Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Penaltiky
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Penaltiky » 30 dec 2017, 11:33

DANTES je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Uvijek ima načina :mrgreen:
Jesi bio na toj granici
Ne, na ovim na kojima sam bio su betonski blokovi
A balvani? Traktori? To ništa?

Da mi je neko reko da ću se nekad sa Federerom složit oko nečeg što ima veze s džamijom reko bi mubda je budala. Mislim oni prvi redovi. In Vino Veritas.
Zadnja izmjena: Penaltiky, dana/u 30 dec 2017, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 30 dec 2017, 11:37

Bundesliga je napisao/la: Vidi, ja mislim da je to jedna velika vrlina Bošnjaka što ne napadaju druge uprkos svim nedaćama koje su nas zadesile. Najlakše je biti životinja, a najteže insan. Zaboravljati nikako ne treba i ja sam itekako informisan šta se sve dešavalo Bošnjacima ovdje. Da je ovo uradio neko ko je već izgrađena ličnost onda bi to itekako bio problem. Ja ovdje vidim djecu, bez obzira što neko reče da sa 21 godinom više nisi dijete. Kako za koga, danas mnogi sporije sazrijevaju jer imaju mnogo stvari na dohvat ruke. Mladi ljudi se prečesto vode emocijama i željom za "dokazivanjem" nekome. Volim vjerovati da su se pokajali, a ako nisu onda su naštetili najviše sebi.
Slazem se da je velika vrlina i sigurno pozitivna osobina, ali je postivanje i odbrana svojih bogomolja, institucija (kakvih-takvih) i ostalih segmenata koje cine nas kao narod isto tako bitna stvar.

Ne znam, ali po meni je to daleko odmaklo od kategorije djece, nabrijanih pubertetlija, tinejdzera, ili kako vec da ih nazovemo. I da ih nazovemo djecom, od koga su to naucili? Od roditelja kojima su osudjeni ratni zlocinci heroji. Znaci da je u pitanju mnogo dublji korijen koji je vec opasno nastetio stablu, a i plodovi idu u tom smjeru. Takodjer, takve vrste dokazivanja junastva (za mene debilne, ali eto) se 'odradjuju' u kafanama, diskotekama, gdje ti neko moze i uzvratiti, a jok na necemu svetom tvome komsiji ili prijatelju (ako ih takvi uopste i imaju).

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 dec 2017, 11:41

Ta je ovo :mrgreen:

Navodi da "u Visokom od 4.000 evidentiranih na Zavodu, kolegice iz našeg HR-a su pozivale 1.200 nezaposlenih, od kojih se samo stotinjak javilo na telefonski poziv, 40 je prošlo kroz obuku, a samo njih dvoje je potpisalo ugovor o radu".
- Nama nedostaje još 398 radnika!
https://www.****/vijest/bh-gigant- ... dva-278233#
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 dec 2017, 11:43

sekerbay je napisao/la: Ja nisam nijedno ni drugo pa mi je bezze ona hampa što se digla.
Šta smo mi radili ko djeca, ovo je mila majka.
Mi davno bili djeca i šejtanali naravno :lol:
I sad nagovorimo druga da razbije hodži prozor ako smije :mrgreen: a mi sve bacali neke sitne kamenčiće i on se napravi pametan i uzme pećinu i pljus čitav okvir izvali :shock: :lol:
Dođe policija i odvedoše ga kući materi i ocu, em dobio batine em dobio kaznu od 300 maraka za "napad na vjerski objekat" :lol:
Pitam se je li i on sad četnik, ustaša, balija, ljevica, đubre, UZP-ovac, bla bla bla...
Nikad gorih ljudi no danas...
sekerbay je napisao/la:Ta je ovo :mrgreen:
Spametov'o se narod ;)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 30 dec 2017, 12:03

Plata 420 maraka i da te jebu kako hoće ne bi ni ja.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 dec 2017, 12:07

Marsal je napisao/la:davno bili djeca i šejtanali naravno
I sad nagovorimo druga da razbije hodži prozor ako smije a mi sve bacali neke sitne kamenčiće i on se napravi pametan i uzme pećinu i pljus čitav okvir izvali
Dođe policija i odvedoše ga kući materi i ocu, em dobio batine em dobio kaznu od 300 maraka za "napad na vjerski objekat"
Ma to je to. Taman da su ovi fudbaleri iz kuće ratnog zločinca, ne možeš im zamjerit ko recimo da je to uradio zreo čojk. Balavci, vjerovatno pjani, pa se napne ****.
Ponavljam, da sam vlast, natjero bi ih da očiste i na tome bi se završilo.
Ps.
Jesi I ti presto psovat :roll:
Nemoguće da onaj babyface izvaljuje one psovke.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 dec 2017, 12:09

sekerbay je napisao/la:
Jesi I ti presto psovat :roll:
Nemoguće da onaj babyface izvaljuje one psovke.
Ne razumijem?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 dec 2017, 12:10

