Pa jel ostao iko da zivi u Sarajevu a da navija za Sarajevo ahahahafks74 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:18Ne već nam je daleko svaku doći na utakmicu iz Tuzle, Gradačca, Bihaća itd.insimadop je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:04Ako si obratio paznju na sve nepoznate likove oko sebe na tribini, vjerovatno mozes doci do istog zakljucka do kojeg smo mi dosli - vrate se u dijasporu...mma_hz je napisao/la: ↑25 jul 2025, 13:54Meni samo nije jasno gdje na prvim sljedecim utakmicama domacim nestane ovih 15 milja navijaca Sarajeva.
Nas kretena je tu uvijek od 3 do 5 milje al gdje silni ovi dresovi,salovi,majice nestanu.
Ostave ih u ormar do sljedece euro tekme sta li ne kontam.Kako mogu bez Sarajeva i tekmi.
Kakav je to zivot bez apaurina,xanaxa je bavanja majki,oceva,nana,strina itd itd...prazan zivot![]()
Hiljade i hiljade ljudi, ako ne i pola navijača od sinoc je bilo iz dijaspore..
Nazalost, takva nam je situacija u drzavi da je preko milion ljudi otislo vani trbuhom za kruhom, a da ljeto provode ovdje, a nerijetko i planiraju odmor tako da su tu na jednoj europskoj tekmi Sarajeva
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
- MokraKifla
- Kontakt:
Bilo stranaca bruku doso kinez sa dresom Hrvatske kontam da nije ofulo drzavu boravkaAntikloc je napisao/la: ↑25 jul 2025, 13:27Na Zapadu se svasta okuplja. Nema tu duševnosti i intelektualne dubine Istoka !!Shategabri je napisao/la: ↑25 jul 2025, 12:51Al ekipa na zapadu koja je došla u PLAVIM dresovima reprezentacije![]()
Mogli su komotno i komšijske obući, šta ima veze![]()
![]()
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ljubi te brat, nemoj o tome. Ionako su jučer "bisere" s ove teme kačili na PL BIH aktuelno.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
Banić - osim FANTASTIČNE igre nogom kao i čitanja napada kad da izleti, kad da ostane, kao i čitanja igre kad da uspori, kad da ubrza, nismo mogli ni vidjeti, nije mu odbrana dozvolila da pokaze kakav je golman (salu na stranu, djeluje obecavajuce, a ovo je ujedno i pohvala za odbranu a i ostatak tima kako smo zatvorili Rumune)
Ristovski - ... bukvalno bez rijeci, nije bezveze toliko godina igrao u Sportingu i bio kapiten Dinama, kapa do poda momčino
Turda - jako, jako dobra utakmica, očekivao sam malo manje od njega, ali svaka čast momak
Jovic - imao 2 greske, ali generalno odradio dobar posao zajedno sa ostatkom linije.. kad tu upadne Gojković kao treci stoper uz dvojicu nabrojanih i Banićem na golu, nek nam neko proba postići gol
Bega - standardno dobar, rastrčan, prodoran, ima ga i naprijed i nazad, i rekao bih standardno je dobio malo manje lopti nego sto je trebao, kad overlapa krilo u napadu
Kupresak - kao i Ristovski, za ovu partiju nemam rijeci, FENOMENALNO
Jatta - ima duge noge k'o zirafa vrat.. pobjegne mu igrac 2 metra, on uklize i uzme loptu.. ne bih jos trcao da govorim najbolji igrac poslije rata, imali smo mi jos veoma, veoma dobrih igraca, ali ono sto ovaj momak pokazuje jos od Banja Luke je za svaku pohvalu.. a koliko je opusten i koliko nema pritiska, to je tek prica za sebe..
Kyeremeh - dobro je neko rekao naš Valverde.. još samo stopera i golmana nije igrao, i gdje god je igrao je bio odličan.. za mene lično igrač utakmice sinoć
Mlinarić - bravo momak.. ako se po jutru dan poznaje, spremi se za Bundeslige.. sam ne zna je li bolji i opasniji kao AMF ili CF.. a sinoc kako je trčao, razigravao, ulazio u prostor, pa i ona asistencija.. sve je to nivo iznad naše lige
Guli - poput Bege - standardno.. na trenutke velemajstor na trenutke škrtiji od Cristiana Ronalda.. onakav gol samo veliki majstori mogu uhvatiti volej iz prve i plasirati u mrežu
Renan - djeluje da je dosta raje nezadovoljno njim sinoć, ali ono što je momak odigrao je maestralno.. svi ga gledamo kao napadača, ali on je sinoć bio oličenje lažne devetke, navlačio stopere na sebe, otvarao prostor, ostavljao lopte za saigrače, gurao ih u situacije 1 na 1, ili podvaljivao loptu iza leđa odbrane.. on je sinoć bio sve osim napadač, i to je maestralno odigrao
ZZ - doktorska disertacija!!! Ovom čovjeku doživotni ugovor.
