Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin

Post Postao/la calcio » 22 apr 2011, 17:09

Kao prvo i hrvatska i turska su strane zastave u BiH. Kao i sve druge osim bh zastava.
Kao drugo ako vidiš jednu tursku zastavu među hiljadu bh zastava, to je ipak samo jedna turska zastava među hiljadu bosanskohercegovačkih. Problem bi bio da je obrnuta situacija :D
Kao treće slobodno vi mašite stranim zastavama ali trebate znati da vas to sve više udaljava od BiH.
Da ne bude da se jednog jutra probudiš i shvatiš da si postao manjina i uljez u svojoj državi i pitaš se kako i zašto?

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 apr 2011, 17:40

felix123 je napisao/la:Navijam za Hrvatsku ,jer se osjecam kao Hrvat i to mi ne moze nitko zabranit
Kad ne igra BiH s Hrvatskom navijam za nju
Što se tiče Pecare,naš stadion ima 9 000 sjedecih mjesta ,iako se odavno nije popunila al znam od prije kad se popuni odlicna se atmosfera stvori jer su tribine tik uz teren
A na pitanje kad ce BiH repka zaigrat na Pecari ,ja mislim ne jos za dugo,jer kad ja vidim zastavu Turske zapitam se koja reprezentacija tu igra.Njoj tu nije mjesto isto kao ni svastici na Pecari(da ne bi odmah navalili na ovaj ispad dva pojedinca )
Po meni Bilino polje je najbolje jer se napravi odlicna atmosfera i mislim da su se reprezentativci navikli igrat u Zenici
Nisam imao namjeru izazivat ,jednostavno je to moje misljenje
Sportski pozdrav :)
Navijam za Tursku ,jer se osjecam kao Turčin i to mi ne moze nitko zabranit
Kad ne igra BiH s Turskom navijam za nju
Što se tiče Pecare,naš stadion ima 9 000 sjedecih mjesta ,iako se odavno nije popunila al znam od prije kad se popuni odlicna se atmosfera stvori jer su tribine tik uz teren
A na pitanje kad ce BiH repka zaigrat na Pecari ,ja mislim ne jos za dugo,jer kad ja vidim zastavu Hrvatske zapitam se koja reprezentacija tu igra.Njoj tu nije mjesto isto kao ni svastici na Pecari(da ne bi odmah navalili na ovaj ispad dva pojedinca )
Po meni Bilino polje je najbolje jer se napravi odlicna atmosfera i mislim da su se reprezentativci navikli igrat u Zenici
Sportski pozdrav

Sportski pozdrav i tebi. Napisali smo potpuno iste postove, što je znak da me u potpunosti podržavaš. Hvala istomišljeniče. :roll: :roll: :roll:
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

meho69
Kontakt:

Post Postao/la meho69 » 22 apr 2011, 17:41

avlami97 je napisao/la:
felix123 je napisao/la:Navijam za Hrvatsku ,jer se osjecam kao Hrvat i to mi ne moze nitko zabranit
Kad ne igra BiH s Hrvatskom navijam za nju
A na pitanje kad ce BiH repka zaigrat na Pecari ,ja mislim ne jos za dugo,jer kad ja vidim zastavu Turske zapitam se koja reprezentacija tu igra.Njoj tu nije mjesto isto kao ni svastici na Pecari(da ne bi odmah navalili na ovaj ispad dva pojedinca )
Sportski pozdrav :)
Navijam za Tursku ,jer se osjecam kao Turčin i to mi ne moze nitko zabranit
Kad ne igra BiH s Turskom navijam za nju
A na pitanje kad ce BiH repka zaigrat na Pecari ,ja mislim ne jos za dugo,jer kad ja vidim zastavu Hrvatske zapitam se koja reprezentacija tu igra.Njoj tu nije mjesto isto kao ni svastici na Pecari(da ne bi odmah navalili na ovaj ispad dva pojedinca )
Sportski pozdrav

Sportski pozdrav i tebi. Napisali smo potpuno iste postove, što je znak da me u potpunosti podržavaš. Hvala istomišljeniče. :roll: :roll: :roll:
ako se osjecas turcinom onda navijaj za tursku.bosna bosancima ;)

