2018-19 NBA Preseason

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Raul_64
Kontakt:

Re: 2018 NBA Offseason

Post Postao/la Raul_64 » 03 jul 2018, 13:17

Liga jest donekle smece i dosadna poprilicno al proci ce i ovo za koju sezonu.Nece se nikad ponovit ova GSW situacija(milion stvari da se potrefi,ne samo pametna organizacija,dosta srece,rast capa u pravo vrijeme i xy stvari)..

Jel to bezveze Houstonu koji placa Paula 40 miliona sa 33 godine da osvoji titulu sad? jest , al **** , takva nafaka.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 jul 2018, 13:18

IlCapitano je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:Kome je normalno da igraci igraju 4,5 puta ispod svoje trzisne vrijednosti je bolestan u glavu.

Ja prvi bih se popisao po tituli lakersa da iduce sezone kawhi dodje i igra za 5 miliona i da durant dodje za 10...

Pa lebron ima para da ih krava ne more pojes' pa je opet uzeo boga oca... CP3 je uzeo 40 miliona po sezoni, a mogao je rec ja sam veteran, uzecu 5 pa za 35 dovedite kawhija i jos jekog da osvojim titulu konacno...

Najbolje je ukinuti salary cap kad je vec oj beskoristan, pa nek se udruzuju igraci kako god hoce
Osim što to nije bila njegova tržišna vrijednost. NOP je ponudio prvi dan 22 miliona i 1+1, tad je i Woj i ovi ostali insideri iz New Orleansa pričali da se vraća vrlo vjerovatno. Kad je Dallas uzeo Jordana i Lakersi popunili cap smanjili su ponudu na 1 godinu 16 miliona jer nije imao gdje drugo i onda još potpisali Randlea kao ucjenu. Lowe kaže niko drugi mu nije htio ponuditi ni godinu 15 miliona, dosta ekipa nudilo 1+1 za 8.6 mid level. Čovjek izabrao sigurnu titulu za 3 miliona manje. :salut:
E ebem ti uciteljicu matematike :mrgreen: kako 22 nije 4 puta vise od 5? :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 jul 2018, 13:19

FO Dubsa :tokralju: :tokralju: :tokralju: kakvi majstori.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 03 jul 2018, 13:19

KK_Bosna je napisao/la:Kome je normalno da igraci igraju 4,5 puta ispod svoje trzisne vrijednosti je bolestan u glavu.

Ja prvi bih se popisao po tituli lakersa da iduce sezone kawhi dodje i igra za 5 miliona i da durant dodje za 10...

Pa lebron ima para da ih krava ne more pojes' pa je opet uzeo boga oca... CP3 je uzeo 40 miliona po sezoni, a mogao je rec ja sam veteran, uzecu 5 pa za 35 dovedite kawhija i jos jekog da osvojim titulu konacno...

Najbolje je ukinuti salary cap kad je vec oj beskoristan, pa nek se udruzuju igraci kako god hoce
A taman si se bio ponadao kad potpisa Lebron :mrgreen:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 03 jul 2018, 13:20

Valencia je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Moram priznati da ne razumijem logiku forumasa...

Kuzins je picka zato sto je iz sportskih razloga, da bi igrao u dobroj ekipi, pristao na drasticno manju platu.

Da li se u NBA cijeni pohlepa za parama ili zelja za pobjedama?

Kuzins bi bio heroj da je potpisao za ekipu koja nema nikakvu sansu boriti se za titulu?

Gotivim Dzejmsa, ali si postavljam pitanje, da li je njemu zabranjeno igrati za 5 miliona godisnje kako bi okupio konkurentnu ekipu? Zaradio je stotine miliona od kosarke i marketinga, sta ce mu toliko para?

Svaka cast Kuzinsu, on je dokaz da sport nije izgubio draz i da nije bas sve u parama. :clap: :clap:
Ja ga npr I ne pljujem I ne odobravam.

