Rukometni transferi u BiH

no rules
Kontakt:

Re: Rukometni transferi u BiH

Post Postao/la no rules » 24 maj 2016, 16:18

Almin Bojić novi golman Konjuha: Čast mi je što ću braniti za takav klub

Ovaj mladi Banovićanin branio je šest godina u ekipi Sloboda Solane, a kako su Solari ove godine napustili društvo najboljih, Bojić se odlučio na promjenu sredine.

“Proveo sam u Slobodi šest lijepih godina. Klubu sam dao puno toga isto kao i klub meni. U Konjuhu želim da svojim radom i zalaganjem opravdam očekivanja kluba koji mi je ukazao povjerenje. Odradio sam nekoliko treninga sa novim saigračima koji su me odlično primili. Osjećaj je veoma dobar, jer ipak je Konjuh klub koji iza sebe ima bogatu historiju i čast mi je što ću nastupati za jedan takav klub”, izjavio je Bojić za K****on.

24-godišnji Bojić je sa Konjuhom potpisao ugovor na dvije godine.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 14 jun 2016, 09:18

Golman Arman Besirevic iz Prijedora u Borac BL.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 16 jun 2016, 16:17

Golman Riad Polić iz Čelika u Krivaju iz Zavidovića

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 16 jun 2016, 22:59

Zlatko Kreso iz Veleza u Vogoscu

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 17 jun 2016, 00:23

samo da ne završi kao Pepy Selimbegović u Vogošći II , u Bosni S. ubijao , prešao u Vogošću i više ga nigdje ...
Kresi je možda bilo bolje da je prešao u neki klub iz sredine tabele gdje bi više igrao ..., u svakom slučaju sretno mu .

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 19 jun 2016, 20:10

no rules je napisao/la:samo da ne završi kao Pepy Selimbegović u Vogošći II , u Bosni S. ubijao , prešao u Vogošću i više ga nigdje ...
Kresi je možda bilo bolje da je prešao u neki klub iz sredine tabele gdje bi više igrao ..., u svakom slučaju sretno mu .

Prema dogovoru sa klubom i predsjednikom, ne bi to trebalo tako biti. A i kvalitetniji je od Pepija. A ima i nekih privatnih razloga zasto je odabrao Vogoscu.

Ljutic (Sloga GV) i Pedic (Gradacac) u Krivaji

maxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz » 20 jun 2016, 08:34

bravo za krivaju dovode igrace sa strane a nisu ni pokusali vratiti svoje koji igraju po drugim klubovima puno su kvalitetniji od ovih koje dovode e sto je najbitnije i jeftiniji su al eto zavidovicani imaju svoj moto ko god je otisao nije vise pozeljan i vrata su mu zatvorena al nije nicija do zore--------,,,,,

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 20 jun 2016, 16:53

maxuz je napisao/la:bravo za krivaju dovode igrace sa strane a nisu ni pokusali vratiti svoje koji igraju po drugim klubovima puno su kvalitetniji od ovih koje dovode e sto je najbitnije i jeftiniji su al eto zavidovicani imaju svoj moto ko god je otisao nije vise pozeljan i vrata su mu zatvorena al nije nicija do zore--------,,,,,
Stvarno bode oči,ako može netko od Zavidovićana da objasni...

pivotII
Kontakt:

Post Postao/la pivotII » 21 jun 2016, 11:05

terra je napisao/la:
maxuz je napisao/la:bravo za krivaju dovode igrace sa strane a nisu ni pokusali vratiti svoje koji igraju po drugim klubovima puno su kvalitetniji od ovih koje dovode e sto je najbitnije i jeftiniji su al eto zavidovicani imaju svoj moto ko god je otisao nije vise pozeljan i vrata su mu zatvorena al nije nicija do zore--------,,,,,
Stvarno bode oči,ako može netko od Zavidovićana da objasni...
Nije to teško objasniti,samo treba gledati realnim očima,a ne očima roditelja koji ovo pišu. Krivaja kada je ipala iz PL većina igrača,pogotovo mladih, je napustila klub iako su trebali klubu,a najviše sebi. To im je bila prilika da igraju i da napreduju kao igrači, a ne da sjede na klupama premijerligaških klubova. Uprava jer tada angažovala rukometnu legendu Jasmina Mrkonju za trenera, da radi sa tim mladim igračima,i da kroz godinu igranja Prve lige steknu potrebno iskustvo,ali oni su svi pohrlili u Premijer ligu i kao što znamo većina ih sjedila i danas sjedi na klupama, umjesto da su igrali u svom klubu i učili od prvaka svijeta.
Iako su u klubu ostali par starijih igrača i dječaci 98 kodiste, Krivaja se prošetala kroz Prvu ligu,angazujući samo jednog igrača van Zavidovića,i vrativši svoje igrače Mehića i Jaškića iz Čelika.
Koliko znam uprava je sada vratila i Rijada Polića ,koji je domaći igrač, vodila pregovore i bili blizu dodovorasa Ivanom Divkovićem, iznam da bi vratila sve i jednog domaćeg igrača koji je htio da dođe. Možda je problem u igračima i njihovim roditeljima. Realno da bi Krivaja ove godine sačuvala premijerligaski status,potrebno je da se pojača na bekovskim pozicijama,a vidim da to i rade zadržavajući Ohrana i dovodeći Pedića,a gledajući sve ove igrači koji su napustili krivaju, nema ni jednog beka osim Ivana, izuzmemo li Bašića koji ima ugovor sa Gračanicom.
Stoga baš ne stoji konstatacija od gospodina "maxuz" da u krivaji nema Zavidovičana, ima ih preko 80 %, i svi se nadamo i biće ih i 100%.
Nadam se da sam vam makar malo objasnio, a znam dosta toga :D :D

zavidovicanin
Kontakt:

Post Postao/la zavidovicanin » 21 jun 2016, 12:23

dobro si to objasnio al onom ko nema pojma sramota bi i bila da krivaja nije usla jer ti i takvi kao ti ste i krivi za ispadanje a sada prebacujes na roditelje

pivotII
Kontakt:

Post Postao/la pivotII » 21 jun 2016, 12:44

Naravno, objašnjenje je i bilo za one koji nemaju pojma. Ko je kriv za ispadanje,pa neznam,ali da neko roditelje krivi za to,i to neznam. Ja u svome objašnjenju sugurno ne krivim i spomenuo sam ih tek u konstataciji kada je krivaja ispala,da su svoju djecu,neki i protiv volje momaka odveli u druge klubove, iz samo njima znanih razloga. Koliko u Zavidovićima ljudi brine o rukometu i toj djeci, dobro mi i imamo klub, pa u kojoj god ligi da se takmičio.
Samo smo spremni napadati one koji rade. Zato smo mi ZAVID(ni)OVIĆI, puni "zavidovičanina". Sreća pa je bilo razumnih roditelja koji su ostavili svoju djecu da vrate Krivaju tamo gdje joj je i mjesto.
I umjesto što se ovdje prepisujemo,trebamo svi otići u klub i pitati šta možemo pomoći,sigurno svako od nas može na svoj način. I to bi bila prava stvar.
Lijep pozdrav.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 21 jun 2016, 13:19

Sidik Omerovic RK Konjuh>RK Bosna
Samo Sarajevo

furnirnica
Kontakt:

Post Postao/la furnirnica » 21 jun 2016, 14:56

pivot ll --mali cida pozdrav

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 21 jun 2016, 15:22

Lingo i Alibegovic u Bosni S

pivotII
Kontakt:

Post Postao/la pivotII » 21 jun 2016, 15:29

furnirnica je napisao/la:pivot ll --mali cida pozdrav
:D :D nije mali cida :D ,
a nije ni bitno ko je, bitno je reći kako stvari stoje, za one koji ne znaju. Onima koji znaju ne treba ni objašnjavati :) .
Nije idealno ali kao što rekoh trebamo SVI pomoći da bude bolje. :thumbup:

LP

safunjator
Kontakt:

Post Postao/la safunjator » 21 jun 2016, 18:16

Bosna dovela Sidika i jos jednog golmana, a sta je sa Cvetkovski, Dramac ?