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 22 apr 2011, 17:57

kao prvo za calcia
Kao prvo i hrvatska i turska su strane zastave u BiH. Kao i sve druge osim bh zastava.
Ma je li molim te??kolko ja znam mi Hrvati smo jedan od konstutivnih naroda ove države ,što turci nisu
Da ne bude da se jednog jutra probudiš i shvatiš da si postao manjina i uljez u svojoj državi i pitaš se kako i zašto?
Jarane odmah ono jutro posle izbora ,kad su nam Bošnjaci po drugi put izabrali clana presjednistva
za RKO
Na tebe mi se ne da trosit vrijeme ti si jedan od onih koji krivo tumaci tekst,odnosno tumaci ga kako ga on zeli
mi nosimo hrvatske zastave zato sto smo hrvatski klub,neki problem??? na tribinama mozes vidjeti i ratnu zastavu armije bih nitko vam nikad nije progovorio ili zamjerio
za principatus
nikakva namjera izazivanja
Sto se tice tvog pitanje odgovor je DA.Isto kao sto je hrvatska rukometna reprezentacija dosla na humanitarnu utakmicu i sigurno bi stadion bio pun jer to su igraci za koje mi navijamo ,koje gledamo preko TV itd.
Pošto imam feeling da ti je sljedece pitanje u vezi repke BIH ,iskreno ne znam ,ja osobno bi otisao jer ipak ne dolaze ti dzeko,misimovic,pjanic svaki dan,i da BiH igra s bilo kojom drzavom (osim Hrvatske) sigurno bi igraci bili ispraceni pljeskom :D
alavami97
pajdo drago mi je što smo istog mišljenja :D

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 22 apr 2011, 18:45

felix123 je napisao/la:kao prvo za calcia
Ma je li molim te??kolko ja znam mi Hrvati smo jedan od konstutivnih naroda ove države ,što turci nisu
Jarane odmah ono jutro posle izbora ,kad su nam Bošnjaci po drugi put izabrali clana presjednistva
za RKO
Na tebe mi se ne da trosit vrijeme ti si jedan od onih koji krivo tumaci tekst,odnosno tumaci ga kako ga on zeli
mi nosimo hrvatske zastave zato sto smo hrvatski klub,neki problem??? na tribinama mozes vidjeti i ratnu zastavu armije bih nitko vam nikad nije progovorio ili zamjerio
za principatus
Sto se tice tvog pitanje odgovor je DA.Isto kao sto je hrvatska rukometna reprezentacija dosla na humanitarnu utakmicu i sigurno bi stadion bio pun jer to su igraci za koje mi navijamo ,koje gledamo preko TV itd.
Pošto imam feeling da ti je sljedece pitanje u vezi repke BIH ,iskreno ne znam ,ja osobno bi otisao jer ipak ne dolaze ti dzeko,misimovic,pjanic svaki dan,i da BiH igra s bilo kojom drzavom (osim Hrvatske) sigurno bi igraci bili ispraceni pljeskom :D
alavami97
pajdo drago mi je što smo istog mišljenja :D
bravo majstore

potpisujem
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 apr 2011, 18:51

felix123 je napisao/la: za principatus
Ma ni meni, licno mi je dosadno se prepucavati nesto o tome ko i zasto za koga treba da navija. Nego ustvari ti zelim nesto objasniti iz moje perspektive, jer ljudi imaju skoro uvjek drugaciju percepciju stvari, pa iz toga i dolaze razlicita misljena.

Rekao si, da sebi nemozes zamisliti, da repka igra naprimjer na Pecari, jer tu i tamo neki padobranac donese Tursku zastavu. Zelim ti samo objasniti, da to nije glavni uzrok ili uopste jedan. Iz tog razloga sam te pitao, dali bi hrvatska reprezentacija mogla igrati na Pecari. Sto si potvrdio.

No na tribinama hrvatskih navijaca se i u zadnjoj prijateljskoj utakmici moglo vidjeti jedno veliko U. Svi znamo da to nije nastalo nekim kosmickim slucajem, jer su ti navijaci naprimjer slucajno tako stojali sa istim bojama odjece itd. A nije ih bilo malo. Mislim da cemo se tu sloziti. :)

Dakle samo da deduciram: Reprezentacija BiH nebi mogla igrati na Pecari zbog toga, jer (izuzetno) rijetko pojedinci ponesu tursku zastavu. Zastavu medjunarodno priznate drzave. Ali jedna druga reprezentacija, ciji navijaci prave slovo U, moze. Dakle dalje po istoj, striktnoj logici: Gora je zastava Turske nego U.

