Da je Ghuraba slao pozive barem bi bilo nekih zanimljivih imena na širem spisku a ovako teško da Sikiraš i Mutić budu na proširenom a kamoli neki poput Neškovića, Durme ili Manjgafića (koji igra kvalitetnu sezonu u Mađarskoj). Već vidim Jasmina Jakupovića, Ismeta Sejfića i Markusa Lončara na skraćenom spisku (1 sigurno, ne bi me začudilo da 2 od 3 budu na glavnom spisku) a Manjgafić koji je sigurno kvalitetnije rješenje od njih izvisi.StevieG8 je napisao/la: ↑27 okt 2025, 23:12Kakav bolan Mutic i ostali nije ghuraba slao pozive nego onaj debeliDamirT je napisao/la: ↑27 okt 2025, 22:24Znaci, ocito nista ni od Mutica, a ni onih jos par sto se ovdje spominjalo.Iz kancelarije KS BIH rečeno nam je da je napravljena široka lista kandidata koji su u protekle tri godine bili dio reprezentativnih selekcija, te da je ista proslijeđena potencijalnim kandidatima za utakmice sa Turskom i Srbijom.
Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine?
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine?
- 
				19vendetta87
- Kontakt:
Pa ako su slali pozive svim igracima koji su tu bili zadnje 3 godine, onda je i Manjgafic dobio poziv.CAZIN je napisao/la: ↑27 okt 2025, 23:18
Da je Ghuraba slao pozive barem bi bilo nekih zanimljivih imena na širem spisku a ovako teško da Sikiraš i Mutić budu na proširenom a kamoli neki poput Neškovića, Durme ili Manjgafića (koji igra kvalitetnu sezonu u Mađarskoj). Već vidim Jasmina Jakupovića, Ismeta Sejfića i Markusa Lončara na skraćenom spisku (1 sigurno, ne bi me začudilo da 2 od 3 budu na glavnom spisku) a Manjgafić koji je sigurno kvalitetnije rješenje od njih izvisi.
Bio je u rosteru u utakmicama protiv Hrvatske.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
						- 
				TripleThreat
- Kontakt:
Ponavljate se oko Sikiraša. Pisao sam početkom mjeseca, Sikiraš je bio na sva tri posljednja šira spiska - i nikad ni traga od njega na pripremama za uži spisak.
Durmo je bio na dva od tri zadnja šira spiska. Manjgafić je bio i u Kini koliko se sjećam.

Durmo je bio na dva od tri zadnja šira spiska. Manjgafić je bio i u Kini koliko se sjećam.
"Your favorite player's favorite player" - MB
						- 
				TripleThreat
- Kontakt:
I da, šta je s Pjanićem?
Jesu l' uspjeli neradnici iz saveza tu išta uraditi? Ni povodom toga se nisu oglasili. Mislim da je zadnja info oko Pjanića od Adisa iz onog podcasta na Hayatu od prije skoro mjesec i po.

Jesu l' uspjeli neradnici iz saveza tu išta uraditi? Ni povodom toga se nisu oglasili. Mislim da je zadnja info oko Pjanića od Adisa iz onog podcasta na Hayatu od prije skoro mjesec i po.
Neka stave Bevbu mlađeg za selektova

