Nebitno, treba edukovat i druge koji su novi u gradu.
FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"
Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"
Primis ih,dadnes im krov nad glavom,skoluju se,rade i zive ovdje.. dobijes da te pljuju .. i to nam je hvala 

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
- Kontakt:

Tuzla City / Sloga Simin Han
-
- Kontakt:
Ti koga si primio nađi ga da ti bude svjedok koliko si se potrošio na njeg i ja ti sutra isplatim, sve sa kamatama. Pusti prazne price, takvi su našim kirije naplaćivali u ratu. Nisam od vas dobio krov nad glavom, babo mi ga obezbijedio, nisam se džaba školovao moj babo me finansirao. Zavrsio fakultet, pokrenuo bizinis i eto elhamdulilah nekoliko porodica od toga živi. Nije nešto ogromno ali nije nam loše. Moj otac i mnogobrojna porodica se borila na prvoj liniji, branili i odbranili ovu drzavu. Bili istočni bedem Bosne, da ih nije bilo ne bi bilo ni Tuzle vjeruj. Stoga imamo pravo da živimo na svakom kvadratnom metru ove naše jedine nam domovine. Ako radimo i doprinosimo nece nam niko naređivati jos za koga i treba da navijamo. Neće nas niko zvati pogrdnim imenima jer ima nas hvala Bogu i školovanijih, imućnijih a Boga mi i uglednijih od mnogobrojne fukare koja od titina vakta ni namještaj nije promjenila ali zna nekog zvati seljakom.
-
- Kontakt:
Mi se mozemo jos 100 godina boriti za opstanak, bili smo i ostali Sloboda...Sutra da se ugasi klub...mi smo bili Sloboda...elvirbaljic je napisao/la: ↑12 apr 2021, 21:14Nemoj dalje molim te ! Kad si tako realan zasto ne pogledas prozivke i vrijedjanja sa druge strane. Mozda mislis da to druga strana moze. Jel treba da svi volimo Slobodu, zato sto zivimo u TZ, jel treba da svi mislimo zato sto tako "gradjani" hoce. Covjece, necu nikad podrzati i voliti nesto sa cime se ne slazem, isto tako nemoj ni ti. Koliko si to dao molim te, svim zivim i mrtvim se kunem reci koliko da ti ja isplatim. Ja placam, finansiram budjet ovog grada, opstine i kantona. Za koyi kyrac ja dajem pare, za Slobodu, koja se vijekovima bori za opstanak. Moraju svi da shvate da postoje razliciti ljudi, misljenja, naglasak izgovora i ostali kurcy...Za koji kyrac mi ovo treba , gonite se do djavola svi i sa Slobodom i TC, grcamo u gomili problema koje nemozemo da rijesimo dok se idioti vrijedjaju i ponizavaju. Toliko smo bitni u ovoj ligi i Sl i TC da ljudima sluzimo za nabijanje bodova a kyrcimo se ovdje kako smo neko i nesto..
Bili smo velikan jugo lige, osvajac kupa prvoligasa,finalista kupa Jugoslavije, dali smo 29 reprzentativaca Jugoslavije, za Slobodu su igrali velikani Jugo fudbalske scene, hoces da nabrajamo

Igrali smo 7 finala kupa BiH, igrali Intertoto kup 2 puta, UEFA kup, EL....Bili viceprvaci drzave.....Sloboda ima 4 posjetu u drzavi iako je u rezultatskoj banani decenijama...
Vidis, a po cemu bi ti mjerio "svoj "klub sa Slobodom....
Tamam sa uzmete 100 titula, otvorite 100 shopova, i izgradite Bernabeu nema taj klub saku "navijaca "...
Imali ste dzaba ulaz, Azmir placao buseve i uzinu iz podrinja, pa nas 6500 na Tusnju, a vas niti 1000....U Tuzli ce uvjek biti Sloboda makar bila najgori klub.
Ulozeno je u vas kao u Slobodinu filijalu, izrasli ste iz inata i bijesa jednog covjeka koji i sam vidi da nema fajde od toga....Uzivaj u tome ako vec kazes da si navijac.
