GOAT!

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: GOAT!

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 dec 2022, 16:24

Zasto govorite da je Messi GOAT? Radi titula. Barem dvije titule lige prvaka je dobio uz pomoc sudija. Titula prvaka svijeta je uz pomoc sudija. Mozemo reci da je Argentina bila najbolja, ok, ali da je bio penal? I jos se nije gledao ni VAR.

Dakle, barem tri velika takmicenja je njegova ekipa osvojila uz pomoc sudija, namjernu ili slucajnu, to ne mozemo mi odrediti. Ne mogu pricati o spanskoj ligi jer to nisam pratio.

Nekome su nesportski potezi ili sudijske greske nesto normalno, meni nisu. Nepravda nije ok. Kad se ostete klubovi za koje navijate, svi kmece, kad je u korist tih klubova, onda ide prica pa zivot i nije fer, Maradona je ovo, Pele je ono.

Niko ne spori Messijevo umijece, samo titule koje je osvajao kao "najbolji".
Celik!3,2,2.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 22 dec 2022, 16:59

Opet kazem takve stvari mozes naci za svakog igraca, i Maradonu i Ronalda vjerovatno i Pelea, sto ne kazes za njih nista? Ko je po tebi GOAT?

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 22 dec 2022, 17:46

AllGunsBlazing je napisao/la:
22 dec 2022, 10:59
Nije mi to bas najbitnija stvar u zivotu. Meni nije, previse skandala je vezano za njeg. Dovoljno pogledati finale, Messi u skoku udara drugog igraca i dobija faul. Fudbal ce dobiti dimenziju vise kad se Messi i Ronaldo oproste.
Ako će tebi biti lakše da živiš sa takvim uvjerenjem onda neka bude tako. :D
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 22 dec 2022, 18:18

Upravo taj život nesportski i za primjer "kako ne treba" uz sexy stil igre i karizmu i diže vrijednost jednom Maradoni,Tysonu,Michael Jordanu i sličnima te postaju realno precijenjeni u odnosu na konkurente,to u GOAT raspravama kod mnogih ih subjektivno i podiže

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 22 dec 2022, 22:24

Shategabri je napisao/la:
22 dec 2022, 15:44
Sport90 je napisao/la:
22 dec 2022, 15:35
22 dec 2022, 15:00

De mi reci kako se gleda na Henryev gol rukom Irskoj?
Ne treba ugasiti, al jedan je heroj, drugi papak.
Dakle bitno je ko je uradio što je uradio.
Eto i Suarez je kao simpatičan s tim što je uradio, pitam se kome?
Meni Suarez nikad nije bio simpatičan.
Šupak koji ne preza od nesportskih poteza, uvijek se nešto krevelji i protestvuje za sve i svašta.

Komentarišemo iz ugla navijača, fanova, posmatrača.
Gov.no je gov.no kako god okreneš, ne može nečije mirisati, a ovamo drugo smrdi.
Pa osnovni problem ovog svijeta su dupli arsini. Nekom je dozvoljeno, nekom nije, nekog kritikuju nekog ne za iste stvari, ali kod ljudi koji su to napravili sta je zajednicko svi su slavili svi su se radovali, svi su isto reagovali - odnosno svi su isti (i igraci i njihove kolege i navijaci). To je borba za Drzavu, zastvu, dres i bitno je pobjediti. Da su Englezi sad zabili 5 golova rukom (ne jedan) koji bi donijeli titulu kao ne bi slavili? Da je Maradona Englez donio bi fudbal kuci i ne samo da bi se zvalo to bozijom rukom vec bi to jos na vecem nivou velicanja kod engleza bili (i neka bi) Ja licno bi vise slavio da je Dzeko zabio gol iz 2 metra ofsajda i da je priznat i da smo prosli dalje, nego sto je bio u legalnoj poziciji a sudija mu digao zastavu pa izgubili i ispali.
A sad kad se glave ohlade i krenemo moralisati tu si upotpuno upravu: s moralne strane lose je i Anrijevo i Maradonino i Suarezovo, ali poenta je da smo mi svi licemjerni - jer da je nas heroj isto to napravio bio bi voljen i cijenjen i slavljen kao ovi nabrojani sto su u svojim drzavama voljeni, slavljeni i cijenjeni.
Ja mogu shvatiti Argentince zašto slave Maradonu.
Ili da je Francuzima ok Henryjev gol.
Ili Urugvajcima ono što je Suarez uradio.
Pa tako i nas da smo nešto u tom kontekstu imali.

