Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Modalitet takmičenja u BHT Premijer ligi od sezone 2016/2017
Kad bi mogla biti zimska pauza onda? Ne bi se trebalo igrati vise od 16 kola prije stanke tako da ostane 6 kola prije ove podjele na proljece...16 je svakako pola prvenstva
-
- Kontakt:
Ako se polovi neparni broj bodova, da li se ide u korist klubu ?
Odlicno, konacno nesto pametno iz saveza 

-
- Kontakt:
Ne bi reko da se polovi, to je već retardirano.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ako se polovi neparni broj bodova, da li se ide u korist klubu ?
-
Sramotna odluka saveza...
Popustili su utjecaju četiri kluba koji će ovako lakše moći namještati utakmice

Popustili su utjecaju četiri kluba koji će ovako lakše moći namještati utakmice

lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Jesu al' u 1. ligi Federacije.Besic je napisao/la:Šanse Slobode za titulu u ovom sistemu su znatno povećane.
FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
Vidim iz saveza zaredali sa dobrim odlukama (prvo Liga12, pa onda modalitet takmicenja). Jos samo fali da se neki od klubova plasira u grupnu fazu CL/EL i mozemo govoriti o cudu

Željezničar, Vitez, Krupa, Široki Brijeg za dobrobit bh fudbala

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
I mene na kladari krenulo, ev saće snijeg zavaljat.virtuoz je napisao/la:Vidim iz saveza zaredali sa dobrim odlukama (prvo Liga12, pa onda modalitet takmicenja). Jos samo fali da se neki od klubova plasira u grupnu fazu CL/EL i mozemo govoriti o cudu![]()
- PanajotPano
- Kontakt:
I sa ovim sistemom ces imati 4 utakmice medju najboljim klubovima. Dosadi, imala je to Srbija, gledanost derbija Zvezda - Partizan je bila pocela da opada.BosnianKingdom je napisao/la:Nekolicina zemalja u kojim klupski fudbal i nije na baš nekom nivou idu na tu opciju da prva liga čini 10 klubova da bi konkurencija bila jača i na taj način bi se promovisali bolje u Europi, poboljšali infrastrukturu i povečali broj gledatelja na tribinama. Neke od takvih država su i Svajcarska(10),Bugarska(10),Austrija(10),Azerbejdzan(10),Danska(12),Hrvatska(10),Slovenija(10),itd,itd...
Zar nije bolje igrati 4 utakmice protiv Sarajevo-Sloboda, Zrinjski-Zeljeznicar,nego da imas utakmice sa Slavijom,Drinom,Prijedorom,gdje ce maksimalan broj gledatelja biti 800,a teren je poput oranice. Zar nije bolje da klub u sezoni ima odigrane kvalitetne 36 utakmice i da bude spreman za Europski iskorak...
Bas ce ogromnu razliku da napravi 10 ili 12 klubova, bice od Olimpika Olimpik Marsej.
Nije cilj smanjiti ligu na tri i po kluba vec razviti klubove. Smanjenje lige je jedan od nacina, ali ne dovoljno niti treba pretjerivat s tim i ocekivati cudo.
-
Ako je i od našeg saveza, previše je...
N/FSBiH p€d€ri nogomet ste sj€b@li!
UEFA, gdje si sada kada te najviše trebamo?
N/FSBiH p€d€ri nogomet ste sj€b@li!
UEFA, gdje si sada kada te najviše trebamo?
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Slažem se u tome s tobom. Samo kad vec klubovi nemaju finansija da to obezbjede, onda savez treba da se postara i obezbjedi uslovne terene za igru. A ne da se igra po oranicama.PanajotPano je napisao/la:I sa ovim sistemom ces imati 4 utakmice medju najboljim klubovima. Dosadi, imala je to Srbija, gledanost derbija Zvezda - Partizan je bila pocela da opada.BosnianKingdom je napisao/la:Nekolicina zemalja u kojim klupski fudbal i nije na baš nekom nivou idu na tu opciju da prva liga čini 10 klubova da bi konkurencija bila jača i na taj način bi se promovisali bolje u Europi, poboljšali infrastrukturu i povečali broj gledatelja na tribinama. Neke od takvih država su i Svajcarska(10),Bugarska(10),Austrija(10),Azerbejdzan(10),Danska(12),Hrvatska(10),Slovenija(10),itd,itd...
Zar nije bolje igrati 4 utakmice protiv Sarajevo-Sloboda, Zrinjski-Zeljeznicar,nego da imas utakmice sa Slavijom,Drinom,Prijedorom,gdje ce maksimalan broj gledatelja biti 800,a teren je poput oranice. Zar nije bolje da klub u sezoni ima odigrane kvalitetne 36 utakmice i da bude spreman za Europski iskorak...
Bas ce ogromnu razliku da napravi 10 ili 12 klubova, bice od Olimpika Olimpik Marsej.
Nije cilj smanjiti ligu na tri i po kluba vec razviti klubove. Smanjenje lige je jedan od nacina, ali ne dovoljno niti treba pretjerivat s tim i ocekivati cudo.
Sabrine mi moje!
- JoseeMourinho
- Kontakt:
mogu samo reci svaka cast savezu, pokazali su odlucnost i izabrali pravu opciju, nikada mi nece biti jasno sta je ovih 8 ostalih timova razmisljalo, ali eto pravi sistem je izabran i svi argumenti mu idu u taj prilog, a dva glavna antiargumenta zasicenost i stimanje su smijesni
bravo savez