Mislim da bi FIFA/UEFA ipak kaznila samo jednu od ove dvije navijacke skupine. Isto mislim, da stalno navodjenje turskih zastava kao velikog argumenta protiv navijanja za BiH nije pravilno. Ili jednostavno receno: Ne pije (vise) vode.

Dakle u cemu je pravi problem? Moglo bi se reci, da fali neka identifikacija, fali vise Hrvata/Katolika u nasoj reprezentaciji. Doduse na drugoj strani ja licno se identifikujem sa jednim Pandzom, kao sto se identifikujem sa Misketom ili Dzekom. A time nisam sam. Kako ovi navedeni igraci nisu svi Bosnjaci ja mislim, da je moja identifikacija sa njima vise stvar mog licnog stava i nacina razmisljanja. I sigurno mi nebi smetalo kada bi vise ne-Bosnjaka igralo ili navijalo za reprezentaciju. Ali pustite tu pricu sa turskim zastavama, jer je barem ja ne otkupljujem. ;) Pozz.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 22 apr 2011, 18:54

Svaku temu stigne neko upropastit..
Ljudi dragi, Hebo vas nacionalizam.. Zatupljeni smo brate do bola,ja sam turcin ti si srbin on hrvat :S Daj ba .. Ni jedna ta zemlja vas ne hebe 2 posto,ljudi dragi mi smo muslimani,pravoslavci i katolici.. Ako cemo se vec svrstavat svrstavajmo se tako.. BiH nije sinonim samo za bosnjacki narod..

Chelsea_CBH
Kontakt:

Post Postao/la Chelsea_CBH » 22 apr 2011, 18:58

Sto ne bi mogli ako ne u hali, igrati u Catezu u Sloveniji??? Super uvjeti, tamo se priprema hrvatska repka inace.
Sve nas veže plava boja i bratstvo klubova naših - LONDON CHELSEA FC - INTERNAZIONALE MILANO FC - SS LAZIO ROMA - GLASGOW RANGERS FC - HAMBURGER SV - GNK DINAMO ZAGREB - FK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO - KKS LECH POZNAN

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 22 apr 2011, 19:00

Chelsea_CBH je napisao/la:Sto ne bi mogli ako ne u hali, igrati u Catezu u Sloveniji??? Super uvjeti, tamo se priprema hrvatska repka inace.
:cry:

meho69
Kontakt:

Post Postao/la meho69 » 22 apr 2011, 19:02

Chelsea_CBH je napisao/la:Sto ne bi mogli ako ne u hali, igrati u Catezu u Sloveniji??? Super uvjeti, tamo se priprema hrvatska repka inace.
hahahahahahahahahahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 apr 2011, 19:04

felix123 je napisao/la:kao prvo za calcia
Zastava RH je zastava strane države, ne možeš to buraz nikako poreći. Nebitno je ko sa njom maše, ona je državna zastava republike Hrvatske.
Konstitutivni narodi BiH imaju svoju državnu zastavu a to je ona plavo-žuta, čak smo i ukinuli nama drage ljiljane jer je neke asocirala na rat i uveli neutralnu plavo-žutu.

Ti imaš pravo da mašeš s kojom god hoćeš zastavom ali kao što rekoh ranije, kad-tad će se to vratiti kao bumerang. Što više naginješ RH to će te manje biti u BiH. Pogotovo zbog toga što uz mahanje tuđim zastavama obično ide i pljuvanje po BiH.
Ne možeš se godinama ponašati kao baraba i pljuvati državu na svakom koraku i ne očekivati neku vrstu reakcije. Ova zemlja ima mnogo ljudi koji je vole i koji će uvijek braniti njene interese.

