FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Alajmović štuca u banovićima 
-
- Kontakt:
Bravo momak.bvsic je napisao/la: ↑26 jul 2025, 13:26Da je nesiguran bio i slabiji od ostalih stoji, al Bairama nismo vidjeli utakmicu citavu a napadao je na Jovica. On je svoj posao uradioMSOZ101 je napisao/la: ↑26 jul 2025, 13:24Tražite dlaku u jajetu. Jeste Jović možda odigrao slabije nego što zna ili slabije od Ristovskog na drugoj strani, ali je Jović imao nekoliko odličnih direktnih pasova sa kojima smo sjajno otvarali napade poput prvog gola. Defanzivno je imao također nekoliko strašnih reakcija u iskakanju, oduzamnju lopti i prvom pasu. Također, vrlo dobro je pokrivao Kuprešaka na strani pa im ono njihovo krilo Ndong nije ništa napravio. Ne možete tamo na stranu ekipi koja radi dosta izolacije i dupla beka poslat Bralića, mora neko mlađi i poletniji biti. Ima upitnika u njegovoj igri ali to nije strašno kao što se predstavlja. Vjerujem da će u Craiovi to biti bolje.
Sve hoću to da napišem , Jovic je neutralizirao njihovog najboljeg igrača. Nije se vidio. Morao je mijenjat stranu zbog njeg, ni tamo se nije proslavio. Sve u svemu svi su dobro odigrali. Možemo reci za Jovica da kaska brzinom ali ima sigurno momak nekih drugih kvaliteta koji to nadomjeste.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Ja se izvinjavam ako je vec neko pisao.
Interesuje me u revansu dal se moze prijaviti oporavljen igrac ili pojacanje.
Kako je stanje sa povredom Mamasa.?
Interesuje me u revansu dal se moze prijaviti oporavljen igrac ili pojacanje.
Kako je stanje sa povredom Mamasa.?
Ališah u Stupčanici. Šta li se s tim momkom desilo nakon odlaska u Ameriku? Obećavao je u mlađim kategorijama, valjda taj prelaz u seniore nije dobro prošao šta li...
Zar nije alajmovic bolji od jattePantelija je napisao/la: ↑26 jul 2025, 07:02Strasnih prvih 50-60 min. Logican pad, em zbog propustenih prilika em je prva takmičarska utakmica.
Njima je ovo treća, i to je bilo vidljivo.
Jatta daleko, ali daleko najbolji ukupno gledano, keremeh odmah iza. Mislim da je zekic trebao vaditi Gulia umjesto Oliveire. Guli nakon 50-60 min vise nije mogao skoro nista.
Mlinaric je igrac koji je falio prosle godine, ima osjecaj za fudbal, loptu, meni jako slicanntip igraca nekako bilbije... Sve ce pokriti i špica i veznog i zabiti i dodati i kreirati.
Ristovski klasa i to se vidi iz aviona. Postavljanje, kontrola, pravovremena reakcija.
E sad, vidim mnogi hvale Turda, meni je bio daleko najlosiji u ekipi (jovic nije bio daleko jer je mislim izgubio skoro 80% duela).
A zasto (moje misljenje). Turda je sinoc imao par jako losih intervencija, sam gol je pao nakon njegovog loswg izbacivanja lopte u aut (malo poslije) gdje je imao golmana i dva igraca nasa i samo jednog njihovog igraca na ledjima, imao je dvije opcije, golmanu i bila je poprilicno lagana i da je zapuca na vrh istoka ako nije siguran (a stoper njegovih godina i iskustva je to morao lagano rijeesiti) a on je samo gurne malo preko linije i tu pravi čist zuti karton koji nije dobio i stvara paniku.
Imao je jos nekoliko situacija gdje je nabijao loptu po meni bespotrebno, u dva tri navrata bolje pozicioniran je gubio skok itd. Svako ima pravo na svoje misljenje ali ja iskreno u njemu ne vidim neki ekstra kvalitet, i mislim da je zato i doveden jos jedan stoper do povratka onog najboljeg od povrede.
