NK Iskra Bugojno

amchy
Kontakt:

Re: Iskra Bugojno

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 21:43

amchy je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:A kakve veze ima veličina gradova (sela) sa fudbalom ?
Vidiš po tribinama da ima.
Protiv Crvene Zvijezde 1984 -22.000 gledalaca, protiv Vardara 18.000, protiv Sarajeva 2001- 5.000 gledalaca a protiv Mionice 47 gledalaca.

omladinacmionica
Kontakt:

Post Postao/la omladinacmionica » 22 avg 2011, 21:45

sta cu vam ja , to ste vi krivi :roll:

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 21:46

omladinacmionica je napisao/la:sta cu vam ja , to ste vi krivi :roll:
Pa i ja to sve vrijeme govorim.Niko to neće gledat.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 22 avg 2011, 21:46

amchy je napisao/la:
amchy je napisao/la:
neutralan__ je napisao/la:A kakve veze ima veličina gradova (sela) sa fudbalom ?
Vidiš po tribinama da ima.
Protiv Crvene Zvijezde 1984 -22.000 gledalaca, protiv Vardara 18.000, protiv Sarajeva 2001- 5.000 gledalaca a protiv Mionice 47 gledalaca.
Budućnost-Sarajevo prošle godine 4500 gledaoca,Budućnost-Krajišnik ove sezone 300-400 u vrh glave.I sada mi trebamo V.Kladušu nazivati "selom",njihov stadion "livadom",što mi igramo u Prvoj ligi ?
Nije to poenta svega toga,jer nisu nam oni krivi.Vi tek kada prihvatite sadašnjost moći ćete napredovati,jer sve dok živite u nekakvom svom svijetu i dalje ćete biti tu gdje jeste.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 21:49

Budućnost-Sarajevo prošle godine 4500 gledaoca,Budućnost-Krajišnik ove sezone 300-400 u vrh glave.I sada mi trebamo V.Kladušu nazivati "selom",njihov stadion "livadom",što mi igramo u Prvoj ligi ?
Nije to poenta svega toga,jer nisu nam oni krivi.Vi tek kada prihvatite sadašnjost moći ćete napredovati,jer sve dok živite u nekakvom svom svijetu i dalje ćete biti tu gdje jeste.[/quote]

47 gledalaca na utakmici je dokaz da tu sadašnjost nikada nećemo prihvatiti i da to niko neće gledati.Tu gdje jesmo sada bolje da nas nema nikako.

omladinacmionica
Kontakt:

Post Postao/la omladinacmionica » 22 avg 2011, 21:51

da tako je neutralan, brate ti nemas pojma o fudbala , ne igre grad/selo,tribina i ostalo, nego igrachi.. i da mi u Mionici imamo veću posjetu nego vi u Bugojnu, pa sramota jarane . eto kakav vam je club , buranija ... to je dokaz , i sa takvim clubo u PL, bez podrske navijacha i grada , bgm tesko ....

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 21:54

omladinacmionica je napisao/la:da tako je neutralan, brate ti nemas pojma o fudbala , ne igre grad/selo,tribina i ostalo, nego igrachi.. i da mi u Mionici imamo veću posjetu nego vi u Bugojnu, pa sramota jarane . eto kakav vam je club , buranija ... to je dokaz , i sa takvim clubo u PL, bez podrske navijacha i grada , bgm tesko ....
Ti ne kontaš gledaoce na tribine privlači poplarnost klubova a ne igra.Mionica može biti prvak ali kod nas niko to neće gledat.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 22 avg 2011, 21:57

amchy je napisao/la:Budućnost-Sarajevo prošle godine 4500 gledaoca,Budućnost-Krajišnik ove sezone 300-400 u vrh glave.I sada mi trebamo V.Kladušu nazivati "selom",njihov stadion "livadom",što mi igramo u Prvoj ligi ?
Nije to poenta svega toga,jer nisu nam oni krivi.Vi tek kada prihvatite sadašnjost moći ćete napredovati,jer sve dok živite u nekakvom svom svijetu i dalje ćete biti tu gdje jeste.
47 gledalaca na utakmici je dokaz da tu sadašnjost nikada nećemo prihvatiti i da to niko neće gledati.Tu gdje jesmo sada bolje da nas nema nikako.[/quote]

Ne morate vi to prihvatiti,vaša stvar.Iako sve dok je ne prihvatite nećete ići naprijed.

