Katar 2022. - Kvalifikacije Grupa "D" (BiH)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Katar 2022. - Kvalifikacije Grupa "D" (BiH)
Kylian propusta tekmu sa Ukrajinom
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Poz raja ima li neko info hoce li trebati test ili potvrda o vakcinisanju pri ulasku na stadion za Katar i Kazahstan
Kako je igrao dosad,to ce biti pojacanje za Francusku
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
ko je očekivao da ćemo se nadati 2. poziciji nakon 4 kola u ovoj grupi??
Budalastina je, ako su svi gledaoci vakcinisani ili evenutalno preboljeli nedavno koronu ili imaju potvrdu da su negativni na koronu, pa onda pusti put stadion. Koji vrag ga polovis?Beduin je napisao/la: ↑02 sep 2021, 15:24A po cemu su budalastine?vozdra je napisao/la: ↑02 sep 2021, 15:19Za ulazak na stadion trebaće vam: Ili negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili Potvrda o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci ili Potvrda o završenoj vakcinaciji.
Da li je istina sa će trebati ove budalaštine za ulazak na stadion protiv Kazahstana ?
Jedino tako bi i bilo ispravno u ovom momentu.
Inace, moze li mi neko pojasnit ovaj sistem kvalfikacija. Znam da je na SP 32 drzave, odnosno 13 iz Europe. Gledam sad ima 10 grupa i logicno iz svake prvi ide na SP, dakle to je 10 drzava.. Kako se sad racuna dodatne 3 ?
10 drugoplasirani plus 2 iz lige nacije. Po 3 grupe sa cetri ekipe i pobjednici ti grupa idu na SP.FliX je napisao/la: ↑04 sep 2021, 18:43Budalastina je, ako su svi gledaoci vakcinisani ili evenutalno preboljeli nedavno koronu ili imaju potvrdu da su negativni na koronu, pa onda pusti put stadion. Koji vrag ga polovis?Beduin je napisao/la: ↑02 sep 2021, 15:24A po cemu su budalastine?vozdra je napisao/la: ↑02 sep 2021, 15:19Za ulazak na stadion trebaće vam: Ili negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili Potvrda o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci ili Potvrda o završenoj vakcinaciji.
Da li je istina sa će trebati ove budalaštine za ulazak na stadion protiv Kazahstana ?
Inace, moze li mi neko pojasnit ovaj sistem kvalfikacija. Znam da je na SP 32 drzave, odnosno 13 iz Europe. Gledam sad ima 10 grupa i logicno iz svake prvi ide na SP, dakle to je 10 drzava.. Kako se sad racuna dodatne 3 ?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
10 drugoplasiranih iz kvalifikacija + 2 iz lige nacija.FliX je napisao/la: ↑04 sep 2021, 18:43Budalastina je, ako su svi gledaoci vakcinisani ili evenutalno preboljeli nedavno koronu ili imaju potvrdu da su negativni na koronu, pa onda pusti put stadion. Koji vrag ga polovis?Beduin je napisao/la: ↑02 sep 2021, 15:24A po cemu su budalastine?vozdra je napisao/la: ↑02 sep 2021, 15:19Za ulazak na stadion trebaće vam: Ili negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili Potvrda o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci ili Potvrda o završenoj vakcinaciji.
12 ekipa podijeljene u 3 grupe po 4 tima.
polufinale i finale.
3 pobjednika svoje grupe idu na svjetsko. znaci baraz identican proslom za euro gdje igras po jednu tekmu sa 2 protivnika (ako prodjes prvog:-))
Glede potencijalnog baraža. Domaćin u polufinalu će biti 6 najbolje rangiranih drugoplasiranih. U finalu će to biti određeno izvlačenje. Znači da je svaki bod bitan. Po trenutnom stanju, nosioci bi bili Poljska, Češka, Srbija, Španija, Njemačka i Rusija. Nenosioci Švicarska, Holandija, Izrael, Vels, Mađarska i Ukrajina.
Ako se želimo nečemu nadati, moramo dobiti sve do kraja. Može ti se otvoriti da 2 utakmice igraš kući,može s ovim zemljama s kojima se možemo nositi, a može ti se odmah desiti da gostuje nekoj velesili.
Ako se želimo nečemu nadati, moramo dobiti sve do kraja. Može ti se otvoriti da 2 utakmice igraš kući,može s ovim zemljama s kojima se možemo nositi, a može ti se odmah desiti da gostuje nekoj velesili.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Hvala vam obojici na objasnjenju.
Svaku utakmicu igrati kao da je posljednja i odlucujuca i fokusirati se samo na nju. Nakon iste odma istu i zaboraviti i 100% se fokusirati na sljedecu.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Ma dobro izgleda ce samo Spanija izvisiti od ovih velikih, da je nama otici u baraz, naci cemo vec nacina kako da ispadnemo 

