FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Iduce kolo Sloboda, zadnja linija Livaja, Bogdanovic, Sadikovic, Mladenovic. Javno pozivam Zebu da bude milostiv.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
od jučerašnjeg memije ni livaja nije gori. 
zebu svakako manje više niko od stopera u našoj ligi ne može zaustaviti kad krene, njega mora zaustaviti vezni red i disciplina u vraćanju cijele ekipe. i to nam je juče bilo nepostojeće. da smo onako igrali protiv ferenca dobili bi sedam komada. ma i u širokom bi četiri...

zebu svakako manje više niko od stopera u našoj ligi ne može zaustaviti kad krene, njega mora zaustaviti vezni red i disciplina u vraćanju cijele ekipe. i to nam je juče bilo nepostojeće. da smo onako igrali protiv ferenca dobili bi sedam komada. ma i u širokom bi četiri...
Dzenis nece faliti sigurno , ova dvojica hoce pogotovu Aco.pile87 je napisao/la:Iskreno tog Hodzurdu najvise degradira Oda tako sto stavi veznjaka da igra stopera prije njega i Uzelca. Logikom vodjen sta ce nam onda njih dvojica tjeraj ih odmah ako pored njih zivih i zdravih stopera igra veznjak od 170cm . Vec dugo se zna i vidi da nama sa pojacanjima ne ide jer se ne zna ko pije a ko placa zato i nemamo klupu. Sad ce biti situacija d ti svako kolo fali igrac ili dva iz prvih 11.Minjore je napisao/la:Bitno je i to da svi znaju gdje Beganovic pusi šiše, koju trebu Memija yebe, gdje pije Kokot, a to sto Zelji na Grbavici nije bilo iznad 5000 ljudi preko dvije godine, a da nije derbi, to je u ovom trenutku manje bitno...
i da, jel vas yebo Hodzurda, mozel iko da ne spomene momka koji minute jos nije odigrao a svi s.e.ru po njemu...
Falice nam kosoric memija i dzenis ne znamo sta je sa mladenovicem a za sve to je kriva politika dovodjenja igraca gdje svi glume engleze i niko nece da preuzme odgovornost pa zaposlite nekoga ako vi ne znate.
Najgore je kad moras nesto u zivotu, pogotovo u fudbalu gdje se uglavnom to moranje, taj pritisak, obije o glavu. Mi moramo pobijediti Slobodu i narednih nekoliko utakmica da bi ispravili dva-tri katastrofalna kiksa s pocetka sezone da bi se vratili tamo gdje nam je mjesto, tj. borba za titulu. Ako ne dobijemo Slobodu mislim da mi letvicu s ciljevima za ovu sezonu moramo spustiti na borbu za evropu, nazalost.

čini se ipak da je od toga još gori ovaj pristup da će se golovi sami zabiti i protivnik sam pobijediti kakav je bio juče.

Ma ne mogu da vjerujem da su psihicki toliko nestabilni, da im oda nije x puta kazao koliko je bitna utakmica i nema nista od pristupa ma lako cemo. A sve se cini da je tako bilo ccc, valjda im je i ovo samo los dan jos jedan u nizu i koji se vise ne smije ponovit.

Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
						Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
ChWilla je napisao/la:konkretno memija mora aterirati i skontati da on nije velemajstor lopte, i da mu potencijal da bude igrač leži u sjajnoj trci i motorici, a ne nekom vanzemaljskom znanju. i on kad ne daje 100% od sebe beskoristan je. kao svraka onomad, koji je dok je kidisao na svaku bio među najkorisnijim igračima lige, a kad je počeo glumiti majstora potpuno propao. zato bi volio da livaja razvali protiv slobode (malo vjerovatno znam) nego se hljeba najesti.MuhamedTM je napisao/la:
4 Neki se igraci malo digli,znam I oni su od mesa I krvi I jbga moraju nesto proci ali moraju skontat da su profesionalci I da kritike mora biti .
ja kod svih drugih problem sa zalaganjem iskreno juče nisam vidio.
Zbog ovoga treba pohvaliti Upravu sto su ovog ljeta prodali Bajica. Prema rijecima Alihodzica, poceo se ponasati bahato, ni skim pricao na pripremama itd. To je nas mentalitet - 1 dobra sezona i odma pomisle da su zvijezde i hoce vani da zarade. Sta ces, tako je kad zivis u najsoromasnijoj zemlji u Europi.
Nadam se da i vjerujem da Amir, Memija i Sadikovic imaju bolji mentalitet. Nazalost meni Beganovic nije neki talenat i sumnjam da ce se prodati negdje ozbiljno(cak i mislim da je nivo ispod Zole,Stanica, Colica, Jamaka, Svrake itd.) Svi znamo gdje su oni zavrsili - i to treba biti pokazitelj nasim mladim momcima. Nek bude realisticni i nek se uoprede sa tim igracami i gdje su zavrsili. Samim tim ce saznati da trebaju 110% raditi na svakom treningu i utakmici da bi napravili karijeru(ovde je Kvesa najbolji primjer - sutio, trenirao i bio korektan - i eto sada je top turske lige i sigurno zaraduje dosta, i najvise od svih nasih takozvani zvijezda zadnji 3-4 godina).
I to je na kraju poenta o kojoj je i Amar pricao prije par godine.
koliko god bajić falio već sad, nažalost se čini da je tako.

