Roger Federer za sve njegove fanove

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

formance
Kontakt:

Re: Roger Federer za sve njegove fanove

Post Postao/la formance » 23 jun 2010, 14:39

http://www.youtube.com/watch?v=2Hp-EArV6s8

Ovaj nikad neću zaboraviti !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 23 jun 2010, 15:20

Standardna rasprava pred svaki Wimbledon :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 23 jun 2010, 17:32

Virtu4l je napisao/la:Ma nisi ti gledao niti jednog, niti drugog, a ni trećeg. Samo ono što ti Medina Šehić pripremi na BHT dnevniku.

naravno da nisam borga,lendla,mcenroa i ostale :mrgreen:

samo se sjecam tomasa mustera sredinom 90-tih...pa onda skontaj otkad gledam tenis a mlad sam bio :mrgreen: mada tad sigurno nisam mogo biti neki strucnjak :lol: al nesto mi ime simpaticno bil pa mi je osto u sjecanju

al eto kad vec spominjemo agassija i samprasa...ostace mi u sjecanju finale cini mi se us open ili neki turnir....i cini mi se 2-0 da je bilo za samprasa...i ptica (golub) preleti preko terena i p.o.s.e.r.e. se agassiju na glavu hahahah :mrgreen: ..i govori komentator kaze ovo donosi srecu...i sta je bilo na kraju...aggasi dobije :mrgreen:

aggasija sam vise volio naravno nego samprasa...jako mi je bilo i finale RG cini mi se 99 protiv onog ukrajinca...kako se zvao Medvedev :mrgreen: tako nesto...gubi o-2 u stovima i okrene...i to je mec bio za pamcenje...

al tema je NAJVECI SVIH VREMENA...tj. ROGER FEDERER

slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jun 2010, 16:48

Rogeru koncentrisi se na US Open i onda se povuci, nije ovo vise za tebe. Ljudi ti vec u prvom kolu citaju lekciju, i jedva se izvuces, samo ces bezveze pokvariti ime koje imas u tenisu. Oprostiti se titulom i svi ce biti sretni i ti i tvoji navijaci. Danas si bio unisten. I ako sam veliki navijac Rogera njegovo je proslo to je moje misljenje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 30 jun 2010, 16:52

kraj karijere procitana igra
navijo sam uvijek i navijacu ali gotovo je

case closed
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 jun 2010, 20:18

Nisam gledao danas meč i bolje jer bi se samo iznervirao...
Šteta za Rogera očigledno ova sezona će biti katastrofalna ako već nije. :oops:
FK Pjetlovi

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 30 jun 2010, 20:26

ma ljudi sta vam je....u njegovom zivotu se desila jedna velika i lijepa zivotna promjena, covjek je postao otac i sasvim normalno da mu vise tenis nije na prvom mjestu meni ovo se izgleda da samo odradjuje posao jer je vjerovatno nekakvim ugovorima vezan mislim na sponzore i da ce se uskoro povuci, najbolj je u historiji tenisa on i sampras po meni i bilo je cast i lijepo gledati ta dva tenisera, zaradio ogromen pare i sada hoce da uziva, to je sasvim razumljivo vidi se u njegovj igri da nema one magije :)
Zadnja izmjena: CLS, dana/u 30 jun 2010, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 jun 2010, 20:31

Slažem se čovjek je najveći u historiji sigurno nema neki motiv za igru,a i dobio je kćerke to mu je sada ipak preće ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 30 jun 2010, 20:39

Stvarno mi je drag, al kad više nema motiva nek prestane igrat. Mislim, ozbiljno narušava svoje ime u svijetu tenisa.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 30 jun 2010, 20:42

GunnerS je napisao/la:Stvarno mi je drag, al kad više nema motiva nek prestane igrat. Mislim, ozbiljno narušava svoje ime u svijetu tenisa.
Bas je takvo i moje razmisljanje, povuci se majstore i to je to ;)
Cuva Bog Zelju svog!