Pohvalio bih igru nogom golmana, jako dobre duge lopte uvijek na mjesto (sem jednog ispucavanja). .
U revansu mislim da ce nama biti lakse, jer cemo moci igrati na kontre, a tu smo najjaci (samo da realizacija bude ok).
Svidio mi se s klupe elezi, jako "živ" igrac, trazi prostor, zna lopte. I da, Olivera se bas fino vratio u zivot. Iznenadjen sam, koliko je samo spustio lopti, otvorio prostor ostalim igracima, strasno.

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- luckystrike
- Kontakt:
Izuzev što ste Panteliji sjeli na kosti, kvalitet diskursa je nakon pobjede podignut na jedan viši nivo. Dobrih komentara i analize se moglo pročitati, a sve u prijatnoj atmosferi. Valjda možemo održati takav tempo 

Ovo s njihovog formuajurisicduska je napisao/la: ↑26 jul 2025, 13:38Bravo momak.bvsic je napisao/la: ↑26 jul 2025, 13:26Da je nesiguran bio i slabiji od ostalih stoji, al Bairama nismo vidjeli utakmicu citavu a napadao je na Jovica. On je svoj posao uradioMSOZ101 je napisao/la: ↑26 jul 2025, 13:24Tražite dlaku u jajetu. Jeste Jović možda odigrao slabije nego što zna ili slabije od Ristovskog na drugoj strani, ali je Jović imao nekoliko odličnih direktnih pasova sa kojima smo sjajno otvarali napade poput prvog gola. Defanzivno je imao također nekoliko strašnih reakcija u iskakanju, oduzamnju lopti i prvom pasu. Također, vrlo dobro je pokrivao Kuprešaka na strani pa im ono njihovo krilo Ndong nije ništa napravio. Ne možete tamo na stranu ekipi koja radi dosta izolacije i dupla beka poslat Bralića, mora neko mlađi i poletniji biti. Ima upitnika u njegovoj igri ali to nije strašno kao što se predstavlja. Vjerujem da će u Craiovi to biti bolje.
Sve hoću to da napišem , Jovic je neutralizirao njihovog najboljeg igrača. Nije se vidio. Morao je mijenjat stranu zbog njeg, ni tamo se nije proslavio. Sve u svemu svi su dobro odigrali. Možemo reci za Jovica da kaska brzinom ali ima sigurno momak nekih drugih kvaliteta koji to nadomjeste.
Baiaram:
xG: 0.13
Accurate passes: 42% (only 21 out of 50)
Dribbles successful: 1/3
Duels won: 2/11
Lost balls in the own half: 4
Shots on goal: 1 (none dangerous)
Kad im najboljeg igraca i vjerovatno onog koji im je trebao pravit prevagu dovedes na ovu statistiku nemas sta kome da prigovoris.
Ovakvu statistiku da neko nas ima u ligi bi tjerali i psovali
Samo da se Gojkovic sto prije oporaviGianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑26 jul 2025, 08:37Ja sa kim sam god pricao prvo je spomenuo Jattu, pa Turdu i Ristovskog. Turda je odigrao fantasticnu utakmicu i bio vise nego siguran tokom 90 minuta. Jedini malo nesigurniji je bio Jovic.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Jović se sporo pali. On je i prošle sezone u ovo doba bio na 40%. Protiv Rumuna je odigrao najlošiju utakmicu otkad je došao.zagorski je napisao/la: ↑26 jul 2025, 13:57Samo da se Gojkovic sto prije oporaviGianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑26 jul 2025, 08:37Ja sa kim sam god pricao prvo je spomenuo Jattu, pa Turdu i Ristovskog. Turda je odigrao fantasticnu utakmicu i bio vise nego siguran tokom 90 minuta. Jedini malo nesigurniji je bio Jovic.
Da, kada je tek dosao, igraci i u juniorima su tekli da je fizički nespreman, da ima problema sa snagom.
U tim trenutcima nije bio za prvi tim.
Njemu je najvise pomoglo to sto je igrao i radio sa radnikom to ce vam reci svako ko je upucen u njegov razvoj kod nas.