Meni je iskljucivo zao lige. Nije ovo Primera, Francuska ili Seria A u fudbalu. Draz NBA lige bi trebala biti u neizvjesnoti. Pa bog me ubio ako ce kvota na osvajanje GSWa biti veca od 1,20. :D

Da se razumijemo, svaka njima cast na formiranju ovakve petorke ali s ovim je liga postala jednosmjerna ulica najvjerovatnije. Zato, vjerujem, mnogima I smeta njegov dolazak.
Od kada znam za sebe, na titulu u NBA uoci pocetka sezone pretendiraju max 2-3 kluba. Meni je NBA oduvijek predvidiva i prije sezone mozes za 80% vjerovatnoce reci ko ce igrati u finalu. Nikada nije bilo narocite ravnoteze, uvijek su se isticale dvije-tri ekipe, jednako kao u fudbalu. Razlika je u tome sto se u fudbalu mogu desiti Lester, Kajzeslautern, Porto i Grcka, dok u NBA ne moze.
Smanjio bih taj procenat na 70% , taj "od prije". Ali sada su sanse da neko drugi pokupi prsten jedva I 5% onako iz glave. Pogledaj konkurente, pogledaj GSW. I sam kazes, prije si imao nekoliko ekipa koje pretenduju na naslov, I uvijek je I bila dileme gdje ce prsten zavrsiti. Ovako se vec zna, ostali ce pruziti otpor ali ozbiljan nece niko.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 jul 2018, 13:20

KK_Bosna je napisao/la:

Osim što to nije bila njegova tržišna vrijednost. NOP je ponudio prvi dan 22 miliona i 1+1, tad je i Woj i ovi ostali insideri iz New Orleansa pričali da se vraća vrlo vjerovatno. Kad je Dallas uzeo Jordana i Lakersi popunili cap smanjili su ponudu na 1 godinu 16 miliona jer nije imao gdje drugo i onda još potpisali Randlea kao ucjenu. Lowe kaže niko drugi mu nije htio ponuditi ni godinu 15 miliona, dosta ekipa nudilo 1+1 za 8.6 mid level. Čovjek izabrao sigurnu titulu za 3 miliona manje. :salut:
E ebem ti uciteljicu matematike :mrgreen: kako 22 nije 4 puta vise od 5? :D
Pa dobro jeste tada bilo, ali poslije kad su smanjili ponudu i počeli ga ucjenjivati pa niko drugi nije ponudio ni 10, šta je trebao? Niko ne prihvata ponude na prvu osim ako nije max na 5 godina i sl. Sačekaš malo, vidiš kako ćeš se stvari odvijati, ali ne očekuješ da će te neko kome si navodno prioritet početi ucjenjivati smiješnim ponudama.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 jul 2018, 13:21

LeSa1892 je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
Igraci jednostavno hoce u Golden, nije to samo zbog prstena. Kultura organizacija je najvazniji faktor

Jock, zbog pardon štapića s kikirikijem je.
Zdrava sredina. Imas 4 hofera, imas likove u rosteru sa blago receno sumnjivim moralom i opet svi funkcionisu savrseno. Zasto? Zato sto je izgradjena kultura organizacije sa Curryem kao zvijezdom kojem je zelja za uspjehom veca od licnog ega.

Kao da prije nismo imali zvijezde na okupu pa su se svi raspadali
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jul 2018, 13:23

Stvar je u percepciji, ne mora znaciti da si ti radi ovakvog misljenja bolestan u glavu... Ja mislim da nisi, mada tvoje misljenje smatram pogresnim.

Da je Krisu Polu vazniji sporstki uspjeh od dodatnih 40 miliona na deset puta vecoj gomili, za mene bi bio heroj Hjustona, jer bi pristao na zrtvu kako bi Hjustonu povecao sanse u borbi za titulu. Vec je uzeo ogroman kes a nista nije osvojio. Da li on igra samo za pare, titule mu nista ne znace :?:

Bilo bi super za Hjuston da je Pol pristao igrati za 5 miliona kako bi doveli Kavaja ili nekog drugog jakog igraca.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 03 jul 2018, 13:23

miki_92 je napisao/la:PG potpisao s OKC, vidi kretena, nikad ti prsten uzeti pored divljaka

Rodjak odabrao Dubse zbog prstena, dabogda se unakazio opet

you can't win

siguran sam da svi ovi forumasi u zivotu biraju nesto sto im se ne sviđa samo da udovolje vecini :yawn:
ljudi su licemjeri i danas pricaju jedno a sutra drugo u zavisnosti kako im to u tom trenutku odgovara dvostruki arsini su pravilo ponasanja...nema pravila po kojem ces ti nekome udovoljiti, ovaj je picka jer je ostao u Oklahomi za veliku lovu a nema sanse da osvoji prsten, ovaj drugi je picka sto nije negdje uzeo veliku lovu nego je uzeo pet puta manje da bi osvojio prsten :crazy:

ljudi napravili mocnu ekipu sve u skladu sa pravilima, neko skace na to gasi ligu ne moze ovo ovako, nemate vi pravo biti sposobni da napravite super tim. Naravno druga prica bi se pricala da je to isto napravila fransiza koju doticin podrzavaju...

