Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Salih1984
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2020. (26. Mart/31. Mart 2020.)

Post Postao/la Salih1984 » 17 nov 2019, 23:22

Kaunas je napisao/la:
17 nov 2019, 23:10
@invincible

Nije to ni blizu GSWa druze.

Fudbalski GSW bi ti cinila ekipa sa recimo 4 od 5 najboljih igraca na svijetu, plus 4-5 onih koji su u TOP 2-3 na svijetu na svojoj poziciji.

Pa haj da i mi nadjemo nekog da nahrani kerove majka mu stara.
Mada nisam siguran ni koliko je to tacno, ko da sam negdje bas gledao neki intervju i govorio je o tome koliko su samo vremena on i pomocnici analizirali protivnike i trazili slabe tacke.

@salih Susic je svoje odradio, ne vjerujem ni da od ima volje ponovo da se vraca. Kakav Muslin, to je isto ko da ovaj ostane.
Susic je rekao na pitanje novinara da li bi postao ponovo selektor da kad nebudemo imali selektora da ga tad to pitaju
Prihvatio bi on sigurno,ovo bi mu bio zadnji voz da odvede neku repku na evropsko
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 nov 2019, 23:23

invincible1921 je napisao/la:
17 nov 2019, 23:17
marconato je napisao/la:
17 nov 2019, 23:14
Selektor je zapravo sloro pa 90 % citave price.
Mozete vi kenjati po Dalicu koliko hocete, ali s njim su Hrvati.vrhunska ekipa, dok su s Cacicem, Stimcem i slicnim bili cesto cirkusanti kao sto su BiH i Srbija sada.

Jedina 2 iole ozbiljna selektora u poslednjih 10 godina su Srbiju odvela na 2 SP, svi ostali su bili cirkusanti, pa su takvi i rezultati...
Ajd vako eo posto sam u toku slicne rasprave na kosarkaskoj temi. Jel po tebi Zeljko Obradovic los terner jer je sa prkaticno evropskim Dream Temom ispao na domacem terenu u 1/4 finalu?

Sta je tu bio problem? Sto se on poprilicno ku.rcio i nameto svoje, igraci ga odje.bali, narusila se atmosfera i fijasko....Sad da je neko doso u onaj tim neki bezvezeni trener koji bi imao drugaciji pristup sa igracima, ja ti garantujem da bi tadasnja SCG uzela glat zlato i pored svih izlazaka i marifetluka od Gurovica, Jarica, Radmanovica i ostalih....
Nije ti dobar primjer! Zeljko je vrhunski strucnjak, ali ta ekipa je jednostavno bila zasicena, jer je osvojila 2 svjetska i 3 evropska zlata. Jos jedno im ne bi previse znacilo, zato im je partijanje i bilo u.prvom planu, a ne basket!

Cacic vjerovatno nije imao nikakav autoritet nad ovim momcima, dok ga Dalic ocigledno ima, pa makar bio to i autoritet znanja, ako nije licnosti...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 17 nov 2019, 23:24

Wandelanoite je napisao/la:
17 nov 2019, 23:21
Selektor je sve u reprezentativnom fudbalu, sistem ako se dobar uspostavi i prilagodi igracima uradio si sav posao, poslije samo radis neke korekcije u zavisnosti od protivnika.
Kod zutog je sistem brajlovic restoran i pijanke
Dokaz za to su rezultati
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 17 nov 2019, 23:26

Salih1984 je napisao/la:
17 nov 2019, 23:24
Wandelanoite je napisao/la:
17 nov 2019, 23:21
Selektor je sve u reprezentativnom fudbalu, sistem ako se dobar uspostavi i prilagodi igracima uradio si sav posao, poslije samo radis neke korekcije u zavisnosti od protivnika.
Kod zutog je sistem brajlovic restoran i pijanke
Dokaz za to su rezultati
Eno i kosarkasice bile kod Seje haman njima biftek, a fudbalerima neka splaćina sa brucelozom.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 17 nov 2019, 23:28

A Seje yebo zenu moze zivit od nasih repki i Zvezda Granda. :tokralju:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2019, 23:30

marconato je napisao/la:
17 nov 2019, 23:23
17 nov 2019, 23:17
marconato je napisao/la:
17 nov 2019, 23:14
Selektor je zapravo sloro pa 90 % citave price.
Mozete vi kenjati po Dalicu koliko hocete, ali s njim su Hrvati.vrhunska ekipa, dok su s Cacicem, Stimcem i slicnim bili cesto cirkusanti kao sto su BiH i Srbija sada.