Matthias Leterme, braća Cottman i Krste (Ristovski i Elezi) - momci vama kapa do poda - ovo kako nadograđujete ekipu iz roka u rok, ovo je neviđeno na našim prostorima.. dajte ovim ljudima 5 godina, postat ćemo redovni učesnici "grupa" (nema više grupa zato je pod navodnicima).. da nije Vice, ove bismo sezone već igrali ligašku/grupnu fazu kao prvaci države
Možda malo preeuforično, ali ovo što smo sinoć vidjeli, i kako su se pojačanja pokazala na prvoj zvaničnoj utakmici, slobodno možemo sanjati da nam je nebo granica, a to uskoro moža i ne bude samo san
VOLIM TE SARAJ'VO!!!!
Ristovski - ... bukvalno bez rijeci, nije bezveze toliko godina igrao u Sportingu i bio kapiten Dinama, kapa do poda momčino
Turda - jako, jako dobra utakmica, očekivao sam malo manje od njega, ali svaka čast momak
Jovic - imao 2 greske, ali generalno odradio dobar posao zajedno sa ostatkom linije.. kad tu upadne Gojković kao treci stoper uz dvojicu nabrojanih i Banićem na golu, nek nam neko proba postići gol
Bega - standardno dobar, rastrčan, prodoran, ima ga i naprijed i nazad, i rekao bih standardno je dobio malo manje lopti nego sto je trebao, kad overlapa krilo u napadu
Jatta - ima duge noge k'o zirafa vrat.. pobjegne mu igrac 2 metra, on uklize i uzme loptu.. ne bih jos trcao da govorim najbolji igrac poslije rata, imali smo mi jos veoma, veoma dobrih igraca, ali ono sto ovaj momak pokazuje jos od Banja Luke je za svaku pohvalu.. a koliko je opusten i koliko nema pritiska, to je tek prica za sebe..
Kyeremeh - dobro je neko rekao naš Valverde.. još samo stopera i golmana nije igrao, i gdje god je igrao je bio odličan.. za mene lično igrač utakmice sinoć
Mlinarić - bravo momak.. ako se po jutru dan poznaje, spremi se za Bundeslige.. sam ne zna je li bolji i opasniji kao AMF ili CF.. a sinoc kako je trčao, razigravao, ulazio u prostor, pa i ona asistencija.. sve je to nivo iznad naše lige
Guli - poput Bege - standardno.. na trenutke velemajstor na trenutke škrtiji od Cristiana Ronalda.. onakav gol samo veliki majstori mogu uhvatiti volej iz prve i plasirati u mrežu
Renan - djeluje da je dosta raje nezadovoljno njim sinoć, ali ono što je momak odigrao je maestralno.. svi ga gledamo kao napadača, ali on je sinoć bio oličenje lažne devetke, navlačio stopere na sebe, otvarao prostor, ostavljao lopte za saigrače, gurao ih u situacije 1 na 1, ili podvaljivao loptu iza leđa odbrane.. on je sinoć bio sve osim napadač, i to je maestralno odigrao
Matthias Leterme, braća Cottman i Krste (Ristovski i Elezi) - momci vama kapa do poda - ovo kako nadograđujete ekipu iz roka u rok, ovo je neviđeno na našim prostorima.. dajte ovim ljudima 5 godina, postat ćemo redovni učesnici "grupa" (nema više grupa zato je pod navodnicima).. da nije Vice, ove bismo sezone već igrali ligašku/grupnu fazu kao prvaci države
Možda malo preeuforično, ali ovo što smo sinoć vidjeli, i kako su se pojačanja pokazala na prvoj zvaničnoj utakmici, slobodno možemo sanjati da nam je nebo granica, a to uskoro moža i ne bude samo san
VOLIM TE SARAJ'VO!!!!