Sto se daje Slobodi novac jel da, zato prika sto je gradski klub,sto je brend, i zato sto Tuzlaci pune gradski budzet i sto su Tuzlaci u gradskom vijecu izglasali to...Ti punis budzet pa ti krivo, nas hiljade puni taj budzet pa tako hocemo.
Ne slazemo se mi sa stanjem, niti vodjenjem kluba ali boze moj.
Azmirov finansijski izvjestaj koliki bi za Slogu

Igraju momci za 390 maraka prijavu, jel da ,prava raja....koga vi lazete i kome moralisete, oprao je zadnjih 5 godina para preko Sloge sto nasi nisu opuhali za 30 godina zadnjih...Ali sve je posteno i fer jel da...Uzivaj covjece jer 95 posto budzeta cini vam sponzor, i vlasnik te firme....On kada ode sve ode,vas nema..
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
-
- Kontakt:
Ispravak krivog navoda. Sloboda nije gradski klub. To je udruženje građana. Kao i svako drugo udruženje zaštitu zivotinja "Av-mjau", udruženje penzionera šahista, udruženje preostalih komunista itd. samo sa povlaštenim statusom. Njima se daje nepun milion budzetskog novca, a zapostavljena je kosarka, odbojka, rukomet i drugi sportovi. Zasto je to tako? Zato što načelnik postavlja ljude u upravu Slobode, izvuče taj milion za izbore, trenera postavi na listu za izbore i jos mnogo političkih aferima. No o tome na drugom mjestu, ne bih ovdje o politici.Sviuodbranu je napisao/la: ↑12 apr 2021, 22:05Mi se mozemo jos 100 godina boriti za opstanak, bili smo i ostali Sloboda...Sutra da se ugasi klub...mi smo bili Sloboda...elvirbaljic je napisao/la: ↑12 apr 2021, 21:14Nemoj dalje molim te ! Kad si tako realan zasto ne pogledas prozivke i vrijedjanja sa druge strane. Mozda mislis da to druga strana moze. Jel treba da svi volimo Slobodu, zato sto zivimo u TZ, jel treba da svi mislimo zato sto tako "gradjani" hoce. Covjece, necu nikad podrzati i voliti nesto sa cime se ne slazem, isto tako nemoj ni ti. Koliko si to dao molim te, svim zivim i mrtvim se kunem reci koliko da ti ja isplatim. Ja placam, finansiram budjet ovog grada, opstine i kantona. Za koyi kyrac ja dajem pare, za Slobodu, koja se vijekovima bori za opstanak. Moraju svi da shvate da postoje razliciti ljudi, misljenja, naglasak izgovora i ostali kurcy...Za koji kyrac mi ovo treba , gonite se do djavola svi i sa Slobodom i TC, grcamo u gomili problema koje nemozemo da rijesimo dok se idioti vrijedjaju i ponizavaju. Toliko smo bitni u ovoj ligi i Sl i TC da ljudima sluzimo za nabijanje bodova a kyrcimo se ovdje kako smo neko i nesto..
Bili smo velikan jugo lige, osvajac kupa prvoligasa,finalista kupa Jugoslavije, dali smo 29 reprzentativaca Jugoslavije, za Slobodu su igrali velikani Jugo fudbalske scene, hoces da nabrajamo
Igrali smo 7 finala kupa BiH, igrali Intertoto kup 2 puta, UEFA kup, EL....Bili viceprvaci drzave.....Sloboda ima 4 posjetu u drzavi iako je u rezultatskoj banani decenijama...
Tamam sa uzmete 100 titula, otvorite 100 shopova, i izgradite Bernabeu nema taj klub saku "navijaca "...
Imali ste dzaba ulaz, Azmir placao buseve i uzinu iz podrinja, pa nas 6500 na Tusnju, a vas niti 1000....U Tuzli ce uvjek biti Sloboda makar bila najgori klub.
Ulozeno je u vas kao u Slobodinu filijalu, izrasli ste iz inata i bijesa jednog covjeka koji i sam vidi da nema fajde od toga....Uzivaj u tome ako vec kazes da si navijac.
