Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 04 dec 2012, 21:11

kako je branio novajlija serdarevic? i ko su ovaj vatric i ovaj cosic?

PS: hvala na opisu!

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 04 dec 2012, 22:51

Milas pokazuje da je veliki potencijal,najbolji odbranbeni igrač a i efikasan u napadu,možda smo i ranije nego smo mislili dobili zamjenu za Prcu

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 04 dec 2012, 23:45

Bez standardnih Jankovica,Gradjana,Memica,Bezbradice,Bubala rasturili vodecu ekipu lige.Novi golman Serdarevic dvometras izgleda rijesio problem golmana ove selekcije.Smajo Karacic ga doveo iz Francuske i pun pogodak izgleda.Svi momci polozili ispit.Bit ce problem izabrati 16 igraca sa SP.Puno kvalitetnih igraca.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 05 dec 2012, 00:33

bice tesko izabrati, ali hvala Bogu da je tako i neka aBd bude jos bolje, nek se jos koji talent sa strane dovede da pojaca konkirenciju i poveca kvalitet!

po meni za sad prvih 16 su sledeci:

ahmetasevic
serdarevic

becic
milicevic

milas
bezbradica
kasumovic

peric
jankovic
ajkunic

halilkovic
gradjan

malinovic
memic

eres
zulfic

(nadam se da nisam pobrkao pozicije hehe)

selam ;)

pep3
Kontakt:

Post Postao/la pep3 » 05 dec 2012, 00:34

edinjo-bih je napisao/la:kako je branio novajlija serdarevic? i ko su ovaj vatric i ovaj cosic?

PS: hvala na opisu!
Cosic je iz Celika..Igra lijevo krilo i u zadnje vrijeme je standardan i ima veoma dobre partije i kao slag na tortu je stigao poziv za reprezentaciju..
RZ88!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 05 dec 2012, 00:36

Imali gdje učinak golmana Serdarević - Ahmetašević - Žiga ?

op.a - Ova mi okupljanja nekako previše ozbiljno djeluju , ne liči mi ovo na Bosnu :mrgreen: , jeli određeno u kojoj dvorani će BiH igrati utakmice na Svjetskom prvenstvu , trebalo bi momcima dati gromoglasnu podršku gdje god budu igrali ...

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 05 dec 2012, 01:02

Bečić je desno krilo.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 05 dec 2012, 09:02

Gledao sam utakmicu i mislim da ovo nije realna snaga reprezentacije jer Lučič je igrao samo 10 min,Bukva i Dedović prvo poluvrijeme i 5min drugog,tako da je za Goražde većinom igrala djeca koja su mlađa ili njihovo godište.Kapaciteta ima u momcima,oba golmana su solidna ali golman Goražda Pleh nije ništa lošiji od golmana reprezentacije i da nije onako dobro branio razlika bi bila još veća.Dosta kontri im je odbranio tako da u tom segmentu moraju još da porade.Ono što me raduje je u ozbiljnosti saveza jer su na utakmici bili i predsjednik i selektor i rukometna veličina poput Senjanina Maglajlije i pratio sam njihovo posmatranje utakmice i vidio ozbiljnost.Goražde sram vas bilo zbog hladne dvorane.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 05 dec 2012, 12:09

Sto se tice sinosnje utaknice solidna partija nasi mladi igraca,takodze i Goradze je jedna mlada extra dobra ekipa istina Lucic je igrao 15 minuta ali nije ga ni islo.Najveci problem ove mlade reprezentacije su golmani koji su veoma losi,ovi sto pisu da su dobri sigurno nemaju oci katastrofa su nam golamni.
Zadnja izmjena: rkbosna, dana/u 27 feb 2013, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 dec 2012, 17:41

no rules je napisao/la:Imali gdje učinak golmana Serdarević - Ahmetašević - Žiga ?

op.a - Ova mi okupljanja nekako previše ozbiljno djeluju , ne liči mi ovo na Bosnu :mrgreen: , jeli određeno u kojoj dvorani će BiH igrati utakmice na Svjetskom prvenstvu , trebalo bi momcima dati gromoglasnu podršku gdje god budu igrali ...
Pa zar to pitas :D :D u Sarajevu normalno gdje bi drugo
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 06 dec 2012, 21:38

Borac poražen od Metalurga u Banja Luci

Piše: F. Zametica Danas, 20:17
U okviru jedinog susreta današnjeg dana SEHA lige Borac je na svom terernu dočekao makedonski Metalurg i ubjedljivo izgubio, 30:20.

