Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - II Kolo

Post Postao/la GracanicaAA » 16 avg 2015, 22:22

GracanicaAA je napisao/la:@Mokroguz nemoj samo polupati 1x2 moras dati razlog zasto si stavio 1 ili 2 nismo mi ko PL da samo bubas...

HNK BRANITELJ - NK METALLEGHE B.S.I. x2 (Branitelj se nije bog zna sta pokazao u Ljubuskom, dakle Metalleghe je kvalitetnije i opet im dajem prednost ovdje da mogu do bodova, a Branitelju da igra kako zna odbranu :) )
NK ZVIJEZDA - NK NOVI TRAVNIK 1 (Komsije su malo zalutale u Gorazdu mislim da ce sad kod kuce to sve ispravit i pokazati da znaju igrati i da Novom Travniku posalje 2-3 komada sretno komsije :thumbup: ) (Pogodio 3 komada :mrgreen: )
FK RADNIČKI - HNK ČAPLJINA 1 (Nakon "LUDE" utakmice u Gabeli Radnicki docekuje Capljinu za koju sam bio uvjeren da su mogli izuci pozitivan rezultat kod kuce, ali prevario sam se mogli bi hse oni boriti za opstanak.Dok za Radnicki samo mogu reci Svaka cast :salut: )
BOSNA VISOKO - FK GORAŽDE 1 (Gorazde srecom dobilo Zvijezdu koja ce iz kola u kolo biti bolja kao i moje Bratstvo tako da Bosni ostaje tri boda i da ovjere pobjedu u gostima. )
FK RUDAR K. - NK GOŠK 1x (Teska tekma za Gosk tako i za Rudar...Gosk mozda ce cupati bodove u Kaknju, ali ipak Rudar je Rudar kada igra kod kuce.)
NK JEDINSTVO - FK BUDUĆNOST x2 (Po ovome sto su pokazali kod nas u Gracanici tesko da ovo Jedinstvo moze biti negdje u sredini tabele jer jednostavno nemaju igre pa zato dajem prednost Buducnosti jer eto komsije su.)
SLOGA LJ. - HNK ORAŠJE 1x2 (Hmm... Za ovu tekmu mogu reci da ocekujem puno golova bar 4 )
NK PODGRMEČ - NK BRATSTVO 2 (Ma sta reci za ovu utakmicu...Omic ce biti spreman tu su papiri i nadam se nekoj super igri sa nase strane i pobjedu makar 0-1 tamam.Za Podgrmec mogu reci da su kasno poceli pripreme kako ja znam dakle mozemo iskoristit to u nasu korist)

Kad me ponese Bratstvo znaci Boze :mrgreen: skroz lose ba :kafa:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 16 avg 2015, 22:50

GracanicaAA je napisao/la:
GracanicaAA je napisao/la:@Mokroguz nemoj samo polupati 1x2 moras dati razlog zasto si stavio 1 ili 2 nismo mi ko PL da samo bubas...

HNK BRANITELJ - NK METALLEGHE B.S.I. x2 (Branitelj se nije bog zna sta pokazao u Ljubuskom, dakle Metalleghe je kvalitetnije i opet im dajem prednost ovdje da mogu do bodova, a Branitelju da igra kako zna odbranu :) )
NK ZVIJEZDA - NK NOVI TRAVNIK 1 (Komsije su malo zalutale u Gorazdu mislim da ce sad kod kuce to sve ispravit i pokazati da znaju igrati i da Novom Travniku posalje 2-3 komada sretno komsije :thumbup: ) (Pogodio 3 komada :mrgreen: )
FK RADNIČKI - HNK ČAPLJINA 1 (Nakon "LUDE" utakmice u Gabeli Radnicki docekuje Capljinu za koju sam bio uvjeren da su mogli izuci pozitivan rezultat kod kuce, ali prevario sam se mogli bi hse oni boriti za opstanak.Dok za Radnicki samo mogu reci Svaka cast :salut: )
BOSNA VISOKO - FK GORAŽDE 1 (Gorazde srecom dobilo Zvijezdu koja ce iz kola u kolo biti bolja kao i moje Bratstvo tako da Bosni ostaje tri boda i da ovjere pobjedu u gostima. )
FK RUDAR K. - NK GOŠK 1x (Teska tekma za Gosk tako i za Rudar...Gosk mozda ce cupati bodove u Kaknju, ali ipak Rudar je Rudar kada igra kod kuce.)
NK JEDINSTVO - FK BUDUĆNOST x2 (Po ovome sto su pokazali kod nas u Gracanici tesko da ovo Jedinstvo moze biti negdje u sredini tabele jer jednostavno nemaju igre pa zato dajem prednost Buducnosti jer eto komsije su.)
SLOGA LJ. - HNK ORAŠJE 1x2 (Hmm... Za ovu tekmu mogu reci da ocekujem puno golova bar 4 )
NK PODGRMEČ - NK BRATSTVO 2 (Ma sta reci za ovu utakmicu...Omic ce biti spreman tu su papiri i nadam se nekoj super igri sa nase strane i pobjedu makar 0-1 tamam.Za Podgrmec mogu reci da su kasno poceli pripreme kako ja znam dakle mozemo iskoristit to u nasu korist)

