Euroliga 2025/26

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

realniTakticar
Kontakt:

Re: Euroliga 2025/26

Post Postao/la realniTakticar » 31 okt 2025, 09:41

Meni nije jasno zasto niko ne pohvali Crvenu Zvezdu na ovom podforumu. Neovisno da li ste navijac ili ne ili da li navijate za Partizan, svejedno.
Zvezda toliko problema sa povreama ima, smijenili trenera i 6 zaredom pobjeda u EL nije mala stvar.
Na stranu energija i zalaganje koje su na nivou i pozitivni šok koji je promjena trenera donjela, ali ovdje ima i do taktike a ne samo reagovanja igraca.

Da se primjetiti da je Cody Miller Mcintyre postao lider ove ekipe a ponajvise jer mu je Obradovic nasao žicu a to je da koristi svoje prednosti prvog koraka i da sto vise probija a ne oslanja se samo na sut. istina i sut ga sluzi ali vidljiva je promjena u igri Codya. Takodjer Zvezda igra mnogo brze, mnogo vise se forsira tranzicija pod Obradovicem nego pozicioni napadi kao pod Sferoupulosom sto ovoj ekipi sa ovakvim fizickim predispozicijama itekako godi.

Ne treba zaboraviti da Zvezdi trenutno fali 6 igraca, Bolomboy, Rivero, Carter, Caanan, Graham i Nwora a tek treba da se uigra ovaj novi Butler. Neko ce reci imat ce Obradovic problema uigrati sve ove igrace, istina, ali svejedno svakako nece svi biti na raspolaganju u isto vrijeme niti ce svi biti u prvih 12 a imati kvalitetnog igraca na klupi sigurno znaci.

Inace pratim ovu temu veoma dugo ali nisam pisao. Od ostalih ekipa vrijedi pohvaliti prije svega Zalgiris i Hapole, Zalgiris timski igra najbolju kosarku i promjena trenera je krucijalna jer je i kod njih razliku u stilu kosarke izmedju Dzikica i ovog sad. Hapoel ekipa ali opet ovo im je debi i lijepo se snalaze a da pri tome ne igraju na domacem terenu.

Real me nije impresionirao, ocekivao sam od Scariola mnogo vise, barem da smanji divljanje Hezonje i Campazza. Medjutim trofej najveceg negativnog iznendjenja ide Fenerbahceu. Ovakav raspad nakon osvajanje titule nisam nikad vidio. Strasno, imam osjecaj da mnogo toga ne stima, od odnosa do svega.

Partizan mi je takodjer negativno iznenadjenje (jer sam ocekivao vise), opet ce neki reci losi igraci dovedeni a sam predsjednik je rekao da je Zoc birao sve i jednog igraca i da on ima zadnju rijec. Licno mislim da Zoc mora promjeniti malo stil igre a to je da mu uglavnom veliki dio napada zavisi o P&R playmakera u kojem je logicno Carlik bio dominantna figura i sve je zavisilo od njega. Sad kad ga nema, nesto se s takticke strane mora mijenjati jer Washington nije taj, mozda ce Calather popraviti situaciju ali generalno mislim da bi se stil morao promjeniti. Jos je pocetak sezone tako da ima jos vremena ali do Zoca je.

I za kraj dotakao bih se Dubaija. Zbog Muse i Kamenog navijam nekako za njih, drag mi je i Jurica Golemac kao trener. Imali su 6 gostovanja i za ocekivati je da poprave malo odnos pobjeda i poraza u narednom periodu. Takodjer fali im bas Musa koji je u igri 1 na 1 nivo iznad svih i dao bi im dodatne opcije pogotovo za ostale saigrace i suteve za 3 poena. Mislim da ipak Dubai nema kvalitet za top 10 ali da ce tu biti negdje do kraja sezone, oko te pozicije.

Euroliga je i ove godine nikad izjednacenija a moj potajni favorit (ne i najdrazi) je Monaco iako ocekujem da ce Pao ili Oly uzeti ove godine.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 okt 2025, 12:30

realniTakticar je napisao/la:
31 okt 2025, 09:41
Meni nije jasno zasto niko ne pohvali Crvenu Zvezdu na ovom podforumu. Neovisno da li ste navijac ili ne ili da li navijate za Partizan, svejedno.
Zvezda toliko problema sa povreama ima, smijenili trenera i 6 zaredom pobjeda u EL nije mala stvar.
Na stranu energija i zalaganje koje su na nivou i pozitivni šok koji je promjena trenera donjela, ali ovdje ima i do taktike a ne samo reagovanja igraca.

Da se primjetiti da je Cody Miller Mcintyre postao lider ove ekipe a ponajvise jer mu je Obradovic nasao žicu a to je da koristi svoje prednosti prvog koraka i da sto vise probija a ne oslanja se samo na sut. istina i sut ga sluzi ali vidljiva je promjena u igri Codya. Takodjer Zvezda igra mnogo brze, mnogo vise se forsira tranzicija pod Obradovicem nego pozicioni napadi kao pod Sferoupulosom sto ovoj ekipi sa ovakvim fizickim predispozicijama itekako godi.

