Newcastle United F.C.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: Newcastle United F.C.
Ove oscilacije bih pripisao mnostvu faktora(nije da ih opravdavam, ali...). Prije svega, prosetati se Championshipom i osvojiti 100+ bodova je nesto nevjerovatno, a onda dodje taj Premiership koji je mnogo kvalitetniji od najjace druge lige svijeta. Dakle, moglo bi se reci da je bilo dosta utakmica u koje su Svrake usle pod parolom "Lako cemo". Naravno, to ne uspijeva nigdje, a kamoli u Premiershipu. Naravno, Hughtonovo neiskustvo vodjenja ekipe je takodjer veoma bitno(opet naglasavam, nisam bio za njegovo tjeranje), a tu su jos i igraci koji i nisu navikli na ovakav tempo. Naravno, kada tome dodamo i samu snagu lige, te "spanovanje" nesto slabijih ekipa protiv onih jacih, dodjemo do zakljucka da je nemoguce ne oscilirati(samo, u pravu si, sto je previse - previse je).
Sto se tice O'Neilla, bio je on u planovima Cashleya, ali doticni je trazio 20 miliona funti za pojacanja u zimskom prelaznom roku, a to je, moras priznati, previse. Dakle, mog'o je pristati i na 10-ak miliona(tolikio bi mu Cashley ponudio), jer i ima koliko-toliko poslozenu ekipu. No, Martin je htio nesto vise, tako da...
Sto se tice O'Neilla, bio je on u planovima Cashleya, ali doticni je trazio 20 miliona funti za pojacanja u zimskom prelaznom roku, a to je, moras priznati, previse. Dakle, mog'o je pristati i na 10-ak miliona(tolikio bi mu Cashley ponudio), jer i ima koliko-toliko poslozenu ekipu. No, Martin je htio nesto vise, tako da...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
To je ako se ne varam peti Shearerov gol u pobjedi nad Sheffield Wednesdayom 8-0?onoffon je napisao/la:gud pikčr
Zanimljivo da Newcastle ima isti broj bodova (22) nakon 18 kola baš kao i u sezoni kad je ispao u Championship. Tada smo do kraja sezone osvojili još samo 12 bodova (2 pobjede i 6 remija), mislim da se ove sezone možemo više bodova osvojiti.
U sljedećoj utakmici protiv Wigana nedostajati će nam Carroll, a vrača se kapetan Kevin Nolan. Tako da bi svoju priliku mogli dobiti Xisco ili Best.
- gloryhunter
- Kontakt:
Samo da se javim nakon mukotrpne registracije..
newcastle i leeds oduvijek simpatiziram.. alan smith zlatni dečko leeds uniteda uvijek mi je bio naj zbog borbenosti i golova...bio sam jako tužan kad je leeds ispao iz lige.... tad se u hrvatskoj prikazivala emisija Petica ponedjeljkom i sve su se lige pratile....nogomet pratim od 2002.
sjecam se neki dječak je imao na prsima plavom kemijskom napisano LEEDS...i plakao je i onda ga je Smith tješio i on je plakao
takodjer i svrake su mi bile oduvijek simpatične i SHEARER, pratio sam ih manje kako je Petica par godina iza ukinuta....ali nakon prikljucka na internet pocetkom 2007. pratim i njih....
navijac newcastlea sam ostao i nakon ispadanja 2009. pa sam stavio zato nick gloryhunter a na tu ideju sam dosao kad se pojavila informacija da bi NUFC mogla kupit katarska obitelj....bogatija duplo od city-evog šeika....
NA NUFC-balkan stranici sam poznat/iji pod nickovima Svraka i gloryhunter, a na srpskom forumu newcastle-a Alan SMITH17..
sto se tice leedsa...tesko ih je bilo pratit u nizim ligama...
odsad cu komentirati teme leedsa i newcastlea...neznam koji mi je klub drazi ali oba su u srcu
newcastle i leeds oduvijek simpatiziram.. alan smith zlatni dečko leeds uniteda uvijek mi je bio naj zbog borbenosti i golova...bio sam jako tužan kad je leeds ispao iz lige.... tad se u hrvatskoj prikazivala emisija Petica ponedjeljkom i sve su se lige pratile....nogomet pratim od 2002.
sjecam se neki dječak je imao na prsima plavom kemijskom napisano LEEDS...i plakao je i onda ga je Smith tješio i on je plakao

