Vidim da ili ne zelis sagledati realnu sliku danasnjice ili zelis provocirati.
Krenimo redom,na konstataciju da Partizan nije osvojio boda u EL prosle godine,osvojio je 3 boda i to bas u Beogradu protiv Sahtjora,mozda su nas pustili

,dok Dinamo je osvojio sve bodove na sumnjiv nacin,pobjeda u Rumuniji se odavno vodi kao prodaja.
Onda spominjes utakmicu protiv Pyunika koja je bila uvod u sezonu,tada su igraci odigrali sa 50% mogucnosti i rutinski u revansu prosli dalje.Al eto Pyunik je velicina.
Onda spominjes Clea,naravno bitan igrac,sjajan igrac,koga Dinamo nikada imati nece.Najbolji stranac koji je igrao u regionu.Ali tim ne cini igrac jedan,vec kolektiv.Isto tako svi klubovi svoju igru prije svega baziraju na jakoj odbrani,a Partizanova bi bila nikakva bez Krstajica u tim kvalifikacionim utakmicama,naravno sada smo dobili i Savica,te malog Miljkovica.Na sredini pa Sale Ilic je kralj,kreator igre,bez njega je igra Partizana dosta smusena,et mozda ja ipak grijesim mozda ja nemam pojma o fudbalu,al imam oci ako nista drugo.
Onda praviti poredjenja Dinama i Partizana je krajnje neprimjereno,u bivsoj drzavi odnos titula 11-4 o cemu mi pricamo?A pogledajmo malo i u skorijoj proslosti,jedini klub koji konstatno igra evro jesen i igra u najjacem takmicenju pa makar i svakih 7 godina je opet PFC.Onda pogledajmo isto tako i imena koja su dolazila na JNA i imena na Maksimiru,valjda i to nesto znaci.Jer jbg igrati sa osvajacem LS 1-1,s Realom 0-0,s Marsejom 1-1,s osvajacem KU CSKA 1-1,igrati s Newcastleom,Laziom,Interom,Juveom,Lyonom,Real Madridom prijateljske igraju samo rijetki,pogotovu na Santiago Bernabeu.