Jedan od ova dva kljucna problema o kojima sam pisao prije skoro dva mjeseca smo djelimicno rijesili.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑08 jul 2021, 12:55
Mi imamo dva kljucna problema u nasoj reprezentaciji koja smo mogli vidjeti kroz LN u grupi A i kroz ovaj kvalifikacioni ciklus i zadnje prijateljske i recimo drugo poluvrijeme protiv Armenije, a to su:
1. Izlazak iz protivnickog visokog presinga
2. Branjenje prekida/Stvaranje sansi iz prekida
Što se tiče Gazibegovića važnije je da opravda epitet "pferdelunge", nego da bude brz. Naravno da je i brzina bitna, ali to je bonus.
U ovoj formaciji bekovi svakako stoje visoko, u fazi napada okupiraju pozicija krila. A da bi uopste dosli u fazu napada moraju rjesiti problem broj 1, izlazak iz presinga. To se moze postici dobrim kretanjima, a ne nuzno brzinom.
Mi vec duzi niz utakmica i ne mozemo da dođemo u fazu igre gdje se rasporede u napadacku formaciju. Uglavnom nas protivnici neutralisu vec na nasoj polovini.
Posto bekovi stoje visoko lako se stvori višak na stranama, stvarali smo ga i čak i protiv Francuske. Samo niko se nije odvazio da šalje duge lopte na stranu. To bi trebalo da nam bude oružje.
Jednom sam navodio prvo gol Finaca u ovoj zadnjoj utakmici.
Ljudi su jednom dugom loptom izbacili pola nase ekipe i stvorili sansu svom beku da izađe 1 na 1 sa našim.
Jos jedan od razloga zasto je bitnije da ima "pferdelunge" nego da je brz jeste i to sto u ovoj formaciji stalno mora da trci od protivnickom da naseg kaznenog. Kako jedan tako i drugi bek. Naravno u fazi napada po izgubljenoj lopti brz presing od saigraca da bi se stigli vratiti.
U fazi napada po desnoj strani gdje i desni stoper ucestvuje u napadu
ili ista situacija, samo sa lijevim stoperom
Gdje i dalje imas dva stopera pozadi, a u napadu dominantniji nego sa krilima koje bi eventualno morali izmisljati.
Hadziahmetovic je dobar fudbaler, zasluzuje svoje mjesto u reprezentaciji ali je protiv Danske bio preloš. Svakome se desi loš dan, ima u njemu potencijala. Posebno trkačkog.Swanfilter je napisao/la: ↑08 jul 2021, 11:10I taj Gazibeg izgleda prica kao i sa Hadziahmetovicem. Samo takav potencijal, na kraju ce mu traziti da se oprosti sa 25 ...
Izlazak iz protivnickog visokog presinga nam je bolji. Ne mozemo jos uvijek reci bolji onoliko koliko bi zeljeli, ali osjetno bolji. Mada u finisu utakmice to nije bilo na nivou sa prosjeka utakmice.
Samim rjesenjem tog problema nasli smo se cesce na protivnickoj polovini, stvarali vise šansi. E tu se vec pojavljuje novi probem.
Dvojac u napadu koji nije uigran. Dzeko igra jos uvijek kao da je sam.
Bice veliki izazov za Peteva da uigra nekog sa Dzekom, a ne samo da taj drugi napadac trci i radi defanzivne zadatke za njega.
I dalje nam ostaju prekidi najveci problem. Nevjerovatno!
Nisam skoro vidio ekipu koja ima veci problem sa tim.
Volio bih vidjeti statistiku koliko smo golova primili iz igre kako smo presli na formaciju sa 3 pozadi?
Nekako se stice dojam da smo sve golove primili iz prekida.
Isplatilo bi im se da unajme stručnjake samo za prekide.

- Chapman1886
- Kontakt:
Ključni problem reprezentacije su njen golman kapiten selektor predjsenik i željini otpaci
Samo Sloboda | COYG
Kakvi crni nosioci kod nas u grupi ce neko bit drugi sa 10 bodovaMokes je napisao/la: ↑04 sep 2021, 20:33Glede potencijalnog baraža. Domaćin u polufinalu će biti 6 najbolje rangiranih drugoplasiranih. U finalu će to biti određeno izvlačenje. Znači da je svaki bod bitan. Po trenutnom stanju, nosioci bi bili Poljska, Češka, Srbija, Španija, Njemačka i Rusija. Nenosioci Švicarska, Holandija, Izrael, Vels, Mađarska i Ukrajina.

Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
Daj Pidra, Kanurica i Ahmetovica da spase bh fudbalChapman1886 je napisao/la: ↑08 sep 2021, 09:32Ključni problem reprezentacije su njen golman kapiten selektor predjsenik i željini otpaci

Daj nam mihojevića, kovačevića i pidruChapman1886 je napisao/la: ↑08 sep 2021, 09:32Ključni problem reprezentacije su njen golman kapiten selektor predjsenik i željini otpaci
Idi liječi se
- LutakSutko
- Kontakt:
smetljari sve redomChapman1886 je napisao/la: ↑08 sep 2021, 09:32Ključni problem reprezentacije su njen golman kapiten selektor predjsenik i željini otpaci
**** ih sehic
Sehic ostavio mjesto asimu, svakako je gotovo. Sto bi dolazio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.