LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Cestitke Hornetsima na odlicnoj seriji...ako nista dobro su nas spremili za nastavak play offa...sad da vidimo sta za ponuditi imaju Dallas/Portland a ako ostanemo zdravi morat ce puno da bi nas izbacili...
- SaltCityAttack
- Kontakt:

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Carls Barkley je rekao Dallas uzima u 6
A posto je "budala" sretna birao je jedini upset-ove Memphis i Atlantu , izgleda da nam se ne pise dobro
A posto je "budala" sretna birao je jedini upset-ove Memphis i Atlantu , izgleda da nam se ne pise dobro
- majestic24
- Kontakt:
Idemo sad da se igramo. Biti cu skroman i reci cu da ce biti 4-1 za nas. Bynum i Odom igraju dobro,jos kad se gasol raspuca,dallas je popusio.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Hebem ti Telemach ili kako se vec zove i njihov internet, pa moram kao budala na TTX pratiti kretanje rezultata. Sinoc dosta ubjedljiva i rutinska pobjeda protiv NOH-a gdje su svi odigrali na vrhunskom nivou, i ukoliko u buducnosti budemo igrali na ovaj nacin tesko da ce nas ko moci ugroziti na zapadu. Kobe Bryant je opet imao problema s clankom, ali je sada bio u pitanju clanak na lijevoj nogi, ali mislim da nije nista strasno jer je odigrao odlicno u nastavku utakmice, a takodjer se nadam da je Gasol vratio svoju staru formu koju je dugo trazio.
Potez utakmice za mene licno je bila cvrsta odbrana Artesta nad CP3 kada mu je uzeo loptu i postigao lagana dva poena. Sada imamo tri dana da se odmorimo, a prva nas utakmica ocekuje vec s Ponedeljka na Utorak kada u Stapelsu zapocinjemo seriju protiv Dallasa, a nadam se da ce se igraci moci kvalitetno odmoriti i da ce uci spremni u ovaj duel. Ja licno ocekujem da cemo i narednu seriju dobiti s 4-2, jer Dallas nema oruzija ispod kosa i tu bi trebali iskoristiti nasu prednost.
@ majestic24 je rekao svoju prognozu, sta ostali ocekuju od ovog duela i koji ce biti krajnji ishod volio bih procitati, a to se pogotovo odnosi na @adnana24 i nenu#4.
@kobe bryant
ako se ne varam ti si rekao da nam je samo izbjeci Portland i Memphis i onda nam dajes velike sanse da se ponovo nadjemo u velikom finalu, a sada nekako mi po pisanju djelujes skeptican.
PS: Evo sada malo citam razne forume i opet se navijaci Dallasa uzdigli i govore da je teze bilo proci Portland nego Lakerse i da ce protiv LAL biti lagan posao jer su CP3 i NOH dokazali da se mogu pobjediti. Bilo bi ih dobro spustiti malo na zemlju, jer imam osjecaja da se uvijek "uzdignu" nakon odredjenog uspjeha.
Potez utakmice za mene licno je bila cvrsta odbrana Artesta nad CP3 kada mu je uzeo loptu i postigao lagana dva poena. Sada imamo tri dana da se odmorimo, a prva nas utakmica ocekuje vec s Ponedeljka na Utorak kada u Stapelsu zapocinjemo seriju protiv Dallasa, a nadam se da ce se igraci moci kvalitetno odmoriti i da ce uci spremni u ovaj duel. Ja licno ocekujem da cemo i narednu seriju dobiti s 4-2, jer Dallas nema oruzija ispod kosa i tu bi trebali iskoristiti nasu prednost.
@ majestic24 je rekao svoju prognozu, sta ostali ocekuju od ovog duela i koji ce biti krajnji ishod volio bih procitati, a to se pogotovo odnosi na @adnana24 i nenu#4.
@kobe bryant
ako se ne varam ti si rekao da nam je samo izbjeci Portland i Memphis i onda nam dajes velike sanse da se ponovo nadjemo u velikom finalu, a sada nekako mi po pisanju djelujes skeptican.
