FK Partizan

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

brazzo
Kontakt:

Re: FK Partizan

Post Postao/la brazzo » 16 sep 2010, 01:34

bparena je napisao/la:blesavo je uradio kad je sebe postavio na slobodnjak. Falio mu taj korak kojeg ni refleksno nije mogao uraditi. Suvise se stativi suprotnoj postavio i desilo se sto se desilo. Partizan se dobro nosio i da je bilo jos koji minut dosli bi do nerjesenog.

pozdrav iz Zenice - robijas...
moguće da je tu pogriješio ali opet bio je precizan udarac i pitanje je da li bi odbranio ikako ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 16 sep 2010, 10:51

brazzo je napisao/la:Večeras je Stojković dobrom partijom makar malo smanjio tu netrepeljivost između njega i Grobara ali teško da će ikad imati punu pravu podršku. Mada su čini mi se svi svjesni da je on daleko bolja opcija od Ilića s kojim bi se vratili nazad sa još golova u mreži.
Složio bih se da je Stojković dobro branio,ali isto tako posle njegovog kiksa smo primili gol.Što se tiče njegovog odnosa sa Grobarima,realno suzama se vatre ne gase,jasno je da je Grobarima najvažniji Partizan,te da će zbog istog istrpiti i neke poteze uprave koji nisu u interesu Grobara ali su u interesu kluba.Onda ne mogu pričati u tudje ime ,ali mogu u svoje,nikada neću zaboraviti da je isti pričao kako mrzi Partizan,te još neke nebuloze,jbg neke stvari čovjek ne može zaboraviti,vjerujem da je takav slučaj i kod većine Grobara.Slažem se da je bolji od Radiše,ali kod Grobara Radiša je i onakav ljudina u odnosu na Stojkovića,ima Partizan i mladog Živkovića koji je jako veliki potencijal,al zbog neiskustva još ne dobija priliku,iako je prošle sezone bio najbolji golman u JSL.Onda čitam neke komentare da je to bio neodbranjiv šut,ne bih se složio,Srna jest dobar izvodjač al ipak krivica za gol ide na račun Stojkoviću.
& $ - & " - & - &
ФСРС

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 sep 2010, 11:34

Dakako da je krivac za pogodak, ali skin'o je barem 2 zicera, tako da...Sve u svemu, Partizan je loše odigrao(osim onih 10-ak minuta kada su imali 3 šuta u okvir gola), no to rezultat ne pokazuje. Ekipa Shakhtara je zrelija od Partizana, puno bolje kombinuju(samo što se u većini slučajeva i prekombinuju), a o njihovim kontrama ne trebamo trošiti riječi.
Sve u svemu, Partizan nije spustio gaće pred, objektivno govoreći, jačim protivnikom, ali je vidljiva razlika u kvaliteti(pobogu, Shakhtar je jedan od boljih klubova iako dolazi iz ne tako jake lige).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 25 sep 2010, 21:03

U prvoj utakmici kola fudbaleri Partizana odigrali su samo 0-0 protiv ekipe subotickog Spartaka.Ipak treba imati u vidu da je Stanojevic odmarao nekolicinu igraca za susret LS protiv Arsenala u utorak.Isto tako junak utakmice je bio golman gostiju Aleksic.Utakmicu je pratilo oko 7000 gledalaca....
& $ - & " - & - &
ФСРС

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 27 sep 2010, 15:08

Magazin Lige Sampiona uoci utakmice sa Arsenalom..
[youtube][/youtube]
& $ - & " - & - &
ФСРС

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 sep 2010, 16:20

Ništa od Partizana, na njih je uspjeh što su ušli u LŠ, a i teško da će se vratiti sljedeće godine, imali su sreće... Očekujem nekih pet golova od strane Arsenala, mada će Wenger izvesti golobrade mladiće.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 27 sep 2010, 16:24

OK,tvoje misljenje,bez obzira sto u njemu ima nekih licnih impresija,zivi bili pa vidjeli sta ce biti sutra,al zamisli kad najuspjesniji klub sa ovih prostora ostvaruje takve,kakve rezultate,na sta ostali klubovi iz regiona lice.... :D :D :D
& $ - & " - & - &
ФСРС