Sto se daje Slobodi novac jel da, zato prika sto je gradski klub,sto je brend, i zato sto Tuzlaci pune gradski budzet i sto su Tuzlaci u gradskom vijecu izglasali to...Ti punis budzet pa ti krivo, nas hiljade puni taj budzet pa tako hocemo.
Azmirov finansijski izvjestaj koliki bi za Slogu![]()
Igraju momci za 390 maraka prijavu, jel da ,prava raja....koga vi lazete i kome moralisete, oprao je zadnjih 5 godina para preko Sloge sto nasi nisu opuhali za 30 godina zadnjih...Ali sve je posteno i fer jel da...Uzivaj covjece jer 95 posto budzeta cini vam sponzor, i vlasnik te firme....On kada ode sve ode,vas nema..
Projekti tog tipa su osuđeni na propast tako će i ovaj. Nije jedan velikan propao, sjetimo se Palerma i sl. Vrijeme privatnog kapitala dolazi, pogledaj Čelzi, PSG, MC, oba Red Bull-a itd itd
-
- Kontakt:
Akobogda da dozivite 1000 godina, vama je ok , drzite se toga. 20 igraca, nek je oprao na svakom po 2000 , a nije i nemoze, to je 40 000 km, puta pet godina to je 200 000 . Koliki je strucnjak budzet Slobode bio prosle godine, ili tacnije koliko je dao grad Slobodi, nemoj vise mlatiti argumentima neznas i neidu ti u prilog. Drugo, ako ja kazem da nevolim Slobodu, to neznaci da poredim svoj klub sa Slobodom. 6500 ljudi na Tusnju , bas mi je drago, dabogda biilo 16500 , meni to ne smeta. Nemas ti potrebe ovdje pisati, i stavljati nesto meni u usta sto ja nisam napisao ! Tebi je Sloboda Ok, meni nije idemo dalje. Ja ovdje se gadim na vrijedzanje idiota sa bilo koje strane, ako sam ja "seljak" Said Husejinovic je isto "seljak" kao i svi drugi kojii dolaze iz S Hana, ili ako hoces precizno, koji vuku porijeklo iz Podrinja. Covjek u dresu Slobode na utakmici kaze "Sto vas ne pobi karadzic, sto vas posla nama" ovaj gore pise kako je hranio nekoga, pomogao, dao krov nad glavom. A na sva usta se pise kao mi vas vrijedzamo, kako ja tebe ili bilo koga vrijedzam ako kazem da ne volim Slobodu, da je to bacanje para. Ako se vec bacaju pare, svaje godine sto se dozvolise toliki dugovi, pricas ti o Azmiru , pranju para, kao i onaj sto kaze dao sam cetiri marke za utakmicu. Svi bi mlatili slamu tudjim kyrcem.Sviuodbranu je napisao/la: ↑12 apr 2021, 22:05Mi se mozemo jos 100 godina boriti za opstanak, bili smo i ostali Sloboda...Sutra da se ugasi klub...mi smo bili Sloboda...elvirbaljic je napisao/la: ↑12 apr 2021, 21:14Nemoj dalje molim te ! Kad si tako realan zasto ne pogledas prozivke i vrijedjanja sa druge strane. Mozda mislis da to druga strana moze. Jel treba da svi volimo Slobodu, zato sto zivimo u TZ, jel treba da svi mislimo zato sto tako "gradjani" hoce. Covjece, necu nikad podrzati i voliti nesto sa cime se ne slazem, isto tako nemoj ni ti. Koliko si to dao molim te, svim zivim i mrtvim se kunem reci koliko da ti ja isplatim. Ja placam, finansiram budjet ovog grada, opstine i kantona. Za koyi kyrac ja dajem pare, za Slobodu, koja se vijekovima bori za opstanak. Moraju svi da shvate da postoje razliciti ljudi, misljenja, naglasak izgovora i ostali kurcy...Za koji kyrac mi ovo treba , gonite se do djavola svi i sa Slobodom i TC, grcamo u gomili problema koje nemozemo da rijesimo dok se idioti vrijedjaju i ponizavaju. Toliko smo bitni u ovoj ligi i Sl i TC da ljudima sluzimo za nabijanje bodova a kyrcimo se ovdje kako smo neko i nesto..