Al ovako, što bi rekli ta trane, pa onda mi odlučujemo čije igranje ruke je nekakva božija ruka, a čije je papanluk.
Eto tu bih napravio razliku.
Naravno, nesportski i lose su sva tri cina, ali to je problem generalno društva arsini nisu isti, ne mjeri se isto, i zato smo dotakli moralno dno ili smo blizu istog.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 23 dec 2022, 00:31

22 dec 2022, 15:00
JoeBleck je napisao/la:
22 dec 2022, 14:46
U kojem svijetu vi zivite…
Citav zivot jedna velika nepravda i citav zivot gledas nepravdu i sad kao smeta sto je Diego zabio rukom.
Igrao je i Titi rukom,Kiki je dobio jedno 2728 faulova i 60 penala na dajvanje i simuliranje.

Sta sad treba ugasiti sve jer je Maradona igrao rukom.Jeste igrao je , snasao se , savrseno sakrio to i na kraju donjeo boginju.
Suarez je spasio cist go sa obe ruke igrao , dobio crveni i na kraju Gyan fulio penal.

Zivot je pun iznenadjenja i nepravde.Ako mozes snadji se ,ako ne kukaj.
De mi reci kako se gleda na Henryev gol rukom Irskoj?
Ne treba ugasiti, al jedan je heroj, drugi papak.
Dakle bitno je ko je uradio što je uradio.
Eto i Suarez je kao simpatičan s tim što je uradio, pitam se kome?
Meni Suarez nikad nije bio simpatičan.
Šupak koji ne preza od nesportskih poteza, uvijek se nešto krevelji i protestvuje za sve i svašta.

Komentarišemo iz ugla navijača, fanova, posmatrača.
Gov.no je gov.no kako god okreneš, ne može nečije mirisati, a ovamo drugo smrdi.
Ma sve to u pet deka.
Kad dozivis nepravdu,citav svijet ti je odvratan.Kad istu ucinis trazis opravdanje.Jednostavno tako funcionise covjecanstvo.

Sto se fudbala tice ta igranja rukom ili neregularni golovi su sastavni dio barem bili do prije par godina jako ucestali.Ne pravdam ni Diega ni Henrya ni Suareza , sve su to instinkli.Sve je to u istom kosu kao sto je Od Kikija valjanje , bacanje u 16m , varanje i izvlacenje penala ili isto to od Neymara etc.

Tako da , dokle prolazi sluzit ce se.

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 23 dec 2022, 00:38

Ali ova tri navedena primjera nisu ista. Ajd Diego i Henry jesu, oni su nagradjeni, ali Suarez je kaznjen, dobio crveni i penal, covjek je sebe dao za ekipu, a to sto je ovaj promasio treba njega kriviti, ova druga dva su cista prevara.
⚽FK Garaže⚽

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 23 dec 2022, 00:53

Umjesto da zaključate temu, vi ispišete još 10 stranica :mrgreen:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 23 dec 2022, 01:08

Razlika u percepciji izmedju Diegove i Henryeve ruke nije samo u kontekstu protivnika (ovaj igrao protiv kolonizatora a drugi protiv mučenika). Diego je ruku ispružio stoički, u punom letu, nadskočivši tad možda i najboljeg golmana svijeta sa svojih 1.65 dok je Henry na najpičkastiji mogući način iskontrolisao loptu ručnim zglobom uz aut liniju te čak nije ni sam zabio gol.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 23 dec 2022, 08:14

22 dec 2022, 16:24
Zasto govorite da je Messi GOAT? Radi titula. Barem dvije titule lige prvaka je dobio uz pomoc sudija. Titula prvaka svijeta je uz pomoc sudija. Mozemo reci da je Argentina bila najbolja, ok, ali da je bio penal? I jos se nije gledao ni VAR.

Dakle, barem tri velika takmicenja je njegova ekipa osvojila uz pomoc sudija, namjernu ili slucajnu, to ne mozemo mi odrediti. Ne mogu pricati o spanskoj ligi jer to nisam pratio.