PS: Evo sada malo citam razne forume i opet se navijaci Dallasa uzdigli i govore da je teze bilo proci Portland nego Lakerse i da ce protiv LAL biti lagan posao jer su CP3 i NOH dokazali da se mogu pobjediti. Bilo bi ih dobro spustiti malo na zemlju, jer imam osjecaja da se uvijek "uzdignu" nakon odredjenog uspjeha.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Dobro je na kraju. Namuci nas CP3 pravo.
Dallas da dobije LAL na bestof7 - nema pojma. Busni su za sve pare, a i sve 3.14ckica do 3.14ckice.
To ce Ron Ron, Lamar i Andy da zatvore laganini. 4-1 ili 4-2, ako se momci bas opuste.
P.S. Hebo Barkleya, taj ce da zivi uskoro u kartonskoj kuci, koliko ima srece u kockanju i prognozama.
Dallas da dobije LAL na bestof7 - nema pojma. Busni su za sve pare, a i sve 3.14ckica do 3.14ckice.
To ce Ron Ron, Lamar i Andy da zatvore laganini. 4-1 ili 4-2, ako se momci bas opuste.
P.S. Hebo Barkleya, taj ce da zivi uskoro u kartonskoj kuci, koliko ima srece u kockanju i prognozama.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Ja jesam to rekao , i dalje stojim iza toga. Medjutim Nowitzky nikad nije igrao protiv Kobe-a u playoff-u , Kobe je "goat" kao sto je to bio Jordan svojoj generaciji i siguran sam da ce sve dati od sebe da pobjede. Pokazali su da nisu vise soft tim tako da ce puno i zavisti od Odoma, Baynum nece imati puno minutaze sto nevalja , ali jednostavno takav je machup , jer bi Dirk unistio Gasola.amerosm je napisao/la: @kobe bryant
Mislim da ce biti zeznuto , recimo kao sto nas je Phoenix namucio 2010 ili Denver 2009 , ali da prolazimo definitivno
4-2
Ima sreće u tim predviđanjimaKobe Bryant je napisao/la:Carls Barkley je rekao Dallas uzima u 6![]()
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Ja licno ocekujem nesto slicno kao u trecoj utakmici, od starta da se igra agresivno, da se kontrolise igra, jer prvo poluvrijeme je kljucno, ako uspijemo da u prvom dijelu mi budemo ekipa koja vodi utakmicu, mislim da smo blizu polufinala. U petoj utakmici su NOH sutirali odlicno za tri poena, ocekujem da se to veceras svede na razumni nivo. Ariza igra odlicno ovu seriju i ako se njega uspije zaustaviti veceras, ne bi trebalo biti problema. Chris ce ionako da postigne svoje. Veceras ocekujem da u napadu odigramo strpljivo i sa mnogo koncentracije, jer moramo iskoristiti priliku da zavrsimo seriju veceras.
Bynum u napadackom dijelu mora da bude aktivan, odmah u startu treba da se odigra par napada za njega, Pau definitivno mora da potvrdi da se vraca u staru formu. Veceras je vrijeme da pokaze Lendryu da je ipak bolji od njega. Sta ocekivati od Kobija veceras. Ja iskreno ocekujem jednu odlicnu partiju, sa cak 25+ koseva...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ma bi sigurnoSaltCityAttack je napisao/la:ma da je Derrick Rose tu znaj da bi se on vratio sa -10...ali ovako dobijate ovo gotovo je.... Atlanta prodje Orlanda i sad Bullsi imaju jos vise sanse da igraju finale koferencije
...sa Atlantom ove godine smo igrlai odlicno i izgubili smo onu jednu i ako smo vodili 20 ralzike , a ostale smo ih razvalili haman onu jednu smo dobili i 40 razlike
Sinoc su Lejkersi pokazali da su ipak tim koji kada igra odgovorno, konstantno i koncentrirano u odbrani, da im tesko moze iko parirati...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Cekao sam da pogledam snimak utakmice jutros fino kada sam se naspavao. Da zahvalim @adnanu24 sto mi je prije jedno mjesec dana objasnio kako ide taj sistem torent i to
