FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- grad-na-rijeci-sani
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
U BiH se desila fuzija izmedju FK Rudar Ljubija i OFK Prijedor, pa danas imas FK Rudar-Prijedor.
Znaci nebi bio prvi slucaj fuzije u BH fudbalu.
Znaci nebi bio prvi slucaj fuzije u BH fudbalu.
Izgleda da jeste "novi klub", brise se dug a sad da li i historija ???Maniaacs je napisao/la:Ne, to je kao "novi klub", sve se briše ja mislim..hamzaTM87 je napisao/la:A sta ce biti sa dugovanjima koje ima Sloboda ? Je li Gracic mora njih izmiriti ili ?
Evo koga zanima kako je objasnjeno:

inace ?
I ja mislim da je ovo najveci problem.dzenan01 je napisao/la:Iskreno sumnjam da će se ova ideja realizovat iz čistog razloga što Gracić želi da ima apsolutnu vlast u klubu, što mu kokošari iz trenutne garniture neće dozvolit (hoće i oni svoj dio kolača ). Slično je bilo u Sarajevu i Gracić je brzo digao ruke od svega. Mada bilo bi odlično kad bi se ispunilo, još jedan kandidat za titulu sigurno .
"Bitno je koliko je taj dres natopljen znojem, ko ga nosi i šta je sve spreman učiniti za taj dres. Uostalom crno-crveni dres može izgledati veoma moćno, ako se ispune neki preduslovi”
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ovo bi bilo SJAJNO kad bi se odradilo..Tavorit cemo jos ovu godinu u 1.ligi,hodati po zabitima,izgurati par omladinaca a onda ko zasluzi ostaje u novom klubu ko ne zasluzi out!Dovesti provjerene igrace,one koji su mozda vezani nekako za Slobodu,ostaviti dosta njih iz Olimpica i krenuti po titulu,po Evropu...Nadam se iskreno da ce se ovo ostvariti,za dobrobit BiH fudbala,Slobode i Tuzle...Ovo bi mogao biti presedan u fudbalu na ovim prostorima,nesto sto se mora uraditi prije ili kasnije,klubovi i privatizacija idu zajedno,to mora doci i kod nas...Najveci problem su lopovi u upravi ili gdje ih vec ima(nema)...Bojim se da nece dozvoliti Garicu da preuzme vlast,dovede svoje ljude,sposobne ljude da zajedno izvedu Slobodu na evropski put...Ja sam definitivno ZA!
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Ja mislim da neće biti u fuzija u tom pogledu, neće se spajati direktno sa Slobodom zbog dugova nego će jednostavno preregistrovati Olimpic u Tuzlu, ime novo mu dati (Sloboda 1919 ili kako odluče Tuzlaci) i staviti ga da funkcioniše kao najbolje rangirani klub na Opštini i Kantonu te tako dobiti sredstva iz proračuna, a Sloboda ova trenutno se gasi da bi se izbjegli dugovi. Barem sam ja tako upućen da stvari idu, sad opet.JohnLowe je napisao/la:Izgleda da jeste "novi klub", brise se dug a sad da li i historija ???Maniaacs je napisao/la:Ne, to je kao "novi klub", sve se briše ja mislim..hamzaTM87 je napisao/la:A sta ce biti sa dugovanjima koje ima Sloboda ? Je li Gracic mora njih izmiriti ili ?
Evo koga zanima kako je objasnjeno:
imal ko iz prijedora da zna nesto vise o fuzijama 

-
- Kontakt:
Ne vjerujem da će se spajati po ovom članu, već će ugasiti FK Slobodu (kao što su ugasili KK Sloboda i oformili OKK Sloboda koji ide iz zadnjeg ranga). Nakon što ugase FK Slobodu gase se i dugovi, a onda FK Olimpik svoje sjedište prebaci u Tuzlu i stave novi naziv kluba. Isto kao kad dodaju imena sponzora i sl. Općina Tuzla odnosno njihovo javno preduzeće koje upravlja stadionom Tušanj dozvoli FK Olimpiku, odnosno FK Sloboda (ako dadnu takav naziv), da koriste Tušanj. I to je to. Dugovi FK Olimpika postoje, dugovi FK Slobode ne vežu se za novi klub (kao kod OKK Sloboda Tuzla).
evo citajuci i prateci vasu temu zadnjih sat vremena o ovoj situaciji spajanja klubova vidim vi ste za naravno sto je logicno jer ovo je mozda jedini nacin da se rijesite svih dugovanja i da se sto prije vratite u drustvo najboljih imate jos jednu dobru stvar kako nijaz rece da bi vi birali ime novo nastale ekipe zato momci nemoj te ni vi samo sjediti jer vi kao udruzenje trebali bi poslati jasno pismo vasoj upravi da ste za ovakav projekt jer kako svi mi znamo vasa upravas je ovdje najveci problem
Aham, To onda nije fuzija u pravom smislu te rijeci, vec gasenje Slobode i selidba Olimpika na tusanj (uz promjenu imena).
Odose dugovi ode i historija