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 30 jun 2010, 22:13

RAZLOG!
Federer: Ozlijeđen sam i nisam mogao bolje
Roger Federer potužio se na ozljede koje su ga onemogućile u pružanju svog najboljeg tenisa u četvrfinalnom porazu Wimbledona od Čeha Tomaša Berdycha u četiri seta...
Federer: Ozlijeđen sam i nisam mogao bolje

Federera muče ukočena leđa, te lakša ozljeda noge koju je zadobio na ATP turniru u Halleu, dva tjedna prije početka Wimbledona.

'Nisam dobro igrao u defenzivnom pogledu, nisam bio pravi kada je najviše trebalo. To je razočaravajuće. Malo me muče i leđa i noga. Zbog toga nisam mogao baš igrati onako kako sam htio. Kada vas boli, ne možete se opustiti i koncentrirati na svaki poen. S obzirom na te okolnosti, držim da sam ipak odigrao pristojan meč. Nisam se najbolje osjećao već zadnja dva-tri meča. Stoga je u ovom porazu dobra vijest da ću imati malo duži odmor,' lamentirao je Federer.

Švicarac je uoči Roland Garrosa imao niz od 23 uzastopna (minimalno) polufinala na Grand Slam turnirima. No, u četvrtfinalu Pariza ga je svladao Šveđanin Robin Söderling, a sada u četvrtfinalu Wimbledona i Tomaš Berdych.

'Četvrtfinale na Grand Slam turniru je pristojan rezultat. Očito neki misle da je moj poraz u četvrtfinalu nešto šokantno, ali ja to ne gledam na taj način. Neki igrači bi 'poginuli' za četvrtfinale na Grand Slam turniru. Istina je da ja nisam navikao na četvrtfinalne poraze u zadnjih šest godina, ali trenutno se mučim i sa svojom igrom i sa zdravstvenim problemima. Radujem se odmoru.'

Finale?

'Vjerojatno neću gledati. Idem na odmor,' priznao je Federer, a njegov suparnik oduševljen je pobjedom.

'Teško mi je publici pokazati svoje osjećaje nakon ovakve pobjede. Veličanstveno je igrati na središnjem terenu Wimbledona protiv takvog velikana kao što je Roger Federer. A izaći kao pobjednik iz tog dvoboja, još je ljepše,' komentirao je Berdych.
ova "kriza" je nista u odnosu na onu 2008. i opet ce se on vratiti JOS JACI I JOS BOLJI!
VJERUJTE MI NA RIJEC ;) ;)
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 30 jun 2010, 22:22

Ovaj odmor je najbolje sto mu je u ovom trenutku moglo doci.
Volio bih da se vrati jos jednom i da osvoji Grand Slam(sva cetiri turnira) i da ,nakon toga,ode.Ja sam sretan sto zivim u vrijeme kad zivi i igra Roger Federer.Bez obzira sta ce se dalje desiti,hvala ti Roger!
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 05 jul 2010, 01:45

