FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
52
25%
Grupnu fazu
65
31%

Ukupno glasova: 208

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 26 jul 2025, 08:46

I još jednom: MOMODOU JATTA :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 26 jul 2025, 08:47

adoado je napisao/la:
26 jul 2025, 05:06
mnon46 je napisao/la:
25 jul 2025, 17:32
Ne znam je li neko primijetio, ali njihov golman dosta stvari radi napamet, kad se treba uputiit centaršut, on napravi korak-dva ka petercu da mu bude lakše i tako ostavi prazan gol. Ok, u dosta situacija to ne bi rezultiralo golom što zbog daljine što iz razloga jer to treba pogoditi. Ali mislim da je bilo prostora za takvo nešto u drugom poluvremenu, da je Beganović vidio, mislim da je mogao zabiti.

U spoiler ću staviti sličnu situaciju
Kažem ti evo kao neko ko je prošao omladinske kategorije klubova kod nas i branio veći broj tekmi na omladinskom nivou, jednostavno mi golmani imamo neki osjećaj koji ne bih povezivao s refleksima, a to je onaj sto se kaze da zažmiriš i zamisliš gdje će lopta, mnogo penala, šuteva i svega sam tako "žmireći" vadio iz mreže, izlijetio tako pa sklopis oči pomoliš se Bogu a opet vjeruješ u svoje vještine. Da budeš golman moraš biti veliki egoista i moraš misliti za sebe da si najbolji od svih 22 igrača na terenu i to te vuče dalje kroz utakmicu, pomaže ti jednostavno, zavoliš taj pritisak. Golmanski treninzi su inače bar meni bili bezpotrebni, nikad nećeš doći u slične situacije koje te uči na treningu sve dok se ne lopta zarola na meču.
Vjerujem ja da je to instinkt, ali i on zna prevatiti. A i uvijek ima neko namazaniji
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 26 jul 2025, 08:57

Pantelija je napisao/la:
26 jul 2025, 07:02
Strasnih prvih 50-60 min. Logican pad, em zbog propustenih prilika em je prva takmičarska utakmica.
Njima je ovo treća, i to je bilo vidljivo.
Jatta daleko, ali daleko najbolji ukupno gledano, keremeh odmah iza. Mislim da je zekic trebao vaditi Gulia umjesto Oliveire. Guli nakon 50-60 min vise nije mogao skoro nista.

Mlinaric je igrac koji je falio prosle godine, ima osjecaj za fudbal, loptu, meni jako slicanntip igraca nekako bilbije... Sve ce pokriti i špica i veznog i zabiti i dodati i kreirati.

Ristovski klasa i to se vidi iz aviona. Postavljanje, kontrola, pravovremena reakcija.
E sad, vidim mnogi hvale Turda, meni je bio daleko najlosiji u ekipi (jovic nije bio daleko jer je mislim izgubio skoro 80% duela).
A zasto (moje misljenje). Turda je sinoc imao par jako losih intervencija, sam gol je pao nakon njegovog loswg izbacivanja lopte u aut (malo poslije) gdje je imao golmana i dva igraca nasa i samo jednog njihovog igraca na ledjima, imao je dvije opcije, golmanu i bila je poprilicno lagana i da je zapuca na vrh istoka ako nije siguran (a stoper njegovih godina i iskustva je to morao lagano rijeesiti) a on je samo gurne malo preko linije i tu pravi čist zuti karton koji nije dobio i stvara paniku.
Imao je jos nekoliko situacija gdje je nabijao loptu po meni bespotrebno, u dva tri navrata bolje pozicioniran je gubio skok itd. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ja iskreno u njemu ne vidim neki ekstra kvalitet, i mislim da je zato i doveden jos jedan stoper do povratka onog najboljeg od povrede.

Pohvalio bih igru nogom golmana, jako dobre duge lopte uvijek na mjesto (sem jednog ispucavanja). .
U revansu mislim da ce nama biti lakse, jer cemo moci igrati na kontre, a tu smo najjaci (samo da realizacija bude ok).
Svidio mi se s klupe elezi, jako "živ" igrac, trazi prostor, zna lopte. I da, Olivera se bas fino vratio u zivot. Iznenadjen sam, koliko je samo spustio lopti, otvorio prostor ostalim igracima, strasno.
Turda kao centralni stoper je izlazio na DM kad god bi Jatta ostao visoko u našem presingu, skoro sve njihove dubinske lopte je presjekao što mu je i bio zadatak. Jović je bio najgori naš igrač, sve što su nam napravili bilo je na njegovoj strani, počevši od one amaterske greške sa početka utakmice i još najmanje pet situacija gdje je ispadao kao da je junior. Uostslom, Zekićeve realcije na stadionu u toku utakmice su najbolje govorile ko je kako igrao/odigrao.
Bralić je tu umjesto Jovića a ne Turde i to nadam se već u Rumuniji.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 26 jul 2025, 09:10

AVNOJ je napisao/la:
26 jul 2025, 08:57
Pantelija je napisao/la:
Strasnih prvih 50-60 min. Logican pad, em zbog propustenih prilika em je prva takmičarska utakmica.
Jatta daleko, ali daleko najbolji ukupno gledano, keremeh odmah iza. Mislim da je zekic trebao vaditi Gulia umjesto Oliveire. Guli nakon 50-60 min vise nije mogao skoro nista.