Ps. Svaka cast ko je ukljucen u njegovo skautiranje i dovodjenje, normalno da je imao bolji uvid nego neko na forumu.
Ja sam imao info sa treninga i utakmica od igraca i svi su rekli da ima talenat i da je dobar ali da je nejak i da mu treba dosta rada.
Hvala bogu ocigledno momak ima glavu i radio je i evo fizicki je ojacao, dokaz njegovom rastu je tekma protiv Trabzona u19 kada je trebao pored onog crvenog i ranije dobiti isti, a razlog je bio samo i samo losa fizicka sprema i nedostatak snage gdje je uuzimanje lopte duelom mjenjao startovima koji su za crvenog.
A da sam napisao da je loš, da nije za nas i sl. Nisam jer sam ga gledao u u19 i tamo je bio sasvim dobar.
Za pripreme sam napisao tada jer ga nisam vidio u tom trenutku u prvom timu i to je to.
I dalje tvrdim da je klub fulio sa nekim mladim igracima, koji danas tabore zbog losih odluka menagera i roditelja po premjer ili federalnoj ligi.
Licno mislim da je npr Talha Tabakovic mogao i morao vise , da bi puno vise napredovao da je dobio koji minut za prvi tim.
Od nove generacije npr volio bih da vise minuta dobije Koso koji mi se bas svidio protiv pazara, vidjelo se da ima glavu za seniore, evo vidim da je sa radnikom Hadžići...
U tim trenutcima nije bio za prvi tim.
Njemu je najvise pomoglo to sto je igrao i radio sa radnikom to ce vam reci svako ko je upucen u njegov razvoj kod nas.
Ps. Svaka cast ko je ukljucen u njegovo skautiranje i dovodjenje, normalno da je imao bolji uvid nego neko na forumu.
Ja sam imao info sa treninga i utakmica od igraca i svi su rekli da ima talenat i da je dobar ali da je nejak i da mu treba dosta rada.
Hvala bogu ocigledno momak ima glavu i radio je i evo fizicki je ojacao, dokaz njegovom rastu je tekma protiv Trabzona u19 kada je trebao pored onog crvenog i ranije dobiti isti, a razlog je bio samo i samo losa fizicka sprema i nedostatak snage gdje je uuzimanje lopte duelom mjenjao startovima koji su za crvenog.
A da sam napisao da je loš, da nije za nas i sl. Nisam jer sam ga gledao u u19 i tamo je bio sasvim dobar.
Za pripreme sam napisao tada jer ga nisam vidio u tom trenutku u prvom timu i to je to.
I dalje tvrdim da je klub fulio sa nekim mladim igracima, koji danas tabore zbog losih odluka menagera i roditelja po premjer ili federalnoj ligi.
Licno mislim da je npr Talha Tabakovic mogao i morao vise , da bi puno vise napredovao da je dobio koji minut za prvi tim.
Od nove generacije npr volio bih da vise minuta dobije Koso koji mi se bas svidio protiv pazara, vidjelo se da ima glavu za seniore, evo vidim da je sa radnikom Hadžići...
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 26 jul 2025, 14:12, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Ozljeda prije amerike, tamo nije nesto se naigrao, mislim da je onda opet imao problema nekih sitnih... Steta ali često djeca iz akademije aa 20ak fasuju ligamente, mada treba reci dosta manje nego rpije 2-3-5 godina... I onda je uvijek pitanje kakav ce se vratiti
Cini se da je tad bas dobro odigrao one pripremne utakmice kada se ozlijedio
Valjda znas da vezni i stoper i bek nije isto

Bar toliko jbt
Pa ti si pisao da Jatta zauzima bezze mjesto na pripremama Alajmovicu...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
-
- Kontakt:
Jbt, kako bi čovjeku pomogli, kad ga ovako ismijavate zbog mišljenja? Pa šta što je mislio da je neki Ališah ili kako već bolji od Jatte?!?. Svi ste eto stručnjaci za prepoznavanje talenata, pa niste nikad pogriješili u procjeni nekoga, ili nečega?