Smjesne stvari pojedinci pricaju ! Prepravki par ! Nadal ima protiv Feda 6:2 na GS
3 puta finale Rg, 1 Put polufinale, 1 Wimbl , 1 AO ----- Fed 2 puta wimbl !
Reci da Nadal Federera dobija iskljucivo zato sto je Fed tada u losoj formi je mislim smjesna stvar ! Prije svega Federer 2008 god je bio u formi zivota i na AO 2009 ! -- kao sto je i sam Fed izjaavio !
Govorite o nekim Nepriseljenim greskama , je smesna stavka, on jednostavno ne moze drugacije igrati protiv Nadala nego da riskira i da naravno grijesi i da postane isfrustriran, Jasno mu je da ako pusti Nadalu incijativu nece se naigrati , ako ga napada Nadal to vraca bolje , jace , preciznije ! Same suze su dokaz njegove nemoci ! Ne osporavajte formu Federera jer on sam kaze da posljednje 3 godine igra bolje nego ikad ! Stvar je Nadal ne federer , Pitanje je koliko je Nadal dobar i kakav mu je limit .?! On je igrac kojeg Federer jednostavno ni savrsenom igrom nemoze dobiti, a u koliko Nadal odigra savrseno desi se demoliranje kao na RG 2008 . Nemoguce je da Fed uvjek protiv Nadala ima los dan ,da uvjek previse frijesi pritiv njega , ili pak ima manje asova nego inace !Kolicnik je jednak NADAL ! Njegov problem sto nema od sad25 GS je iskljucivo Nadal , koji ima lijek ne samo za Fedovu igru nego i za bilo ciju drugu !On nije konj koji samo trci i vraca , on je nevjerovatno inteligentan i momak sa savrsenom tehnikom koju je doveo sam on do limita !Mnogo je kompteniji igrac od Federera !
Svaka cast Fedu na svemu , ali Nadal u je ostalo jos da srusi njegov rekord GS-a i u ostalim segentima je vec iznad svih ostalih !KOnkurencija je danas jedno 30 puta jaca ! Federer do prije 5 god je bukvalno nije ni imao : Rodik , hewit , i taj tip igraca su igraci koji ga nisu znali pobjediti kada treba ! A danas ne samo Nadal sto je tu , tu su i ostali igraci ne samo iz prvih 10 nego iz prvih 50 !