takodjer i svrake su mi bile oduvijek simpatične i SHEARER, pratio sam ih manje kako je Petica par godina iza ukinuta....ali nakon prikljucka na internet pocetkom 2007. pratim i njih....
navijac newcastlea sam ostao i nakon ispadanja 2009. pa sam stavio zato nick gloryhunter a na tu ideju sam dosao kad se pojavila informacija da bi NUFC mogla kupit katarska obitelj....bogatija duplo od city-evog šeika....
NA NUFC-balkan stranici sam poznat/iji pod nickovima Svraka i gloryhunter, a na srpskom forumu newcastle-a Alan SMITH17..
sto se tice leedsa...tesko ih je bilo pratit u nizim ligama...
odsad cu komentirati teme leedsa i newcastlea...neznam koji mi je klub drazi ali oba su u srcu

Gloryhunter nisi baš morao napisati indentićan post na temi Leedsa i Newcastlea,mogao si malo promijeniti 

Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo
Forza Inter ! Merda Milan !
- gloryhunter
- Kontakt:
post sam kopirao i u temu leeds zato sto se tice i leedsa...kao sto sam napisao to je malo predstavljanje..i evo bit cu aktivan na te 2 teme....._d1n0_ je napisao/la:Gloryhunter nisi baš morao napisati indentićan post na temi Leedsa i Newcastlea,mogao si malo promijeniti
btw....
newcastle je u zadnjih par dana povezan s igracima:
ireland (villa)
gradel (leeds)
Sessegnon (PSG)
ben arfa (otkup ugovora)
keane(tottenham)
taarabat( QPR)
BECKHAM (Galaxy)
Shaun Wright-Philips (city)
Ziani (wolfsburg)
sto se mene tice irelanda i Sessegnona uzeo bi ih odmah isti tren..ben arfu otkupio, i SWP-a na posudbu.....
za transfere irelanda, sessegnona i arfe bi trebalo 20milijuna novaca ali bar se nebi trebali mislit ocemo ispast iz lige

- mexy_whites
- Kontakt:
Gradel ne bi trebao napustiti Leedsgloryhunter je napisao/la:post sam kopirao i u temu leeds zato sto se tice i leedsa...kao sto sam napisao to je malo predstavljanje..i evo bit cu aktivan na te 2 teme....._d1n0_ je napisao/la:Gloryhunter nisi baš morao napisati indentićan post na temi Leedsa i Newcastlea,mogao si malo promijeniti
btw....
newcastle je u zadnjih par dana povezan s igracima:
ireland (villa)
gradel (leeds)
Sessegnon (PSG)
ben arfa (otkup ugovora)
keane(tottenham)
taarabat( QPR)
BECKHAM (Galaxy)
Shaun Wright-Philips (city)
Ziani (wolfsburg)
sto se mene tice irelanda i Sessegnona uzeo bi ih odmah isti tren..ben arfu otkupio, i SWP-a na posudbu.....
za transfere irelanda, sessegnona i arfe bi trebalo 20milijuna novaca ali bar se nebi trebali mislit ocemo ispast iz lige

Ireland je vrlo los u Villi tako da je to rizik za Newcastle.
Sessegnon je solidan igrac ali pitanje je koliko ce ga Pariz(?) zacijeniti.
Keane ne bi bio los ukoliko Carroll ode, a nadam se da nece napustiti svrake.
Taarabt je u QPR u odlicnoj formi i sumnjam da ce ga Warnock pustiti jer bi bez njega bio 50% slabiji u utrci za promociju. Inace, nevjerovatno sebican igrac.
Beckham je blizu Tottenhama tako da se to vjerovatno nece ostvariti.
SWP bi bio odlican, jos ga se moze dobiti za ne bas velik novac, a mogao bi igrati bitnu ulogu u borbi za opstanak.
Ziani je dokazao koliko vrijedi u Wolfsburgu. Tuca s Dzekom je jedina stvar koje se sjecam vezano za ovog momka.
Newcastle bi po meni trebao da se okrene vlastitim snagama iz mladog pogona i kupovinom talenata iz nizih rangova. Evo npr. povezuju se s Puncheonom i to bi vrlo lako moglo da se ostvari jer je isti bio pod palicom Pardewa u Sotonu i on iz njega sigurno moze izvuci maximum. Danas je za Scumwall zabio hat trick sto pokazuje da bi od njega moglo biti hljeba. U 2. ligi pored njega ima jos itekako dobrih igraca koji se mogu dobiti za novac koji Newcastle ima, poput Nathaniela Clynea iz Palacea, Connora Wickhama iz Ipswicha, Kinga iz Leicestera, McGugana iz Foresta, Hamilla iz Barnsleya, Wheatera iz Boroa, Pratleya iz Swanseaja itd., a sve ovisno o toga koja im pozicija treba. Sve su ovo jako dobri igraci, potencijali za PL i svi se mogu dobiti za par miliona i manje. Sjecam se da je Newcastle doveo Percha iz Foresta (mislim free), a on je daleko slabiji od neki navedenih igraca. Pa Routledge, Enrique, Smith, Burton itd. nisu nista bolji od ovih iz druge lige, nisu svega mi