Ja sam bio ubjeđen da će Unušic pokidati ligu, a ništa.
Uostalom, čovjek poziva na kulturu dijaloga gdje je greška normalna i svakodnevna, zato se zove dijalog, odnosno diskusija.
Dajte malo kolegijalnosti. Sarajevo treba da nas veze - osobe koje mozda ne bi progovorile, niti se srele u zivotu, a mozda sutra i potukle. Hajmo mi gledat naprijed u revanš i kako ćemo u prijateljskoj, nesvrstanoj i suncem okupanoj rumuniji.
Bezveze napali momka.
Ja sam bio ubjeđen da će Unušic pokidati ligu, a ništa.
Uostalom, čovjek poziva na kulturu dijaloga gdje je greška normalna i svakodnevna, zato se zove dijalog, odnosno diskusija.
Dajte malo kolegijalnosti. Sarajevo treba da nas veze - osobe koje mozda ne bi progovorile, niti se srele u zivotu, a mozda sutra i potukle. Hajmo mi gledat naprijed u revanš i kako ćemo u prijateljskoj, nesvrstanoj i suncem okupanoj rumuniji.
Bezveze napali momka.
Sta pricas ti?
Ja spomenuo alajmovica nisam. Ovdje sam direktno mislio na
Talhu ako vec hoces ime, jer sam ga gledao i u u17 i u19 i u Celiku i mislio sam da zasluzuje vise prilike da pokaze kvalitet koji ima..
Ps. Za Alajmovića i sad tvrdim da je kvalitetom mogao biti s prvim timom. O licnom odlukama o odlasku, promjeni kluba i sredini ne zelim, nije moje vec atvar igrac rositelj menager.
Tu je dosao ovaj iz zvijezde09 koji je placen poprilicno i interesuje me da li ce opravdati novac koji je sat za njega.
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 26 jul 2025, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

De se dogovori sam sa sobom.
NazorUso je napisao/la: ↑26 jul 2025, 14:18

E sad ozbiljno mi ga zao, Pantelija prestani samo dosta je. Sacekaj cetvrtak zaboravit cemo za ovo sve
ovog pramenkovića i ostalu kompaniju što nabraja što se sa njim družila i trenirala sam ja lično viđao po klubovima kako cugaju na smrt... jedno je talenat, jedno je disciplina... oni da valjaju igrali bi negdje svi redom, a gdje su danas realnoNazorUso je napisao/la: ↑26 jul 2025, 14:18
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Apsolutno, nakon juniora mnogi iz ove ekipe au se okrenuli losim navikama, bio je i onaj napadac koji je odmah zabio gol za prvi tim pa kasnije....
To su stvari glave, pa jedan Oliveira kad je dosao je bio oličenje sportiste, ljudi u klubu se sjebavali kolilo je radio sam na sebi, dodje onaj povuče ga sa sobom, kafane, pičoke i ode u pm.
Zamisli dijete od 18-19-20 godina koje je u pvoj sredini i dobije malo paznje, para, malo mahala... Ako nema glavu, mozes ga niz brdo.
Evo Jatta, ja i dalje kazem kada je dosao, u ono sto sam gledao utakmica za juniore solidan i to je to.
U radniku sa seniorima bolji.
Znaci da mu odgovara vise takav fudbal i to neko ko nije sa 10-20 godina iskustva tesko vidi. Ja sam gledao juniore i tamo svi znaju da nije bio ni blizuu onome sto pokazuje sad. Stvar je da je momak jak s glavom, ima talenat i izuzetno dobro radi i napreduje. Uz to ima i genetiku strasni, na onu visinu imati i pluća i pregled igre i onako dobar osjećaj za duel... I kazem nestvaran napreddak u odnosu na prije 6-8-10 mjeseci.
Jedam fulio, mislio sam da ce tesko se izvuci jer je za njega ovo sve novo, jezik, snaga, kilaža, konkurencija...
- napoleon72
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: n0dix, OzmoodPinglewood, sarajevo19461987 i 14 gostiju.