Jedina 2 iole ozbiljna selektora u poslednjih 10 godina su Srbiju odvela na 2 SP, svi ostali su bili cirkusanti, pa su takvi i rezultati...
Ajd vako eo posto sam u toku slicne rasprave na kosarkaskoj temi. Jel po tebi Zeljko Obradovic los terner jer je sa prkaticno evropskim Dream Temom ispao na domacem terenu u 1/4 finalu?

Sta je tu bio problem? Sto se on poprilicno ku.rcio i nameto svoje, igraci ga odje.bali, narusila se atmosfera i fijasko....Sad da je neko doso u onaj tim neki bezvezeni trener koji bi imao drugaciji pristup sa igracima, ja ti garantujem da bi tadasnja SCG uzela glat zlato i pored svih izlazaka i marifetluka od Gurovica, Jarica, Radmanovica i ostalih....
Nije ti dobar primjer! Zeljko je vrhunski strucnjak, ali ta ekipa je jednostavno bila zasicena, jer je osvojila 2 svjetska i 3 evropska zlata. Jos jedno im ne bi previse znacilo, zato im je partijanje i bilo u.prvom planu, a ne basket!

Cacic vjerovatno nije imao nikakav autoritet nad ovim momcima, dok ga Dalic ocigledno ima, pa makar bio to i autoritet znanja, ako nije licnosti...
Nije bas isti primjer, al evo recimo ne mozes rec da je Niko Kovac taraba terner, realno pet puta bolji je od dalica. Medjutim ima metode koje igraci ne vole , a i moglo bi se jako diskutovati o tim metoda.a

Ima onaj slucaj za sterlinga ja mislim i Pepa....otprlike kolko se sjecam izvini ako sta fulim, al otprilike je islo vako. Sterling nije treniro kondicono za tekmu reprezentacije i pitali kao pepa sta misli o tom i sto propusta treninge. Ovaj reko parafraziram: Placen je milion mjesecon da ganja loptu, igra u najjacem klubu, najjace lige....jel vi stvarno mislite da mu treba taj kondicioni trening za repku?

E sad odosmo predaleko openito sa postovima, poenta je da nama takvi treneri tipa dalica ne znace nista jer mi NEMAMO KVALITET!

Nama vec treba i takticar koji ce znati izvuci maksimum iz naseg tima...
=\_1921_/=

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 nov 2019, 23:38

17 nov 2019, 23:30

E sad odosmo predaleko openito sa postovima, poenta je da nama takvi treneri tipa dalica ne znace nista jer mi NEMAMO KVALITET!

Ima i toga, ali imas kvalitet da budes 2-gi u grupi ispred Grčke i Finske ili barem do zadnjeg kola da se boris.za drugu poziciju. Ne moras biti 5-ti... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2019, 23:42

marconato je napisao/la:
17 nov 2019, 23:38
17 nov 2019, 23:30

Ima i toga, ali imas kvalitet da budes 2-gi u grupi ispred Grčke i Finske ili barem do zadnjeg kola da se boris.za drugu poziciju. Ne moras biti 5-ti... ;)
Dobro to stoji, al stani malo neces vise dobit vaku grupu...dobices dosta tezu...i sta sad kao wanna be treneri poput kodre, barbareza, misimoivca itd bi uspjeli napravit neki BUM....ma daj
=\_1921_/=

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 17 nov 2019, 23:43

Možda budemo četvrti, polako.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 nov 2019, 23:52

Kvalitetan trener jeste 90%, ali treneri poput Prosinečkog, Dalića i Tumbakovića nisu ni 50% koliko je do igrača i njihovog pristupa.

Ne može me niko uvjeriti da ekipa izgleda katastrofalno protiv Grčke, Armenije i Finske u gostima, a između tih utakmica odigra vrhunske mečve gdje razbije Finsku, razbije Grčku prvo poluvrijeme, "razbije" Italiju (koliko se Italija može razbiti).