bravo savez

- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Zeljeznicar,Sarajevo, Sloboda, Siroki Brijeg,Zrinjski, ?????(Radnik ili Olimpic).
Bice dobrih tekmi u Ligi za prvaka.
Bice dobrih tekmi u Ligi za prvaka.
BosnaE
Dobar dio njih je razmišljao o onome o čemu obično razmišljaju pred kraj prvenstva, ono kad ostane 5-6 kola do kraja.JoseeMourinho je napisao/la:nikada mi nece biti jasno sta je ovih 8 ostalih timova razmisljalo
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Ovdje možeš od jednog, u najgorem slučaju dva tima kupit bodove, isto, dok u ligi sa 33 kola zamisli ludila, kad krene pijacaJoseeMourinho je napisao/la:mogu samo reci svaka cast savezu, pokazali su odlucnost i izabrali pravu opciju, nikada mi nece biti jasno sta je ovih 8 ostalih timova razmisljalo, ali eto pravi sistem je izabran i svi argumenti mu idu u taj prilog, a dva glavna antiargumenta zasicenost i stimanje su smijesni![]()
bravo savez![]()
- JoseeMourinho
- Kontakt:
al bas, a ovako kad su ti zadnja 4 kola protiv dirkentih konkurenata kupit ces ... jos valjda ova tri jaca nazovimo ih tako su trebali podrzat ovu ligu za prvaka jer valjda vide sebe tu pa da zadnjih 5 kola ugoste 5 najboljih ekipaVirtu4l je napisao/la:Dobar dio njih je razmišljao o onome o čemu obično razmišljaju pred kraj prvenstva, ono kad ostane 5-6 kola do kraja.JoseeMourinho je napisao/la:nikada mi nece biti jasno sta je ovih 8 ostalih timova razmisljalo

ja sam cito glavni argument protiv ove opcije da je stimanje i nikad mi niko nije objasnio kako ce se lakse ovdje stimat kad se u ligi za prvaka svi bore za europu protiv koga ces nastelit, a ovako bi imo cijelu ovu ligu za opstanak za lahke bodoveWolfOfWallStreet je napisao/la:Ovdje možeš od jednog, u najgorem slučaju dva tima kupit bodove, isto, dok u ligi sa 33 kola zamisli ludila, kad krene pijacaJoseeMourinho je napisao/la:mogu samo reci svaka cast savezu, pokazali su odlucnost i izabrali pravu opciju, nikada mi nece biti jasno sta je ovih 8 ostalih timova razmisljalo, ali eto pravi sistem je izabran i svi argumenti mu idu u taj prilog, a dva glavna antiargumenta zasicenost i stimanje su smijesni![]()
bravo savez![]()

Vjerovatno, gledam u Belgijskoj ligi se ide u korist kluba.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ako se polovi neparni broj bodova, da li se ide u korist klubu ?
This time next year we'll be millionaires.
Baš se i ja isto pitamjohnnyyK je napisao/la:tuzlak1987 je napisao/la:Sulenta na aparatimaU čemu je problem ?JohnCleese je napisao/la:HŠK-ovci na aparatima![]()

Naš klub je zagovarao drugačiji sustav, imali su svoje argumente kao i preostalih 8 klubova, izabran je ovaj drugi model, svejedno super, samo nek se lopta kotrlja

To je smiješan argument. Imaš šest ekipa u ligi za prvaka, eventualna četiri mjesta za Evropu, plus borba za titulu. Prostor za lažiranje, štimanje, davanje se automatski smanjuje. Još jednom hvala našoj upravi što su glasali za ovaj sistem i time pokazali kakvi su vjetrovi kod nas.JoseeMourinho je napisao/la:ja sam cito glavni argument protiv ove opcije da je stimanje i nikad mi niko nije objasnio kako ce se lakse ovdje stimat kad se u ligi za prvaka svi bore za europu protiv koga ces nastelit, a ovako bi imo cijelu ovu ligu za opstanak za lahke bodove
Ide se u korist kluba, ali ako dva tima na kraju imaju isti broj bodova na kraju, to se uzima u obzir i briše se taj bod.Momciluk je napisao/la:Vjerovatno, gledam u Belgijskoj ligi se ide u korist kluba.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.