A da pitam za Ben Arfu, koliku svotu novca trazi Marsej za otkup?
Side before self
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
@Mexy,
Najvise se povezujemo sa krilnim igracima te ponekim napadacem(Naravno, daleko od toga da cemo dovesti 2 krilna igraca i 2 napadaca te tako u potpunosti promijeniti napadacki ansambl.).
Sto se tice ovih gore pojacanja, recimo da dijelim tvoje misljenje. No, Keane bi, ukoliko dodje, dosao na posudbu uz mogucnost otkupa ugovora, a to ne bi znacilo da ce Carroll napustiti ekipu(sto je i Cashley izjavio nekoliko puta, a i Andy himself). Ziani ne moze igrati ni u iranskoj ligi, a nekako se dovodi u kontekst prelaska u Newcastle(moram priznati da i nisam bas upoznat sa ovim transferom).
Kad smo vec kod tih transfera, Leon Best je i sluzbeno stavljen na transfer listu, tako da cemo se sigurno oprostiti od njega vec u ovom prelaznom roku. Posto smo bez Carrolla u narednih nekoliko meceva, sve vise se govori o novom napadacu(i dalje je Keane prva opcija, sada se spominje i Santa Cruz(iskreno se nadam da ce se ovaj transfer dogoditi), kao i Lacina Traore koji igra za Cluj, a prije se povezivao sa dolaskom u Liverpool. On je po konstituciji najslicniji Carrollu, te bi mogao biti velika prijetnja u zracnim duelima. Cijena bi bila 8 miliona Eura, ali po meni to je previse za nekog ko je napunio 20 godina, te ko nema nimalo iskustva igranja u Premiershipu.)
Danas je gostujuca utakmica, gdje na megdan idemo Wiganu. Ukoliko izgubimo, dovest cemo se u tesku situaciju, a pobjedom bismo napravili pravi korak u stabilizaciji na sredini tabele(posebno kada znamo da je sljedeci mec protiv West Hama. Ukoliko bi se osvojilo 6 bodova iz ove 2 utakmice, to bi bilo fenomenalno(naravno, ni 4 nisu za baciti).
Sto se tice sastava, kao sto vec rekoh, bicemo bez Carrolla. No, na gol bi se trebao vratiti Harper, koji se u potpunosti oporavio od povrede ramena. Vezni red je nepromijenjen, a u napadu bi Shola bio najistureniji. Dakle, to bi trebalo izgledati ovako:
Harper - Simpson, Coloccini, Taylor, Enrique - Routledge, Barton, Tiote, Gutierrez - Nolan - Ameobi. Mozda ce i Mike Williamson zaigrati umjesto Taylora, ali ostaje nam da vidimo. U prvom mecu ove sezone, na St. James Parku smo igrali 2-2, iako smo gubili nakon prvih 45. minuta sa 0-2. Izjednacujuci pogodak je djelo Coloccinija. Danas ocekujem odlicnu utakmicu, po mogucnosti neku pobjedu, ali ni remijem ne bih bio nezadovoljan. Za Wigan nece igrati N'Zogbia(
), koji nam je 2x zatresao mrezu u prethodnom mecu. Naravno, svi znamo da je navedeni nosio dres crno-bijelih. 
Utakmica pocinje u 17:00.
Najvise se povezujemo sa krilnim igracima te ponekim napadacem(Naravno, daleko od toga da cemo dovesti 2 krilna igraca i 2 napadaca te tako u potpunosti promijeniti napadacki ansambl.).