Azmirov finansijski izvjestaj koliki bi za Slogu![]()
Samo postujte grad i od vas niko nista ne trazi,mada ga ne volite,nisam jednom bio svjedok tim izjavama
A to Sloboda i TC glupo i za porediti,klub od sto ljeta poredit sa inat projektom koji ce uskoro dozivit svoju propast
Toliko od mene na ovu temu

A to Sloboda i TC glupo i za porediti,klub od sto ljeta poredit sa inat projektom koji ce uskoro dozivit svoju propast

Toliko od mene na ovu temu

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
-
- Kontakt:
Nemoj poistovjećivati grad i Slobodu. Grad se moze voliti i poštovati odvojeno od Slobode. 100 prazbih godina. Kako neko reče Sloboda je jedan konstantan klub, konstantno se bori za opstanak. Izuzetak su par sezona sa Azmirovim parama, ali taj izuzetak samo potvrđuje pravilo. Prije će komunistički zaostatak dozivjeti propast, jer cim se politika malo ovde promjeni, cim je gradska uprava prestane hraniti budzetskim novcem ima da joj se i ime zaboravi. A doći će i ta vremena, proći će i komunisti. Neće vise biti favoriziranih udruženja građana nego ce se novac podjednako odvajati i za OKK i Salines i ostale sportske kolektive.
Zasto bi djete koje trenira kosarku ili rukomet bilo manje vrijedno od onog koji trenira fudbal?
-
- Kontakt:
Joj balja i matematika, pogotovo tematika koju pokusavas ne ide ti, nemoj vise....
Eto frajer je oprao preko 200 000 km samo na onom busu sto je kupio ko fol Slobodi, pisao joj 5 puta vise pozajmicu, registrovao ga na sebe i onda gospodski uzeo a nama ko fol oprostio MAGLU...Ali necu u detalje druze ne vrijedi ...Sve super vi posteni mi paraziti u vlastitom gradu i hajmo dalje.
Na te teme seljak i rat necu se ni osvrtat i jedni i drugi ste debili.
Eto frajer je oprao preko 200 000 km samo na onom busu sto je kupio ko fol Slobodi, pisao joj 5 puta vise pozajmicu, registrovao ga na sebe i onda gospodski uzeo a nama ko fol oprostio MAGLU...Ali necu u detalje druze ne vrijedi ...Sve super vi posteni mi paraziti u vlastitom gradu i hajmo dalje.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Ziva istina niti vole grad niti volje ljude koje zive tu.
Donedavno pjevala se pjesma na Barama, tone tuzla tone sloboda, kroz godinu im se klub tako nazva.
-
- Kontakt:

Sviuodbranu je napisao/la: ↑12 apr 2021, 22:43Joj balja i matematika, pogotovo tematika koju pokusavas ne ide ti, nemoj vise....
Nenapisa koliko je grad, opstina , prosle godine dala Slobodi, bas me nesto interesuje. Azmir pisao vise nego je dao ! Ovim navodima si sve napisao, jasno mi je koliko si upoznat o njegovom radu , stanju Slobode. Pozdrav
-
- Kontakt:
mislim da se pretjeruje ko i uvijek po forumima i drustvenim mrezama. isti sam
dakle nema izuzetka.
no nesto treba razluciti, zivot i sport.
u zivotu bar ljudi koji ovde zive, zive zajedno, ne gledas ni politiku ni sport ni koji kutnjak, koga sta poveze poveze, poznanstvo, poso, medja, skola, djeca, brakovi.i tako i treba biti.
upravo zbog toga, ne mogu ja prozivat sve ljude podrinjcima i glogovcima kako vec jer zivimo zajedno, jebga prvi mi komsija podrinjac,
ne ide jebga, a dobar cojk ko hljeb...