Ne treba zaboraviti da Zvezdi trenutno fali 6 igraca, Bolomboy, Rivero, Carter, Caanan, Graham i Nwora a tek treba da se uigra ovaj novi Butler. Neko ce reci imat ce Obradovic problema uigrati sve ove igrace, istina, ali svejedno svakako nece svi biti na raspolaganju u isto vrijeme niti ce svi biti u prvih 12 a imati kvalitetnog igraca na klupi sigurno znaci.

Inace pratim ovu temu veoma dugo ali nisam pisao. Od ostalih ekipa vrijedi pohvaliti prije svega Zalgiris i Hapole, Zalgiris timski igra najbolju kosarku i promjena trenera je krucijalna jer je i kod njih razliku u stilu kosarke izmedju Dzikica i ovog sad. Hapoel ekipa ali opet ovo im je debi i lijepo se snalaze a da pri tome ne igraju na domacem terenu.

Real me nije impresionirao, ocekivao sam od Scariola mnogo vise, barem da smanji divljanje Hezonje i Campazza. Medjutim trofej najveceg negativnog iznendjenja ide Fenerbahceu. Ovakav raspad nakon osvajanje titule nisam nikad vidio. Strasno, imam osjecaj da mnogo toga ne stima, od odnosa do svega.

Partizan mi je takodjer negativno iznenadjenje (jer sam ocekivao vise), opet ce neki reci losi igraci dovedeni a sam predsjednik je rekao da je Zoc birao sve i jednog igraca i da on ima zadnju rijec. Licno mislim da Zoc mora promjeniti malo stil igre a to je da mu uglavnom veliki dio napada zavisi o P&R playmakera u kojem je logicno Carlik bio dominantna figura i sve je zavisilo od njega. Sad kad ga nema, nesto se s takticke strane mora mijenjati jer Washington nije taj, mozda ce Calather popraviti situaciju ali generalno mislim da bi se stil morao promjeniti. Jos je pocetak sezone tako da ima jos vremena ali do Zoca je.

I za kraj dotakao bih se Dubaija. Zbog Muse i Kamenog navijam nekako za njih, drag mi je i Jurica Golemac kao trener. Imali su 6 gostovanja i za ocekivati je da poprave malo odnos pobjeda i poraza u narednom periodu. Takodjer fali im bas Musa koji je u igri 1 na 1 nivo iznad svih i dao bi im dodatne opcije pogotovo za ostale saigrace i suteve za 3 poena. Mislim da ipak Dubai nema kvalitet za top 10 ali da ce tu biti negdje do kraja sezone, oko te pozicije.

Euroliga je i ove godine nikad izjednacenija a moj potajni favorit (ne i najdrazi) je Monaco iako ocekujem da ce Pao ili Oly uzeti ove godine.
Sam Obradović je rekao , prije sam bio autokrata sad slušam igrače šta kažu . Sinoć je Kalinić dobio 5-u ličnu i Obradović je malo malo razgovarao sa njim , slušao njegove prijedloge .
Jaka odbrana , doduše ne sinoć ali tu Zvezda pobjeđuje . Ide im sve na ruku , samopouzdanje je ogromno i zaista će Obradović imati velike probleme da uklopi ostale igrače kada budu dostupni .

Možda bi i Žoc tako trebao , ali dobro ipak njegov stil ga je doveo do toliko trofeja . Početak je sezone , u napadu Partizan pokazuje puno više energije i znanja u odnosu na početak prošle sezone , ali odbrana je katastrofalna . Fali ona energija , bacanje za loptom , momenat koji okreće utakmicu ...

Večeras Barcelona idealan protivnik , Arena puna . Centar i plej su tu , pa da vidimo .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

realniTakticar
Kontakt:

Post Postao/la realniTakticar » 31 okt 2025, 13:58

VensanKasel je napisao/la:
31 okt 2025, 12:30
realniTakticar je napisao/la:
31 okt 2025, 09:41

Sam Obradović je rekao , prije sam bio autokrata sad slušam igrače šta kažu . Sinoć je Kalinić dobio 5-u ličnu i Obradović je malo malo razgovarao sa njim , slušao njegove prijedloge .
Jaka odbrana , doduše ne sinoć ali tu Zvezda pobjeđuje . Ide im sve na ruku , samopouzdanje je ogromno i zaista će Obradović imati velike probleme da uklopi ostale igrače kada budu dostupni .

Možda bi i Žoc tako trebao , ali dobro ipak njegov stil ga je doveo do toliko trofeja . Početak je sezone , u napadu Partizan pokazuje puno više energije i znanja u odnosu na početak prošle sezone , ali odbrana je katastrofalna . Fali ona energija , bacanje za loptom , momenat koji okreće utakmicu ...

Večeras Barcelona idealan protivnik , Arena puna . Centar i plej su tu , pa da vidimo .