- 
				DirkNowitzki
- Kontakt:
Markovic nije bez angazmana, trener je u Turskoj.Drum je napisao/la: ↑27 okt 2025, 22:13Ocito uhljupi traze selektora kojeg bi mogli navuci na tanak led sutra. Bile u pitanju financije il drugo. Zato smo imali Bosnica i Adisa. Kao, nasi su. Zato se vjerovatno Markovic i ne spominje kao kandidat. A u situaciji kakva jeste i jer je bez angazmana, upravo Markovic bi odmah nakom Adisove ostavke morao biti dogovoren.
Kako mi rekose u subotu na utakmici, Aid Berbic gura Marka Trbica za selektora svim silama, zajedno sa svojim poslusnicima sa Bh. basketa. Rekose mi i da Aid zeli ugurati i svog sina tu negdje..
- 
				TripleThreat
- Kontakt:
Ali te navedene stvari su uglavnom bile vezane za Tuzlu, eventualno Tuzlanski kanton. I kao takav lokalni problem, time su se bavili i lokalni portali (pretpostavljam).baboedindzeko09 je napisao/la: ↑27 okt 2025, 22:42Drug moj, Aid se godinama proziva u Tuzli, nema ko nije pisao/objavljivao o njegovom kriminalu i marifetlucima godinama unazad od Slobode, preko vodovoda do ostalih budžetskih sisa koje je dotični opustošio i niko se nije mudima ni počešao.TripleThreat je napisao/la: ↑27 okt 2025, 22:13Pa šta je s tim Klixom, SportSportom, NovaBH... pa ima li iko u tolikim redakcijama da uzme telefon u ruke, počne zivkati Aida svakodnevno oko ovakve neviđene blasfemije??
Kompletna porodica Berbić je trebala da bude iza rešetaka prije 10 godina još i da im se dostavi samo 1 obrok dnevno. Dotični je pustio sada pipke + ima leđa jer su njegovi na vlasti. Nema tih medija niti bilo čega koji će ga skinuti sa ove pozicije.
Nisi ni svjestan kakvo smeće i kriminalac od čovjeka je u pitanju. Za njega je AV mala maca.
S druge strane, košarkaški savez BiH je državni kolektiv, kao i sama reprezentacija, i to je nešto što bi trebalo da iziskuje mnogo više pažnje medija, sportskih novinara pa na kraju krajeva i političara na državnom/federalnom nivou, jer je to državni projekat, a ne lokalni.
Nisu li se u više navrata kroz razne vremenske periode organizovali protesti ispred prostorija nogometnog saveza BiH? Takav vid reakcije na nerad je misaona imenica za slučaj košarkaškog saveza, nažalost.
Imamo itekako, ali kad se uzme u obzir da cemo dobiti selektora koji nece znati ni imena ni vrline/mane ovih glavnih igraca, a kamoli da zna potencijalne koji mogu prosiriti roster - nema od toga nista. Po istom principu su kasnili s Amerikancem, koji nam je trebao biti prvo ime u dvomecu s Hrvatskom, ali smo na kraju ipak imali nevidjenu srecu i plasirali se na prvenstvo. Kad su se tad tako postavili prema igracu koji nas je trebao odvesti na EB (bez njega smo realno po imenima bili osjetno slabiji od Hrvata i gotovo da se moglo reci da smo bili autsajderi, iako su Hrvati dokazani luzeri u ovom sportu), onda nas ne treba cuditi zasto se sad ovako odnose prema imenovanju Adisovog nasljednika. Srbija nije ni blizu ista reprezentacija s Jokicem i bez njega (a vjerovatno i bez nekih euroligasa) i pogotovo Turska nije ni blizu ista reprezentacija sa Sengunom i bez njega, ali su svejedno dovoljno kvalitetne da iskoriste nas amaterizam. Da se kod nas radi predano i odgovorno, nimalo ne bih sumnjao u nase sanse protiv te dvije reprezentacije, ali ovako...Unofficialpage je napisao/la: ↑27 okt 2025, 22:00Ma možda i imamo samo smo mi to, po dobrom starom običaju, otpisali prije nego i krenulo. Ovo je baš sramota.
Ne bi me iznenadilo da Trbic bude trener, jer ga oni uvlakaci s bhbasketa nisu bez razloga dovodili u taj kontekst (jedini su to uradili od svih medija, a znamo da igraju kako Berbic svira). Doci ce se s pricom da nemaju para i da je on bio jedini prihvatljiv s te finansijske strane, ali da je to trener koji u dusu poznaje nase igrace jer ih je vodio u svim selekcijama Sparsa i omladinskim selekcijama reprezentacije, bla bla. Taj covjek ne moze biti autoritet Musi ni ostalim nasim igracima koji su napravili nesto, kao sto ni Damjanovic nije mogao biti autoritet Youngu, Personsu i klapi i zato je zavrsio tako kako je zavrsio.
- 
				TripleThreat
- Kontakt:
https://mondo.ba/Sport/Kosarka/a1421788 ... ktora.html
"Razgovorali smo sa nekoliko trenera i sada imamo kompletniju sliku u odnosu na period nakon ostavke. Suzili smo izbor na nekoliko kandidata, a svi su izrazili zainteresovanost za vođenje reprezentacije BiH. Nismo željeli da donosimo brzoplete odluke. Razgovarali smo s mnogim trenerima kako bismo bili sigurni da smo ispitali sve opcije."
U cijeloj ovoj priči me i Alihodžić počinje lagano razočaravati. Zar se ti razgovori nisu mogli završiti unutar pola mjeseca? Tri sedmice, barem?
Pa skoro istu izjavu je dao i prije dvije sedmice.
Daj ba Dževade, ili prozovi imenima i prezimenima sve osobe iz UO koje su krive za ovakvu situaciju i indolentnost ili istupi kao što je Teletović istupio u vakat. Ovako, utapaš se sa crnilom trenutne vjerovatno i najgore garniture saveza od nezavisnosti, a siguran sam da ti nije u interesu da kaljaš dobru reputaciju kod BiH javnosti koju si izgradio kao reprezentativac.