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 22 apr 2011, 19:05

@felix123
Nemoj se naći uvrijeđen, ali ti brkaš i izjednačavaš državljanstvo i narodnost kao i većina zapadno-hercegovaca, i to je evidentno. Evidentno je isto toliko, kao što je evidentno da smo i ja i ti Bosanci i Hercegovci.
Druže moj, u Bosni i Hercegovini a i u dosta drugih država, to su 2 različita pojma. To ćeš se moći uvjeriti ako ubrzo budeš predavao prijavu za konkurs u nekoj državnoj firmi, pa, kada na mjesto državljanstva budeš "morao" napisati BiH, a to kako se ti osjećaš, popuniti ćeš u stavci narodnost. Ukoliko uradiš suprotno, onda ćeš biti prvo upućen u službu za zapošljavanje stranaca, gdje će ti se samo slatko nasmijati, i onda ćeš se vratiti onom prvobitnom-lakšem putu, i to je bit svega.
A to, to što u imenu stoji hrvatski, to ama baš nikakve veze nema s tim. Stajao hrvatski, katolički, radnički, indijanski, športski ili sportski i i sl. dok god budete igrali u europi, kraj imena vašeg i našeg BH kluba će stajati ona žuto-plava zastava(da je lijepa baš i nije, al kakva je da je naša je), i komentator će jasno i glasno naglasiti da je to klub iz Bosne i Hercegovine,i to jedino što vam niko neće zabraniti.
A to što neko navija za Hrvatsku, neko za Tursku, pa bože moj. I ja bih se mogao "osjećati" Englezom, al kakve mi koristi, kada tamo ne bih imao nikakvih prava, isto kao što ja i ti nemamo u lijepoj Hrvatskoj.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

zohar20
Kontakt:

Post Postao/la zohar20 » 22 apr 2011, 19:20

neko_iz_mase je napisao/la:@felix123
Nemoj se naći uvrijeđen, ali ti brkaš i izjednačavaš državljanstvo i narodnost kao i većina zapadno-hercegovaca, i to je evidentno. Evidentno je isto toliko, kao što je evidentno da smo i ja i ti Bosanci i Hercegovci.
Druže moj, u Bosni i Hercegovini a i u dosta drugih država, to su 2 različita pojma. To ćeš se moći uvjeriti ako ubrzo budeš predavao prijavu za konkurs u nekoj državnoj firmi, pa, kada na mjesto državljanstva budeš "morao" napisati BiH, a to kako se ti osjećaš, popuniti ćeš u stavci narodnost. Ukoliko uradiš suprotno, onda ćeš biti prvo upućen u službu za zapošljavanje stranaca, gdje će ti se samo slatko nasmijati, i onda ćeš se vratiti onom prvobitnom-lakšem putu, i to je bit svega.
A to, to što u imenu stoji hrvatski, to ama baš nikakve veze nema s tim. Stajao hrvatski, katolički, radnički, indijanski, športski ili sportski i i sl. dok god budete igrali u europi, kraj imena vašeg i našeg BH kluba će stajati ona žuto-plava zastava(da je lijepa baš i nije, al kakva je da je naša je), i komentator će jasno i glasno naglasiti da je to klub iz Bosne i Hercegovine,i to jedino što vam niko neće zabraniti.
A to što neko navija za Hrvatsku, neko za Tursku, pa bože moj. I ja bih se mogao "osjećati" Englezom, al kakve mi koristi, kada tamo ne bih imao nikakvih prava, isto kao što ja i ti nemamo u lijepoj Hrvatskoj.
trokut zastava,ili u narodu popularno znana kao varta zastava je za 2 od 3 naroda u ovoj drzavi nametnuta.
ne zove se klub ili klubovi bezveze hrvatski,to nesto znaci.i ne zovu se unazad 20 godina hrvatski,kao sto su se neki odjednom poceli izjasnjavati kao neka nacija.taj prefiks je od osamostaljenja.
kraj imena klubova obicno stoji grb kluba,ili ja dovoljno prijenosa nisam pogledao. :lol: tko to prenosi nastupe bh klubova,mozda armenijski ili gruzijski klubovi protiv kojih imamo.takvi obicno ni neznaju gdje je bosna i hercegovina,a jos manje se bave politikom.
ti bi se mogao osjecati englezom,ali se ne osjecas niti ces se ikad osjecat.to je velika razlika od covjeka iz sirokog,mostara,trebinja,banja luke koji se osjecaju kao hrvati ili srbi i kojima je srce ko kineski zid kad pocme intoniranje lijepe nase ili boze pravde. ;)
sto se tice ovih prava,ja a i 99% slicnih meni ima itekakvih prava u rh.svi imamo hr putovnice (ja osobno samo hr putovnicu neki imaju dva), zene primaju djecji,umirovljeni pripadnici hr vojske vojne mirovine,imamo pravo glasati na izborima,ugl. sve sto covjek u splitu ili rijeci ima.