Kako loša utakmica sa naše strane. Po meni jedini krivac ovdje pored igraca je strucni stab. Loš izbor igraca, loša postavka igre i loše izmjene. Mnogi krive Đelmica ali mislim da momak nije nista kriv, to što se je oženio je sasvim prirodno a shvatite da je isto tako covjek mogao biti povrijeđen pa da preopusti utakmicu. Znači Odovic je trebao skroz drugacije pristupiti pripremi i samoj utakmici, ali sta je tu je, na greskama se uci.
Sada imamo 15 dana odmora i mislim da svi moraju zajedno sjesti i izanalizirati prethodnih 5 kola.
Ono sto je meni zasmetalo jeste ne podrska igracima. Otislo je oko 300 ljudi da "bodri" nase igrace i sta se desava nakon prvih 15 minuta navijanja u nastavku nasi navijaci sute, ako neko zna da li za to postoji neki razlog molio bih da mi ga objasni. Dakle kada je igracima trebala podrska ona je izostala.
Obisao sam mnoga gostovanja kako domaca tako i evropska ali uvijek se je islo da se pruzi podrska igracima 90 minuta ali na zalost ona je juce izostala.

Sada imamo 15 dana odmora i mislim da svi moraju zajedno sjesti i izanalizirati prethodnih 5 kola.
Ono sto je meni zasmetalo jeste ne podrska igracima. Otislo je oko 300 ljudi da "bodri" nase igrace i sta se desava nakon prvih 15 minuta navijanja u nastavku nasi navijaci sute, ako neko zna da li za to postoji neki razlog molio bih da mi ga objasni. Dakle kada je igracima trebala podrska ona je izostala.
Obisao sam mnoga gostovanja kako domaca tako i evropska ali uvijek se je islo da se pruzi podrska igracima 90 minuta ali na zalost ona je juce izostala.
Oda je zajebao jučer, Dženis na postavljenu odbranu ne može ništa, i na jače igrače od sebe je nula, Stokic mora igrati, Memija prvo poluvrijeme korektan, Enis katastrofa, Uzelac mora biti u postavi protiv Slobode, pristup nula, Kokot se ponasao ko da je na nocnom turniru, jedina svijetla tačka, zadnji vezni i Bogdanović, ne sekiram se Slobodu ćemo razvaliti

- 
				za_zivot_cijeli
- Kontakt:
u redu je kritikovati nesto sto ne valja.
ali nije i nikad nece biti uredu kada to radite na nacin na koji to rade pitari.
niti igrac preko noci moze zaboraviti igrati lopte niti trener preko noci moze preci put od majstora do neznalice.
manite se pitarluka.
hajmo Ljoze, glavu gore i idemo dalje!