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 27 sep 2010, 16:27

drinin vuk je napisao/la:OK,tvoje misljenje,bez obzira sto u njemu ima nekih licnih impresija,zivi bili pa vidjeli sta ce biti sutra,al zamisli kad najuspjesniji klub sa ovih prostora ostvaruje takve,kakve rezultate,na sta ostali klubovi iz regiona lice.... :D :D :D
:lol: :lol: Realno, Arsenal im daje minimum 3 gola.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 27 sep 2010, 16:33

Partizan je po meni više sretno nego spretno došao do grupa LP. Da nisu imali Clea teško bi prošli i Pyunik.
Protiv Shakhtara nisu pokazali ništa. Igrali su tipičan bunker i primili su samo 1 gol s čim mogu biti prezadovoljni kakvu su igru prikazali.
Protiv Arsenala sve osim katastrofe bi trebao biti uspjeh. Daleko od toga da će im Arsenal uvaliti 5 komada, ali mislim da će 2-3 razlike biti dovoljno.

Partizanu je jedina šansa Braga i da se preko nje dočepaju nekako 3. mjesta, iako Braga sigurno nije loša ekipa. Naprotiv.
...što je više lome to je volim jače...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 sep 2010, 16:40

drinin vuk je napisao/la:OK,tvoje misljenje,bez obzira sto u njemu ima nekih licnih impresija,zivi bili pa vidjeli sta ce biti sutra,al zamisli kad najuspjesniji klub sa ovih prostora ostvaruje takve,kakve rezultate,na sta ostali klubovi iz regiona lice.... :D :D :D
Vidjet ćemo, ja realno govorim.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 27 sep 2010, 16:41

jacky09 je napisao/la:Partizan je po meni više sretno nego spretno došao do grupa LP. Da nisu imali Clea teško bi prošli i Pyunik.
Protiv Shakhtara nisu pokazali ništa. Igrali su tipičan bunker i primili su samo 1 gol s čim mogu biti prezadovoljni kakvu su igru prikazali.
Protiv Arsenala sve osim katastrofe bi trebao biti uspjeh. Daleko od toga da će im Arsenal uvaliti 5 komada, ali mislim da će 2-3 razlike biti dovoljno.

Partizanu je jedina šansa Braga i da se preko nje dočepaju nekako 3. mjesta, iako Braga sigurno nije loša ekipa. Naprotiv.
Sreca prati hrabre decko ;) ;) ;) ,a Cleo jeste vazan igrac,sigurno ne najvazniji,jer da nije bilo Krstajica,dzaba Cleo ili Ilica na sredini.Tako da kako ti pravis konstatacije,to je za smijanja,jer cuj ne bi prosli Pyunik,pa nismo mi Dinamo koji ispada od Sherifa,mi smo jedini klub s ovih prostora koji je u zadnjih deset godina odigrao nesto u Evropi,jedini klub koji je prezimio,jedini klub koji ove godine igra najjace Evro takmicenje.
Pricati o igri protiv Shakhtara je smjesno,jer Partizan je igrao sto je normalno takticki defanzivno,al da ne bi one greske Stojkovica,Partizan bi uzeo bod pa vjerujem da bi i tada ti rekao kako je eto Partizan igrao lose,da je sreca bila na strani Partizana i tako te price.
Niko ne spori da je Arsenal jedna od najjacih ekipa,ali isto tako ono sto je Arsenal za Partizan,to je Partizan za sve ekipe iz regije....
& $ - & " - & - &
ФСРС

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 sep 2010, 16:45

drinin vuk je napisao/la:
jacky09 je napisao/la:Partizan je po meni više sretno nego spretno došao do grupa LP. Da nisu imali Clea teško bi prošli i Pyunik.