E jbg sad. Barton je pokazao da je jedan od boljih igraca Svraka, a ti ga poredis sa osobama koje nisu nikada ni igrale Premiership, pobogu. Da se razumijemo, ne ka'em ja da ne postoje bolji igraci u nekim drugoligaskim klubovima od onih koje mi sada posjedujemo, ali ne treba trcati pred rudo. Takodjer, ne bi se ni Jose Enrique trebao naci na ovom spisku, a kada je Smith u pitanju, on svakako nije u prvom planu, tako da...mexy_whites je napisao/la:Pa Routledge, Enrique, Smith, Burton itd. nisu nista bolji od ovih iz druge lige, nisu svega mi
Sto se tice ovih gore pojacanja, recimo da dijelim tvoje misljenje. No, Keane bi, ukoliko dodje, dosao na posudbu uz mogucnost otkupa ugovora, a to ne bi znacilo da ce Carroll napustiti ekipu(sto je i Cashley izjavio nekoliko puta, a i Andy himself). Ziani ne moze igrati ni u iranskoj ligi, a nekako se dovodi u kontekst prelaska u Newcastle(moram priznati da i nisam bas upoznat sa ovim transferom).
U klauzuli stoji da se radi o 5 miliona funti.mexy_whites je napisao/la:A da pitam za Ben Arfu, koliku svotu novca trazi Marsej za otkup?
Kad smo vec kod tih transfera, Leon Best je i sluzbeno stavljen na transfer listu, tako da cemo se sigurno oprostiti od njega vec u ovom prelaznom roku. Posto smo bez Carrolla u narednih nekoliko meceva, sve vise se govori o novom napadacu(i dalje je Keane prva opcija, sada se spominje i Santa Cruz(iskreno se nadam da ce se ovaj transfer dogoditi), kao i Lacina Traore koji igra za Cluj, a prije se povezivao sa dolaskom u Liverpool. On je po konstituciji najslicniji Carrollu, te bi mogao biti velika prijetnja u zracnim duelima. Cijena bi bila 8 miliona Eura, ali po meni to je previse za nekog ko je napunio 20 godina, te ko nema nimalo iskustva igranja u Premiershipu.)
Danas je gostujuca utakmica, gdje na megdan idemo Wiganu. Ukoliko izgubimo, dovest cemo se u tesku situaciju, a pobjedom bismo napravili pravi korak u stabilizaciji na sredini tabele(posebno kada znamo da je sljedeci mec protiv West Hama. Ukoliko bi se osvojilo 6 bodova iz ove 2 utakmice, to bi bilo fenomenalno(naravno, ni 4 nisu za baciti).
Sto se tice sastava, kao sto vec rekoh, bicemo bez Carrolla. No, na gol bi se trebao vratiti Harper, koji se u potpunosti oporavio od povrede ramena. Vezni red je nepromijenjen, a u napadu bi Shola bio najistureniji. Dakle, to bi trebalo izgledati ovako:
Harper - Simpson, Coloccini, Taylor, Enrique - Routledge, Barton, Tiote, Gutierrez - Nolan - Ameobi. Mozda ce i Mike Williamson zaigrati umjesto Taylora, ali ostaje nam da vidimo. U prvom mecu ove sezone, na St. James Parku smo igrali 2-2, iako smo gubili nakon prvih 45. minuta sa 0-2. Izjednacujuci pogodak je djelo Coloccinija. Danas ocekujem odlicnu utakmicu, po mogucnosti neku pobjedu, ali ni remijem ne bih bio nezadovoljan. Za Wigan nece igrati N'Zogbia(