Poceli smo nervozno, forsirali smo, ali u startu se vidjelo koja je nasa najveca prednost. Ofanzivni skok, tu je Bynum odradio najveci dio posla, poslije su i drugi poceli da igraju tako. U startu je povukao, Hornetsi nisu mogli proci nista, medjutim i mi smo igrali dosta smuseno, nismo tricu mogli da pogodimo, tek je Kobe za 31 - 28 pogodio tricu cini mi se, kada nismo znali sta cemo s loptom u napadu. Gasol je igrao lose u prvom dijelu, Fisher je ponovo pokazao da je covjek za play - off, opet jedna sasvim korektna utakmica. Kobe se mucio na pocetku, onda nagazio Jacka i ozlijedio se ponovo. Artest je promasio dva otvorena suta, medjutim u odbrani smo igrali odlicno. Velika odgovornost, pribrano, odlicno smo pomagali, na Chrisu se mijenjala cak petorica igraca. Okafor je u prvom dijelu imao sut 3/3, medjutim dobio je tri licne greske i to je Hornetsima stvaralo probleme. Jack je napravio onaj strasan slalom kroz odbranu, pogodio poslije ponovo jedan flouter. U drugi dio smo usli sa prednoscu od sest razlike, i odmah poveli utakmicu kako treba. Kljucni period je bio kada je Kobe ubacio onu tricu nakon odlicnog asista Artesta, poslije Odom dodao jos jednu, Gasol se prikljucio i poceo da igra odlicno u 3. cetvrtini, nakon sto je postigao samo dva bacanja u prvom dijelu. I utakmica je bila gotova, kada smo poveli 20 razlike. Licno mislim da u zadnjih pet minuta niko od prve petorke nije trebao da bude na parketu, jer smo priveli utakmicu kraju.
Sta mozemo dalje, vidjet cemo. Realnost je bila da se ova serija zavrsi 4-1, medjutim meni je licno ovako draze, i bolje iz razloga sto su vidjeli da u Playoffu nema neozbiljnih utakmica.
@amerosm, o Mavsima kasnije, ima vremena
Licno sam prizeljkivao Mavse silno u polufinalu, zbog jednog forumasa ovdje

Poceli smo nervozno, forsirali smo, ali u startu se vidjelo koja je nasa najveca prednost. Ofanzivni skok, tu je Bynum odradio najveci dio posla, poslije su i drugi poceli da igraju tako. U startu je povukao, Hornetsi nisu mogli proci nista, medjutim i mi smo igrali dosta smuseno, nismo tricu mogli da pogodimo, tek je Kobe za 31 - 28 pogodio tricu cini mi se, kada nismo znali sta cemo s loptom u napadu. Gasol je igrao lose u prvom dijelu, Fisher je ponovo pokazao da je covjek za play - off, opet jedna sasvim korektna utakmica. Kobe se mucio na pocetku, onda nagazio Jacka i ozlijedio se ponovo. Artest je promasio dva otvorena suta, medjutim u odbrani smo igrali odlicno. Velika odgovornost, pribrano, odlicno smo pomagali, na Chrisu se mijenjala cak petorica igraca. Okafor je u prvom dijelu imao sut 3/3, medjutim dobio je tri licne greske i to je Hornetsima stvaralo probleme. Jack je napravio onaj strasan slalom kroz odbranu, pogodio poslije ponovo jedan flouter. U drugi dio smo usli sa prednoscu od sest razlike, i odmah poveli utakmicu kako treba. Kljucni period je bio kada je Kobe ubacio onu tricu nakon odlicnog asista Artesta, poslije Odom dodao jos jednu, Gasol se prikljucio i poceo da igra odlicno u 3. cetvrtini, nakon sto je postigao samo dva bacanja u prvom dijelu. I utakmica je bila gotova, kada smo poveli 20 razlike. Licno mislim da u zadnjih pet minuta niko od prve petorke nije trebao da bude na parketu, jer smo priveli utakmicu kraju.
Sta mozemo dalje, vidjet cemo. Realnost je bila da se ova serija zavrsi 4-1, medjutim meni je licno ovako draze, i bolje iz razloga sto su vidjeli da u Playoffu nema neozbiljnih utakmica.
@amerosm, o Mavsima kasnije, ima vremena
Licno sam prizeljkivao Mavse silno u polufinalu, zbog jednog forumasa ovdje
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
neno#4 je napisao/la: Da zahvalim @adnanu24 sto mi je prije jedno mjesec dana objasnio kako ide taj sistem torent i to![]()
![]()
Nema na cemu...ipak si ti nama sretan ovdje,sve dok je tako pitaj sta god hoces
Sto se tice Dalasa,vidim da postoji cak i sansa da im zaigra Butler iako pitanje je da li on moze dati neki doprinos poslije ove pauze.