Sreca prati hrabre decko ;) ;) ;) ,a Cleo jeste vazan igrac,sigurno ne najvazniji,jer da nije bilo Krstajica,dzaba Cleo ili Ilica na sredini.Tako da kako ti pravis konstatacije,to je za smijanja,jer cuj ne bi prosli Pyunik,pa nismo mi Dinamo koji ispada od Sherifa,mi smo jedini klub s ovih prostora koji je u zadnjih deset godina odigrao nesto u Evropi,jedini klub koji je prezimio,jedini klub koji ove godine igra najjace Evro takmicenje.
Pricati o igri protiv Shakhtara je smjesno,jer Partizan je igrao sto je normalno takticki defanzivno,al da ne bi one greske Stojkovica,Partizan bi uzeo bod pa vjerujem da bi i tada ti rekao kako je eto Partizan igrao lose,da je sreca bila na strani Partizana i tako te price.
Niko ne spori da je Arsenal jedna od najjacih ekipa,ali isto tako ono sto je Arsenal za Partizan,to je Partizan za sve ekipe iz regije....
U jbt onda Spartak ispade Liverpool za ostale klubove. :mrgreen: :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 27 sep 2010, 16:52

drinin vuk je napisao/la:

Je.
Vidio sam prošle godine kako ste igrali u Europa Ligi. Jeste li bod osvojili?

Partizan sam gledao protiv Pyunika, niste opucali na gol. Cleo ga zavukao sa 20m pod rašlje i rješio utakmicu. Da vam nema Clea davno bi ispali ako ćemo realno.

Cleo nije glavni igrač? Pa zabio vam je 8 golova u Europi od vaših 13 golova.

I da, ako ste od Dinama jači 5 puta kao što je Arsenal od Partizana, vjerujem da ste onda od Villareala jači najmanje 7 puta. :lol:

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 27 sep 2010, 16:57

Ruku na srce, Villareal je igrao s rezervnim timom xD

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 27 sep 2010, 16:58

Carlo je napisao/la:Ruku na srce, Villareal je igrao s rezervnim timom xD
Ako Nilmar sam čini prvi tim, onda je. :lol:

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 27 sep 2010, 16:59

Vuce po cemu je to PArtizan najuspjesnji klub sa ovih prostora????
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

drinin vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinin vuk » 27 sep 2010, 17:01

Vidim da ili ne zelis sagledati realnu sliku danasnjice ili zelis provocirati.
Krenimo redom,na konstataciju da Partizan nije osvojio boda u EL prosle godine,osvojio je 3 boda i to bas u Beogradu protiv Sahtjora,mozda su nas pustili :twisted: :twisted: ,dok Dinamo je osvojio sve bodove na sumnjiv nacin,pobjeda u Rumuniji se odavno vodi kao prodaja.
Onda spominjes utakmicu protiv Pyunika koja je bila uvod u sezonu,tada su igraci odigrali sa 50% mogucnosti i rutinski u revansu prosli dalje.Al eto Pyunik je velicina. :shock:
Onda spominjes Clea,naravno bitan igrac,sjajan igrac,koga Dinamo nikada imati nece.Najbolji stranac koji je igrao u regionu.Ali tim ne cini igrac jedan,vec kolektiv.Isto tako svi klubovi svoju igru prije svega baziraju na jakoj odbrani,a Partizanova bi bila nikakva bez Krstajica u tim kvalifikacionim utakmicama,naravno sada smo dobili i Savica,te malog Miljkovica.Na sredini pa Sale Ilic je kralj,kreator igre,bez njega je igra Partizana dosta smusena,et mozda ja ipak grijesim mozda ja nemam pojma o fudbalu,al imam oci ako nista drugo.
Onda praviti poredjenja Dinama i Partizana je krajnje neprimjereno,u bivsoj drzavi odnos titula 11-4 o cemu mi pricamo?A pogledajmo malo i u skorijoj proslosti,jedini klub koji konstatno igra evro jesen i igra u najjacem takmicenju pa makar i svakih 7 godina je opet PFC.Onda pogledajmo isto tako i imena koja su dolazila na JNA i imena na Maksimiru,valjda i to nesto znaci.Jer jbg igrati sa osvajacem LS 1-1,s Realom 0-0,s Marsejom 1-1,s osvajacem KU CSKA 1-1,igrati s Newcastleom,Laziom,Interom,Juveom,Lyonom,Real Madridom prijateljske igraju samo rijetki,pogotovu na Santiago Bernabeu.
& $ - & " - & - &
ФСРС