Kad me ponese Bratstvo znaci Boze :mrgreen: skroz lose ba :kafa:
Prvo kladionicarsko pravilo glasi: Nikad se ne kladi na ekipu za koju navijas :D... kako god ,svaka cast :clap:

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 17 avg 2015, 12:45

Ova liga se ne zna ko koga moze izvrnut kako izgleda.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 18 avg 2015, 08:21

Izvještaj iz Gradačca (samo golovi)

josik
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2015./2016.

Post Postao/la josik » 18 avg 2015, 20:07

Kada ce se sjetiti rukovodstvo ovog sajta da ukloni tabelu od prosle sezone i da ubaci novu.
Kao da su utonuli u zimski san.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 18 avg 2015, 21:25

josik je napisao/la:Kada ce se sjetiti rukovodstvo ovog sajta da ukloni tabelu od prosle sezone i da ubaci novu.
Klikneš na neku tekmu sto su pisali kako su igrali i imaš sa strane, ali reci ću da naprave i tamo..

josik
Kontakt:

Post Postao/la josik » 19 avg 2015, 12:37

josik je napisao/la:Kada ce se sjetiti rukovodstvo ovog sajta da ukloni tabelu od prosle sezone i da ubaci novu.
Klikneš na neku tekmu sto su pisali kako su igrali i imaš sa strane, ali reci ću da naprave i tamo..
Uredu za to,ali bi trebalo na naslovnoj strani Prve lige da ima tabela...kao prosle sezone.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Prva liga FBiH - 3 Kolo

Post Postao/la GracanicaAA » 19 avg 2015, 14:53

Utakmice se igraju 22. i 23. Augusta od 17:00h.

ORAŠJE - BRANITELJ 1x
Orasje ulazi u mec sa dvije pobjede (jednu kod kuce, drugu u gostima), dok se Branitelj muci kraj sa krajem da igraju ko prosle sezone, ali tesko ce im biti ove godine jer kao sto svi znamo ima jednu izgubljenu i nerijesenu utakmicu. Dakle dolazimo do zakljucka da Orasje sprinta prema PL svim silama i tu nece stati. Branitelj je u teskoj situaciji jer ako izgube ovdje tesko mogu gdje vratiti bodove sa strane.

BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI 1
Sloga dolazi u Gracanicu da izvuku neki povoljan rezultat nakon katastrofe kod kuce protiv Orasja. Bratstvo igra kod kuce dakle mozemo reci da ce Sloga tesko uzeti bodove u Gracanici, mogu uzeti bodove u Gracanici ako se potrude ali ce biti uzalud jer znamo kako Bratstvo igra kod kuce... Sa moje neke strane nadam se da ce biti puno golova.

BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1
Buducnost ako se potrudi i dovedu dobra pojacanja mogu se nadati prvom mjestu. Podgrmec igra kod kuce dobro, a u gostima lose skroz dakle bodovi ostaju u Banovicima.

ČAPLJINA - RUDAR K. 1x
Capljina me iznenadila jer sam mislio da mogu pobjediti prvu kod kuce, ali tako isto znali smo koliko je kvalitetna Bosna sa igracima iz Sarajeva (posudba)...Dakle sada moraju pobjediti kod kuce ili se mogu pakovati za nizu ligu dok za Rudara mogu reci da mozda mogu izvuci neki doabr rezultat.

GORAŽDE - RADNIČKI 1x2
Uhh teska tekma za Radnicki i Gorazde...Mogu se i jedni i drugi nadati bodovima, ali kao sto sam rekao Gorazde na srecu dobilo Zvijezdu i nadam se da ce komsije izvuci dobar rezultat. Da li cemo gledati utakmicu sa puno golova ? Vidit cemo u subotu.

NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO 1x2
Hmm bit ce teska tekma i za jedne i druge jer se prvi put sastaju u ovoj ligi, ocekujem tesku i cvrstu igru sa nekih 1 do 2 gola. Ali ipak mogu slobodno reci da ocekujem isto tako preko 3 gola.