i da napomenem,rodjen sam igrom slucaja u splitu,znaci ja sam "pravi hrvat" jeli tako? :D

sto se tice bih na pecari,iskreno ta reprezentacija nije pozeljna.imate zenicu,sarajevo,tuzlu i igrajte. uostalom,to svi znaju tako da je glupo o tome i raspravljati.
No na tribinama hrvatskih navijaca se i u zadnjoj prijateljskoj utakmici moglo vidjeti jedno veliko U. Svi znamo da to nije nastalo nekim kosmickim slucajem, jer su ti navijaci naprimjer slucajno tako stojali sa istim bojama odjece itd. A nije ih bilo malo. Mislim da cemo se tu sloziti. :)

Dakle samo da deduciram: Reprezentacija BiH nebi mogla igrati na Pecari zbog toga, jer (izuzetno) rijetko pojedinci ponesu tursku zastavu. Zastavu medjunarodno priznate drzave. Ali jedna druga reprezentacija, ciji navijaci prave slovo U, moze. Dakle dalje po istoj, striktnoj logici: Gora je zastava Turske nego U.
nije stvar u "u" ili u zastavi,hrvatska ce uvijek biti pozeljna, hrvatska je nasa domovina i jedina drzava prema kojoj gajimo osjecaje.to nitko nikada nece moci promjeniti,a žderite se živi ako hoćete.

pozdrav. :)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 22 apr 2011, 19:29

Sjede Bosnjak,Srbin i Hrvat,sta im je zajednicko ? Svi zive u BiH,i nemaju posla :D Smarate vise,neki dan mi je Srbin sa Pala ucinio ogromnu uslugu,koju nije tjeo da naplati,i ako sam ga prakticki molio da uzme pare,.Pocnite djeliti ljude na dobre i lose,bice vam zivot jednostavniji..

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 apr 2011, 20:39

Reprezentacija Bosne i Hercegovine svoje domaće utakmice treba da igra na stadionu Bilino polje u Zenici. Tamo je trenutno najbolja atmosfera, a i stadion, bar minimalno, zadovoljava stroge propise, svjetske i evropske fudbalske asocijacije.
Volio bih da se napravi nova Grbavica i da se utakmice igraju u Dolini ćupova, ali do tada Zenica je broj jedan.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 22 apr 2011, 21:23

meho69 je napisao/la:naravno da nebi trebali igrati u mostaru,sirokom,banja luci,trebinju jer nam ne treba jos gostujucih utakmica. ;)
Ko kaze da bi u Mostaru repka bila gost?
Ovi ultrasi smiju samo praviti probleme kada dodje desetak navijaca, ako nas dodje preko 100, svi ce se u kuce pozatvarati i nece A reci.
A ovi manjinci nek otpepaju i nek po hr forumima pisu za koga navijaju. :x

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 22 apr 2011, 21:25

Trebali bi na Piroti igrat.. Dobro je poznato da su tamo gostujuci bodovi ravni naucnoj fantastici .. :D :D

meho69
Kontakt:

Post Postao/la meho69 » 22 apr 2011, 21:28

Bilal je napisao/la:
meho69 je napisao/la:naravno da nebi trebali igrati u mostaru,sirokom,banja luci,trebinju jer nam ne treba jos gostujucih utakmica. ;)
Ovi ultrasi smiju samo praviti probleme kada dodje desetak navijaca, ako nas dodje preko 100, svi ce se u kuce pozatvarati i nece A reci.
mislio sam na bijeli brijeg,on je na zapadu i tamo bi bili 'gosti'.
pa necemo valjda igrati u vrapcicima,svaka vam cast al to nije stadion ni za ozbiljan klub kamoli repku. ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 22 apr 2011, 21:48

meho69 je napisao/la:
Bilal je napisao/la:
mislio sam na bijeli brijeg,on je na zapadu i tamo bi bili 'gosti'.
pa necemo valjda igrati u vrapcicima,svaka vam cast al to nije stadion ni za ozbiljan klub kamoli repku. ;)
Pa i ja sam mislio na Bijeli brijeg. ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Imajednabrigada i 5 gostiju.