Nekome su nesportski potezi ili sudijske greske nesto normalno, meni nisu. Nepravda nije ok. Kad se ostete klubovi za koje navijate, svi kmece, kad je u korist tih klubova, onda ide prica pa zivot i nije fer, Maradona je ovo, Pele je ono.

Niko ne spori Messijevo umijece, samo titule koje je osvajao kao "najbolji".
Trebas se dobro naspavati…

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 dec 2022, 08:26

BosniaBoston je napisao/la:
23 dec 2022, 01:08
Razlika u percepciji izmedju Diegove i Henryeve ruke nije samo u kontekstu protivnika (ovaj igrao protiv kolonizatora a drugi protiv mučenika). Diego je ruku ispružio stoički, u punom letu, nadskočivši tad možda i najboljeg golmana svijeta sa svojih 1.65 dok je Henry na najpičkastiji mogući način iskontrolisao loptu ručnim zglobom uz aut liniju te čak nije ni sam zabio gol.
Ili to gledaj ovako: jedan je to uradio u finalu, drugi u barazu. Gori Maradona. A ono na prevaru i jedan i drugi.
JoeBleck je napisao/la:
23 dec 2022, 08:14
Trebas se dobro naspavati…
Trebo se i Tom Henning Øvrebø naspavati i sad bi "najbolji igrac svih vremena" imao titulu manje. Sta bi bilo da su spavali jos i Bussaca i Marciniak?
Celik!3,2,2.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 dec 2022, 08:41

Cisto da izbacimo tu prvu utakmicu iz prica o kradjama. I ono se drzne porediti ove "greske" sudija sa drugom utakmicom...
Celik!3,2,2.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 23 dec 2022, 13:38

Cope dan 5

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 dec 2022, 14:24

Blejzer10 je napisao/la:
23 dec 2022, 13:38
Cope dan 5
Otkrivena je tajna, Fenan Salcinovic da je imao celave sudije sad bi bio upisan zlatnim slovima u historiju sokera
slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 dec 2022, 22:40

Banaliziranje u svrhu diskreditovanja nece obrisati sramotu Ovreba.
Celik!3,2,2.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 23 dec 2022, 22:50

23 dec 2022, 22:40
Kakve veze ima Ovrebo? S druge strane je Ronaldo 3 LP uzeo brutalnim krađama iz utakmice u utakmicu, sto se tice dvomeca sa Celzijem Barcelona je 50-50 imala odnos pomoci, ako se pogledaju obje utakmice.

Zasto ne spominjes Inter i krađe zbog kojih je Messi ostao bez finala i nove LP?

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 23 dec 2022, 22:54

Nisi odgovorio tko je po tebi GOAT

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 23 dec 2022, 23:07

Cipiripiblicblic je napisao/la:
23 dec 2022, 22:54
Nisi odgovorio tko je po tebi GOAT
Moze i Rosicky , samo da nije Messi

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 24 dec 2022, 13:41

Wanderson je napisao/la:
23 dec 2022, 22:50
Kakve veze ima Ovrebo? S druge strane je Ronaldo 3 LP uzeo brutalnim krađama iz utakmice u utakmicu, sto se tice dvomeca sa Celzijem Barcelona je 50-50 imala odnos pomoci, ako se pogledaju obje utakmice.

Zasto ne spominjes Inter i krađe zbog kojih je Messi ostao bez finala i nove LP?
50-50 je kad lazes. Eto video gore, slobodno pogledaj "greske" sudija. Znaci postavi vam se video, vi i dalje lazete.

Nema GOATa. Uslovi nisu isti, fudbal nije isti, fudbaleri nisu isti.
Celik!3,2,2.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 24 dec 2022, 16:18

24 dec 2022, 13:41
50-50 je kad lazes. Eto video gore, slobodno pogledaj "greske" sudija. Znaci postavi vam se video, vi i dalje lazete.

Nema GOATa. Uslovi nisu isti, fudbal nije isti, fudbaleri nisu isti.

Eto'o ofsajd, Henry penal i crveni za Ballacka, dvomec bi bio rijesen vec u Barceloni.
Najlakse se praviti hinja i zamazivati oci, eto ti video i pogledaj ko laze.

Na kraju njemacki smrad ima pravo da se zali u Londonu iako tu utakmicu nije trebao ni da igra.

U Londonu crveni za Abidala iako prije toga Drogba pravi faul na Piqueu i jos jedan penal od strane Ballacka.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.