Ja ne kažem jer prezirem sukobe u kojima ginu nedužni.Kawhi je napisao/la:Kaze se insallah
A ako dođe do tog rata, ova strahota u siriji će izgledat ko partija paintball.
Za par dana bi imo stotine hiljada mrtvih.
Na YouTube ima jedan lijep kanal, pitaj židove, pitaj arape. Taj kanal vodi neki izraelac. I sad, čojk sakupi pitanja od židova, ode na palestinsku teritoriju i pita, i obratno. Većina raje hoće da živi u miru.
Kod židova je problem tih 40-ak posto ultranacionalista, cionista na čelu sa netanjahuom.
Da ja imam vlast, slijedio bih primjer naših velikana kroz historiju. Jerusalem mora biti distrikt.
Ko god da ga prisvoji, to će dovesti do nezadovoljstva drugih i do rata.
Šije evo već dugi niz godina pokušavaju da naprave taj polumjesec. Šansa im se otvorila u ovom od amerikanaca nametnutom ratu u iraku I siriji, i uspjeli su.
Inače je fascinantna ta šijska mržnja jevreja. Nemam pojma odakle dolazi. Čak i one huse iz jemena koriste parolu "smrt americi, smrt izraelu"
U iranu isto. Pa jbt izađu na proteste protiv korupcije i uzvikuju parole "smrt izraelu"

A poznato je da je sasanidski kralj, Kir veliki spasio jevreje iz babilonskog ropstva.
Toliko im je bitan da ima posebno mjesto u tori. Digli du ga maltene na nivo mesije.
Kad smo već kod njega, ja sam mišljenja da je on onaj zulkarnejn o kojem govori kur'an u suri kehf.
Predaja kaže da su mnogobosci otišli kod jevreja i tražili nešto, neko pitanje koje će postaviti poslaniku a na koje on ako nije stvarni božiji poslanik neće imati odgovor.
Jevreji su im rekli da pitaju o putniku na dva kraja svijeta misleći na Kira velikog.
I onda počinje ajet "pitaju te o zulkarnejnu..."
Da ne idem dalje jer prelazi u islamsku eshatologiju i treba kilometarski post da se to objasni