Mlinaric je igrac koji je falio prosle godine, ima osjecaj za fudbal, loptu, meni jako slicanntip igraca nekako bilbije... Sve ce pokriti i špica i veznog i zabiti i dodati i kreirati.

Ristovski klasa i to se vidi iz aviona. Postavljanje, kontrola, pravovremena reakcija.
E sad, vidim mnogi hvale Turda, meni je bio daleko najlosiji u ekipi (jovic nije bio daleko jer je mislim izgubio skoro 80% duela).
A zasto (moje misljenje). Turda je sinoc imao par jako losih intervencija, sam gol je pao nakon njegovog loswg izbacivanja lopte u aut (malo poslije) gdje je imao golmana i dva igraca nasa i samo jednog njihovog igraca na ledjima, imao je dvije opcije, golmanu i bila je poprilicno lagana i da je zapuca na vrh istoka ako nije siguran (a stoper njegovih godina i iskustva je to morao lagano rijeesiti) a on je samo gurne malo preko linije i tu pravi čist zuti karton koji nije dobio i stvara paniku.
Imao je jos nekoliko situacija gdje je nabijao loptu po meni bespotrebno, u dva tri navrata bolje pozicioniran je gubio skok itd. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ja iskreno u njemu ne vidim neki ekstra kvalitet, i mislim da je zato i doveden jos jedan stoper do povratka onog najboljeg od povrede.

Pohvalio bih igru nogom golmana, jako dobre duge lopte uvijek na mjesto (sem jednog ispucavanja). .
U revansu mislim da ce nama biti lakse, jer cemo moci igrati na kontre, a tu smo najjaci (samo da realizacija bude ok).
Svidio mi se s klupe elezi, jako "živ" igrac, trazi prostor, zna lopte. I da, Olivera se bas fino vratio u zivot. Iznenadjen sam, koliko je samo spustio lopti, otvorio prostor ostalim igracima, strasno.
Turda kao centralni stoper je izlazio na DM kad god bi Jatta ostao visoko u našem presingu, skoro sve njihove dubinske lopte je presjekao što mu je i bio zadatak. Jović je bio najgori naš igrač, sve što su nam napravili bilo je na njegovoj strani, počevši od one amaterske greške sa početka utakmice i još najmanje pet situacija gdje je ispadao kao da je junior. Uostslom, Zekićeve realcije na stadionu u toku utakmice su najbolje govorile ko je kako igrao/odigrao.
Ma njeg je prpa odma uhvatila prije utakmice i yebe ga sto ga zapadne uvijek neka gazela. Prosle godine onaj iz Aktobea Dumbija sad Bajram
Prebrzi igraci za njeg a Kupresak je vise ofanzivno i ostaje na njemu da nekako skoro pa sam ga rijesi. Kad gledas ovako Jovic najlosiji a opet kako reci da je los kad se Bajram nije vidio
Isto i sa Turdom, igrac kojeg su platili MILION eura nije postojao na terenu

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 26 jul 2025, 09:12

Previše mi njih uzdizemo, da nam se neće obiti o glavu
Treba sacekati revans.
Jedan gol domaćina i ovaj duel je ponovo na početku

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 26 jul 2025, 09:40

Vidio si par losih ispucavanja lopte a nisi vidio milion rijesenih situacija, prilika, poluprilika za protivnika, dobrih postavljanja, branjenja prekida itd itd. Turda odigrao vrhunsku partiju, al zaboga nije trebao onako izbiti loptu i napraviti prekrsaj :facepalm:
Jovic je jedini imao nadam se los dan, ne mozes se onako uvlaciti u 16 čekajući da Guli koji pretrci 98km stigne onog stopera.. Amaterske poteze je pravio i to je bilo ocito. Ako se vec trazi neko sa losim danom..

Posejdon
Kontakt:

Post Postao/la Posejdon » 26 jul 2025, 09:53

AVNOJ je napisao/la:
26 jul 2025, 08:57
Pantelija je napisao/la:

Nije Bralić doveden umjesto Jovića, uigravaš ovakav sistem gdje ti lijevi štoper ima karakteristike beka, desni stoper takodjer karakteristike beka, a u centru sporiji, viši, klasični štoper. Dok se ne vrati Gojković, odbrana je Jović-Turda-Ristovski, zamjene su im Mujkić-Bralić-Paskalev. Znači ako Jović ne bude igrao, igrat će Mujkić, itd, itd...
Are you not entertained ?!

Herson

Post Postao/la Herson » 26 jul 2025, 09:57

Je li neko imao priliku gledati B ekipu? Zna li se nešto više o Ukrajincu iz Dinama? Gerdelesko, lijevo krilo, 18 godina.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 26 jul 2025, 10:15

Herson je napisao/la:
26 jul 2025, 09:57
Je li neko imao priliku gledati B ekipu? Zna li se nešto više o Ukrajincu iz Dinama? Gerdelesko, lijevo krilo, 18 godina.
Najbolje u pp, pitaj @Nazoruso i @Najvecaradost, ne znam jesu li oni gledali tog momka, ali prate B tim...