I to je sad kao eto do Prosinečkog, jednu tekmu ih naloži, drugu tekmu ih ne naloži, jednu tekmu postavi odličnu taktiku, drugu tekmu postavi promašaj od taktike, pa nije Football Manager da to tako ide.

Stvar je u tome da je Prosinečki limitiran trener koji nema ono osnovno što treba imati da bi vodio reprezentaciju sa ovih prostora, muda i autoritet koji se uspostavi nad igračima u toku priprema i utakmica. To nema ni Tumbaković, niti su imali neki prethodni selektori BiH i Srbije. Hrvati su dovodili selektore istog kvaliteta kao Robi ili Tumbaković (bar su na klupu reprezentacije dolazili sa relativno slabim pedigreom) ali je fazon što hrvatski igrači su kud i kamo profesionalniji od srpskih i bosanskih igrača, globalno igraju na većem nivou duže vremena, generalno su kvalitetniji od naših igrača, imaju izgrađen kult reprezentacije, sve to što BiH i Srbija nemaju.

Igrači su prepušteni sami sebi, kad im se qurac digne onda će napatiti svakoga, kad im se ne igra onda će ih trpati kojekakve polumaterske reprezentacije. Ja se slažem, selektorovo je da ih spusti i vrati na zemlju, ali nekada ne možeš, prosto je nemoguće, na stranu što ne znaš, jednostavno ne možeš. Kod nas je igrač svetinja i to je tako, selektorova glava leti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 17 nov 2019, 23:56

Nikakav motivator, i nema osjecaj za prilagoditi taktiku. Dalic je barem veliki motivator sto dosta znaci kad je reprezentacija u pitanju.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 nov 2019, 00:04

Raonffa je napisao/la:
17 nov 2019, 23:52
Kvalitetan trener jeste 90%, ali treneri poput Prosinečkog, Dalića i Tumbakovića nisu ni 50% koliko je do igrača i njihovog pristupa.

Ne može me niko uvjeriti da ekipa izgleda katastrofalno protiv Grčke, Armenije i Finske u gostima, a između tih utakmica odigra vrhunske mečve gdje razbije Finsku, razbije Grčku prvo poluvrijeme, "razbije" Italiju (koliko se Italija može razbiti).

I to je sad kao eto do Prosinečkog, jednu tekmu ih naloži, drugu tekmu ih ne naloži, jednu tekmu postavi odličnu taktiku, drugu tekmu postavi promašaj od taktike, pa nije Football Manager da to tako ide.

Stvar je u tome da je Prosinečki limitiran trener koji nema ono osnovno što treba imati da bi vodio reprezentaciju sa ovih prostora, muda i autoritet koji se uspostavi nad igračima u toku priprema i utakmica. To nema ni Tumbaković, niti su imali neki prethodni selektori BiH i Srbije. Hrvati su dovodili selektore istog kvaliteta kao Robi ili Tumbaković (bar su na klupu reprezentacije dolazili sa relativno slabim pedigreom) ali je fazon što hrvatski igrači su kud i kamo profesionalniji od srpskih i bosanskih igrača, globalno igraju na većem nivou duže vremena, generalno su kvalitetniji od naših igrača, imaju izgrađen kult reprezentacije, sve to što BiH i Srbija nemaju.

Igrači su prepušteni sami sebi, kad im se qurac digne onda će napatiti svakoga, kad im se ne igra onda će ih trpati kojekakve polumaterske reprezentacije. Ja se slažem, selektorovo je da ih spusti i vrati na zemlju, ali nekada ne možeš, prosto je nemoguće, na stranu što ne znaš, jednostavno ne možeš. Kod nas je igrač svetinja i to je tako, selektorova glava leti.
Kazem ti, autoritet, ali ne nuzno autoritet licnosti, nego i znanja!

Ja se kladim da bi Srbija razvaljivala sa Paunovićem recimo, zato sto covjek prati fudbalske trendove, konstantno se edukuje, jednostavno zivi fudbal. Ja nisam vidio nijednu nasu ekipu s ovih prostora da je igrala ljepsi i ozbiljniji fudbal od njegove U20 sa SP. Tacno se znalo ko sta.radi, trce 90+ min ko navijeni. Svi napadaju, svi se brane..