Federer17 je napisao/la: Slazem se da je velika vrlina i sigurno pozitivna osobina, ali je postivanje i odbrana svojih bogomolja, institucija (kakvih-takvih) i ostalih segmenata koje cine nas kao narod isto tako bitna stvar.
Prva stvar, ja bih ovu dvojicu na nekih 10 godina u zatvor. Onakvim idiotima ne smije biti dozvoljeno da prodju nekaznjeno.
Druga stvar je da ti grijesis u ovom. Da se sutra sruse sve dzamije mi bi i dalje ostali Bosnjaci. Bogomolje nemaju nikakve veze s nama kao narodom. To je velikosrpski narativ da je jedina razlika izmedju nas i njih religija, koji je nazalost veliki dio Bosnjaka prihvatio.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 dec 2017, 12:14

Marsal je napisao/la:Ne razumijem?
Često ti izleti da opisuješ. Haj, kontam bogzna o kakvom se tipu radi, i onda vidim sliku :)

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 dec 2017, 12:15

sekerbay je napisao/la:
Često ti izleti da opisuješ. Haj, kontam bogzna o kakvom se tipu radi, i onda vidim sliku :)
Gdje si me to naš'o? :urnebes:

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 30 dec 2017, 12:24

sekerbay je napisao/la:
Takvi su najopasniji.. :mrgreen:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 dec 2017, 12:24

Da se ja pitam, sutra bi dobila vlast. Ubijeđen sam da bi za mjesec uradila više nego ovi za 20 godina.
Nju ne zanimaju talovi i sl. žena je teški karijerista i sve će podrediti uspjehu.

Od 3.637 uposlenih, koliko ih je bilo 8. januara 2016., KCUS sada ima 3.397 uposlenih. U 2016. godini Kabinet generalnog direktora imao je 22 uposlenika, devet direktora disciplina i 553 šefa. Sada je u kabinetu šest uposlenika, osam direktora disciplina i 342 šefa, što je samo u Kabinetu donijelo godišnje uštede od 600.000 KM – kazala je prof.dr. Izetbegović.

Ona je naglasila da je u protekloj godini na KCUS primljeno 50 ljekara specijalista i 46 medicinskih sestara, te je predstavila 46 specijalizanata Kliničkog centra.

- Od 100 miliona maraka duga koliko smo zatekli, sa današnjim danom otplaćeno je 79 miliona KM starih obaveza. Obaveze KCUS-a sa današnjim danom iznose ukupno 35 miliona KM – rekla je Izetbegović.

Dodala je da je u protekloj godini uz pomoć Turske agencije za saradnju i koordinaciju TIKA, te podršku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i njegove supruge Emine, počela izgradnja Klinike za hematologiju u okviru CMB-a, dok se u saradnji sa Općinom Centar realizira projekat izgradnje Klinike za opću i abdominanu hirurgiju. U idućoj godini planira se, između ostalog, izgradnja parking prostora i obdaništa za djecu uposlenika, a tu je i plan za izgradnju hospicija i palijativne njege te za izgradnju domova stanovništva u trećoj životnoj dobi.

KCUS je nedavno također nabavio novi linearni akcelerator za liječenje onkoloških pacijenata, vrijedan 6,5 miliona KM, koji će, kako je kazala direktorica Izetbegović, biti instaliran u februaru 2018. godine. U planu je i nabavka još jednog ovakvog aparata, kao i novog magneta vrijednog 1.800.000 KM i gama kamere vrijednosti 1,5 milion maraka.

Direktorica Izetbegović ponovo je naglasila da od svih uposlenika očekuje predanost i poštivanje radnog vremena.

- Veliki problem su nam uposlenici koji su na bolovanju preko 42 dana, ali i do 42 dana, a mnogi od njih za to vrijeme rade u privatnim klinikama. Imali smo ljekara koji prima plaću 2.200 maraka i na bolovanju je već dva mjeseca. Provjerom smo utvrdili da on uredno radi u privatnoj praksi dok mu mi dajemo plaću, plus još toliko doprinosa. To više neće biti moguće i svi koji tako rade će biti sankcionisani – kazala je Izetbegović.

Prema njenim riječima, menadžment KCUS-a insistirat će na provedbi reforme zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo.