I ne očekujte nikakve povlastice u savezu i kod sudija zbog vaše tradicije,jer je nećete dobiti.Ukoliko igrate dobar fudbal i zaslužite Premijer ligu onda uredu,svi će vam čestitati.
Pa onda igrajte protiv klubova iz "velegradova" kao što su Široki,Gradiška,Gabela itd.I imati ćete posjetu na stadionu 5 hiljada i više,zavisi od protivnika.
Ali do tada poštujte klubove sa kojima ste trenutno u ligi,jer vam oni nisu ništa krivi što ste tu gdje jeste.

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 22 avg 2011, 21:59

neutralan__ je napisao/la:
amchy je napisao/la:Budućnost-Sarajevo prošle godine 4500 gledaoca,Budućnost-Krajišnik ove sezone 300-400 u vrh glave.I sada mi trebamo V.Kladušu nazivati "selom",njihov stadion "livadom",što mi igramo u Prvoj ligi ?
47 gledalaca na utakmici je dokaz da tu sadašnjost nikada nećemo prihvatiti i da to niko neće gledati.Tu gdje jesmo sada bolje da nas nema nikako.
Ne morate vi to prihvatiti,vaša stvar.Iako sve dok je ne prihvatite nećete ići naprijed.

I ne očekujte nikakve povlastice u savezu i kod sudija zbog vaše tradicije,jer je nećete dobiti.Ukoliko igrate dobar fudbal i zaslužite Premijer ligu onda uredu,svi će vam čestitati.
Pa onda igrajte protiv klubova iz "velegradova" kao što su Široki,Gradiška,Gabela itd.I imati ćete posjetu na stadionu 5 hiljada i više,zavisi od protivnika.
Ali do tada poštujte klubove sa kojima ste trenutno u ligi,jer vam oni nisu ništa krivi što ste tu gdje jeste.[/quote]

Neka ih poštuje onih 47 gledalaca što ih dođe gledat ja ću radije ostat kući.

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 22 avg 2011, 22:02

Pa zato ne očekujte ništa bolji pristup prema vašem klubu od ostalih klubova,jer niste zaslužili.

elvis j
Kontakt:

Post Postao/la elvis j » 22 avg 2011, 23:27

amchy je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:@ amchy

Pa koji je rat utjecao na to da Hoffenheim postane ozbiljan prvoligaš :?: . T stvarno nekad bubneš nešto što nema veze s vezom. Gradačac, kao sredina je i prije rata bio jak, kad se misli na privredu i finansije, tako sam bar čuo, jer ne znam šta bi ti rekao kad sam 91. godište. Što se tiče Iskre, osrednja ekipa i možete biti zadovoljni za sad i ovom ligom ;)
Sony ti kao pametan momak trebao bi da znaš da ovo pišem za Gradačac u kontekstu fudbala jer ja za taj klub nikad u životu nisam čuo do prije par godina a stariji sam od tebe i bavio sam se fudbalom.Ne odnosi se na opštinu i njenu razvijenost.Sa fudbalske strane onu su za mene anonimusi kao i Drinovci.
Sada slusaj,i cut ces jos dugo,nebih na vas ni ja obratio paznju da niste igrali sa Mionicom,zivi u proslosti i propadaj :D

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 23 avg 2011, 14:01

RESPECT ZA PAROLU!!!
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

v_b_8_9
Kontakt:

Post Postao/la v_b_8_9 » 23 avg 2011, 14:23

Ja sam jedan od mladjih navijaca Iskre, ne pamtim igru od prije rata, ali od 96te nisam propustio 90% domacih utakmica. Sjecam se one pobjede nad Krajinom 3-0 za ulazak u tadasnju Prvu ligu BiH, 8000 navijaca, pa par sljedecih sezona kad su redom padali Zeljo, Sloboda, Celik, Velez i ostali nasi "velikani". Sada se toga mozemo samo sjecati.
I ne treba se prepucavati ni sa kim, mi od tradicije ne mozemo zivjeti. Svi u ovoj ligi nas postuju kao neki klub koji je nekad bio nesto. I time se moramo zadovoljiti. Nikoga ne smijemo omalovazavati. Zato bi trebali prekinuti ove rasprave na ovoj temi. Trebamo se zapitati kako da dignemo Iskru na visi nivo, kako grad animirati, kako otjerati sve one koji su u Iskri iz interesa. Iskra vise nije gradski klub, Iskra je postala privatni klub. Jedan covjek radi sta hoce, a nikome ne odgovara za posljedice svog rada.

I jedna poruka za navijace tipa amchy-a, i zbog takvih je stanje sada ovakvo kakvo je. Na Jaklic se ne dolaze gledati Omladinac iz Mionice, vec Iskra iz Bugojna :) Sam si kriv sto na tim utakmicama bude 47 gledalaca,a ne 48 ili vise. Izvini, ali sa takvim stavom nisi ti nikakav navijac Iskre. Imam osjecaj, da se sutra ponovo oforme Zeleni Zmajevi i da zaigraju u PL ti bi za njih navijao, jer zelis da gledas samo uspjeh, a ne zanima te onaj osjecaj kad ti se igraci poslije utakmice izvinjavaju za losu partiju i kad ostanu 10 minuta nakon nje samo da saslusaju sve uvrede na njihov racun jer znaju da su bili nule. Ja sam bio ponosan na sebe kad smo aplauzom nagradili Capljinu prosle sezone za junacku igru, kao i Bratstvo prosli vikend. Zato idem na Jaklic. ;)

I poruka za Mionicane na ovoj temi, cijenio sam vas zbog toga sto se vidi da ste zdrav klub iz zdrave sredine i da dobrim i postenim radom zasluzujete ovu ligu. Ali one lazi koje ste upucivali na racun Iskre su samo pokazale da su neki u pravu kada kazu da ste selo, jer onakvim pisanjem ste pokazali da imate taj mentalitet. Mozda su nasi pretjerali u osudama, vjerovatno jesu, jer nisu igrom nista postigli pa su htjeli na drugi nacin, ali one price o placanju sudija, i vrijedjanje trenera, nemaju mjesta u "gospodskijim" sredinama.

Pozdrav svima

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 23 avg 2011, 14:27

v_b_8_9 je napisao/la:Ja sam jedan od mladjih navijaca Iskre, ne pamtim igru od prije rata, ali od 96te nisam propustio 90% domacih utakmica. Sjecam se one pobjede nad Krajinom 3-0 za ulazak u tadasnju Prvu ligu BiH, 8000 navijaca, pa par sljedecih sezona kad su redom padali Zeljo, Sloboda, Celik, Velez i ostali nasi "velikani". Sada se toga mozemo samo sjecati.
I ne treba se prepucavati ni sa kim, mi od tradicije ne mozemo zivjeti. Svi u ovoj ligi nas postuju kao neki klub koji je nekad bio nesto. I time se moramo zadovoljiti. Nikoga ne smijemo omalovazavati. Zato bi trebali prekinuti ove rasprave na ovoj temi. Trebamo se zapitati kako da dignemo Iskru na visi nivo, kako grad animirati, kako otjerati sve one koji su u Iskri iz interesa. Iskra vise nije gradski klub, Iskra je postala privatni klub. Jedan covjek radi sta hoce, a nikome ne odgovara za posljedice svog rada.

