Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Ma ovo je zadnja, ili u najboljem slucaju predzadnja sansa (mozda jos wimbledon neki). Jer godine su vec pozne, a gdje ce se desit ovakav kolaps favorita, tesko ikad vise, ovo je kao USO 14, samo jos bolje jer nema bolesnika Cilica da odigra mec karijere.
Ima dan odmora u odnosu na drugu polovinu sto je za njega prebitno, da se stare kosti odmore i sto bolje spreme za mogucih 5 setova.
Al' idemo prvo s Wawasom, samo lagano i pametno.
Ima dan odmora u odnosu na drugu polovinu sto je za njega prebitno, da se stare kosti odmore i sto bolje spreme za mogucih 5 setova.
Al' idemo prvo s Wawasom, samo lagano i pametno.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Eh, vrijeme je da prcamo malo ove navijače ovog Rafice 
Raonić - Nadal
Navijam za Raonića, želim to zbog mog favorita naravno, a sad da prokomentarišem realno kako bi meč mogao ići.
Raonić mora biti siguran na svoj servis, gadjati dosta asova, ne dopuštati da ga Nadalov return izbaci iz balansa i bukvalno samo slati agresivne udarce, napadati, to može, visok je, jak, igra ravan forhend tako da su udarci brzi + brza podloga i to je ono što može dosta lako Raoniću donijeti pobjedu, možda čak i laganu, zavisi od Nadala. Sjetim se Del Potra i njegovog meča sa Nadalom i mečeva općenito, kako taj čovjek zna igrati protiv Nadala kada je spreman i kada nema problema sa povredama. Usput šteta velika za njega
Kakvi forhendi, bekendi, bez ikakvog straha, prosto opuhao Nadala sa terena, kao da ovaj nikada nije igrao polufinale GS-a a kamoli osvajao ijedan.
Nego da nastavim, Raonić ne smije dopuštati da ispada iz balansa, treba forsirati samo igru, forsirati i to je to, Monfils je uzeo set Nadalu, mogao je otići i u peti set, ali ko je njemu kriv kad lik pravi duple greške poput najobičnijeg amatera, griješi na svoj servis, nijedan ozbiljan teniser to ne smije da radi, on je kriza velika. Raonić je ozbiljniji, ali ne igra ni Raonić nešto bajno, navijači Rafe su se definitivno prepali Raonića, smatraju ga najvećim protivnikom da blokira put Nadalu do finala ( pa možda i do titule ), ali Raonić sigurno ne briljira iako je istog Nadala pobijedio u Brisaneu, nakon što je izgubio prvi set, vratio se i uzeo meč. Tu sam vidio ono što se desilo Nadalu protiv Monfilsa, Nadal je prosto posustao, dal je to bio manjak snage, energije, čega već, ali pad je bio vidan. Mislim da će se Nadal dobro spremiti za ovaj meč jer ulog je velik, želi GS kao i svi trenutno na AO jer je sve otvoreno. Moje mišljenje je, možda će nekima zvučati čudno ali da forsira što više inside out udarce na forhend Nadala, a ne na bekend, mislim naravno da su potrebne varijacije pri tim udarcima, neko to moze nazvati i klasično lupanje, ali mislim da bi trebao gadjati što više inside out udaraca na FH Nadala.
Nadal..Nadal treba da igra onu svoju igru, ali da bude dobar u defanzivi, pa čak i da napada Raonića jer ima prostora za to, prošli put je izgubio jer se previše povukao nazad, to jeste mislio sam da je do taktike, ali to se opet desilo sa Monfilsom, ne znam do čega je, ali to ne smije dopuštati sebi. Prvi servis mora biti dobar, da ne dopušta Raoniću lahke returnove i lagane poene, što više trčanja oko loptice i izbacivanja Miloša iz balansa visokim spinovima, podloga je brza, uslovi terena i vremena će sigurno uticati, Nadal je odigrao pod krovom protiv Monfilsa, a znamo da je tad Nadal opako, opako ranjiv. Tako da mislim da bi sutra kiša dobro došla Raoniću, jer to bi mu sigurno pomoglo u meču, to jeste da igra meč sa zatvorenim krovom.
Ako Nadal bude izbacivao Raonića dosta iz balansa, kao iz najboljih dana što je to radio i ako bude igrao bez onakvih padova u igri kao protiv Monfilsa i Raonića u Brisbaneu, mislim da će doći do pobjede, računajte na dosta neforsiranih grešaka Raonića, ali isto tako i Nadala.
Prognoza : Raonić - Nadal - 50:50 uz to da čak i možda veću šansu dajem Nadalu da prodje, zavisi od njih i pristupa igri.
Dimitrov - Goffin
Nemam mnogo vremena, al mislim da će Grisha dobiti meč, jedino ako mali Goffin opet ne iznenadi ( i ako Masha ne bude na tribinama )
Raonić - Nadal
Navijam za Raonića, želim to zbog mog favorita naravno, a sad da prokomentarišem realno kako bi meč mogao ići.