Metalurg je od samog početka krenuo oštro i vrlo brzo došao do osjetnije prednosti. Na poluvrijeme je ekipa iz Makedonije otišla sa vodstvom, 16:9.

U nastavku ista slika na terenu, a gosti su u 44. minuti susreta imali i 12 poena viška. Borac je uspio smanjiti i ublažiti prednost, ali su gosti slavili dosta ubijedljivo, 30:20.

Najefikasniji u redovima Borca bili su Stefan Janković i Damir Delić sa po pet golova, dok je Bojan Ljubišić skupio pet odbrana. Kod gostiju šest golova je postigao Zlatko Mojsoski, dok je pet dodao Naumče Mojsovski. Deset odbrana skupio je srpski internacionalac Darko Stanić.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 06 dec 2012, 23:37

rkbosna je napisao/la:Sto se tice sinosnje utaknice solidna partija nasi mladi igraca,takodze i Goradze je jedna mlada extra dobra ekipa istina Lucic je igrao 15 minuta ali nije ga ni islo.Najveci problem ove mlade reprezentacije su golmani koji su veoma losi,ovi sto pisu da su dobri sigurno nemaju oci katastrofa su nam golamni.
Na ostalim pozicijama smo dobri Grbovac i dalje forsira dvojac Milas-Peric koji su po meni slabi za dvije klase od dvojca Kasumovic-Ajkunic u svakom segmentu igre od odbrane do napada su mnogo fizicki jaci i kvalitetni.A minutaza je 40 minuta za Ljubusaka,a ovim momcima po 15 min neshvatiljivo.Nezman kako niko primjetio mali Milas je bolestan igrac ima prosirene vene na nogama cak na zadnjoj lozi,po hitno to treba rijesiti ukoliko se zeli baviti sportom.Pivota definitivno Halikovic je broj jedna,krila su odlicna Zulfkic-Becic na drugoj strani Milicevic-Cosic nije bilo malog Dodiga neznam zasto ali je sigurno kvalitetni od ove dvojice.Na desnom beku Malinovic igrao,nije bilo Memica koji je mozda bio povrijedzen,kao ni Gradzana.
Sve u svemu imamo jako dobru ekipu koju samo dobro i pravedno treba posloziti i bice sve dobro,samo su nam golmani velki za sada nerjesiv problem.
STRUČNJAK!!! U Gorazdu najbolja dva igraca BIH Milas-Peric a nas najbolji igrac u odbrani je Milas.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 dec 2012, 00:41

ma pusti ga nek prica..

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 dec 2012, 00:46

nego mozes li ti nama jos ponesta reci o reprezentativcima koji su igrali na toj utakmici?
hvala

ubica
Kontakt:

Post Postao/la ubica » 07 dec 2012, 14:56

rkbosna je napisao/la:
Sto se tice sinosnje utaknice solidna partija nasi mladi igraca,takodze i Goradze je jedna mlada extra dobra ekipa istina Lucic je igrao 15 minuta ali nije ga ni islo.Najveci problem ove mlade reprezentacije su golmani koji su veoma losi,ovi sto pisu da su dobri sigurno nemaju oci katastrofa su nam golamni.
Na ostalim pozicijama smo dobri Grbovac i dalje forsira dvojac Milas-Peric koji su po meni slabi za dvije klase od dvojca Kasumovic-Ajkunic u svakom segmentu igre od odbrane do napada su mnogo fizicki jaci i kvalitetni.A minutaza je 40 minuta za Ljubusaka,a ovim momcima po 15 min neshvatiljivo.Nezman kako niko primjetio mali Milas je bolestan igrac ima prosirene vene na nogama cak na zadnjoj lozi,po hitno to treba rijesiti ukoliko se zeli baviti sportom.Pivota definitivno Halikovic je broj jedna,krila su odlicna Zulfkic-Becic na drugoj strani Milicevic-Cosic nije bilo malog Dodiga neznam zasto ali je sigurno kvalitetni od ove dvojice.Na desnom beku Malinovic igrao,nije bilo Memica koji je mozda bio povrijedzen,kao ni Gradzana.
Sve u svemu imamo jako dobru ekipu koju samo dobro i pravedno treba posloziti i bice sve dobro,samo su nam golmani velki za sada nerjesiv problem.