I jedna poruka za navijace tipa amchy-a, i zbog takvih je stanje sada ovakvo kakvo je. Na Jaklic se ne dolaze gledati Omladinac iz Mionice, vec Iskra iz Bugojna :) Sam si kriv sto na tim utakmicama bude 47 gledalaca,a ne 48 ili vise. Izvini, ali sa takvim stavom nisi ti nikakav navijac Iskre. Imam osjecaj, da se sutra ponovo oforme Zeleni Zmajevi i da zaigraju u PL ti bi za njih navijao, jer zelis da gledas samo uspjeh, a ne zanima te onaj osjecaj kad ti se igraci poslije utakmice izvinjavaju za losu partiju i kad ostanu 10 minuta nakon nje samo da saslusaju sve uvrede na njihov racun jer znaju da su bili nule. Ja sam bio ponosan na sebe kad smo aplauzom nagradili Capljinu prosle sezone za junacku igru, kao i Bratstvo prosli vikend. Zato idem na Jaklic. ;)

I poruka za Mionicane na ovoj temi, cijenio sam vas zbog toga sto se vidi da ste zdrav klub iz zdrave sredine i da dobrim i postenim radom zasluzujete ovu ligu. Ali one lazi koje ste upucivali na racun Iskre su samo pokazale da su neki u pravu kada kazu da ste selo, jer onakvim pisanjem ste pokazali da imate taj mentalitet. Mozda su nasi pretjerali u osudama, vjerovatno jesu, jer nisu igrom nista postigli pa su htjeli na drugi nacin, ali one price o placanju sudija, i vrijedjanje trenera, nemaju mjesta u "gospodskijim" sredinama.

Pozdrav svima
Da svi navijači i simpatizeri Iskre razmišljaju kao ti, Iskra sigurno ne bi bila u ovakvom stanju u kakvom je sada.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 23 avg 2011, 14:31

v_b_8_9 je napisao/la: I poruka za Mionicane na ovoj temi, cijenio sam vas zbog toga sto se vidi da ste zdrav klub iz zdrave sredine i da dobrim i postenim radom zasluzujete ovu ligu. Ali one lazi koje ste upucivali na racun Iskre su samo pokazale da su neki u pravu kada kazu da ste selo, jer onakvim pisanjem ste pokazali da imate taj mentalitet. Mozda su nasi pretjerali u osudama, vjerovatno jesu, jer nisu igrom nista postigli pa su htjeli na drugi nacin, ali one price o placanju sudija, i vrijedjanje trenera, nemaju mjesta u "gospodskijim" sredinama.

Pozdrav svima
Mi smo samo iznijeli istinu, malo se raspitaj za tog trenera i sve će ti biti jasno. Što se tiče plaćanja sudija i to je istina, raspitaj se malo gdje idu pare od pijace koja bude svaki petak u Bugojnu, pare redovno "liježu" na dlan jedne osobe iz kluba a ni kroz jedan račun nisu prikazane,...

v_b_8_9
Kontakt:

Post Postao/la v_b_8_9 » 23 avg 2011, 14:38

sony_91 je napisao/la:
v_b_8_9 je napisao/la: I poruka za Mionicane na ovoj temi, cijenio sam vas zbog toga sto se vidi da ste zdrav klub iz zdrave sredine i da dobrim i postenim radom zasluzujete ovu ligu. Ali one lazi koje ste upucivali na racun Iskre su samo pokazale da su neki u pravu kada kazu da ste selo, jer onakvim pisanjem ste pokazali da imate taj mentalitet. Mozda su nasi pretjerali u osudama, vjerovatno jesu, jer nisu igrom nista postigli pa su htjeli na drugi nacin, ali one price o placanju sudija, i vrijedjanje trenera, nemaju mjesta u "gospodskijim" sredinama.

Pozdrav svima
Mi smo samo iznijeli istinu, malo se raspitaj za tog trenera i sve će ti biti jasno. Što se tiče plaćanja sudija i to je istina, raspitaj se malo gdje idu pare od pijace koja bude svaki petak u Bugojnu, pare redovno "liježu" na dlan jedne osobe iz kluba a ni kroz jedan račun nisu prikazane,...
"Iskra vise nije gradski klub, Iskra je postala privatni klub. Jedan covjek radi sta hoce, a nikome ne odgovara za posljedice svog rada."
To sam napisao u prethodnom postu. Problem je sto vi znate vise mahalskih prica o Iskri iz Bugojna nego mi Bugojanci. To si i sada sam pokazao, i to govori o tom mentalitetu manjih sredina gdje sve svakoga zanima. To moze biti istina sto si napisao, ali to nije tvoj problem. Okreni glavu u svoju avliju i sve je uredu. ;)

v_b_8_9
Kontakt:

Post Postao/la v_b_8_9 » 23 avg 2011, 14:45

slika

Gajicu uozbilji se!

mister_xy
Kontakt:

Post Postao/la mister_xy » 23 avg 2011, 16:17

sony_91 je napisao/la:

Pozdrav svima
Znaci ako ti kazes onda je istina...daj bolan dokazi,ko ce ti vjerovati.. :o :o
Bar po onim videu sto si postavio se vidjelo da je sudia mogao dosudit crveni za Monicu,to si u jednom postu sam priznao,a nije dosudio,a potplacen,postavlja se pitanj samo od koga... ;) ;) ;)

v_b_8_9
Kontakt:

Post Postao/la v_b_8_9 » 23 avg 2011, 16:57

mister_xy je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:

Pozdrav svima
Znaci ako ti kazes onda je istina...daj bolan dokazi,ko ce ti vjerovati.. :o :o
Bar po onim videu sto si postavio se vidjelo da je sudia mogao dosudit crveni za Monicu,to si u jednom postu sam priznao,a nije dosudio,a potplacen,postavlja se pitanj samo od koga... ;) ;) ;)
Ne prepiri se vise, ne vodi to nigdje!

amchy
Kontakt:

Post Postao/la amchy » 23 avg 2011, 17:42

v_b_8_9 je napisao/la:Ja sam jedan od mladjih navijaca Iskre, ne pamtim igru od prije rata, ali od 96te nisam propustio 90% domacih utakmica. Sjecam se one pobjede nad Krajinom 3-0 za ulazak u tadasnju Prvu ligu BiH, 8000 navijaca, pa par sljedecih sezona kad su redom padali Zeljo, Sloboda, Celik, Velez i ostali nasi "velikani". Sada se toga mozemo samo sjecati.

Pozdrav svima
Ti si mlad i sad si u tom navijačkom folu i to je super ali ne kontaš kako idu stvari. Fudbal je priozvod kao i svaki drugi i za cilj ima da se proda tj. da ga gledaju gledaoci.To je preduslov da bi klub osigurao dugoročnu egzistenciju.U praksi to znači da ljudi kao ja treba da dođu subotom i potroše 10-tak maraka na stadionu.E sad vjerovatno znaš kako je većini raje teško zaraditi tih 10 maraka dok ti uđeš besplatno.Zašto bih ja potrošio tih 10 maraka gledajući neku Mionicu ili na nešto što me ne interesuje kao i većinu građana čemu svjedoče prazne tribine. Potom se postavlja pitanje zašto nema reklamiranja sponzora na stadionu (osim par firmica) , naravno zato što niti njima nije interesantno da se reklamiraju pred tih 47 gledalaca. Tu se zatvara krug i same utakmice koje Iskra igra nemaju smisao. Bugojno kao grad ima dosta sadržaja pogotovo subotom , zašto ne bi gledao recimo premijer ligu u košarci ili rukomet itd. Druga je stvar u selima gdje nema ništa osim te ekipe i igranki.

@ v_b_8_9 kada budeš imao posao, račune, obaveze, platu i radno vrijeme shvatićeš o čemu pričam sada. Ti kažeš ne gleda se gostujuća ekipa nego Iskra ali to gledanje i ljubav prema klubu ima svoju cijenu koja je preskupa za ono što oni nama pružaju na Jakliću.Pogledaj grad subotom u vrijeme odigravanja utakmica, kafići vrve od raje koja je prije bila redovna na stadionu.

Na tržištu događaja koji se nude subotom u gradu ono što se nudi na Jakliću je nula bodova i to niko neće gledati sve dok dolaze Mionice,Drinovci itd...

Svi znamo da je to tako...

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.