LeSa1892
Kontakt:

Post Postao/la LeSa1892 » 03 jul 2018, 13:24

Brokula je napisao/la:
LeSa1892 je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
Igraci jednostavno hoce u Golden, nije to samo zbog prstena. Kultura organizacija je najvazniji faktor

Zdrava sredina. Imas 4 hofera, imas likove u rosteru sa blago receno sumnjivim moralom i opet svi funkcionisu savrseno. Zasto? Zato sto je izgradjena kultura organizacije sa Curryem kao zvijezdom kojem je zelja za uspjehom veca od licnog ega.

Balvani kao swaggy, Mcgee i ostale pizdarije su tu isključivo zbog prstena, boli njih rinaka za kulturom organizacije, da je tako išli bi u Spurse.
Dalje, Durant i Cousins ? Jedan iskopirao Jamesa, drugi uzeo veliki paycut, zbog kulture organizacije ?
Jes', šta ima...
ISKLJUČIVO JER SU IGRAČI DANAS POSTALI RAZMAŽENE P1ČKICE koje hoće prečicom i bez mnogo znoja do prstena.
Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog.
(Alergije): licemjerje, nacionalizam i nepravda.

" Tih 206 koraka dužinom tog sokaka, nikad', ja nisam brojao . . . "

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jul 2018, 13:26

Rooney88 je napisao/la:Smanjio bih taj procenat na 70% , taj "od prije". Ali sada su sanse da neko drugi pokupi prsten jedva I 5% onako iz glave. Pogledaj konkurente, pogledaj GSW. I sam kazes, prije si imao nekoliko ekipa koje pretenduju na naslov, I uvijek je I bila dileme gdje ce prsten zavrsiti. Ovako se vec zna, ostali ce pruziti otpor ali ozbiljan nece niko.
Nije danas problem sto je GS jak vec sto su ostali slabi. Da ovakav GS protiv sebe ima SA sa Dankanom, Manuom i Parkerom, u naponu snage, bilo bi do bola ****. Ili da kontra sebe imaju Majami sa Dzejmsom, Vejdom i Boshom?

GS je pokazao ranjivost protiv Hjustona. Da se Pol nije povrijedio, velike su sanse da bi ispali. A Hjuston je daleko od savrsene ekipe.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 03 jul 2018, 13:27

Brokula je napisao/la:
LeSa1892 je napisao/la:
Brokula je napisao/la:

Koja 4 hofera?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 03 jul 2018, 13:27

Da bi se pobjedili Warriorsi treba ti dominantna petica i brutalna odbrana.Small ball i nadsutavanje sa njima ne dolazi u obzir,

I onda dozvolis da ti oni uzmu Cousinsa.Ostatak lige se treba roknuti.

Gasi ligu

gg wp

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 jul 2018, 13:30

IlCapitano je napisao/la:Pa dobro jeste tada bilo, ali poslije kad su smanjili ponudu i počeli ga ucjenjivati pa niko drugi nije ponudio ni 10, šta je trebao? Niko ne prihvata ponude na prvu osim ako nije max na 5 godina i sl. Sačekaš malo, vidiš kako ćeš se stvari odvijati, ali ne očekuješ da će te neko kome si navodno prioritet početi ucjenjivati smiješnim ponudama.
A realno nikad niko nije dobio ni pribliznu ponudu ko izlazi iz te povrede, trebao je odmah potpisati, pa ako se vrati na svoj nivo nakon tih par mjeseci igranja raskinuti i traziti max, a ako vidi da je propao ko zeton, onda ostati i drugu godinu ili tek tada ici biti durantova/lebronova/hardenova kuja...

NOP-ova prva ponuda je normalna i realna, eh onda su i oni bili uvrijedjeni sigurno jer nisu ocekivali da ce on traziti to sto je trazio (kakva je budala u pitanju kozda je i max trazio) pa su pokupili randlea i rekli mu evo ti sad kos manje para pa uzmi il ostavi...

Poenta je da je dosao u lakerse ovdje bi ljudi pljuvali po tome, bilo bi "veca kradja nego gasol (a svi "zaboravljaju" da je memphis dobio marca)"... Ovako je to "genijalan potez gsw-a"...