inace ?
Da ovo je vec "sasma" nesto drugoJohnLowe je napisao/la:Aham, To onda nije fuzija u pravom smislu te rijeci, vec gasenje Slobode i selidba Olimpika na tusanj (uz promjenu imena).

- jovanmaksimovic
- Kontakt:
pa najbolji ti je primjer sa olimpijom... ugasila se, da bi neki petoligas uzeo njihovo ime i istoriju...JohnLowe je napisao/la:Aham, To onda nije fuzija u pravom smislu te rijeci, vec gasenje Slobode i selidba Olimpika na tusanj (uz promjenu imena).

https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Koja historija ljudi moji hajde da vam pokusam objasniti. Kinder iz Bolonje je veliki klub u kosarci koji je osvojio sve sto se moze osvojiti u kosarci dominirao Europom i onda zbog dugova se jednostavno morao ugasiti. DAnas taj klub igra pod imenom Vitrus cini mi se a svi pehari i sve sto je iz historije kluba stoji u vitrinama danasnjeg Vitrusa. Ko moze uzeti historiju, novi klub nece biti pravni nasljednik Slobode ali sve ce to stojati u vitrinama. Druga nam je opcija gasenje jer sa ovim lezighljebovicima i dugovima necemo jos dugo, klupski racun je 16 godina vec blokiran da ne pricamo dalje.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
plus promjena boje kluba i vjerovatno novi grb, nece se samo ime promijenit pa da nam zelena Sloboda na Tusanj istrciManiaacs je napisao/la:Da ovo je vec "sasma" nesto drugoJohnLowe je napisao/la:Aham, To onda nije fuzija u pravom smislu te rijeci, vec gasenje Slobode i selidba Olimpika na tusanj (uz promjenu imena).
Baš vas pratim. Pokušavam da budem pozitivan jer je Sloboda klub velike tradicije. Ali što ste vi negativci ja to nisam vidio. Frajer iz Lukavca vam pusti baju i vi odmah kontra. Izgleda da kod vas brzo radi opozicija. Sve u svemu sretno i da izabarete šta je najbolje za vas.JohnLowe je napisao/la:Aham, To onda nije fuzija u pravom smislu te rijeci, vec gasenje Slobode i selidba Olimpika na tusanj (uz promjenu imena).
postao/la svejedno dana 29 nov 2012, 21:01
Kako sam skontao temelj je zdrav klub(Olimpic)koji nema velika dugovanja i moze mijenjati ime ili dodavati sta hoce.
Primjer je KK Zvezda i FMP .FK Sloboda kao gubitas nestaje a nastaje Sloboda 1919 Tuzla ili nesto slicno.Ne gubi se nista.Tradicija postoji kao i u slucaju KK Zvezda Beograd.Najbitnije da navijaci prihvate a kako citam i cujem vise nego siguran sam da je ovo gotova stvar.Jedino u PL BIH ovo moze uraditi Olimpic i ne vjerujem da ce se ikada vise ovo uraditi.Vracam film i sada mi sve ima smisla sto je Gracic radio i govorio.Pipkao sa izmjenom adrese i kluba i mozda mu je target bilo Sarajevo a ovo je jako dobar potez koji ce promijeniti fudbalsku scenu,u to sam ubjedjen.
S teme Olimpic, mislim da je ovo do sada najbolje objasnjenje. Sloboda sa ovim ne gubi nista, ponajmanje historiju.
Kako sam skontao temelj je zdrav klub(Olimpic)koji nema velika dugovanja i moze mijenjati ime ili dodavati sta hoce.
Primjer je KK Zvezda i FMP .FK Sloboda kao gubitas nestaje a nastaje Sloboda 1919 Tuzla ili nesto slicno.Ne gubi se nista.Tradicija postoji kao i u slucaju KK Zvezda Beograd.Najbitnije da navijaci prihvate a kako citam i cujem vise nego siguran sam da je ovo gotova stvar.Jedino u PL BIH ovo moze uraditi Olimpic i ne vjerujem da ce se ikada vise ovo uraditi.Vracam film i sada mi sve ima smisla sto je Gracic radio i govorio.Pipkao sa izmjenom adrese i kluba i mozda mu je target bilo Sarajevo a ovo je jako dobar potez koji ce promijeniti fudbalsku scenu,u to sam ubjedjen.
S teme Olimpic, mislim da je ovo do sada najbolje objasnjenje. Sloboda sa ovim ne gubi nista, ponajmanje historiju.
Isto kao i slučaj sa Olimpijom u Sloveniji, i eto sad nakon toliko godina niko ni ne spominje više, Olimpija ko Olimpija kao da se nikad nije ni gasila i ponovo osnovala, navijači ostali, u istom gradu ostalo još eno ih sad i ubiše u Sloveniji odmah iz Maribora.Maniaacs je napisao/la:Da ovo je vec "sasma" nesto drugoJohnLowe je napisao/la:Aham, To onda nije fuzija u pravom smislu te rijeci, vec gasenje Slobode i selidba Olimpika na tusanj (uz promjenu imena).
Historija ostaje u Tuzli - to ponovno registrovanje kluba neće oduzeti Tuzlacima njihovu tradiciju.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
na koji nacin je realizovana ona fuzija Zvezde i FMP-a nadam se da ce tako i ovo, FMP je dao zdrave temelje , a Delije prihvatile i niko se ne pravi "budala" svi znaju da je to KK Crvena Zvezda Beograd i prvi put kad udju u Euroligu , dovedu 20.000 ljudi u Arenu svi ce zaboraviti da je i postojao taj FMP ako i do sad nisu i podrzatai Crvenu Zvezdu...provocrirati ce Gorbari naravno ali navijaci k'o navijaci razlog ce uvijek nac, jbg one i sad zovu Torpedo.
a oprezno ocitovanje i javna podrska ovome je OBAVEZA navijaca i svih gradjana , pritisak se mora izvrsiti, imamo veliku priliku i kao sto sam vec rekao, NE SMIJEMO PODLECI LAZIMA I PRITISCIMA ONIH KOJI SU I UNISTILI SLOBODU,A SVACIM CE SE SLUZITI DA TO SPRIJECE DA BI MOGLI I DALJE DA KRADU, njima ne odgovara jaka Sloboda i Sloboda sa sposobnim ljudima jer su oni nesposbni i tu nece moci da zavrcu...vjerujem da Jasmin ovo podrzava jer zeli da skine sa vrata vise i tu Slobodu, posebno vjerujem da ce podrzati kad vidi da su gradjani velikom vecinom za tu ideju( a to moramo nekako pokazati), i kako god to ironicno zvucalo Jasmin nam je najveca nada hahaha e sunce ti na sta mi spadosmo