Raonić mora biti siguran na svoj servis, gadjati dosta asova, ne dopuštati da ga Nadalov return izbaci iz balansa i bukvalno samo slati agresivne udarce, napadati, to može, visok je, jak, igra ravan forhend tako da su udarci brzi + brza podloga i to je ono što može dosta lako Raoniću donijeti pobjedu, možda čak i laganu, zavisi od Nadala. Sjetim se Del Potra i njegovog meča sa Nadalom i mečeva općenito, kako taj čovjek zna igrati protiv Nadala kada je spreman i kada nema problema sa povredama. Usput šteta velika za njega
Kakvi forhendi, bekendi, bez ikakvog straha, prosto opuhao Nadala sa terena, kao da ovaj nikada nije igrao polufinale GS-a a kamoli osvajao ijedan.
Nego da nastavim, Raonić ne smije dopuštati da ispada iz balansa, treba forsirati samo igru, forsirati i to je to, Monfils je uzeo set Nadalu, mogao je otići i u peti set, ali ko je njemu kriv kad lik pravi duple greške poput najobičnijeg amatera, griješi na svoj servis, nijedan ozbiljan teniser to ne smije da radi, on je kriza velika. Raonić je ozbiljniji, ali ne igra ni Raonić nešto bajno, navijači Rafe su se definitivno prepali Raonića, smatraju ga najvećim protivnikom da blokira put Nadalu do finala ( pa možda i do titule ), ali Raonić sigurno ne briljira iako je istog Nadala pobijedio u Brisaneu, nakon što je izgubio prvi set, vratio se i uzeo meč. Tu sam vidio ono što se desilo Nadalu protiv Monfilsa, Nadal je prosto posustao, dal je to bio manjak snage, energije, čega već, ali pad je bio vidan. Mislim da će se Nadal dobro spremiti za ovaj meč jer ulog je velik, želi GS kao i svi trenutno na AO jer je sve otvoreno. Moje mišljenje je, možda će nekima zvučati čudno ali da forsira što više inside out udarce na forhend Nadala, a ne na bekend, mislim naravno da su potrebne varijacije pri tim udarcima, neko to moze nazvati i klasično lupanje, ali mislim da bi trebao gadjati što više inside out udaraca na FH Nadala.
Nadal..Nadal treba da igra onu svoju igru, ali da bude dobar u defanzivi, pa čak i da napada Raonića jer ima prostora za to, prošli put je izgubio jer se previše povukao nazad, to jeste mislio sam da je do taktike, ali to se opet desilo sa Monfilsom, ne znam do čega je, ali to ne smije dopuštati sebi. Prvi servis mora biti dobar, da ne dopušta Raoniću lahke returnove i lagane poene, što više trčanja oko loptice i izbacivanja Miloša iz balansa visokim spinovima, podloga je brza, uslovi terena i vremena će sigurno uticati, Nadal je odigrao pod krovom protiv Monfilsa, a znamo da je tad Nadal opako, opako ranjiv. Tako da mislim da bi sutra kiša dobro došla Raoniću, jer to bi mu sigurno pomoglo u meču, to jeste da igra meč sa zatvorenim krovom.
Ako Nadal bude izbacivao Raonića dosta iz balansa, kao iz najboljih dana što je to radio i ako bude igrao bez onakvih padova u igri kao protiv Monfilsa i Raonića u Brisbaneu, mislim da će doći do pobjede, računajte na dosta neforsiranih grešaka Raonića, ali isto tako i Nadala.
Prognoza : Raonić - Nadal - 50:50 uz to da čak i možda veću šansu dajem Nadalu da prodje, zavisi od njih i pristupa igri.
Dimitrov - Goffin
Nemam mnogo vremena, al mislim da će Grisha dobiti meč, jedino ako mali Goffin opet ne iznenadi ( i ako Masha ne bude na tribinama )
- branimir85
- Kontakt:
miki
s ovom pobjedom poboljšala career high ranking iz 1998.

https://twitter.com/AustralianOpen/stat ... 03489?s=09

https://twitter.com/AustralianOpen/stat ... 03489?s=09
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Zatrazila medical time-out i nakon toga pobijedila.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Dimitrov lagano do 1/2 igra momak odlicno od pocetka godine,ako prodje Milos gledamo reprizu 1/2 Brisbejna gdje je Dimitrov slavio 2-0 ja ga vidim u finalu a tamo je sve moguce
Re: RE: Re: Grand Slam
Sta cemo sad nakon sto Wawas obrisa pod Tsongom i Dimi odskolova Goffina?Edin TM87 je napisao/la:Ko je reko da je on talent?coelho41 je napisao/la:Kako Mischa Zverev može biti talenat sa 29. godina?