ali nije i nikad nece biti uredu kada to radite na nacin na koji to rade pitari.
niti igrac preko noci moze zaboraviti igrati lopte niti trener preko noci moze preci put od majstora do neznalice.
manite se pitarluka.
hajmo Ljoze, glavu gore i idemo dalje!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
						Željezničar za život cijeli!
Zbog čega si tako optimističan?lisander je napisao/la:ne sekiram se Slobodu ćemo razvaliti
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Ma bitno je sagledati problem realno mi ga ocigledno imamo. Nas problem je rjesiv samo ako ga ne gurnemo pod tepih. Realno imamo problem ako nam fali igrac iz prvih jedanaest. Imamo mali fond igraca i pisano vec milion puta nekoga ko ce preuzeti rizik dovodjenja igraca jer Oda nije taj tip koji ce reci dovedite mi tog i tog. Ne moze igrati stopera neko ko nije stoper beka neko ko nije bek i krilo neko ko nije krilo plus oni igraci su izmoreni koji vrijede. Pa mi smo ovdje skontali da Memija moze puno vise i bolje na krilu a ne neko u klubu na beka ga guraju jer je Dinamo zainteresovan za njega ali bi ga na beku rado vidjeli. Najveci problem je lose selektovana ekipa ustvari nedostatak igraca da bi u nekoj rotaciji mogli sacuvati neke igrace mi tih igraca nemamo. Ako nastavimo ovako moze biti samo gore jer ce nas i sudije dodatno pogurati na dole pa juce vuce Dadu lik sa dvije ruke s ledja i dobija ukor umjesto kartona. I ne sekiram se za slobodu dobicemo njih ali poenta je druga prosle godine smo imali srece nije bilo puno kartona i povreda ali ne moze svake godine tako.

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
moraće. 
što se tiče plata i uslova njima uopšte nije tako loše k'o što je nastala fama, i k'o što je npr. bilo prije godinu ili dvije u ova doba. i ovakav pristup je nedopustiv. tim prije što su, po stoti put, pokazali da itekako mogu neuporedivo bolje kad hoće.

što se tiče plata i uslova njima uopšte nije tako loše k'o što je nastala fama, i k'o što je npr. bilo prije godinu ili dvije u ova doba. i ovakav pristup je nedopustiv. tim prije što su, po stoti put, pokazali da itekako mogu neuporedivo bolje kad hoće.
konkretno memija mora aterirati i skontati da on nije velemajstor lopte, i da mu potencijal da bude igrač leži u sjajnoj trci i motorici, a ne nekom vanzemaljskom znanju. i on kad ne daje 100% od sebe beskoristan je. kao svraka onomad, koji je dok je kidisao na svaku bio među najkorisnijim igračima lige, a kad je počeo glumiti majstora potpuno propao. zato bi volio da livaja razvali protiv slobode (malo vjerovatno znam) nego se hljeba najesti.
ja kod svih drugih problem sa zalaganjem iskreno juče nisam vidio.[/quote]
Zbog ovoga treba pohvaliti Upravu sto su ovog ljeta prodali Bajica. Prema rijecima Alihodzica, poceo se ponasati bahato, ni skim pricao na pripremama itd. To je nas mentalitet - 1 dobra sezona i odma pomisle da su zvijezde i hoce vani da zarade. Sta ces, tako je kad zivis u najsoromasnijoj zemlji u Europi.
Nadam se da i vjerujem da Amir, Memija i Sadikovic imaju bolji mentalitet. Nazalost meni Beganovic nije neki talenat i sumnjam da ce se prodati negdje ozbiljno(cak i mislim da je nivo ispod Zole,Stanica, Colica, Jamaka, Svrake itd.) Svi znamo gdje su oni zavrsili - i to treba biti pokazitelj nasim mladim momcima. Nek bude realisticni i nek se uoprede sa tim igracami i gdje su zavrsili. Samim tim ce saznati da trebaju 110% raditi na svakom treningu i utakmici da bi napravili karijeru(ovde je Kvesa najbolji primjer - sutio, trenirao i bio korektan - i eto sada je top turske lige i sigurno zaraduje dosta, i najvise od svih nasih takozvani zvijezda zadnji 3-4 godina).
I to je na kraju poenta o kojoj je i Amar pricao prije par godine.[/quote]
Ja sam primjetio za Bajica konkretno u EL ko je god dao gol on je zadnji prilazio i cestitao i ono nekako preko neke stvari, hajde kontam pod pritiskom mora se prodati ali ako je ovo tacno onda im to nece na dobro izaci.
Ali i pozitivan primjer moram navesti pri kupovini karti za Budimpestu cekao sam prijatelja ispred plavog salona i taj isti Bajic prolazi i prvi pozdravlja mene sto me je stvarno iznenadilo.