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 05 jul 2010, 02:30

Andres je napisao/la:Smjesne stvari pojedinci pricaju ! Prepravki par ! Nadal ima protiv Feda 6:2 na GS
3 puta finale Rg, 1 Put polufinale, 1 Wimbl , 1 AO ----- Fed 2 puta wimbl !
Reci da Nadal Federera dobija iskljucivo zato sto je Fed tada u losoj formi je mislim smjesna stvar ! Prije svega Federer 2008 god je bio u formi zivota i na AO 2009 ! -- kao sto je i sam Fed izjaavio !
Govorite o nekim Nepriseljenim greskama , je smesna stavka, on jednostavno ne moze drugacije igrati protiv Nadala nego da riskira i da naravno grijesi i da postane isfrustriran, Jasno mu je da ako pusti Nadalu incijativu nece se naigrati , ako ga napada Nadal to vraca bolje , jace , preciznije ! Same suze su dokaz njegove nemoci ! Ne osporavajte formu Federera jer on sam kaze da posljednje 3 godine igra bolje nego ikad ! Stvar je Nadal ne federer , Pitanje je koliko je Nadal dobar i kakav mu je limit .?! On je igrac kojeg Federer jednostavno ni savrsenom igrom nemoze dobiti, a u koliko Nadal odigra savrseno desi se demoliranje kao na RG 2008 . Nemoguce je da Fed uvjek protiv Nadala ima los dan ,da uvjek previse frijesi pritiv njega , ili pak ima manje asova nego inace !Kolicnik je jednak NADAL ! Njegov problem sto nema od sad25 GS je iskljucivo Nadal , koji ima lijek ne samo za Fedovu igru nego i za bilo ciju drugu !On nije konj koji samo trci i vraca , on je nevjerovatno inteligentan i momak sa savrsenom tehnikom koju je doveo sam on do limita !Mnogo je kompteniji igrac od Federera !
Svaka cast Fedu na svemu , ali Nadal u je ostalo jos da srusi njegov rekord GS-a i u ostalim segentima je vec iznad svih ostalih !KOnkurencija je danas jedno 30 puta jaca ! Federer do prije 5 god je bukvalno nije ni imao : Rodik , hewit , i taj tip igraca su igraci koji ga nisu znali pobjediti kada treba ! A danas ne samo Nadal sto je tu , tu su i ostali igraci ne samo iz prvih 10 nego iz prvih 50 !
pobijanje svih ovih nebuloza ce malo potrajati... ;)
da krenemo :
1."Nadal ima protiv Feda 6:2 na GS" daaa i to 4:0 na sljaci..skontali smo bolji je na zemljanim terenima od federera..ali ne i na ostalim podlogama...jedini razlog sto ovaj skor nije drugaciji je sto nadal jednostavno na drugim podlogama nije bio toliko puta u finalu kao Fed u RG
2."Reci da Nadal Federera dobija iskljucivo zato sto je Fed tada u losoj formi je mislim smjesna stvar ! Prije svega Federer 2008 god je bio u formi zivota i na AO 2009 ! -- kao sto je i sam Fed izjaavio ! "
ako moze ikako da postavis link za ovu izjavu Federera...jer je on kako se meni cini nesto drugo izjavio...da je tokom citavih 6 mjeseci 2008. godine imao mononukleozu...da ne pojasnjavam sta je to..imas google..
3." Same suze su dokaz njegove nemoci !" glupost!federer je plakao skoro svaki put kad je osvojio neki GS naslov..i to nije pojava samo kad izgubi od Nadala..da te ne podsjecam da je plakao i kad je izgubio od Berdycha na OI 2004. i kad je izgubio od Gonzalesa 2008.. itd. itd. sta reci covjek ne zna da sakrije emocije..nije masina...
4."Ne osporavajte formu Federera jer on sam kaze da posljednje 3 godine igra bolje nego ikad !" opet cu zamoliti za citat posto ja to nigdje nisam cuo..samo sam cuo da je u posljednje 3 godine osvojio sve sto se moglo osvojiti..plus postao otac...i zbog toga je sretniji nego ikada.....
5."Stvar je Nadal ne federer , Pitanje je koliko je Nadal dobar i kakav mu je limit .?" ne znam tendinitis ce reci..ili mozda Federer,il' Nole,il' Murray,il' Del Potro ...ima kandidata...
6." Nemoguce je da Fed uvjek protiv Nadala ima los dan ,da uvjek previse frijesi pritiv njega , ili pak ima manje asova nego inace !" niko to nije ni rekao..samo mu takav tip "baseline" igraca ne odgovara...jednostavno..
7."Njegov problem sto nema od sad25 GS je iskljucivo Nadal , koji ima lijek ne samo za Fedovu igru nego i za bilo ciju drugu !"nije istina imao bi 21 GS naslov da "nije" Nadala..ipak mislim da ni 16 nije malo..
8."On nije konj koji samo trci i vraca , on je nevjerovatno inteligentan i momak sa savrsenom tehnikom koju je doveo sam on do limita" niko nije rekao da je konj..al' kazem da GLUPO pokusava vratiti SVAKU loptu cak i kod 40:0 u njegovu korist.Njegova koljena su ko u mog rahmetli dede..a pola stoljeca je mladji od njega..Jednom mu se obilo o glavu...nije izvukao pouku..ponovit ce mu se..prije ili kasnije..
9."Mnogo je kompteniji igrac od Federera !" "kompteniji"ako si mislio reci kompetentniji onda cu reci:wtf?? po cemu??
10."Svaka cast Fedu na svemu , ali Nadal u je ostalo jos da srusi njegov rekord GS-a i u ostalim segentima je vec iznad svih ostalih !" ooo o ovome bih ti mogao barem do US Opena pricati...koje sve rekorde jos mora nadal stici..mali milion je u pitanju vjeruj mi..informisi se malo...
11."KOnkurencija je danas jedno 30 puta jaca ! Federer do prije 5 god je bukvalno nije ni imao : Rodik , hewit , i taj tip igraca su igraci koji ga nisu znali pobjediti kada treba !" ovo se moze objasniti na vise nacina...MOJ NACIN JE JEDNOSTAVAN.TI IGRACI PORED FEDERERA JEDNOSTAVNO NISU MOGLI DOCI DO IZRAZAJA..to je moje tumacenje..DOMINACIJA..i to je to..
ZAHVALJUJEM! 8-)
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jul 2010, 09:47

public enemy no1. je napisao/la:MOJ NACIN JE JEDNOSTAVAN.TI IGRACI PORED FEDERERA JEDNOSTAVNO NISU MOGLI DOCI DO IZRAZAJA..to je moje tumacenje..DOMINACIJA..i to je to..
ZAHVALJUJEM! 8-)
Jah, eto Roddick je baš neki vanserijski igrač, čovjek limitiran na servis i forhend, bespomoćan na zemlji, da ne pričam dalje. Hewitt je bio i ostao veliki igrač, neke stvari van teniskog terena (plus povrede) su debelo uticale na njegovu karijeru, ali za mene je i dalje jedan od navjećih boraca koji su igrali bijeli sport.