@Effe, Tsonga je, za bugarsku prevaru koja ispada od Goffina, Jimmy Connors. Strasan peh da se nasao u ovoj konkurenciji, kao i Ferrer i jos njih nekoliko. I vako ima finale Slama, i nekoliko polufinala, a mislim da je uzeo i 1 ili 2 mastersa. Uvijek je mlatio ove slabije, a ponekad je znao i jacim zagorcat zivot, najvise Federeru. Za gledanje je uvijek bio atraktivan i gotivan igrac.
Kad se ulazu pare na tenis malo se bolje uprati kakav je ko i sta moze u datom momentu!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
-
KayserSose
- Kontakt:
Mikica.
Ako ona i Fed osvoje pješke ću od Zg do Međugorja.
Ako ona i Fed osvoje pješke ću od Zg do Međugorja.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
- RafaGarros9
- Kontakt:
Rafaaaaaaaa Timeeeeeeee 
Ne znam cemu ovaj slajs dragi Rafa, samo mu dajes vremena da se namjesta na forehand i izbjegava ovaj svoj jadni bekend, udaraj bekend mu po paraleli.. steta brejk lopte milimetar odluci da ne predje jbg, ali bolji je za sad, samo da ne popusta na svoj servis
VAMOS!
VAMOS!
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
samosarajvo
- Kontakt:
Kakva sansa iz BH na BL za Rafu...steta velika.
Re: RE: Re: Grand Slam
Wawas ocekivano, on je ipak elita za Joa.Effenberg je napisao/la:Sta cemo sad nakon sto Wawas obrisa pod Tsongom i Dimi odskolova Goffina?Edin TM87 je napisao/la:Ko je reko da je on talent?coelho41 je napisao/la:Kako Mischa Zverev može biti talenat sa 29. godina?
@Effe, Tsonga je, za bugarsku prevaru koja ispada od Goffina, Jimmy Connors. Strasan peh da se nasao u ovoj konkurenciji, kao i Ferrer i jos njih nekoliko. I vako ima finale Slama, i nekoliko polufinala, a mislim da je uzeo i 1 ili 2 mastersa. Uvijek je mlatio ove slabije, a ponekad je znao i jacim zagorcat zivot, najvise Federeru. Za gledanje je uvijek bio atraktivan i gotivan igrac.
Kad se ulazu pare na tenis malo se bolje uprati kakav je ko i sta moze u datom momentu!
Al' ovakvu dominaciju od bugarske prevare nisam ocekivo fakat u 1/4 pa makar vamo bio i Goffin
Svaka cast ako si ga ubo
Roger Federer the greatest of all time!
Re: RE: Re: RE: Re: Grand Slam
Jesam al je s Rafom u dublu. Evo Rafe 2 Bp. Vamos! Evo ga brejk!Edin TM87 je napisao/la:Wawas ocekivano, on je ipak elita za Joa.Effenberg je napisao/la:Sta cemo sad nakon sto Wawas obrisa pod Tsongom i Dimi odskolova Goffina?Edin TM87 je napisao/la: Ko je reko da je on talent?
Al' ovakvu dominaciju od bugarske prevare nisam ocekivo fakat u 1/4 pa makar vamo bio i Goffin![]()
Svaka cast ako si ga ubo
Evo brejka, kakvi passinzi boze dragi, idemo zavrsit prvi set. 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
ma tek prvi break, tek je počelo, ali nekako mi obojica ne izgledaju baš uvjerljivo
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Dobar Rafa, njegov glavni zadatak treba biti da čuva snagu. Ne smije ići na to da dobije 6-0 6-0 6-0, kao što je prije radio. Ne idi svaki game maksimalno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- Nail for Real
- Kontakt:
Vidjecemo moze li Nadal zadrzati ovakvu igru, par puta je podsjetio na najbolje dane onim defanzivnim winnerima...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Strasan prvi set, ritern funkcionise nevjerovatno dobro i Raonica su samo odrzali asovi da ne dobije jos koji brejk, sa osnovne linije je apsolutno nemocan.
Servis, pogotovo onaj wide na prednost stranu je odlican, sve slusa za sada i samo neka drzi ovaj nivo igre i bit ce ovo pobjeda bez problema
Servis, pogotovo onaj wide na prednost stranu je odlican, sve slusa za sada i samo neka drzi ovaj nivo igre i bit ce ovo pobjeda bez problema
Decki reci cu samo jednu stvar a to su dvije stvari:rio_Ferdy88 je napisao/la:Samo da se useru u ćejf i fedjatardima i rafatardimajestamaji je napisao/la:ma ja, biće dobro finale stan-milošMonolog je napisao/la: Vidiš da ne smiješ komentarisat, jer ne znaš kad se koji meč igra.![]()
![]()
Šalu na stranu, Wawrinka ovim ubijanjem Tsonge samo pokazuje da je, kad sve saberemo i oduzmemo, glavni favorit da uzme AO.
Djeca nam se smiju moj Reufe!

Ovako ce inshalah da bude u nedelju, samo trofej naravno od AO.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.