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 27 sep 2010, 17:03

Partizan je ispodprosjecni evropski a nadprosjecni balkanski klub. Imali su srece sto su stigli do LS.
@jacky, ne dizi Dinamo u zvijezde, ipak je Villareal odmarao igrace
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 27 sep 2010, 17:08

drinin vuk je napisao/la:Vidim da ili ne zelis sagledati realnu sliku danasnjice ili zelis provocirati.
Krenimo redom,na konstataciju da Partizan nije osvojio boda u EL prosle godine,osvojio je 3 boda i to bas u Beogradu protiv Sahtjora,mozda su nas pustili :twisted: :twisted: ,dok Dinamo je osvojio sve bodove na sumnjiv nacin,pobjeda u Rumuniji se odavno vodi kao prodaja.
Onda spominjes utakmicu protiv Pyunika koja je bila uvod u sezonu,tada su igraci odigrali sa 50% mogucnosti i rutinski u revansu prosli dalje.Al eto Pyunik je velicina. :shock:
Onda spominjes Clea,naravno bitan igrac,sjajan igrac,koga Dinamo nikada imati nece.Najbolji stranac koji je igrao u regionu.Ali tim ne cini igrac jedan,vec kolektiv.Isto tako svi klubovi svoju igru prije svega baziraju na jakoj odbrani,a Partizanova bi bila nikakva bez Krstajica u tim kvalifikacionim utakmicama,naravno sada smo dobili i Savica,te malog Miljkovica.Na sredini pa Sale Ilic je kralj,kreator igre,bez njega je igra Partizana dosta smusena,et mozda ja ipak grijesim mozda ja nemam pojma o fudbalu,al imam oci ako nista drugo.
Onda praviti poredjenja Dinama i Partizana je krajnje neprimjereno,u bivsoj drzavi odnos titula 11-4 o cemu mi pricamo?A pogledajmo malo i u skorijoj proslosti,jedini klub koji konstatno igra evro jesen i igra u najjacem takmicenju pa makar i svakih 7 godina je opet PFC.Onda pogledajmo isto tako i imena koja su dolazila na JNA i imena na Maksimiru,valjda i to nesto znaci.Jer jbg igrati sa osvajacem LS 1-1,s Realom 0-0,s Marsejom 1-1,s osvajacem KU CSKA 1-1,igrati s Newcastleom,Laziom,Interom,Juveom,Lyonom,Real Madridom prijateljske igraju samo rijetki,pogotovu na Santiago Bernabeu.
Peče li još petarda od prije više sezona? :D ..šala.. 8-)

Prvo pričaš o namještanjima, pa onda par redaka niže trofeji u Yugi. :lol: Možda da je Dinamo vodio politiku kao Partizan, Zvezda ili Hajduk.. možda bi bilo više od 4 titule koje vrijede više od svih prvenstava ove tri ekipe.

Cleo najjači strani igrač u regionu.. hmmm.. ima on još da se dokaže ipak je tu Eduardo. Iako ima potencijala da bude dobar igrač u budućnosti. Kao i dinamov Sammir.
To za Ligu Prvaka svaka čast, ali to nije odraz kvalitete. Iako sigurno niste nekvalitetni. Ove godine je Žilina u LP, a prošle godine više sretno nego spretno izbacila Hajduk koji je igrao u najmanju ruku na nivou Sesveta.

drinin vuk, ja ne provociram niti mi se svađa, želim voditi raspravu na nivou. Možemo lijepo raspravljati i izmjeniti stavove.

@Nail for Real

Ne dižem Dinamo.
Villareal je igrao samo bez Nilmara.
Nisu poštenu priliku stvorili u 90minuta.

Dongle
Kontakt:

Post Postao/la Dongle » 27 sep 2010, 17:12

Sretno sutra Partizanu u utakmici protiv Arsenala.Nadam se pobjedi od 1-0 ili bar nerjesenom rezultatu 1-1.Partizan ima dobru ekipu koja redovno igra dobro u evropskim takmičenjima.Partizan i Dinamo su korak ispred ostalih ekipa na Balkanu,nek priča ko sta hoće ali to se zna.Jos jednom sretno sutra i nadam se dobrom rezultatu.Pozdrav iz Zenice.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.