O tadašnjoj situaciji u tenisu najbolje govori činjenica da je Juan Carlos Ferrero bio broj 1. Dakle, tu sva priča o konkurenciji prestaje. Federer je 2-3 godine bio bez prave konkurencije, a kada su se pojavili novi momci, vidjelo se ko je ko.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 jul 2010, 18:56

[youtube][/youtube]

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 05 jul 2010, 20:33

OTNYS_YNWA je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovakav teniser se nikad vise nece pojaviti.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 05 jul 2010, 21:01

@OTNYS_YNWA

Odličan klip.

Roger nije u formi ali osvojit će on još koju Grand Slam titulu sigurno. 8-)
Veliki gospodin u bijelom !
FK Pjetlovi

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 05 jul 2010, 21:11

Jedan-Jedini ! Gsn.Roger 8-)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 jul 2010, 10:32

Virtu4l je napisao/la:
public enemy no1. je napisao/la:MOJ NACIN JE JEDNOSTAVAN.TI IGRACI PORED FEDERERA JEDNOSTAVNO NISU MOGLI DOCI DO IZRAZAJA..to je moje tumacenje..DOMINACIJA..i to je to..
ZAHVALJUJEM! 8-)
Jah, eto Roddick je baš neki vanserijski igrač, čovjek limitiran na servis i forhend, bespomoćan na zemlji, da ne pričam dalje. Hewitt je bio i ostao veliki igrač, neke stvari van teniskog terena (plus povrede) su debelo uticale na njegovu karijeru, ali za mene je i dalje jedan od navjećih boraca koji su igrali bijeli sport.

O tadašnjoj situaciji u tenisu najbolje govori činjenica da je Juan Carlos Ferrero bio broj 1. Dakle, tu sva priča o konkurenciji prestaje. Federer je 2-3 godine bio bez prave konkurencije, a kada su se pojavili novi momci, vidjelo se ko je ko.
Roddick je tada istina bio limitiran igrac, danas vec to nije, ima i solidan backhand pored jos uvijek strasnog forehanda, te naravno serve. istina da je bilo manje kvalitetnih igraca, ali opet je trebalo i uzeti sve te turnire. ;)

Kada su se pojavili momci, vidjelo se ko je ko?? Hmm, pa i ne bi bas rekao, zadnje tri godine, ako cemo gledati kad su se pojavili Del Potro, Murray, Tsonga, Berdych (igrali su i ranije, ali zadnje tri godine su konkurenti), Fedex je uzeo jedan us Open, "svoj" Basel, a onda sljedece godine Masters u Madridu, RG, Wimbledon, Cincinati, finale Us Opena, Australian Open. Ne bi bas rekao da su mu pokazali "ko je ko".

Istina da je Roger sada u dosta losoj formi, ali kad je na pocetku osvojio AO, ovi "vjerni" navijaci su pricali kako ce "sve" osvojiti do kraja godine, sada kad malo losije igra odmah bi neki kraj. E ne ide to tako, Fed uziva u tenisu kao nikada prije, ne igra pod pritiskom kao prije, te mu i malo lakse padaju ovi porazi u 1/4 GS turnira, prije ne znam kako bi to podnio. Siguran sam da ce igrati do OI igara u Londonu gdje ce pokusati da osvoji pehar koji mu nedostaje (osvojio je u dublu sa Wawrinkom, ali singl je nesto drugo) te siguran sam da bar jos jednu ili svije GS titule donosi kuci, a o manjim turnirima da ne govorim. pozzzz
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.