Tumbaković igra fudbal 60ih godina. Nabij, izbij, vrati golmanu...Nikakve ideje, sistema...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2019, 00:18

marconato je napisao/la:
18 nov 2019, 00:04
Raonffa je napisao/la:
17 nov 2019, 23:52

Kazem ti, autoritet, ali ne nuzno autoritet licnosti, nego i znanja!

Ja se kladim da bi Srbija razvaljivala sa Paunovićem recimo, zato sto covjek prati fudbalske trendove, konstantno se edukuje, jednostavno zivi fudbal. Ja nisam vidio nijednu nasu ekipu s ovih prostora da je igrala ljepsi i ozbiljniji fudbal od njegove U20 sa SP. Tacno se znalo ko sta.radi, trce 90+ min ko navijeni. Svi napadaju, svi se brane..

Tumbaković igra fudbal 60ih godina. Nabij, izbij, vrati golmanu...Nikakve ideje, sistema...
Koliko god smijesno zvucalo ne mozes osporit da Robert nije imo siste. Recimo u odnosu na mesu je bio pep licno. Nije to on lsoe zamislio odbrana i bekovi standardno, u vezi jedan trkac koji ne pametuje u vidu sarica ili besica i jos jedan da pokkrije pjanica, u napadu sloboda krilima i dzeki...

Sad kao prvo mi nemamo igrace da to iznesemo bar ne u oba pravca...

Kao drugo da bi to uspjevalo mi bi se morali orgnaizovano braniti sa 7 8 igraca jer dosta bi ispastali zbog napadackog pristutpa. Tu je do igraca i dispciplne. Recimo uzme ti jedan besic covjek ide u napad, dribla, gubi lopte otvara kontre protivniku. Onda ti dodje kolasinac koji se ne vraca nazad nego ostaje samo naprijed...itd itd...
=\_1921_/=

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 nov 2019, 00:20

e cuj Robi imao sistem...prijatelju brines me majke mi :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2019, 00:24

delinjo je napisao/la:
18 nov 2019, 00:20
Pa mislio sam onih prvih nekoliko utakmica...kasnije je sve otislo u pm :D
=\_1921_/=

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 nov 2019, 00:40

18 nov 2019, 00:24
delinjo je napisao/la:
ma mozda te zavarala liga nacija prijatelju,ali i tad je bilo isto sve osim rezultata...Irska ti opali 18 puta na gol ali fule sve zivo sa linije,ti zabijes iz poluprilike gol pobjedis....zavara te i eto :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 18 nov 2019, 00:42

delinjo je napisao/la:
18 nov 2019, 00:40
delinjo je napisao/la:
ma mozda te zavarala liga nacija prijatelju,ali i tad je bilo isto sve osim rezultata...Irska ti opali 18 puta na gol ali fule sve zivo sa linije,ti zabijes iz poluprilike gol pobjedis....zavara te i eto :mrgreen:

To je odlika velikana :cool:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 nov 2019, 00:43

Derdiyok je napisao/la:
18 nov 2019, 00:42
delinjo je napisao/la:

To je odlika velikana :cool:
tako smo se tjesili u to vrijeme :kafa:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 nov 2019, 00:46

delinjo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Pa ne bas eo recimo ove kvale:

Protiv Armenije smo solidno igrail u napadu obje tekme...tamo se ispromasivali, oni pogadjali , a i tu na naplatu dosla nediscipilna u odbrani.

Finska tamo besic i sunjic nas prodali, vamo ih rasuli. Dakle opet nedisciplina u igri...

Itailja tamo top utakmica, morali smo makar bod uzet.

Grci u Zenici odlicno do crvenog kartona, nisu nam centar presali.

Grcka u gostima, italija kuci, fijasko totalni....
=\_1921_/=

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 nov 2019, 00:50

a brate da se ne uvrijedis znas da te gotivim,ali meni je sve to odlika luzerskog mentaliteta,kada slavimo poraze,eto ti kazes top utakmica a izgubili...ne moze vala ,top utakmica i poraz ne idu zajedno ...ubij me ali nema sanse :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.