GOŠK - JEDINSTVO 1
Po onome sto su pokazali kod nas i sada kod kuce Jedinstvo se mora pojacati ili ide iz lige zao mi je ovih navijaca, ali tako je kako je. Gosku dajem prednost jer su kvalitetniji od Jedinstva.

METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA 1x2
Derbi kola normala Metall se pojacao kako je mogao dok je Zvijezda promjenila "cijelu" prvu postavu. Mozemo ocekivati tvrdu utakmicu sa malo golova ali BGM i sa puno zutih mozda i crvenih. Sretno komsije i da izvucete sto bolji rezultat :kafa:

Delegiranje 3. kola Prve lige FBiH

http://nsfbih.ba/upload/documents/Deleg ... 20KOLO.pdf

theboss_RD07
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - 3 Kolo

Post Postao/la theboss_RD07 » 19 avg 2015, 15:45

ORAŠJE - BRANITELJ 1 - Orasje neocekivano dobro otvorilo sezonu. Sudeci po prva dva kola i prijateljskoj protiv Zvijezde, imaju finu ekipicu. Branitelj sezonu otvorio ocajno i moraju uzeti makar bod. Ali Orasje ima kvalitetniji tim i svi znamo kakvi su kuci...
BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI 1 - Komsije moraju nadoknaditi prosute bodove od proslog kola. Sloga je djelovala mocno nakon prvog kola ali su onda posrnuli u utakmici protiv Orasja. Izgubili su vazne bodove kuci i to moraju nadoknaditi u gostima, ali mislim da im nedostaje kvalitet i iskustvo da uzmu i bod u Gracanici..
BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1 - Buducnost dobro startala u prva dva kola, u Bihacu su pokazali da imaju kvalitetnu ekipu koju samo treba pokrpiti na par pozicija. Podgrmec los i nepripremljen.. Ne znam kako su uspjeli Bratstvo pobijedit.. Kec ko kuca
ČAPLJINA - RUDAR K. 1x - Capljina domacinska ekipa ali Rudar nekako voli X-eve :lol: Od njih se ocekivao bolji start pa sad moraju izvuc makar bod. Capljina ocajan start, i ako ovo ne dobiju mozemo ih vec lagano i otpisati
GORAŽDE - RADNIČKI 1x - Ovo je jako tesko za procijenit. Gorazde djeluje jace nego sto smo mislili, domaci teren... Radnicki zeli da nastavi niz ali mislim da maksimalno mogu bod izvuci
NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO x2 - Novi Travnik trazi prvi bod(ove) u ligi. Bosna odlicno startala i potrudit ce se da nastavi taj niz.
GOŠK - JEDINSTVO 1 - Jedinstvo nema kvalitetu da ozbiljnije zaprijeti GOŠKU na njihovom terenu..
METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA x2 - Navijacki.. Po prosloj utakmici u Gradaccu se ne moze suditi, zbog loseg terena, ali mislim da su neke stvari pocele dolaziti na svoje mjesto. Metalci su jaki, odlicno organizovana ekipa, domaci teren.. Svaki rezultat je moguc ali eto nadam se ovom navedenom.

@GracanicaAA odlicna prognoza brate. Nisu ni pocele utakmice a ti ulazis sa 3/8 :mrgreen:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 19 avg 2015, 16:01

ORAŠJE - BRANITELJ ..... 1X ( Orasje krenulo jako tako da mislim da imaju sansu i "poptoru" za borbu za PL ali Branitelj ako se zatvori kako samo oni znaju onda ni X nije iskljucen)
BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI...... 1 ( Kao sto sam vise puta naglasio komsije su mnogo jaki u carsiji)
BUDUĆNOST - PODGRMEČ..... 1 ( Mislim sve ostalo bi bilo nevjerovatan rezultat)
ČAPLJINA - RUDAR K...... 1 ( Domacini moraju uzeti)
GORAŽDE - RADNIČKI ....2x ( vjerujem da mozemo ponoviti jesenji dio od prosle sezone, iz Gorazda se nikad nismo vratili bez bod(ova) tako da navijacki sam stavio nasu pobjedu ali ni nerijeseno nije los za nas)
NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO ....1 ( prekid serija za obje ekipa)
GOŠK - JEDINSTVO.... 1 ( zao mi je Biscana nadam se da ce se trgnuti vrlo brzo ako nista radi onda radi super navijaca ali tesko ce se u Gabeli iscupati ali daleko od toga da su ne pobjedivi to smo mi dokazali )
METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA ....1 ( Iako nisam htio staviti cistog keca ali kad sam vidio ko sudi tu tekmu to mi je promjenilo odluku, Zvijezdi ce trebati jos par kola da dodju na svoje )

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 19 avg 2015, 16:13

ORAŠJE - BRANITELJ 1
Orašje krenulo furiozno a gosti dolaze da ne prime gol (1-0)

BRATSTVO - SLOGA LJUBUŠKI 1
Bratstvo neočekivano izgubilo u Sani,poraz u pravi čas.sloga će pokušati da se vadi ali u Gračanici teško bogami.