"Razgovorali smo sa nekoliko trenera i sada imamo kompletniju sliku u odnosu na period nakon ostavke. Suzili smo izbor na nekoliko kandidata, a svi su izrazili zainteresovanost za vođenje reprezentacije BiH. Nismo željeli da donosimo brzoplete odluke. Razgovarali smo s mnogim trenerima kako bismo bili sigurni da smo ispitali sve opcije."
U cijeloj ovoj priči me i Alihodžić počinje lagano razočaravati. Zar se ti razgovori nisu mogli završiti unutar pola mjeseca? Tri sedmice, barem?
Pa skoro istu izjavu je dao i prije dvije sedmice.
Daj ba Dževade, ili prozovi imenima i prezimenima sve osobe iz UO koje su krive za ovakvu situaciju i indolentnost ili istupi kao što je Teletović istupio u vakat. Ovako, utapaš se sa crnilom trenutne vjerovatno i najgore garniture saveza od nezavisnosti, a siguran sam da ti nije u interesu da kaljaš dobru reputaciju kod BiH javnosti koju si izgradio kao reprezentativac.
Cuj Trbic jbt   

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
						G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Tacno sam znao da savez nece propustit priliku da oni kreiraju spisak

Legendarni Dževdo pojasnio kako i zašto su poslati pozivi potencijalnim reprezentativcima
Iz kancelarije KS BIH rečeno nam je da je napravljena široka lista kandidata koji su u protekle tri godine bili dio reprezentativnih selekcija, te da je ista proslijeđena potencijalnim kandidatima za utakmice sa Turskom i Srbijom.
“Zbog specifične situacije omogućeno je budućem selektoru da ima na raspolaganju sve igrače sa liste prilikom odabira tima za predstojeće kvalifikacije”, pojasnio je za BHbasket.ba Dževad Alihodžić, generalni sekretar KS BiH.
Upravni odbor još nije donio odluku o novom selektoru, ali poziv za širi spisak nije prvi put da se šalje iz kancelarije BiH. Ako ne griješim ista stvar je čekala Adisa Bećiragića kada je preuzimao kormila od Vedrana Bosnića.
BH BASKET
?????????????????????????????

Iz kancelarije KS BIH rečeno nam je da je napravljena široka lista kandidata koji su u protekle tri godine bili dio reprezentativnih selekcija, te da je ista proslijeđena potencijalnim kandidatima za utakmice sa Turskom i Srbijom.
“Zbog specifične situacije omogućeno je budućem selektoru da ima na raspolaganju sve igrače sa liste prilikom odabira tima za predstojeće kvalifikacije”, pojasnio je za BHbasket.ba Dževad Alihodžić, generalni sekretar KS BiH.
Upravni odbor još nije donio odluku o novom selektoru, ali poziv za širi spisak nije prvi put da se šalje iz kancelarije BiH. Ako ne griješim ista stvar je čekala Adisa Bećiragića kada je preuzimao kormila od Vedrana Bosnića.
BH BASKET
?????????????????????????????
- 
				TripleThreat
- Kontakt:
I šta sad, jesu li na širem spisku uopće uvršteni Sulejmanović i Đedović, s obzirom da njih nije bilo na širim spiskovima protekle tri godine, a Adisa više nema pa Sulejmanović u teoriji ne bi trebao imati više "prepreka" za nastupanje?
Hoće li se neradnici iz saveza udostojiti barem da upoznaju javnost sa širim spiskom kojeg su poslali? Valjda im je to dužnost neka?

Hoće li se neradnici iz saveza udostojiti barem da upoznaju javnost sa širim spiskom kojeg su poslali? Valjda im je to dužnost neka?
ako je poziv upucen na adresu njih 40 koji su dosad bivali na sirem spisku, prevelika se galama dize, spisak koji bi mozda i da je neki stranac koji i ne poznaje nasu ekipu poslao, jer morao bi od neceg poceti
skrece se sa bitne teme, ime novog selektora, kupuje se dodatno vrijeme, nebitnom cinjenicom, bilo koji korisnik sa foruma da nabroji bar pola koji zasluzuju poziv, sigurno su ga dobili

skrece se sa bitne teme, ime novog selektora, kupuje se dodatno vrijeme, nebitnom cinjenicom, bilo koji korisnik sa foruma da nabroji bar pola koji zasluzuju poziv, sigurno su ga dobili
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje
						- 
				TripleThreat
- Kontakt:
Pa eto ja se pitam, je l' Sulejmanoviću upućen poziv, jer njega nije bilo na širim spiskovima skoro 3 godine?

