FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 187

pjankesarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pjankesarajevo » 23 jul 2025, 17:28

James1987 je napisao/la:
23 jul 2025, 17:11
_weella_ je napisao/la:
23 jul 2025, 17:02
Sarajevo nikad pismenijeg i normalnijeg trenera od Zorana Zekica nije imalo.
Na stranu struka i sve i tu je sigurno u top 3, ali pismenost, odnost sa igracima, atmosfera.
Jednostavno daje pravu sliku kluba.
Nije frljo, papak, profesionalac 100%.
Da ostane sto duze, rezultat mora doci :)
Većini navijača ima trenutno ovakvo mišljenje ali ne daj Bože da se ispadne od rumuna iste sekunde bi se tražio otkaz. Nadam se da će ostati što duže jer boljeg ne možemo naći.
Uvijek moze bolji ali Zoran je primjer kakav treba da bude nas trener.

Kulturan, fakin, prizna gresku, pismen, lafcina…

Strucnosti nikad dosta. I veci treneri od Zorana pogresno procijene igraca, tako da samo naprijed ZZ, vrijeme donosi napredak.

Mi smo trenutno na jako dobrom putu. Stabilizovana firma, rezultati polako idu nabolje.

Sportski segment iz godine u godinu sve bolji.

Svaka firma koja ima velike oscilacije, napredak ili nazadak, nije zdrava firma.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 23 jul 2025, 17:29

pjankesarajevo je napisao/la:
23 jul 2025, 17:23
luckystrike je napisao/la:
23 jul 2025, 17:08
Zoran je još jednom, na pitanje nekog amatera novinara, ponovio da nema ništa s dovođenjem igrača, već samo iznosi potrebe u smislu pozicija i profila. Bezveze su ga ovdje pokušali ocrniti s "kamionom njegovih igrača (u pokušaju)". Ili baš dobro laže.
Ja ne razumijem sta prica covjek. Da je odgovoran on za ekipu a spuste mu bilo kakvog igraca.

Sa strane biznisa, meni je to nevjerovatno da neko pristane na to. Pogotovo on.
Samo cujes kraj presice i bude ti jasno kakav je gospodin ZZ.

Nece da ima pricu kada jednog dana ode doveo svojih 20 igraca i onda ostali na grbaci Sarajeva a nekom narednom treneru ne odgovaraju
F.K. SARAJEVO

Sarajevo_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo_BiH » 23 jul 2025, 17:29

nekakav zlj profil dijeli ovo

pitar
Kontakt:

Post Postao/la pitar » 23 jul 2025, 17:33

“Inzistirao sam na Ristovskom jer znam njegov karakter. Igrao sam puno puta protiv njega, većinu je on dobio. Nedostajala mi je njegova karakterna crta. Imam odlične karaktere u momčadi, ali fali im onaj sportski. Svi su prefini i predobri.
Nemojmo biti naivni, ne postoji niti jedan trener koji će dopuštati da mu neko drugi sklapa ekipu a svakom od njih je rezultat najvažniji.
U svakoj ekipi postoji igrači koji su trenerovi, od uprave, agencija, menadžera to je nemonovno. Naša je sreća da Zekić svojim autoritetom i harizmom može privući i pridobiti jako kvalitetne igrače pa se takve stvari ne primjećuju.
BUREK PITA, ŽELJI KITA..

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 23 jul 2025, 17:38

rimljanin90 je napisao/la:
23 jul 2025, 14:58
SamoDaKazeem je napisao/la:
23 jul 2025, 14:54
rimljanin90 je napisao/la:
23 jul 2025, 14:36

Pa jest malo za ovakav klub i navijacku bazu. Klub koji je prije u prvenstvu imao 20k a ne tokom evrope
Ne provaljuj se.Prije protiv iste Trnave nismo mogli skupiti ni upola ovu brojku,recimo protiv Kluža nije bilo ni u blizu koliko će sutra biti.
Bolan nije prosla sezona nikakav primjer. Gdje ces vise kad se na finale kupa ne skupi 10 hiljada kako treba. I tebi to ne smeta?
O kakvom ti prvenstvu pričaš i posjeti od 20k možda za derbi u doba Sušića?

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 jul 2025, 17:44

HAJDE GOJKOOOO ŠARNI DA KARAMO TU TRNAVU

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 23 jul 2025, 17:46

pitar je napisao/la:
23 jul 2025, 17:33
“Inzistirao sam na Ristovskom jer znam njegov karakter. Igrao sam puno puta protiv njega, većinu je on dobio. Nedostajala mi je njegova karakterna crta. Imam odlične karaktere u momčadi, ali fali im onaj sportski. Svi su prefini i predobri.
Nemojmo biti naivni, ne postoji niti jedan trener koji će dopuštati da mu neko drugi sklapa ekipu a svakom od njih je rezultat najvažniji.
U svakoj ekipi postoji igrači koji su trenerovi, od uprave, agencija, menadžera to je nemonovno. Naša je sreća da Zekić svojim autoritetom i harizmom može privući i pridobiti jako kvalitetne igrače pa se takve stvari ne primjećuju.
Ma eto ja se slazem da on ne trazi igrace okoloi ne razgovara sa menadzerima, to je razumljivo.