BUDUĆNOST - PODGRMEČ 1
Buducnost će ovo rutinski da odradi (3-0),gosti će teško izboriti opstanak.

ČAPLJINA - RUDAR K. X2
Capljina jedan od konkurenata za ispadanje ove godine jer su igrački dosta slabi i bez lobija kod sudija i saveza,Rudar može do bod(ova)

GORAŽDE - RADNIČKI X
Teška utakmica,dvije podjednake ekipe i mislim da komšije mogu ostati ne poraženi.

NOVI TRAVNIK - BOSNA VISOKO X2
Derbi novajlija gdje je Bosna po meni blagi favorit,domaći tekođer nemogu izboriti opstanak jer su već na početku prvenstva u problemima.

GOŠK - JEDINSTVO 1
Gošk kod kuće više nesmije kiksati a Jedinstvo nažalost očekuje grčevita borba za goli život+Janjoš više nije trener i teško sa ovim igračkim kadrom da mogu igdje uzeti bod.

METALLEGHE B.S.I. - ZVIJEZDA 1
Derbi kola u Jajcu će pokazati da je Metalleghe glavni favorit za osvajanje 1.mjesta .

sony_91
Kontakt:

Re: 1. kolo Prve lige FBIH

Post Postao/la sony_91 » 19 avg 2015, 17:00

sony_91 je napisao/la:
jasminka je napisao/la:http://www.nsfbih.ba/upload/documents/D ... 20KOLO.pdf

Ljudi ,gdje nam je Kazlagic :D
Kazlagić sudi samo derbi susrete tako da je 3. kolo u Jajcu ;)
Ma ok to za Kazlu znamo kako sudi...Ko ponudi vise taj dobije 1 penal i gratis crveni :urnebes:
Jer njega vise nema u Gracanici da sudi ;)
Kako sam i najavio

slika

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 19 avg 2015, 17:06

Znači li to da su komšije već počeli raditi sa sudijama :mrgreen: obzirom da Metalleghe igra pošteno i kod kuće i na strani te da su u dosta utakmica bili oštećeni od ljudi u crnom prošle sezone.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 19 avg 2015, 17:39

Nadam se da je tako :mrgreen: Mada gledajuci koliko su se oni iz Novog Travnika zalili na Metalleghe... Ne bi me zacudilo ni da nas naguze

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 19 avg 2015, 17:46

theboss_RD07 je napisao/la:Nadam se da je tako :mrgreen: Mada gledajuci koliko su se oni iz Novog Travnika zalili na Metalleghe... Ne bi me zacudilo ni da nas naguze
Pogledaj snimak paša moj N.Travnik je prva ekipa koja se žalila na Metalleghe a razlog je" KLASIČNO DEMOLIRANJE"

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 19 avg 2015, 21:11

Stadion "Podavala" je suspendovan, tako da se utakmica GOSK - Jedinstvo nece igrati u Gabeli. Ne znam koja im je alternativa, a mislim da su Tomislavgrad ili SRC Rodoc najizglednije opcije do okoncanja suspenzije.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

BIHfAnatiC86
Kontakt:

Post Postao/la BIHfAnatiC86 » 19 avg 2015, 21:43

dobit ce Jedinstvo Gosk vidjet cete ;)

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 19 avg 2015, 21:49

Zoom088 je napisao/la:Stadion "Podavala" je suspendovan, tako da se utakmica GOSK - Jedinstvo nece igrati u Gabeli. Ne znam koja im je alternativa, a mislim da su Tomislavgrad ili SRC Rodoc najizglednije opcije do okoncanja suspenzije.

Zbog cega da nije opet ta famozna crna ruka u slacionici? :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 19 avg 2015, 22:08

Eno na stranici Saveza ima obrazlozenje ;)

Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 avg 2015, 22:59

Kakva je ono stocna pijaca u Sanskom Mostu ?

Ono nije ni za kantonalne lige.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.