ja kod svih drugih problem sa zalaganjem iskreno juče nisam vidio.[/quote]
I to je na kraju poenta o kojoj je i Amar pricao prije par godine.[/quote]
Ja sam primjetio za Bajica konkretno u EL ko je god dao gol on je zadnji prilazio i cestitao i ono nekako preko neke stvari, hajde kontam pod pritiskom mora se prodati ali ako je ovo tacno onda im to nece na dobro izaci.
Ali i pozitivan primjer moram navesti pri kupovini karti za Budimpestu cekao sam prijatelja ispred plavog salona i taj isti Bajic prolazi i prvi pozdravlja mene sto me je stvarno iznenadilo.
Ma znam ja to. Ali mi smo definitivno zasluzili da nam se ovo desi klub kao klub pa i navijaci ako nas posmatras onako globalno.Ali zar treba da se ovako nesto desi da bi odreagovali. Po meni je to neozbiljno i apsolutno zasluzeno radi izigravanja fudbalske pameti imali su dovoljno vremena od odlaska Amara da posloze i ovo jer za ovaj segment kluba mora uvijek postojati neko.ChWilla je napisao/la:moraće.
bolje sad nego poslije, ako se uradi pravilno i izvuku pouke. 
ja sam lično (kao neko ko je fudbala igrao samo na terminima i u parkovima) mišljenja da oda, ako je šef struke, mora reći treba mi taj i taj. gledali smo godinu i po kako izgleda kad jedan pravi ekipu, a drugi vodi, gledamo i kod komšija na šta to liči, i ja za to rješenje apsolutno nisam. mi smo trofeje uzimali kad je amar radio oboje, čim je batalio jedno ništa...mada tu ima i milion drugih razloga.

ja sam lično (kao neko ko je fudbala igrao samo na terminima i u parkovima) mišljenja da oda, ako je šef struke, mora reći treba mi taj i taj. gledali smo godinu i po kako izgleda kad jedan pravi ekipu, a drugi vodi, gledamo i kod komšija na šta to liči, i ja za to rješenje apsolutno nisam. mi smo trofeje uzimali kad je amar radio oboje, čim je batalio jedno ništa...mada tu ima i milion drugih razloga.
Tu se slazemo...stavljen je na poziciju koja je mnogo zahtjevna ,mnogo se trosi i kad se nadje u sansi to ga mnogo sputava da bude priseban...helem nejse....nije individualni sport...mislim da se ovdje najvise radi o pristupu utakmici i mnogo me nervira izmisljanje pozicija za pojedine igrace ...10 minuta su jucer odigrali i napravili vise sansi nego za ostalih 80. Bit ce bolje.pile87 je napisao/la:Jest servirao pa iz dvije situacije 100% on amaterski puca a pri tome ga cuva najnespremni igrac lige. Prevara od igraca ako vec moramo imati igraca za kojeg neko treba trcati onda vratiti Zebu. Uostalom nije on kriv nego onaj ko ga stavlja da igra a levat ne moze poluvrijeme odigrati u dvadesetoj minuti ne moze disati. Pratim Zelju dosta dugo i pokusavam se sjetiti jeli nas ikada pobjedila losija ekipa i ne mogu se sjetiti mislim da nije ovi da su nesto znali dali bi nam pet golova.sofronije je napisao/la:Tacno...izgubis utakmicu odma pola tima treba zamijeniti. Sve strucnjaci...svi sve znaju ovi igraci su dobri ...ali po meni pristup utakmicama je jako los , mislim dobri za nasu ligu. Pile se natovario na kokota ....pa danas je servirao loptu za tiaga...ono je trebao dati i da je dao svi bi sad velicali tiaga i ostale.SpeedGonzales je napisao/la:Ovdje izgleda pola nije gledalo utakmicu ali su tu prvi da seru. Gol je dao Amir. I onda neko da ozbiljno shvata kad svi sad glume trenere, tjerali bi, dovodili. Postali smo mahala ko pitari hbt tito, fuj.
Pa to je problem nije utakmica 10 minuta nego 90 i ne igra se kao sa velezom dok ne dadnes gol. Nije problem kada ti imas jednu poziciju koju krpis tipa ovo kokot ali kada imas tri ti si u problemu.

Prijavi se ti druze Pile na konkurs pa umjesto Haretapile87 je napisao/la:Ma znam ja to. Ali mi smo definitivno zasluzili da nam se ovo desi klub kao klub pa i navijaci ako nas posmatras onako globalno.Ali zar treba da se ovako nesto desi da bi odreagovali. Po meni je to neozbiljno i apsolutno zasluzeno radi izigravanja fudbalske pameti imali su dovoljno vremena od odlaska Amara da posloze i ovo jer za ovaj segment kluba mora uvijek postojati neko.ChWilla je napisao/la:moraće.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.