Utakmica pocinje u 17:00.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Wigan - Newcastle 0:1(Shola Ameobi 18')
Zasluzena pobjeda Svraka, mada se do iste moglo doci i vecim rezultatom. Jednostavno, danas su momci koje je Pardew izveo na teren pokazali da mogu igrati pod imperativom pobjede, te su prekinuli mini-crnu seriju losih rezultata(porazi od City-ja i Tottenhama). Ovom pobjedom smo napravili pravi korak u stabilizaciji na sredini tabele, te smo 6 bodova od zone ispadanja(imamo isti broj bodova kao Liverpool; 25).
Sto se tice danasnjeg sastava, ipak je bilo nekih izmjena u odnosu na onaj moj prethodni post. Naime, ipak se krenulo sa 2 napadaca(dakle, Ameobi kao najistureniji, a Lovenkrads nesto povuceniji), a Routledge je bio na klupi sa rezerve. Takodjer je i Leon Best dobio priliku umjesto strijelca jedinog pogotka, Ameobija, te je i sam bio u mat poziciji u 90.-oj minuti kada je njegov udarac zavrsio pored gola(bio je jedan na jedan sa golmanom Wigana). Takodjer, 2x smo pogadjali okvir gola(Coloccini i Taylor), tako da se moze reci da je Wigan dobro i prosao. Domaci nisu u 2. poluvremenu ozbiljnije zaprijetili golu Harpera, a njihovi napadi u prvom poluvremenu su takodjer bili nikakvi. Dakle, odlicna uvertira za sljedeci mec, te se iskreno nadam da ce i Pardew uvezati 2 pobjede te da cemo mirnije docekati nastavak prvenstva.
Zasluzena pobjeda Svraka, mada se do iste moglo doci i vecim rezultatom. Jednostavno, danas su momci koje je Pardew izveo na teren pokazali da mogu igrati pod imperativom pobjede, te su prekinuli mini-crnu seriju losih rezultata(porazi od City-ja i Tottenhama). Ovom pobjedom smo napravili pravi korak u stabilizaciji na sredini tabele, te smo 6 bodova od zone ispadanja(imamo isti broj bodova kao Liverpool; 25).
Sto se tice danasnjeg sastava, ipak je bilo nekih izmjena u odnosu na onaj moj prethodni post. Naime, ipak se krenulo sa 2 napadaca(dakle, Ameobi kao najistureniji, a Lovenkrads nesto povuceniji), a Routledge je bio na klupi sa rezerve. Takodjer je i Leon Best dobio priliku umjesto strijelca jedinog pogotka, Ameobija, te je i sam bio u mat poziciji u 90.-oj minuti kada je njegov udarac zavrsio pored gola(bio je jedan na jedan sa golmanom Wigana). Takodjer, 2x smo pogadjali okvir gola(Coloccini i Taylor), tako da se moze reci da je Wigan dobro i prosao. Domaci nisu u 2. poluvremenu ozbiljnije zaprijetili golu Harpera, a njihovi napadi u prvom poluvremenu su takodjer bili nikakvi. Dakle, odlicna uvertira za sljedeci mec, te se iskreno nadam da ce i Pardew uvezati 2 pobjede te da cemo mirnije docekati nastavak prvenstva.
bravo Svrake, konacno izlaz iz mini-krize.
Big club, great history, Nottm Forest.
Čestitke i od mene na današnjoj pobjedi, momcima je bila potrebna pobjeda da im se digne moral. 
Kao što i mnogi kažu tako i ja mislim,Best nije za PL on je više za Championshipa ova liga je previsok nivo za njega.