hocu reci ne cini te porijeklo ni mjesto rodjenja covjekom, nego djela.
zato i vicem treba spustit loptu na zemlju i ne vrijedjat, gdje znas da nekog "dira" svako zna svoje, i sloboda je izbora ko ce za koga navijati. ja bar znam da nema tog boga da bi navijo za neki drugi klub osim slobode, a vezano za pricu o fuziji, no to sam ja i moje pravo izbora. e posto ja zelim da drugi postuju moj izbor, isto tako moram postivati i tudji izbor. dakle nije problem ni za koji klub navijas, ni neka standardna prozivanja i prcanja, no bez da se prelazi granica. i ako sam istou afektu radio, vidim kuda ovo vodi, i nema smisla.
isto mislim i prema onim izjavam mrzim zeljeznicar,il mrzim velez, ili mrzim sarajevo ko grad. ne mrzim brate nikog, i mogu razluciti sport od zivota. i pojedince od kolektiva.
ne slazem se se nekim/mnogim odlukama, no to nije razlog za mrznju i podjelu, malo nas je brate al smo goFna generalno. a nista ne kosta biti covjek.
dakle, moj klub je sloboda, nema drugog kluba, no to je moj izbor. na tudji ne mogu uticati niti zelim, no mora postojati neka granica koja se ne prelazi. a uvelike se prelazi i nema smisla.
ako sam koga uvrijedio, van granica i okvira sportskog, u nekoj raspravi, afektu ili nakon poraza, na nekoj ljudskoj osnovi, izvinite.
od mene dosta a na temu tuzlaci vs. podrinjci.
lp

no nesto treba razluciti, zivot i sport.
u zivotu bar ljudi koji ovde zive, zive zajedno, ne gledas ni politiku ni sport ni koji kutnjak, koga sta poveze poveze, poznanstvo, poso, medja, skola, djeca, brakovi.i tako i treba biti.
upravo zbog toga, ne mogu ja prozivat sve ljude podrinjcima i glogovcima kako vec jer zivimo zajedno, jebga prvi mi komsija podrinjac,

hocu reci ne cini te porijeklo ni mjesto rodjenja covjekom, nego djela.
zato i vicem treba spustit loptu na zemlju i ne vrijedjat, gdje znas da nekog "dira" svako zna svoje, i sloboda je izbora ko ce za koga navijati. ja bar znam da nema tog boga da bi navijo za neki drugi klub osim slobode, a vezano za pricu o fuziji, no to sam ja i moje pravo izbora. e posto ja zelim da drugi postuju moj izbor, isto tako moram postivati i tudji izbor. dakle nije problem ni za koji klub navijas, ni neka standardna prozivanja i prcanja, no bez da se prelazi granica. i ako sam istou afektu radio, vidim kuda ovo vodi, i nema smisla.
isto mislim i prema onim izjavam mrzim zeljeznicar,il mrzim velez, ili mrzim sarajevo ko grad. ne mrzim brate nikog, i mogu razluciti sport od zivota. i pojedince od kolektiva.
ne slazem se se nekim/mnogim odlukama, no to nije razlog za mrznju i podjelu, malo nas je brate al smo goFna generalno. a nista ne kosta biti covjek.
dakle, moj klub je sloboda, nema drugog kluba, no to je moj izbor. na tudji ne mogu uticati niti zelim, no mora postojati neka granica koja se ne prelazi. a uvelike se prelazi i nema smisla.
ako sam koga uvrijedio, van granica i okvira sportskog, u nekoj raspravi, afektu ili nakon poraza, na nekoj ljudskoj osnovi, izvinite.
od mene dosta a na temu tuzlaci vs. podrinjci.
lp
-
- Kontakt:
Ja sam to davno složio u svojoj glavi, ali mnogi nisu. Mnogi misle da imaju pravo da ti naređuju sta ces sa svog zivota. Posebno ovi koji su prva generacija doseljenika u TZ ili čiji je otac doselio, eventualno djed. Pa nije ni TZ antička Grcka, nije odavde civilizacija pocela. Znači svi su nekad doselili i onda uzmu sebi za pavo ja sam došao malo prije tebe i ja ću ti odrediti sta ćeš. Ne moze se automatizmom nametati ako hoćeš da živiš u TZ moras navijati za Slobodu inače si seljak. Jel to navijanjem za Slobodu postajes Arijevac, poplavi ti krv, dobijes krunu???