Ali kad mu SD donese spisak igraca da ih on sve prihvati? Ne, ne, nece da moze.
U tom slucaju nisu njegovi igraci ali jesu aminovani od njega.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 23 jul 2025, 17:51

Zekić je apsolutno u pravu što se tiče traženja/pregovaranja itd oko transfera.

On daje profile ali ne želi da se bavi pregovorima dogovorima
ciframa itd, niti on predlaže dovedi ovog moj je niti se javlja menadžerskim šemama. S druge strane u Sarajevu i nema te ovlasti sve i da hoće.

On sigurno dobije pool, 2-3-4 izbora i kaže može ovi su OK, manje vise ja bi volio možda tog i tog iz izbora jer ga znam saradjivali smo itd ali nikako ne utiče na finalnu riječ jer ne želi da se bavi troškovnom stranom niti da mu sutra spotiču menadžerske šeme.

S druge strane ne može blokirati odlazak nikoga ako igrač/klub vide korist ili želju, sigurno se sjedne i skonta imamo zamjenu/naći ćemo ali blokirati ne može niti reći ja ne dam da ide. Pogotovo ne u ovoj ligi, prvo da kakve god pare daš ne možeš nadmašiti 90% liga u Evropi.
Ali može otpisati nekoga ko mu se ne uklapa u sistem i to je svakako uvijek trenerovo.

Ko hoće malo da čita izmedju redova, nije sve crno ili bijelo. Samo mu padne igrač u svlačionicu. Al u limburgu. Pa nije niko lud. Naravno da ne, imaju sigurno syncove sastanke gdje pričaju diskutuju i gdje se njegov segment sportski pita shodnos sistemu.

Dodatno vjerujem da ima igrača za koje nema i gotov nikakvog uticaja kad dodju u smislu da taj profil traži (Ristić, Djuric štoper, evo ovaj Pejovic iz CG itd) koje skauting služba nadje i koji se dovode kao zalog za budućnost a njegovo je da ih proba postepeno ubaciti u sistem da se radi s njima) i takvi bi bili tu kod svakog trenera.
Sigurno ga niko za Jattu nije pitao, ali mu je sto posto sugerisano da obrati pažnju na dečka i da ga polahko uvodi ako ima smisla. Hvala Bogu na nekima nam prolazi, neki nisu kvalitet
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jul 2025, 18:26

_weella_ je napisao/la:
23 jul 2025, 17:51
Zekić je apsolutno u pravu što se tiče traženja/pregovaranja itd oko transfera.

On daje profile ali ne želi da se bavi pregovorima dogovorima
ciframa itd, niti on predlaže dovedi ovog moj je niti se javlja menadžerskim šemama. S druge strane u Sarajevu i nema te ovlasti sve i da hoće.

On sigurno dobije pool, 2-3-4 izbora i kaže može ovi su OK, manje vise ja bi volio možda tog i tog iz izbora jer ga znam saradjivali smo itd ali nikako ne utiče na finalnu riječ jer ne želi da se bavi troškovnom stranom niti da mu sutra spotiču menadžerske šeme.

S druge strane ne može blokirati odlazak nikoga ako igrač/klub vide korist ili želju, sigurno se sjedne i skonta imamo zamjenu/naći ćemo ali blokirati ne može niti reći ja ne dam da ide. Pogotovo ne u ovoj ligi, prvo da kakve god pare daš ne možeš nadmašiti 90% liga u Evropi.
Ali može otpisati nekoga ko mu se ne uklapa u sistem i to je svakako uvijek trenerovo.

Ko hoće malo da čita izmedju redova, nije sve crno ili bijelo. Samo mu padne igrač u svlačionicu. Al u limburgu. Pa nije niko lud. Naravno da ne, imaju sigurno syncove sastanke gdje pričaju diskutuju i gdje se njegov segment sportski pita shodnos sistemu.

Dodatno vjerujem da ima igrača za koje nema i gotov nikakvog uticaja kad dodju u smislu da taj profil traži (Ristić, Djuric štoper, evo ovaj Pejovic iz CG itd) koje skauting služba nadje i koji se dovode kao zalog za budućnost a njegovo je da ih proba postepeno ubaciti u sistem da se radi s njima) i takvi bi bili tu kod svakog trenera.
Sigurno ga niko za Jattu nije pitao, ali mu je sto posto sugerisano da obrati pažnju na dečka i da ga polahko uvodi ako ima smisla. Hvala Bogu na nekima nam prolazi, neki nisu kvalitet
Al isto tako ubjedan sam da je u neku ruku i on posrednik u dolasku Ristovskog,Bralica,Butica,Elezija ne kazem da on dogovara transfer i cifre ,al siguran sam da je on insistirao na ovim igracima .

