neko_iz_mase je napisao/la:@felix123
Nemoj se naći uvrijeđen, ali ti brkaš i izjednačavaš državljanstvo i narodnost kao i većina zapadno-hercegovaca, i to je evidentno. Evidentno je isto toliko, kao što je evidentno da smo i ja i ti Bosanci i Hercegovci.
Druže moj, u Bosni i Hercegovini a i u dosta drugih država, to su 2 različita pojma. To ćeš se moći uvjeriti ako ubrzo budeš predavao prijavu za konkurs u nekoj državnoj firmi, pa, kada na mjesto državljanstva budeš "morao" napisati BiH, a to kako se ti osjećaš, popuniti ćeš u stavci narodnost. Ukoliko uradiš suprotno, onda ćeš biti prvo upućen u službu za zapošljavanje stranaca, gdje će ti se samo slatko nasmijati, i onda ćeš se vratiti onom prvobitnom-lakšem putu, i to je bit svega.
A to, to što u imenu stoji hrvatski, to ama baš nikakve veze nema s tim. Stajao hrvatski, katolički, radnički, indijanski, športski ili sportski i i sl. dok god budete igrali u europi, kraj imena vašeg i našeg BH kluba će stajati ona žuto-plava zastava(da je lijepa baš i nije, al kakva je da je naša je), i komentator će jasno i glasno naglasiti da je to klub iz Bosne i Hercegovine,i to jedino što vam niko neće zabraniti.
A to što neko navija za Hrvatsku, neko za Tursku, pa bože moj. I ja bih se mogao "osjećati" Englezom, al kakve mi koristi, kada tamo ne bih imao nikakvih prava, isto kao što ja i ti nemamo u lijepoj Hrvatskoj.
trokut zastava,ili u narodu popularno znana kao varta zastava je za 2 od 3 naroda u ovoj drzavi nametnuta.
ne zove se klub ili klubovi bezveze hrvatski,to nesto znaci.i ne zovu se unazad 20 godina hrvatski,kao sto su se neki odjednom poceli izjasnjavati kao neka nacija.taj prefiks je od osamostaljenja.
kraj imena klubova obicno stoji grb kluba,ili ja dovoljno prijenosa nisam pogledao.

tko to prenosi nastupe bh klubova,mozda armenijski ili gruzijski klubovi protiv kojih imamo.takvi obicno ni neznaju gdje je bosna i hercegovina,a jos manje se bave politikom.
ti bi se mogao osjecati englezom,ali se ne osjecas niti ces se ikad osjecat.to je velika razlika od covjeka iz sirokog,mostara,trebinja,banja luke koji se osjecaju kao hrvati ili srbi i kojima je srce ko kineski zid kad pocme intoniranje lijepe nase ili boze pravde.
sto se tice ovih prava,ja a i 99% slicnih meni ima itekakvih prava u rh.svi imamo hr putovnice (ja osobno samo hr putovnicu neki imaju dva), zene primaju djecji,umirovljeni pripadnici hr vojske vojne mirovine,imamo pravo glasati na izborima,ugl. sve sto covjek u splitu ili rijeci ima.
i da napomenem,rodjen sam igrom slucaja u splitu,znaci ja sam "pravi hrvat" jeli tako?
sto se tice bih na pecari,iskreno ta reprezentacija nije pozeljna.imate zenicu,sarajevo,tuzlu i igrajte. uostalom,to svi znaju tako da je glupo o tome i raspravljati.
No na tribinama hrvatskih navijaca se i u zadnjoj prijateljskoj utakmici moglo vidjeti jedno veliko U. Svi znamo da to nije nastalo nekim kosmickim slucajem, jer su ti navijaci naprimjer slucajno tako stojali sa istim bojama odjece itd. A nije ih bilo malo. Mislim da cemo se tu sloziti.
Dakle samo da deduciram: Reprezentacija BiH nebi mogla igrati na Pecari zbog toga, jer (izuzetno) rijetko pojedinci ponesu tursku zastavu. Zastavu medjunarodno priznate drzave. Ali jedna druga reprezentacija, ciji navijaci prave slovo U, moze. Dakle dalje po istoj, striktnoj logici: Gora je zastava Turske nego U.
nije stvar u "u" ili u zastavi,hrvatska ce uvijek biti pozeljna, hrvatska je nasa domovina i jedina drzava prema kojoj gajimo osjecaje.to nitko nikada nece moci promjeniti,a žderite se živi ako hoćete.
pozdrav.