Kao što i mnogi kažu tako i ja mislim,Best nije za PL on je više za Championshipa ova liga je previsok nivo za njega.
Zasluzena pobjeda nema sta.Dobice na tezini ako uzmemo west ham ali bice tesko kad uzmemo u obzir dobru formu cekicara i nasu igru kuci...Vrijeme bi bilo da se i kuci uzme neko.
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a
Moj _d1n0_ best nije ni za fudbala nikako kakav crni championship...
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a
A dobro kada je igrao u Coventry Cityu bio je dosta dobar, bio je jedan od vodećih strijelaca lige ali kada je došao u NUFC to je postalo sasvim druga priča. 

- mexy_whites
- Kontakt:
Svaka cast na zasluzenoj pobjedi. Sta je sa Rangerom? Bolji je on od Besta.
Side before self
- gloryhunter
- Kontakt:
ranger je napadač broj 3...lovenkrands je broj 4 a počeo je utakmicu....jedna tekma nista ne znacimexy_whites je napisao/la:Svaka cast na zasluzenoj pobjedi. Sta je sa Rangerom? Bolji je on od Besta.

sta reci o utakmici.... 3 vrlo vazna boda su tu...jos 15 do sigurne zone.....jonas i colo su mi danas bili extra...barton je uvijek dobar...wigan bez n'zogbie neopasan...imao je cleverey jedan šut preko gola, i kolumbijac rodallega mislim da je on, precku i to je sve.
protiv West Hama treba hitno popravit realizaciju..
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Prije bih rekao da je obrnuto, da je Ranger napadač br 3 sigurno bi danas imao prednost ispred našeg najiskusnijeg napadača Lovena. Inače zanimljiv je podatak da je Lovenkrands u karijeri dao više golova nego cijela današnja prva jedanaestorica ukupno.gloryhunter je napisao/la:ranger je napadač broj 3...lovenkrands je broj 4 a počeo je utakmicu....jedna tekma nista ne znacimexy_whites je napisao/la:Svaka cast na zasluzenoj pobjedi. Sta je sa Rangerom? Bolji je on od Besta.![]()
sta reci o utakmici.... 3 vrlo vazna boda su tu...jos 15 do sigurne zone.....jonas i colo su mi danas bili extra...barton je uvijek dobar...wigan bez n'zogbie neopasan...imao je cleverey jedan šut preko gola, i kolumbijac rodallega mislim da je on, precku i to je sve.
protiv West Hama treba hitno popravit realizaciju..
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vidim i ss.ba je prenio vijest o mogucem prelasku Sessegnona iz Psg-a u Newcastle. Inace radi se o igracu koji je i Arsene Wengeru bio zanimljiv prije par sezona, no kako je otisao u PSG, tako je opao i interes Arsenalovog menadzera.
Stephane Sessegnon je vezni igrac, koji moze igrati na vise pozicija, ali je za vjerovati da bi, ukoliko predje u Newcastle, igrao po desnoj strani. Naravno, cijena od 7 miliona Eura je ipak prevelika u ovom trenutku, no sam Cashley je obecao neka pojacanja u zimskom prelaznom roku, te je rekao da ce odrijesiti vrecu. Eh, ostaje nam da vidimo da li je mislio ozbiljno ili je to bilo samo smirivanje situacije nakon tjeranja Hughtona.
Razlozi zbog kojih zeli napustiti Park Princeva je odnos trenera PSG-a prema njemu. Naime, isti ga je nekoliko puta izvrijedjao, tako da je ovo bio logican slijed dogadjaja.
Nego, ukoliko Tottenham dovede Beckhama na posudbu(izgleda da je to skoro pa gotova stvar), onda ce David Bentley biti taj koji ce napustiti londonski klub i vjerovatno zavrsiti na St. James Parku. Naravno, ne vjerujem da ce i Sessegnon i Bentley doci, tako da ce se vjerovatno igrati na kartu "uzeti sto jeftinije".
Stephane Sessegnon je vezni igrac, koji moze igrati na vise pozicija, ali je za vjerovati da bi, ukoliko predje u Newcastle, igrao po desnoj strani. Naravno, cijena od 7 miliona Eura je ipak prevelika u ovom trenutku, no sam Cashley je obecao neka pojacanja u zimskom prelaznom roku, te je rekao da ce odrijesiti vrecu. Eh, ostaje nam da vidimo da li je mislio ozbiljno ili je to bilo samo smirivanje situacije nakon tjeranja Hughtona.
Razlozi zbog kojih zeli napustiti Park Princeva je odnos trenera PSG-a prema njemu. Naime, isti ga je nekoliko puta izvrijedjao, tako da je ovo bio logican slijed dogadjaja.
Nego, ukoliko Tottenham dovede Beckhama na posudbu(izgleda da je to skoro pa gotova stvar), onda ce David Bentley biti taj koji ce napustiti londonski klub i vjerovatno zavrsiti na St. James Parku. Naravno, ne vjerujem da ce i Sessegnon i Bentley doci, tako da ce se vjerovatno igrati na kartu "uzeti sto jeftinije".
Bolje je uzeti Bentleya nego Sessegona, jer prvo je englez, navijako je na EPL, zna jezike žlejan je osvete Tottenhamu, nije problematičan, a za Sessegona je upitno njegovo ponašanje 
Usput Bentley ne igra za reprzentaciju tako da je uvijek tu na raspolaganju, a Sessi igra za Benin. Daleka putovanja i vječiti problem za sve afričke reprezentacije malarija

Usput Bentley ne igra za reprzentaciju tako da je uvijek tu na raspolaganju, a Sessi igra za Benin. Daleka putovanja i vječiti problem za sve afričke reprezentacije malarija

There got to be something for Liverpool big number nine ...
jest, ali bently nije dugo igrao u nekom kontinuitetu, ali ipak mislim da ce biti dobro pojacanje za NC, jer je i u blackburnu dobro igrao, i ako nista bar ce uvijek dobro igrati protiv arsenala..