a oprezno ocitovanje i javna podrska ovome je OBAVEZA navijaca i svih gradjana , pritisak se mora izvrsiti, imamo veliku priliku i kao sto sam vec rekao, NE SMIJEMO PODLECI LAZIMA I PRITISCIMA ONIH KOJI SU I UNISTILI SLOBODU,A SVACIM CE SE SLUZITI DA TO SPRIJECE DA BI MOGLI I DALJE DA KRADU, njima ne odgovara jaka Sloboda i Sloboda sa sposobnim ljudima jer su oni nesposbni i tu nece moci da zavrcu...vjerujem da Jasmin ovo podrzava jer zeli da skine sa vrata vise i tu Slobodu, posebno vjerujem da ce podrzati kad vidi da su gradjani velikom vecinom za tu ideju( a to moramo nekako pokazati), i kako god to ironicno zvucalo Jasmin nam je najveca nada hahaha e sunce ti na sta mi spadosmo

Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 29 nov 2012, 23:45, ukupno mijenjano 2 puta.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Pa samo sam priupitao zato sto me zanimairh je napisao/la:Baš vas pratim. Pokušavam da budem pozitivan jer je Sloboda klub velike tradicije. Ali što ste vi negativci ja to nisam vidio. Frajer iz Lukavca vam pusti baju i vi odmah kontra. Izgleda da kod vas brzo radi opozicija. Sve u svemu sretno i da izabarete šta je najbolje za vas.JohnLowe je napisao/la:Aham, To onda nije fuzija u pravom smislu te rijeci, vec gasenje Slobode i selidba Olimpika na tusanj (uz promjenu imena).

Ja navijam za fuziju

inace ?