U bilo kom sportu pa tako i u kosarci, najveci kvalitet trenera se vidi u situacijama kada ne ide. Zoc je to pokazao do sad X puta da zna okrenuti situaciju, bas ti losi startovi ranije on je okretao u svoju koristi i vracao ekipu na pravi put. Za Sasu Obradovica to tek treba vidjeti, kako ce reagovati kada dodje crna serija koja je neminovna kad tad. Za sad je momentum na njihovoj strani i samopouzdanje ogromno pa treba sacekati tu crnu seriju i vidjeti kako ce reagovati. Za sad je sve za pohvale.

Da se vratim na Zoca. Licno ja bih vise forsirao presing po cijelom terenu, to im je uglavnom davalo rezultate prosle i pretprosle godine i ne znam sto je odustao od toga. Takodjer i tranziciju bih vise forsirao a smanjio do maksimuma igru P&R sad kako nema Carlika. Trenutno su predvidivi sto se tice igre i protivnik to lako skautira, nesto se mora promjeniti jer nije isto igrati sa Carlikom P&R i sa Washingtonom. Vidjet cemo sta ce Calathes donjeti ali on moze biti i kontraproduktivan jer nije prijetnja u sutu. Puno je posla pred Obradovicem i ono sto mi recimo trenutno najvise smeta kod njega nije cak ni bespotrebna galama i mlataranje rukama na svaku pogresku igraca vec to sto je javno na presicama poceo kukati kako nema igraca, nema budzet od 5 miliona da dovedu X igraca i slicne stvari. To ne prilici njemu a vjerujem da ne godi ni igracima koji su trenutno tu, pa kao da oni nisu dovoljno dobri.

Vidjet cemo ali protiv Barselone imaju idealnu priliku da ih dobiju jer dugo Barselona nije bila slabija, sto igracki sto takticki. Bonga mora cuvati Puntera i ako njega zadrze na 10tak poena mislim da ce dobiti ovaj mec.

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 okt 2025, 20:51

Monaco lagano dobi Panatu

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 31 okt 2025, 21:02

Raspad Barce. Od 10-18 do 27-18
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 31 okt 2025, 22:35

Partizan hahahahahahah
Kad si odron od ekipe mora ti ovaj propali igrač uvaliti onakvu tricu.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 31 okt 2025, 22:37

Uh bas bolan poraz za Partizan
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 okt 2025, 22:38

kakva trojka Clyburna za pobjedu :tokralju:

slika
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 31 okt 2025, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 okt 2025, 22:41

Kao navijač Partizana očekivao sam onu trojku Klajburna i naravno da u sljedećem napadu promaše zicer .

Evo vratio sam zicer da vidim , Sterling sa jednom rukom kao veliki rutiner ...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 okt 2025, 22:45

StevieG8 je napisao/la:
31 okt 2025, 22:37
Uh bas bolan poraz za Partizan
Ma nije , sasvim očekivan . Ne mogu oni pobjediti Barcelonu , otkad su se vratili 8-0 za Barcelonu .

Osetkowski na 3 razlike pravi faul na centru za slobodna bacanja :facepalm:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 okt 2025, 23:05

Situacija nakon one nestvarne trojke Clyburna, napad za Partizan, fulaju dva puta pod košem za izjednačenje, skok i napad za Barsu, 16 sekundi do kraja, ovi ne prave faul... :hmmmmm: :think: :lol:

Nisu bili u bonusu?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 31 okt 2025, 23:31

alan_kardec je napisao/la:
31 okt 2025, 23:05
Situacija nakon one nestvarne trojke Clyburna, napad za Partizan, fulaju dva puta pod košem za izjednačenje, skok i napad za Barsu, 16 sekundi do kraja, ovi ne prave faul... :hmmmmm: :think: :lol:

Nisu bili u bonusu?
Bili su u bonusu .
Zašto nisu napravili faul ? Zato što im fali koncentracije .

Protiv Hapoela petorka sa dva centra Tajrik i Bruno je bila odlična , večeras fantastična . Zajedno su napravili preokret i seriju 17:0 .

Na poluvremenu imaš 8 razlike , logično je da nastaviš sa njima dvojicom . Ma jok , Bruno na klupi ...

Opet će se napadati samo ABA liga , a to je premalo za ovaj tim . Trinki magija je slobodan , neka Žoc odradi ovu sezonu i to je to . Vidi se da igrači ne mogu da isprate njegove zamisli , evo već 4 sezone ...
Zadnja izmjena: VensanKasel, dana/u 01 nov 2025, 01:29, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 nov 2025, 00:26

Dubai bez Muse prosjecna euroligaska ekipa.

Zalgiris su mnogi otpisali na pocetku sezonu, ocigledno bez razloga, citao sam komentare njihovih navijaca koji su govorili vidjet cete kad krene Euroliga i nije da nisu bili u pravu, do sada odlicni.

Real i Barcelona se takmice ko ce bit veca smijurija, kultni klubovi idu krupnim koracima da budu obicni prosjek u evropskim okvirima, nesto kao Bayern koji ne zna hoce li ulagati novce ili ne.

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.