- Smatramo da nije potrebno imati 13 zdravstvenih ustanova u KS i da neke od njih trebaju biti fuzionirane. Na taj način bi se osiguralo 2,5-3 miliona KM za zapošljavanje mladih zdravstvenih radnika. U zdravstvu ima dovoljno novca, samo je potrebno da se taj novac pravilno raspoređuje. Kanton Sarajevo izdvaja 350 do 360 miliona KM za zdravstvenu zaštitu. Sa toliko novca, zdravstvena zaštita bi trebala biti mnogo bolja – zaključila je Izetbegović

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 30 dec 2017, 12:24

sekerbay je napisao/la:Nemoguće da onaj babyface izvaljuje one psovke.
:urnebes:
ZZ

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 dec 2017, 12:27

Ma jbg fakat mi faca nije u skladu sa godinama, šta da se radi :mrgreen:
Imam dobre gene, moj tata ima 70 godina i još nema sijedih, ljudi mu ne vjeruju da ne farba kosu :rol:
Tako i ja nekako imam taj babyface mater mu jbm, izgledam mlađe no što jesam... prije nekog vremena dodala me jedna prelijepa djevojka i javila se, pričali mi i pitam je koliko ima god kaže ona 16 :evil: syebo se odmah, reko pa šta misliš koliko ja imam, kae ona pa imaš 18 ili 19 najviše...meni 25 punih bokte tad bilo :lol:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 dec 2017, 12:32

Marsal je napisao/la:Ma jbg fakat mi faca nije u skladu sa godinama, šta da se radi :mrgreen:
Imam dobre gene, moj tata ima 70 godina i još nema sijedih, ljudi mu ne vjeruju da ne farba kosu :rol:
Tako i ja nekako imam taj babyface mater mu jbm, izgledam mlađe no što jesam... prije nekog vremena dodala me jedna prelijepa djevojka i javila se, pričali mi i pitam je koliko ima god kaže ona 16 :evil: syebo se odmah, reko pa šta misliš koliko ja imam, kae ona pa imaš 18 ili 19 najviše...meni 25 punih bokte tad bilo :lol:
imam i ja babyface, pusti bradu :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 dec 2017, 12:34

miki_92 je napisao/la: imam i ja babyface, pusti bradu :mrgreen:
1. ne može mi narast brada :lol:
2. ne volim bradu
3. da nema 1. i 2. tata bi me istjero iz kuće da je pustim

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 dec 2017, 12:36

Federer17 je napisao/la: od koga su to naucili? Od roditelja kojima su osudjeni ratni zlocinci heroji. Znaci da je u pitanju mnogo dublji korijen koji je vec opasno nastetio stablu, a i plodovi idu u tom smjeru.
To je opštepoznata stvar. Kakva se samo pompa digla oko Praljka, kao da je u pitanju svetac a ne ratni zločinac. Zato i kažem da su đuturumi problem, jedva čekaju članak na fejsu kako bi bacali otrovne strelice jedni na druge. A i novinari gori od ratnih profitera, znaju šta hrani narod. Stoga, svakome je jasno da roditelji usađuju mržnju u njih.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 dec 2017, 12:37

Marsal je napisao/la:
sekerbay je napisao/la:
Gdje si me to naš'o? :urnebes:
Izgleda da sam ja vas omladinu precijenio :mrgreen:
Sinoć se kunu na temi lj&s da nisu davali profile :urnebes:
A tako je lahko naći insana.
Odem u rijove folovere, vidim lika koji se slika sa brdom pivskih flaša, nicaze, pitam rija ima li među foloversima forumaša, kaže ima, i ja kažem maršal :urnebes:
Ps.
I oblačiš se ko tinejdžer :mrgreen:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 30 dec 2017, 12:41

sekerbay je napisao/la: Izgleda da sam ja vas omladinu precijenio :mrgreen:
Sinoć se kunu na temi lj&s da nisu davali profile :urnebes:
A tako je lahko naći insana.
Odem u rijove folovere, vidim lika koji se slika sa brdom pivskih flaša, nicaze, pitam rija ima li među foloversima forumaša, kaže ima, i ja kažem maršal :urnebes:
Ps.
I oblačiš se ko tinejdžer :mrgreen:
Ma niko fola ne daje profila, a svi znaju ko je ko. :lol:
Ja nemam par forumaša na FB i insta, msm da imam osim ovih Zeničana samo još 2-3... i to Kavaja, hodžu i Belmina haman

Ko tinejdžer?
Elaboriraj :twisted:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 dec 2017, 12:50

Marsal je napisao/la:Ko tinejdžer?
Ti. Ta od 16 te precijenila. Prije bi se reklo da si njen parac. Čudi me da ti u kafićima uopšte daju pivo :mrgreen:
Dalje, frizura... Ono priliči djeci i srednjoškolcima. :mrgreen:
Treće, garderoba. Isto ko da je kupuješ na dječijem odjeljenju :mrgreen:
Dakle, friz, koša i sako, pa ćeš izgledat ko da su ti barem 24 godine :rol:
Što se tiče profila, nema potrebe da neko daje.
Izgleda da vi potcjenjujete mosničane.
Ev i Aerials je našla rija i to ko od šale.
Dovoljno je pogledati slike i to povezat sa onim što sam ja piso.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 7 gostiju.