Pusti me da navijam za koga hocu, sve dok ovde zivim, dok ne zavisim ni od koga, zivim od svog rada i ne zakidam nikog vec se domaćinski ponasam imam pravo na svoj izbor. Neće mi ga niko nametati. Smatram se prilično uspjesnim i ostvarenim za naše uslove, a da pri tome nisam nikog ostetio. Barem svjesno.
Tako da pogodi prica kako je meni neko nesto dao, omogućio mi, primio i sl. Treba se u mubarek mjesecu suzdržati vrijeđanja, mjesec je oprosta i treba iz njeg da izađemo kao bolji ljudi.
PS imam u drustvu i tuzlaka visegeneracijskih a ne novokomponovabih iz titina doba, zivinicana, lukavcana a Bgm i podrinjaca.
Pusti me da navijam za koga hocu, sve dok ovde zivim, dok ne zavisim ni od koga, zivim od svog rada i ne zakidam nikog vec se domaćinski ponasam imam pravo na svoj izbor. Neće mi ga niko nametati. Smatram se prilično uspjesnim i ostvarenim za naše uslove, a da pri tome nisam nikog ostetio. Barem svjesno.
Tako da pogodi prica kako je meni neko nesto dao, omogućio mi, primio i sl. Treba se u mubarek mjesecu suzdržati vrijeđanja, mjesec je oprosta i treba iz njeg da izađemo kao bolji ljudi.
PS imam u drustvu i tuzlaka visegeneracijskih a ne novokomponovabih iz titina doba, zivinicana, lukavcana a Bgm i podrinjaca.
- Beduin
- Kontakt:
Sta ovo sad da nije bilo podrinjaca ne bi bilo ni Tuzle. 
Promijenili ime i grb kluba, unistili mu tradiciju, identitet i imaju obraza o necemu pricati. A npr. Drina Zvornicka nula bodova, nista patriotizam ovo-ono, rodna gruda, povratak na svoje i za ono sto ste se borili, nista opanak i traktor, nista dimije i kalavare, bolji je beton Tuzlanski, bolja je Sloga SH od Drine.
Promijenili ime i grb kluba, unistili mu tradiciju, identitet i imaju obraza o necemu pricati. A npr. Drina Zvornicka nula bodova, nista patriotizam ovo-ono, rodna gruda, povratak na svoje i za ono sto ste se borili, nista opanak i traktor, nista dimije i kalavare, bolji je beton Tuzlanski, bolja je Sloga SH od Drine.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Eto radi ovakvih ne volimo i nikad necemo voljeti takve. Podrinje je bilo istočni bedem Bosne. Da je palo brzo bi vas izdali drugovi iz bratstva i jedinstva koji su s prvim metkom pobjegli na Majevicu i napadali sve nas. De mi reci gdje se to Tuzla branila? Jel to bilo nekih rovova u Slavinovićima ili Ircu dokle priznajete Tuzlu? Jel bila tu negdje prva linija i neposredni kontakt sa agrsorskom vojskom? Naravno da nije, nego u Podrinju. Mi smo se u tom trenutku našli pred napadima tada 4. po snazi vojne sile u Europi. Goloruki i prevareni. Odbranili to sto smo odbranili, drzali se koliko smo mogli, natopili krvlju bosanska polja. Kad nije moglo vise naravno da se moralo i povlaciti. Oni su nažalost svoj cilj ostvarili, dobili teritoriju i vladaju njom. Tako da od povratka nema nista, zasto bi i bilo kad mi niko ne garantira sigurnost, egzistenciju, osnovna prava itd. Nisi me ti i slični nicim zadužio u ovom gradu da tinse moram pravdati ili ponašati kako ti hoćeš. Stekao svojm trudom i radom.Beduin je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:01Sta ovo sad da nije bilo podrinjaca ne bi bilo ni Tuzle.