-
- Kontakt:
Samo maksimalna podrska bez talasanja i dusmanluka i sve ovo sto si napisao ce sigurno biti,korak po korak.insimadop je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:25Banić - osim FANTASTIČNE igre nogom kao i čitanja napada kad da izleti, kad da ostane, kao i čitanja igre kad da uspori, kad da ubrza, nismo mogli ni vidjeti, nije mu odbrana dozvolila da pokaze kakav je golman (salu na stranu, djeluje obecavajuce, a ovo je ujedno i pohvala za odbranu a i ostatak tima kako smo zatvorili Rumune)
VOLIM TE SARAJ'VO!!!!
Meni je dosta cesto kasnio Kupresak u odbrani, i dosta cesto su izlazila tri njihova igraca na nasa zadnja tri, sto je uzasno, mislim da se mora poduplat u uzvratu, posebno bekovi, loptom kroz sredinu su par puta izbacivali cijeli srednji red nase ekipe.Zastone je napisao/la: ↑25 jul 2025, 13:39Maestralna partija ekipe i Zekica, istok nije sjeo mislim da dovoljno govori kakav je naboj bio, mada mislim da je sjever trebao povesti jos jednom pjesmu dole na terenu srce ostavi, imam osjecaj da i igrace ponese a i najbolje je sve tribine isprate. Gledajuci komentare iz Krajove ljudi su odusevljeni kako smo gurali ekipu navijanjem, nisu zadovoljni svojom ekipom, tjeraju trenera (nesto mi to poznato) imaju sukob izgleda na relaciji trener-uprava cini mi se, iscekuju europski rezultat itd.. nesto mi preslikano kao mi
Sigurno se mogu proci uz istu dozu ozbiljnosti ali ovo je daleko od lose ekipe i daleko od zavrsenog. Pohvala naravno za SS i cijelu ekipu ali posebno Jattu, Kupresaka i Ristovskog maestralno odigrano stvarno.
Ljudi zna li neko dokle je Slovak i neko spomenu Cimirota sa ta dva igraca bili bi jos brutalniji
-
- Kontakt:
NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:06Tamo pametno i disciplinovano odigrati na x.Ne zatvarat se skroz jer cemo tako popusit ali fokus mora biti prvo na odbrani.Pokusati zaprijetiti iz kontre i tranzicije.I ako ne do Bog primimo ne padati u ocaj kao u Trnavi,igra se 90+ minuta.To je idalje rezultat koji nas vodi u produzetke a ne kuci dok bi sa jednim golom tamo bili korak blize 3.pretkolu.
Pouzdam se u Zekica i strucni stab da ce spremiti momke i fizicki i mentalno za taj napor i da cemo se radovati naredni cetvrtak pa da se osvetimo Trnavi koja je dosta slabija od prosle godine a mi znatno jaci.

Tranzicija i maksimalan fokus kad se branimo. Ne smije se desavati kao kod gola da niko ne prati igraca 40 metara.
Sto mislis da je Trnava slabija sad?
Spominje se i neki mladi igrač koji zadovoljava pravilo U-21 sa našim pasošem.. ko je, šta je, ne znam, prenosim šta sam čuo
Kako napisah u zadnjem postu, Leterme i Cottmani sad uz dodatak i našeg Krste znaju šta rade, tako da pouzdajmo se u njih.. i da ne dođe niko više, nije strašno
Mislim da nas je presing iscrpio I da cemo u Rumuniji igrati na kontre.Hordas1990 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:34NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:06Tamo pametno i disciplinovano odigrati na x.Ne zatvarat se skroz jer cemo tako popusit ali fokus mora biti prvo na odbrani.Pokusati zaprijetiti iz kontre i tranzicije.I ako ne do Bog primimo ne padati u ocaj kao u Trnavi,igra se 90+ minuta.To je idalje rezultat koji nas vodi u produzetke a ne kuci dok bi sa jednim golom tamo bili korak blize 3.pretkolu.
Pouzdam se u Zekica i strucni stab da ce spremiti momke i fizicki i mentalno za taj napor i da cemo se radovati naredni cetvrtak pa da se osvetimo Trnavi koja je dosta slabija od prosle godine a mi znatno jaci.![]()
Tranzicija i maksimalan fokus kad se branimo. Ne smije se desavati kao kod gola da niko ne prati igraca 40 metara.
Sto mislis da je Trnava slabija sad?
Manje je onda trosenje , a i sam trener Rumuna je rekao da smo pali nakon 60 min.
Tesko je bilo I za ocekivati onakav tempo drzati 90 min.