Ja se ne bi slozio sa pojedinim prognozama da za Dirka nemamo rjesenja jer vjerujem da Gasol itekako moze igrati protiv njega...mozda ga ne moze cuvati dobro ali moze dosta dati pored njega.Uostalom tu su i Odom i Artest tako da mozemo dosta miksati igrace na njemu.
Chandler je po meni napadacki limitiran igrac ali dosta opasan iz ofanzivnog skoka kao i kretanja jer cesto zna zavrsiti akciju aley-oop-om tako da Bynum tu mora biti oprezan,posebno kod skoka...s druge strane mislim da Andrew moze pored njega dati solidan broj poena u napadu.
Odoma ne mogu cuvati ako bude na nivou kao uostalom i vecina drugih ekipa.
Kobe je uvijek dobro igrao protiv Mavsa ali sad se ne smije dozvoliti da on mora sam dobijati utakmicu jer od toga nema nista...bar na duze staze.Treba nam Bryant koji uzima 15-16 suteva bez potrebe da forsira.
Marion i Terry su nekako faktor x...Terry je znao "poluditi" u Staplesu a i Marion zna odigrati odlicno protiv Lakersa.
Sve u svemu mislim da bi na kraju morali ovdje pobjediti jer smo jednostavno bolji tim iako ne treba zaboraviti da prvi put igramo s njima u play offu ako uzmemo u obzir ovu generaciju.
Lakersi-Mavericksi 4-2/4-3
Mavs in 6.. Wait and see..
Amerosm(germany-lover): Zar nije malo cudno da ne navijas za trenutno najveci njemacki sportas(DIRK)?
Amerosm(germany-lover): Zar nije malo cudno da ne navijas za trenutno najveci njemacki sportas(DIRK)?
DIRK NOWITZKI!!!
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP
D1n0 je napisao/la:Mavs in 6.. Wait and see..
Hajd priznaj da ni ti ne vjerujes u to...
- Titova-Juga
- Kontakt:
Nisu Mavsi losi, ali Lakersi su kompletni.
Ocekujem minimalno 6 utakmica i prolaz L.A-a.
Ocekujem minimalno 6 utakmica i prolaz L.A-a.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Sve zavisi kako ce Lakersi pristupi ovom matchupu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- Titova-Juga
- Kontakt:
SaltCityAttack je napisao/la:![]()
Nikom ko njima...
Ovo je bas dokaz kako slika kaze 1000 rijeci
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
jeli to apsulutno nemoguce,ako budete ko protiv Hornetsa onda je to realnost,ako ne dignu igru u sto ne sumnjam onda idu dalje.adnan24 je napisao/la:D1n0 je napisao/la:Mavs in 6.. Wait and see..
Hajd priznaj da ni ti ne vjerujes u to...
Ali pristup i igra protiv Hornetsa ce ih vrlo lako izbacit u ovom duelu.
dema je napisao/la: jeli to apsulutno nemoguce,ako budete ko protiv Hornetsa onda je to realnost,ako ne dignu igru u sto ne sumnjam onda idu dalje.
Ma nije nemoguce...daleko od toga...cisto provjeravam naseg cijenjenog forumasa Dinu...ja imam osjecaj da se on vec oprostio od ovogodisnjeg play off-a.
A to kako smo igrali protiv Hornetsa nema veze sa ovom serijom...oni su podcjenjeni,onaj prvi mec se igrao u fazonu "lako cemo" a u petom i sestom mecu smo vidjeli pravi odnos snaga.Ne vjerujem da ce se isto desiti protiv Dallasa,to ne znaci da oni ne mogu pobjediti Lakerse ali morat ce odigrati jednu od najboljih serija u historiji ovog kluba da bi prosli jer tesko da ce Lakersi poklanjati pobjede kao protiv NO-a.
Samo ima jedan fazon, nece igrati kao protiv Hornetsajeli to apsulutno nemoguce,ako budete ko protiv Hornetsa onda je to realnost,ako ne dignu igru u sto ne sumnjam onda idu dalje.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....