Meni prvom njegov dolazak u lal za 5mil ne bi predstavljao zadovoljstvo...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 03 jul 2018, 13:31

SF6 je napisao/la:Da bi se pobjedili Warriorsi treba ti dominantna petica i brutalna odbrana.Small ball i nadsutavanje sa njima ne dolazi u obzir,

I onda dozvolis da ti oni uzmu Cousinsa.Ostatak lige se treba roknuti.

Gasi ligu

gg wp

Hoćeš da kažeš da je Capella dominatna petica?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jul 2018, 13:31

Sto se tice 'lojalnosti' u biznisu, a sport je odavno biznis, o tome mogu pisati samo djeca ili izrazito mladi ljudi (rane dvadesete).

Ako o tome pise odrasla osoba, to je veliki problem i ukazuje na odredjene nedostatke u razvoju.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 jul 2018, 13:35

Valencia je napisao/la:

Stvar je u percepciji, ne mora znaciti da si ti radi ovakvog misljenja bolestan u glavu... Ja mislim da nisi, mada tvoje misljenje smatram pogresnim.

Da je Krisu Polu vazniji sporstki uspjeh od dodatnih 40 miliona na deset puta vecoj gomili, za mene bi bio heroj Hjustona, jer bi pristao na zrtvu kako bi Hjustonu povecao sanse u borbi za titulu. Vec je uzeo ogroman kes a nista nije osvojio. Da li on igra samo za pare, titule mu nista ne znace :?:

Bilo bi super za Hjuston da je Pol pristao igrati za 5 miliona kako bi doveli Kavaja ili nekog drugog jakog igraca.
Pa cemu onda sluzi salary cap? On je i osmisljen upravo da zvijezde dobijaju velike novce koje zasluzuju, ali da ih ne mozes vise od 2,3 ni u ludilu imati u ekipi...

Pa lebron, wade i bosh su supci strasni, ali su se svi odrekli par miliona, a ne dosli igrati za po 10... Zato im je birdman bio top 6 igrac, a gsw-u je to igoudala recimo

LeSa1892
Kontakt:

Post Postao/la LeSa1892 » 03 jul 2018, 13:37

Valencia je napisao/la:Sto se tice 'lojalnosti' u biznisu, a sport je odavno biznis, o tome mogu pisati samo djeca ili izrazito mladi ljudi (rane dvadesete).

Ako o tome pise odrasla osoba, to je veliki problem i ukazuje na odredjene nedostatke u razvoju.

Ko tebi daje zapravo da bilo koga ko ne razmišlja slično tebi smatraš nedovoljno zrelim i kao što kažeš sa nedostatcima u razvoju ?

Upravo su stariji najviše kivni na današnju kompetitivnost u sportu koje skoro pa nema.
Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog.
(Alergije): licemjerje, nacionalizam i nepravda.

" Tih 206 koraka dužinom tog sokaka, nikad', ja nisam brojao . . . "

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 jul 2018, 13:45

LeSa1892 je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Sto se tice 'lojalnosti' u biznisu, a sport je odavno biznis, o tome mogu pisati samo djeca ili izrazito mladi ljudi (rane dvadesete).

Ko tebi daje zapravo da bilo koga ko ne razmišlja slično tebi smatraš nedovoljno zrelim i kao što kažeš sa nedostatcima u razvoju ?

Upravo su stariji najviše kivni na današnju kompetitivnost u sportu koje skoro pa nema.
Ovo je od mene bilo ciljano bezobrazno, jer je namjera bila da nekoga navedem na razmisljanje, mozda cak osvjestim, da ne vjeruje u bajke.

Kakve veze tvoja druga recenica ima sa mojom tvrdnjom da nema lojalnosti u biznisu?

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 03 jul 2018, 13:46

NEZALAGANJE je napisao/la:
BuffonGigi je napisao/la:Mozda nije tebi govorio nego Cousinsu :)
Moze biti,zato sam i izbrisao napisano,ali sinoc me jedan padobranac vec tako nazvao na istu recenicu.
Sta brises ja ostajem pri tome da si Jado isfrustrirani, je li te stid dva puta ovo napisati?? Fuj fuj :sick: :sick:

I bravo pokusajte ovo opravdat i ostale nek vas je stid ovako nesto podrzati :facepalm:
sljivo je napisao/la:
Brokula je napisao/la: Nezalganje je svakom igracu goldena zazelio dugorocnu povredu u zadnje 3 godine. To mu je postala navika.
Tesko je kad je neko bolji od tebe kuknjava
Trebao je možda ovo: Dabogda ti igrač glumio povredu. To je bolje, igraču nije ništa a ne igra.
:urnebes:
:tokralju: :rol: :rol:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.