Sad oni moraju ganjati rezultat.
Pritisak je na njima sa golom sve rjesavamo.
Da mozemo drzati onaj tempo svih 90 min, igrali bi svake godine grupnu fazu LP ili LU. Onaj tempo i kolcina trcanja je ludilo.
- FKS -
Recite budali da je Kopar izbacio željkana a Vikingur silovao Koper 7:0 pa nek izvuce zaključak ili ako je vlah nek izvuce poučak.MaroonBjelave je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:21Ljubi te brat, nemoj o tome. Ionako su jučer "bisere" s ove teme kačili na PL BIH aktuelno.
-
- Kontakt:
Kupresak je perfektno odigro, pa cijeli srednji red nase ekipe ce se i izbaciti u ovako ofanzivnoj formaciji. Jesi li ti svjestan da smo mi igrali sa jednim pravim veznim?Bordo10 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:30Meni je dosta cesto kasnio Kupresak u odbrani, i dosta cesto su izlazila tri njihova igraca na nasa zadnja tri, sto je uzasno, mislim da se mora poduplat u uzvratu, posebno bekovi, loptom kroz sredinu su par puta izbacivali cijeli srednji red nase ekipe.Zastone je napisao/la: ↑25 jul 2025, 13:39Maestralna partija ekipe i Zekica, istok nije sjeo mislim da dovoljno govori kakav je naboj bio, mada mislim da je sjever trebao povesti jos jednom pjesmu dole na terenu srce ostavi, imam osjecaj da i igrace ponese a i najbolje je sve tribine isprate. Gledajuci komentare iz Krajove ljudi su odusevljeni kako smo gurali ekipu navijanjem, nisu zadovoljni svojom ekipom, tjeraju trenera (nesto mi to poznato) imaju sukob izgleda na relaciji trener-uprava cini mi se, iscekuju europski rezultat itd.. nesto mi preslikano kao mi
Sigurno se mogu proci uz istu dozu ozbiljnosti ali ovo je daleko od lose ekipe i daleko od zavrsenog. Pohvala naravno za SS i cijelu ekipu ali posebno Jattu, Kupresaka i Ristovskog maestralno odigrano stvarno.
-
- Kontakt:
Svaka cast brate na objaviinsimadop je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:25Banić - osim FANTASTIČNE igre nogom kao i čitanja napada kad da izleti, kad da ostane, kao i čitanja igre kad da uspori, kad da ubrza, nismo mogli ni vidjeti, nije mu odbrana dozvolila da pokaze kakav je golman (salu na stranu, djeluje obecavajuce, a ovo je ujedno i pohvala za odbranu a i ostatak tima kako smo zatvorili Rumune)
VOLIM TE SARAJ'VO!!!!
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Neki dan je Zekic u podcastu s Denisom pricao kako je sa Osijekom u revansu izasao ofanzivno, svi se ibretili, ali je rekao da moras imati igrace za to. Mislim da sad to imamo. Ne ocekujem ultra ofanzivu kao sinoc ali mislim da se moze uraditi nesto slicno. Mi ako odemo sa namjerom da se samo branimo 90 minuta, ispadamo odmah. Pojacati sredinu u revansu, pridodati Jatti jos nekog veznog. Vidjecemo kako ce to izgledati pred njihovim navijacima, samo se nadam da se necemo ukenjati.
Sinoc nam je falio Mamas u veznoj liniji, on bi sa Jattom zakljucao sve.
Meni su Horde sinoc los izbor pjesama pravili, na kraju uspavanke pjevaju, a u 15. minuti tvoja greska je.
Sinoc nam je falio Mamas u veznoj liniji, on bi sa Jattom zakljucao sve.
Meni su Horde sinoc los izbor pjesama pravili, na kraju uspavanke pjevaju, a u 15. minuti tvoja greska je.

Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
Nece slovak doci, nema od njega nista

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
-
- Kontakt:
Ne ispada,stvar igre.Moze on bit ogranicen na liniju centra ali u ovom sistemu ti i trebaju ofanzivniji bekovi a ti vanjski stoperi pokrivaju nedostatak,Jovic i Ristovski su to odlicno odradili.Bordo10 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 14:30Meni je dosta cesto kasnio Kupresak u odbrani, i dosta cesto su izlazila tri njihova igraca na nasa zadnja tri, sto je uzasno, mislim da se mora poduplat u uzvratu, posebno bekovi, loptom kroz sredinu su par puta izbacivali cijeli srednji red nase ekipe.Zastone je napisao/la: ↑25 jul 2025, 13:39Maestralna partija ekipe i Zekica, istok nije sjeo mislim da dovoljno govori kakav je naboj bio, mada mislim da je sjever trebao povesti jos jednom pjesmu dole na terenu srce ostavi, imam osjecaj da i igrace ponese a i najbolje je sve tribine isprate. Gledajuci komentare iz Krajove ljudi su odusevljeni kako smo gurali ekipu navijanjem, nisu zadovoljni svojom ekipom, tjeraju trenera (nesto mi to poznato) imaju sukob izgleda na relaciji trener-uprava cini mi se, iscekuju europski rezultat itd.. nesto mi preslikano kao mi
Kupresak je jucer utakmicu zivota odigrao.Naravno u revansu ne ocekujem takvu vrstu ofanzive niti 4 napadaca u prvi 11.Dupli blok postavit sa Kyeremehom i Gulishom gore koji cekaju na kontru.Craiova uveliko igra svoju ligu,nama prva utakmica nakon priprema.Zadovoljan sam jer smo sat vremena stvarno dobar tempo drzali,vise nije moguce trenutno.
@Hordas1990 napustili su ih neki igraci koji su bili starteri i odlicno odigrali protiv nas.Da nije bilo penala ne bi ni Hibernians jucer dobili.Nego otom potom,prvo ovo da prodjemo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ali komentari na mrezama oko fizicke spreme hahaha. Prva utakmica u sezoni, presing se strasan igrao. Ljudi ocekuju 90 minuta da ganjas kao lud. Pogotovo komentari kod pojedinih gdje osjetis da im je krivo sto se dobro odigralo i cekaju prvu situaciju da mogu reci "jesam vam reko". Smecari nezadovoljni vlastitim zivotom ispoljavaju frustracije.
Gol koji nas je odveo u finale kupa je Pavicicev koji je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u FKS (Kyeremeh dvije dobre situacije prije tog gola, pa u drugom pol 1 na 1 promasio kod 1:0 rezultata za nas i onda su oni imali top priliku povesti skoro u iducem napadu), eurogol na derbiju uz pomoc bloka Cavnica ili kako vec, "zabio jos neke golova zabio prosle godine 4 gola i protiv ove Trnave kuci je promasio tri ciste.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jul 2025, 12:18Cuj u ligi paprika covjek ti donio finale kupa golom u BL,zabio eurogol na derbiju,finale kupa pokidao i jos neke golove zabio.Covjek stvoren za velike utakmice i jedan od najbolji igraca lige,krilo definitivno najbolje i to bez konkurencije.Kyle88 je napisao/la: ↑25 jul 2025, 12:13De molim te uozbilji se, jel i prosle godine protiv Aktobea i Trnave izgledao fantazija pa kasnije u ligi paprika. Jel sinoc kod 2:0 cistu fulio ono njegovo u golmana poslije toga se nije stigao pomjeriti jer je bilo ili njegovo ili Jovicevo da izadju u blok pa nije.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 jul 2025, 09:55Joj kad se sjetim strucnjaka i komentara da ne treba Kyeremehu produziti kaze pustit ga![]()
![]()
![]()
Njegova realna vrijednost je oko 3 miliona,Guli 5,Jatta 8
Ristovski primjer pravog profesionalca.Ovo je kapitalac a ne prevaranda i slicno
Imamo vec najbolji tim daleko,eventualno jos neko da šarne,neki da se vrate,spreme i to je to.
Guli overlapa 2x Beganovica ne koristi no za onaj gol mu skidam kapu. Realno je da je Kyeremeh 700k eura kao i Kulasin.
Sta ti gledas jarane kakav Kulasin ovo nijedan igrac lige nema sto Francis ima
Ja njegov pressing, trku i polivalentnost ne sporim, moze dati ruke no nastojim biti realan da je lik u ovakvim utakmicama koristan dok u nekima i nije bas. I opet ponavljam nije za 3 mil maraka a kamo li eura.
Btw Kyeremeh od dolaska u FKS ima G/A 15 u tri sezone a Kulasin ima prosle sezone 11G i 3A u ligi plus gol PAOKu i sl. Njih dvojica su mrtva trka jer nemaju realizaciju na zeljenoj razini, s tim da Kyeremeh je koristniji jer je polivalentan.
Lp
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.