I na kraju cu možda biti malo oštar, za sta se izvinjavam svim normalnim ljudima, ali da nije bilo Zvornika, Bijeljine i sl ne bi bilo ni Tuzle. Sada bi umjesto ulice Armije BiH u Tz imao ulicu Mladica i sličnih. Sto naravno tebi i takvim kominjarama ne bi smetalo, naprotiv.
- Beduin
- Kontakt:

Prvo sam napisao post pa ga obrisao, nema fajde.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Niko nije rekao da nije bilo tuzlaka bolan, citaj kako je napisano. Sehida je po citavoj zemlji bosanskoj iz svih krajeva i svih uzrasta. Ali porediti teret koji je podnio grad Zvornik, Bratunac ili Bijeljina sa Tuzlom stvarno nije na mjestu.Sviuodbranu je napisao/la: ↑14 apr 2021, 16:22Znas li ti, koliko je Tuzla dala sehidaPonosnipodrinjac je napisao/la: ↑14 apr 2021, 14:57Eto radi ovakvih ne volimo i nikad necemo voljeti takve. Podrinje je bilo istočni bedem Bosne. Da je palo brzo bi vas izdali drugovi iz bratstva i jedinstva koji su s prvim metkom pobjegli na Majevicu i napadali sve nas. De mi reci gdje se to Tuzla branila? Jel to bilo nekih rovova u Slavinovićima ili Ircu dokle priznajete Tuzlu? Jel bila tu negdje prva linija i neposredni kontakt sa agrsorskom vojskom? Naravno da nije, nego u Podrinju. Mi smo se u tom trenutku našli pred napadima tada 4. po snazi vojne sile u Europi. Goloruki i prevareni. Odbranili to sto smo odbranili, drzali se koliko smo mogli, natopili krvlju bosanska polja. Kad nije moglo vise naravno da se moralo i povlaciti. Oni su nažalost svoj cilj ostvarili, dobili teritoriju i vladaju njom. Tako da od povratka nema nista, zasto bi i bilo kad mi niko ne garantira sigurnost, egzistenciju, osnovna prava itd. Nisi me ti i slični nicim zadužio u ovom gradu da tinse moram pravdati ili ponašati kako ti hoćeš. Stekao svojm trudom i radom.Beduin je napisao/la: ↑14 apr 2021, 12:01Sta ovo sad da nije bilo podrinjaca ne bi bilo ni Tuzle.
I na kraju cu možda biti malo oštar, za sta se izvinjavam svim normalnim ljudima, ali da nije bilo Zvornika, Bijeljine i sl ne bi bilo ni Tuzle. Sada bi umjesto ulice Armije BiH u Tz imao ulicu Mladica i sličnih. Sto naravno tebi i takvim kominjarama ne bi smetalo, naprotiv.To je pitanje na koje ocekujem konkretan odgovor...
Da li znas gdje su bile linije 92 godine....
Tuzlaci su ratovali po Varesu, Brckom, Vozuci, Gradaccu, Zvorniku, Bratuncu, Zepcu, Gracanici....i ostavljali kosti po Bosanskim brdima.....
Majke vam ga spurim balave....mrs odavdje i vise nikada da nisi pisao a ovaj post ostaviti kao podsjetnik s kim mi zivimo.
Ps pisacu istinu dok god budem imao prste da pisem, nećes mi ti govoriti sta cu raditi.
Koji pacenik jbte, ovaj fakat nije dobar s glavom
Jedan grad, jedna ljubav!
Vratite se na temu fudbal. Pustite politička i druga prepucavanja. Svuda je bilo boraca a i onih koji to nisu.
Nego de vi nama recite šta očekujete od Krupe? Šta ako izgubite smiješi vam se ispadanje.
Nego de vi nama recite šta očekujete od Krupe? Šta ako izgubite smiješi vam se ispadanje.
Trenutno korisnika/ca: BeYaZ, mnon46, NeSamSafetee, supervizor i 21 gost.