonomne Oblasti Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, kasnije predsjednik takozvane "Republike Srpske Krajine" (umro prije završetka suđenja)
Radislav Krstić - general
Momir Talić - general
Milan Gvero - general
Milomir Stakić - predsjednik Skupštine srpskog naroda općine Prijedor
Momir Nikolić - pomoćnik zapovjednika za sigurnost i obavještajne poslove Bratunačke brigade
Stanislav Galić - general
Dragomir Milošević - zapovjednik Sarajevsko-romanijskog korpusa
Dragan Obrenović - vojni zapovjednik
Radivoje Miletić - šef vojnog stožera Republike Srpske
Vinko Pandurević - vojni zapovjednik brigade u Zvorniku
Zdravko Tilomir - general i pomoćnik bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića
Drago Nikolić - šef sigurnosti brigade u Zvorniku
Milorad Trbić - zamjenika šefa sigurnosti brigade u Zvorniku
Ljubomir Borovčanin - general vojne policije
Vidoje Blagojević - vojni zapovjednik
Dragan Jokić - vojni zapovjednik
Mitar Vasiljevič - paravojni zapovjednik
Steven Todorović - zapovjednik policije
Blagoje Šimić - gradonačelnik Bosanskog Šamca
Dražen Erdemović - pripadnik vojske Republike Srpske
Ranko Česić
Dragan Zelenović
Gojko Jovanović
Milan Lukić - osnivač paravojne grupe poznate pod nazivom "Beli orlovi"
Sredoje Lukić - pripadnik paravojne grupe poznate pod nazivom "Beli orlovi"
Miroslav Deronjić
Darko Mrđa
Janko Janjić - izvršio samoubojstvo da izbjegne hapšenje
Simo Drljača - zapovjednik logora, poginuo u sukobu s snagama sigurnosti koje su ga došle uhapsiti.
Dragan Gagović - poginuo u sukobu s snagama sigurnosti koje su ga došle uhapsiti
Milan Kočević - izvršio samoubojstvo u zatvoru
Milan Babić - predsjednik Srpske Krajine, izvršio samoubojstvo nakon presude
Milan Martić - predsjednik Srpske Krajine
Osoblje logora Republike Srpske[uredi VE | uredi]
Nenad Banović
Predrag Banović
Ljubiša Beara
Damir Dosen
Momčilo Gruban
Goran Adolf Jelišić
Dragan Kolundžija
Milojica Kos
Radomir Kovač
Milorad Krnojelac
Dragoljub Kunarac
Miroslav Kvočka
Željko Meakić
Rade Mikanović
Dragan Nikolić
Vujadin Popović
Dragoljub Prčac
Mlado Radić
Duško Sikirica
Milan Šimić
Radovan Stanković
Duško Tadić
Miroslav Tadić
Nikola Vučković (Republika Srpska)
Zoran Vuković
Šimo Žarić
Zoran Zigić
- invincible1921
- Kontakt:
Holden, Langdon ?Raonffa je napisao/la:Šta je sa Rusima, ko je kod njih naturalizovani bio?
=\_1921_/=
Jeste.rio_Ferdy88 je napisao/la:Zar nije i on SrbinVucevich je napisao/la:To me podsjeća na onu bezveznu priču da se Ibrahimović 'nudio' Bosni ali ga 'naši nisu htjeli'.

Takodjer je Lebron Dzejmsovic porijeklom Srbin iz Kragujevca, a Dirk Novickovic je Srbin iz Panceva.
Kad se takav uspjeh i sjajna igra jednog tima svede na raspravu ko je od njihovih igrača Srbin iako svi nose Slovenski dres i boriti ce se da toj zemlji donesu zlatnu medalju
to ima samo kod nas.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Druze smaras. Napisao si sto puta da ne negiraju srpsko porijeklo iako to ovdje niko ne spori. Sta ocekujes, da ti cestitamo jer su ljudi Srbi? Koga uopste boli neka stvar sto su ljudi Srbi. Prica krenula kako momka neopravdano napadaju jer je puno logicnije da igra za Sloveniju, ovaj okreno pricu na srpsku pravoslavnu crkvu.Savjest je napisao/la:U pravoslavlju su crkve autokefalne, Goran Dragic je član Srpske prvoslavne crnkve i ne negira svoje srpsko porijeklo.FoSte95 je napisao/la:meni je ovo smiješno, msm ne vidim poentu toga tolikog potenciranja da su srbi. Fino je to što on voli zemlju odakle mu je otac (po meni to je i normalno) al glupo mi je sada potencirati to kao znači mu više Sbija od Slovenija. Nema šanse da on više srbiju voli od slovenije xD

- invincible1921
- Kontakt:
Ma gluposti isto ko za halillovica...Jbt luka odrasto u sloveniji, sve mu je slovensko osim prezimena i sad bi trebo igrat za nekog drugog ? Evo recimo ja sam u sarajevu od 6te godine, a nisam porijeklo iz srajeva. Sad da se bira neka repka gradova eto trebao bi mostar izabrat? Treba znati i ponosoti se onim ko si i sta si, ali izabrati za koga ces igrati je totalno druga stvar.
Mirotic da nije otiso u spaniju vjerovatno nikad ne bi posto igrac kakav jeste...
Mirotic da nije otiso u spaniju vjerovatno nikad ne bi posto igrac kakav jeste...
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.