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 jul 2025, 18:36

Mamas- Cimirot- Elezi vezni red :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 jul 2025, 18:37

Nazad: Beganovic- Ristovski- Gojkovic (kad se oporavi)- Kupresak

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 jul 2025, 18:45

I u navali: Kyere- Mlinaric- Guli

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 jul 2025, 18:47

Meni je nevjerovatno da i nakon godinu dana vi opet otvarate iste teme. Zekić kao trener kaže profil, ponude mu opcije, ako on aminuje, ide se u realizaciju. Čovjek ne radi stvari koje sportski direktor radi, a to su kontaktiranja s agentima, pregovori, cifre i slično.

Drugo i ključno, budala je ko misli da on nema "umiješane prste" u dovođenje nego je pametan da ne otkriva neke stvari. Kako je došao Bubanja? Pa preko njega jer ima HNL u malom prstu. Kako su došli Pavičić i Lulić? Tu su još Banić, Elezi, Ristovski, Mlinarića je trenirao u Belupu, Bralića je vodio u Osijeku. Bočkaj je bio nadomak potpisa, isto ga vodio u Osijeku. Igrači tipa Mamasa, Turde, Paskaleva, Pejovića, Jatte su vjerovatno od strane skauting službe.

Ne znam zašto se toliko zamarate glupostima, evo i ovaj novinar mutavi opet danas postavlja isto pitanje. Doduše, teško je malo proguglati i vidjeti činjenično stanje.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 23 jul 2025, 18:50

23 jul 2025, 16:36
H8Z7 je napisao/la:
20 jul 2025, 10:45
20 jul 2025, 09:32
Odgođeno davno. Prva prvenstvena utakmica je kući protiv Radnika iz Bijeljine 3.8.

Smije li se ko usuditi i prejudicirati sastav za Rumune :D ?
Banić
Ristovski Turda Jović
Beganović Mamas Elezi Kuprešak
Mlinarić
XX

Napad nisam siguran, ako Guliashvili bude u formi kao protiv Ukrajinaca nema smisla da igra od prve. Pored toga imamo Turkeša, Butića, Renana. Zavisi šta i kako planiramo, ako ćemo duge lopte onda bih Butića postavio da igra od prve, možda čak Mlinarić napad a Elezi malo više naprijed kao što je igrao u Varaždinu. Tako da Mlinarić i Butić od prve.
Kaže Zoran da nema potrebe Elezija gurati u vatri, kao i da nije još pohvatao neke zamisli, a možda samo blefira :)
Vidjet ćemo za nekih 25 sati ako Bog da. Ne znam koga planira u vezni Mamas Jatta ispred Mlinarić? Brine me neiskustvo Jatte, opet ako se pokaže znaš da imaš igrača koji je sljedeći na prodaji za masne pare. Poprilično širok roster pa ćemo vidjeti ako Bog da.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 23 jul 2025, 18:53

slika

Malo AI-a :D

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 23 jul 2025, 19:04

Znači prodati oko 17 milja karti.

Hordas1990
Kontakt:

Post Postao/la Hordas1990 » 23 jul 2025, 19:13

Gledam upravo, Zira (13 miliona) igra trenutno egal sa Hajdukom (40 miliona). Kazem za ove sto gledaju TM.

Shkendija dobila FCSB, inace prvaka Rumunije koji vrijedi 50+ miliona na TM. Shkendija vrijedi 5 i kod nas ne bi ni Europu izborila.

Toliko o tome.

Svako kolo ovih europskih utakmica se mogu naci slicni primjeri.

Nemojte molim vas da pravimo Bayern od ovih. Dobri su, da, ali ja odgovorno tvrdim da se moze igrati sa njim i da se mogu proci.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 23 jul 2025, 19:16

Ko bi mogao biti U21 BiH sto ga Talijan spominje ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 23 jul 2025, 19:19

NazorUso je napisao/la:
23 jul 2025, 19:16
Ko bi mogao biti U21 BiH sto ga Talijan spominje ?
Laže talijan

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 23 jul 2025, 19:37

Hordas1990 je napisao/la:
23 jul 2025, 19:13
Gledam upravo, Zira (13 miliona) igra trenutno egal sa Hajdukom (40 miliona). Kazem za ove sto gledaju TM.

Shkendija dobila FCSB, inace prvaka Rumunije koji vrijedi 50+ miliona na TM. Shkendija vrijedi 5 i kod nas ne bi ni Europu izborila.

Toliko o tome.

Svako kolo ovih europskih utakmica se mogu naci slicni primjeri.

Nemojte molim vas da pravimo Bayern od ovih. Dobri su, da, ali ja odgovorno tvrdim da se moze igrati sa njim i da se mogu proci.
Ma to mi preventivno da se ne razocaramo previse.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, HariTz, Inspiracija, izdzezveubrazil i 15 gostiju.