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 26 jul 2025, 10:35

Turda sasvim OK odigrao
Jovic je bio van utakmice i mislio sam da ce vec na poluvremenu Mujkic uci

Ali sve u svemu odlicna utakmica i zasluzili smo prolaz
Zadnja izmjena: johntravolta123, dana/u 26 jul 2025, 10:49, ukupno mijenjano 1 put.

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 26 jul 2025, 10:38

Ja se divim ljudima koji uspijevaju pronaci nesto lose nasoj ekipi nakon ovakve maestralne partije. To je talenat koji rijetko postoji.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jul 2025, 10:57

Herson je napisao/la:
Moze igrati na obje strane podjednako dobro,izuzetno skolovan igrac.Hvalili su ga iz Zagreba
Ja bi istakao Jacka Sangu belgijanca i napadaca grka Nikolaos Dimitriadis.Njih dvojica bi mogli kroz godinu dana i u prvom timu zavrsiti

Bilo bi dobro da klub organizuje prijenos utakmica kada krene liga na yt kanalu kao za omladinske selekcije.Da svi imamo bolji uvid i sliku

P.S ovi sto su igrali jucer iz prvog tima bili su slabiji nego momci iz B tima pa eto nek se malo zapitaju.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 26 jul 2025, 11:09

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jul 2025, 10:57
Herson je napisao/la:
Moze igrati na obje strane podjednako dobro,izuzetno skolovan igrac.Hvalili su ga iz Zagreba
Ja bi istakao Jacka Sangu belgijanca i napadaca grka Nikolaos Dimitriadis.Njih dvojica bi mogli kroz godinu dana i u prvom timu zavrsiti

Bilo bi dobro da klub organizuje prijenos utakmica kada krene liga na yt kanalu kao za omladinske selekcije.Da svi imamo bolji uvid i sliku

P.S ovi sto su igrali jucer iz prvog tima bili su slabiji nego momci iz B tima pa eto nek se malo zapitaju.
Ko je igrao iz prvog tima Rockov i ?
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 26 jul 2025, 11:12

Uvijeknapravojstrani je napisao/la:
26 jul 2025, 10:38
Ja se divim ljudima koji uspijevaju pronaci nesto lose nasoj ekipi nakon ovakve maestralne partije. To je talenat koji rijetko postoji.
Ma to su posebne vrste.. Kaze Turda okej i solidan, a momcina odigrala savrsenu utakmicu.

Dobro je i ovo sreca pa nije rekao i da je Jatta bio los, kao sto je govorio da je smijesan igrac
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

Herson

Post Postao/la Herson » 26 jul 2025, 11:16

nedimmmm1337 je napisao/la:
26 jul 2025, 11:09
NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jul 2025, 10:57
Herson je napisao/la:

Ko je igrao iz prvog tima Rockov i ?
Kapetanović, Nurković, Krdžalić, Hamzić. Vrban.

HZSydney
Kontakt:

Post Postao/la HZSydney » 26 jul 2025, 11:36

Evo ovako od mene komentar hladne glave, nismo nikad poslije rata odigrali evropsku utakmici gdje smo bili ovoliko dominantni, ljudi se nisu mogli sastavit sa loptom 90% utakmice. Vidjelo se koliko znaci I fer sudjenje jer bi nam u nasoj ligi svirali 20 faulova za cisto oduzimanje lopte. Jedino sto nas kosta je slaba realizacija I to nije samo od ove generacije. Traje to od 2012 I Zete, pa nekoliko derbija gdje smo trebali zabit bar 3/4 gola, pa finale kupa u SB 2017 I Zenica 2022, pa Breat pa Zaria, Milsami, Spartak...ovako na prvi bar 15-20 vaznih utakmica gdje poderemo na terenu a rezultat bude 0-0 ili minimalna pobjeda ili cak I poraz. Kao da fali samopouzdanja ili taj fantomski pritisak sveze noge ...Imam osjecaj da ce Zekic biti ta prevaga da se takve stvari vise ne ponavljaju...
Evo me presretan 2 Dana samo pjevam "stanica sva je u bordo bijelom..."
.. jer Stari je volio Sarajevo...

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 26 jul 2025, 11:43

nasi gore ipak idu avionom
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

johntravolta123
Kontakt:

Post Postao/la johntravolta123 » 26 jul 2025, 11:55

benko21 je napisao/la:
26 jul 2025, 11:43
nasi gore ipak idu avionom
Ja sam se bas iznenadio kad je ZZ spomeno bus ...
Ma idemo ih proci aBd

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 jul 2025, 12:01

slika

😀

Varijantas8
Kontakt:

Post Postao/la Varijantas8 » 26 jul 2025, 12:03

keli je napisao/la:
26 jul 2025, 12:01
slika

😀
Ma i mala im je kvota iskreno, to je isto ko da bi se kladio hoce li sutra osvanuti dan.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: EastMadness, feniksptica, JavierBosnia, juka55, leo1946 i 56 gostiju.