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 22 jun 2016, 17:48

Komnenić iz Gračanice u Maglaj, Sloga želi V. Zekića iz Dervente, Dokić ostaje u Derventi ako klub bude imao ambicije za vrh. Iz današnje štampe.

Apaurin
Kontakt:

Post Postao/la Apaurin » 22 jun 2016, 23:29

safunjator je napisao/la:Bosna dovela Sidika i jos jednog golmana, a sta je sa Cvetkovski, Dramac ?
sa

Steta u RKB dovode golmane sa strane, a u Sarajevu imaju dva odlican mlada golmana LILIĆ I DRAMAC. Procjene trenera su blago smijesne.Istina ranije razlaz sa Lilićem je bio veoma ruzan od RKB bili su prema momku veoma nekorektni.

krivajaš
Kontakt:

Post Postao/la krivajaš » 24 jun 2016, 02:37

pivotII je napisao/la:Naravno, objašnjenje je i bilo za one koji nemaju pojma. Ko je kriv za ispadanje,pa neznam,ali da neko roditelje krivi za to,i to neznam. Ja u svome objašnjenju sugurno ne krivim i spomenuo sam ih tek u konstataciji kada je krivaja ispala,da su svoju djecu,neki i protiv volje momaka odveli u druge klubove, iz samo njima znanih razloga. Koliko u Zavidovićima ljudi brine o rukometu i toj djeci, dobro mi i imamo klub, pa u kojoj god ligi da se takmičio.
Samo smo spremni napadati one koji rade. Zato smo mi ZAVID(ni)OVIĆI, puni "zavidovičanina". Sreća pa je bilo razumnih roditelja koji su ostavili svoju djecu da vrate Krivaju tamo gdje joj je i mjesto.
I umjesto što se ovdje prepisujemo,trebamo svi otići u klub i pitati šta možemo pomoći,sigurno svako od nas može na svoj način. I to bi bila prava stvar.
Lijep pozdrav.
Fino receno. Najlakse je kritikovati, u tome smo najbolji, svi sve znamo i pravimo se pametni, a realnost je upotpunosti drugacija. Vecina tih igraca je kontaktirana sa zeljom da se vrate, no sezona nije ni zavrsila a vec su potpisali produzenje ugovora u trenutnim klubovima. Oni koji nisu, postavili su uslove koje im nebi mogli pruziti ni mnogo finansijski bolje osigurani klubovi,tako da iako zvuci nevjerovatno, jeftinije su dosli ovi sa strane. Nije tacno da su "bivsi" nepozeljni,ali okrenuli su ledja klubu kada je bilo najpotrebnije, a sta su postigli, veliko nista. Po meni,najveca greska je vracanje Polica, prije svega,nigdje se nije nabranio gdje god je bio, a pobjedu protiv Krivaje dok je bio u Vogosci on i Cica Omerovic slavili su kao osvajanje lige, uz statuse po fb da im je to najdraza pobjeda u karijeri. Osim njih dvojice,najvise su razocarali i zatvorili ledjima vrata Alic i Smajilbegovic,al dobro,mozda se i pokaju. Veliki zal ostaje zbog Divkovica,ali nazalost je preskup, inace dokazani lokalpatriota i momak koji treba biti primjer svima kako se voli klub, uz naravno ove momke koji su ostali i iznijeli teret Prve lige,a nije bilo lako kako se cini, jedna lopta odlucila je povratak u Premijer ligu. Zato treba na svaki nacin pomoci klubu,pruziti momcima podrsku,ne zbog njih nego zbog grba kojeg nose na svojim prsima, a tezak je, pretezak, upravo zbog naseg mentaliteta poganog zbog kojeg nam je klub,sport, ali i kompletan grad u nikada gorem stanju.
Edit: Danas je stigao i Nikola Grujic.
" I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši borit će se s vama"

furnirnica
Kontakt:

Post Postao/la furnirnica » 24 jun 2016, 12:35

cestitke na dobrim pojacanjima svi mi zelimo pomoci al da ste domacim igracima sem ivana i sabaniovica ponudili place pojacanja vjerujem da bi i oni dosli a ustedjeli bi hranu i stan al u svakon slucaju sretno

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.