Pardon onda. Stvarno nisam upratio. Eto, i to je propust jer je bilo za ocekivati da Adis nece nastaviti zbog razloga o kojim je pricao, a ticu se duplog angazmana.DirkNowitzki je napisao/la: ↑27 okt 2025, 23:44Markovic nije bez angazmana, trener je u Turskoj.Drum je napisao/la: ↑27 okt 2025, 22:13Ocito uhljupi traze selektora kojeg bi mogli navuci na tanak led sutra. Bile u pitanju financije il drugo. Zato smo imali Bosnica i Adisa. Kao, nasi su. Zato se vjerovatno Markovic i ne spominje kao kandidat. A u situaciji kakva jeste i jer je bez angazmana, upravo Markovic bi odmah nakom Adisove ostavke morao biti dogovoren.
Kako mi rekose u subotu na utakmici, Aid Berbic gura Marka Trbica za selektora svim silama, zajedno sa svojim poslusnicima sa Bh. basketa. Rekose mi i da Aid zeli ugurati i svog sina tu negdje..
I ne razumijem zasto se Firic i Abaz uopste ne spominju kao najlaksa opcija u ovom trenutku.
O karakteru nasih igraca se dosta puta ovdje pricalo i da je Adis znao sa njima. Zato mi jedan Zdovc ne ulijeva povjerenje. Vujosevic ce te poslati u tri pm, al ces mu sutradan svejedno Dostojevskog od A do Ž. Zdovc se vodi pukom disciplinom. Zato mislim da su Firic i Abas najbolje rijesenje.
- 
				TripleThreat
- Kontakt:
Firić i Abaz su dali ostavku zajedno sa Adisom. Kompletan stručni štab.Drum je napisao/la: ↑28 okt 2025, 20:04Pardon onda. Stvarno nisam upratio. Eto, i to je propust jer je bilo za ocekivati da Adis nece nastaviti zbog razloga o kojim je pricao, a ticu se duplog angazmana.DirkNowitzki je napisao/la: ↑27 okt 2025, 23:44Markovic nije bez angazmana, trener je u Turskoj.Drum je napisao/la: ↑27 okt 2025, 22:13Ocito uhljupi traze selektora kojeg bi mogli navuci na tanak led sutra. Bile u pitanju financije il drugo. Zato smo imali Bosnica i Adisa. Kao, nasi su. Zato se vjerovatno Markovic i ne spominje kao kandidat. A u situaciji kakva jeste i jer je bez angazmana, upravo Markovic bi odmah nakom Adisove ostavke morao biti dogovoren.
I ne razumijem zasto se Firic i Abaz uopste ne spominju kao najlaksa opcija u ovom trenutku.
O karakteru nasih igraca se dosta puta ovdje pricalo i da je Adis znao sa njima. Zato mi jedan Zdovc ne ulijeva povjerenje. Vujosevic ce te poslati u tri pm, al ces mu sutradan svejedno Dostojevskog od A do Ž. Zdovc se vodi pukom disciplinom. Zato mislim da su Firic i Abas najbolje rijesenje.
Đedovic ne zasluzuje poziv, makar nam trebao za prvu petorku popuniti.TripleThreat je napisao/la: ↑28 okt 2025, 18:02I šta sad, jesu li na širem spisku uopće uvršteni Sulejmanović i Đedović, s obzirom da njih nije bilo na širim spiskovima protekle tri godine, a Adisa više nema pa Sulejmanović u teoriji ne bi trebao imati više "prepreka" za nastupanje?
Sto se Sulejmana tice, mozda je Adis bio razlog nakon prvenstva u Njemackoj. Poslije su se izredali sami igraci sa pozivima i porukama. A on nista. Tako da je pitanje koliko ga nakon svega ostali zele u ekipi.
Recimo, Nurkic je nebrojeno puta prozivao savez u vezi mnogo cega. Narod laprdao kako zbog njega nema Garze, a on prvi prozvao savez da se nisu potrudili. Al kada je Sulejmanovic u pitanju, nikada se nije oglasio ...
Znam. Al oni nisu sa njim na Kosovu. I ne znaci da nisu bili spremni razgovarati sa savezom o angazmanu nakon Adisa.TripleThreat je napisao/la: ↑28 okt 2025, 20:09Firić i Abaz su dali ostavku zajedno sa Adisom. Kompletan stručni štab.Drum je napisao/la: ↑28 okt 2025, 20:04Pardon onda. Stvarno nisam upratio. Eto, i to je propust jer je bilo za ocekivati da Adis nece nastaviti zbog razloga o kojim je pricao, a ticu se duplog angazmana.DirkNowitzki je napisao/la: ↑27 okt 2025, 23:44
Markovic nije bez angazmana, trener je u Turskoj.
Evo Kondica opet na prosirenom  

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
						G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.