STRUČNJAK!!! U Gorazdu najbolja dva igraca BIH Milas-Peric a nas najbolji igrac u odbrani je Milas.
Jeil ti bio u Gorazdu, ako nisi ja cu te posjetiti na jednu stvar koju sam ja zapamtio ovako: Poluvrijeme je bilo 19:17 znaci dok je na 5-1 igrao onaj mali Milicevic primili smo 17 golova, a drugom poluvremenu kad je usao mali Cosic primili su samo 6 golova, znaci da je dosta bolji od Milicevica u odbrani, a i Milas je strasan u odbrani svaka mu cast uz Cosica je najbolji za odbranu. Cosic je svih 30 min "letao" za loptom u odbrani i to se ispostavilo kao najbolje rijesenje za ovu mladu reprezentaciju, svaka mu cast momak je prebrz, nadam se da ce uspjeti jos vise. Sretno vam!

ubica
Kontakt:

Post Postao/la ubica » 07 dec 2012, 15:04

Cosic je nasa nada iz Zenice, kad sam cuo da je pozvan za reprezentaciju i da ce imati prijateljsku utakmicu u Gorazdu. licno sam otisao da gledam. Mislio sam da nece igrati, jer je ovaj momak iz Izvidjaca igrao cijelo prvo poluvrijeme na njegovoj poziciji, ali kad je doslo drugo poluvrijeme vidio sam naseg Cosu kako igra odbranu na 5-1. Sjedio sam na tribinama i govorio sam sebi, pa jel ovo moguce da ovoliko ima snage, trci od "beka do beka" kako bi se nametnuo selektoru. I ne sumnjam da nije u tome uspio, svaka mu cast. Mada je malo zakazao u napadu, ali to je sve zgom malo treme i zbog prvog poziva u reprezentaciju. 100% se nece selektor pokajati, da ga opet pozove u januaru, jer smatram da je dosta bitan igrac u odbrani, a i u napadu je fenomenalan svaku utakmicu za celik odigra na svom nivou zabija golove, sam dokaz da je bio proglasen igracem utakmice u Prijedoru gdje je dao 6 golova, presjekao 4 lopte i imao je 5-6 asistencija za pivota, svaka cast majstore! Zenica je uz tebe!

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 07 dec 2012, 15:23

Kao prvo gledao sam sve tri utaknice ove mlade reprezenatcije u Kaknju,Visokom i u Goradzu.Znam svakog momka sto je cak i na sirem spisku jos od mladih kategorija,i znam kako ko upada u reprezenataciju i preko koga.
Sto se tice igraca koje si pomenuo Milicevic-Milas jel mozda znas da ti momci nemaju ni kluba,a kamoli utaknica i bez obzira da su najkvalitetni na svijetu po pravilu nebi trebali biti nikako ni pozvani al eto nek igraju momci.
U drugom poluvremenu te utaknice Goradze je uvelo i drugi sastav i zbog toga su dali manje golova,svakako malo Cosic je dobar prednji ali nije Goradze u drugom poluvrenu igralo isti napad ni odbranu.Kako mozes tvrditi da igrac koji igra 45 minuta,a drugi 15 da je kvalitetni.Ako te nesto vise zanima napisi mi ja cu ti objasnim i dokazat,jesi slucajno gledao utanicu u Visokom da vidis kako se tu odbana igrala i kako je Hurem dao 15 golova preko te odbrane
Poz

gorazde12
Kontakt:

Post Postao/la gorazde12 » 07 dec 2012, 20:50

mogu samo reci da je onaj becic odlican..decko igra desno krilo uso u igru dao 6 golova i jos sto mogu reci srednji bek ne znam kako se zove nije visok i on je isto dobarr

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 dec 2012, 21:31

rkbosna je napisao/la:Kao prvo gledao sam sve tri utaknice ove mlade reprezenatcije u Kaknju,Visokom i u Goradzu.Znam svakog momka sto je cak i na sirem spisku jos od mladih kategorija,i znam kako ko upada u reprezenataciju i preko koga.
Sto se tice igraca koje si pomenuo Milicevic-Milas jel mozda znas da ti momci nemaju ni kluba,a kamoli utaknica i bez obzira da su najkvalitetni na svijetu po pravilu nebi trebali biti nikako ni pozvani al eto nek igraju momci.
U drugom poluvremenu te utaknice Goradze je uvelo i drugi sastav i zbog toga su dali manje golova,svakako malo Cosic je dobar prednji ali nije Goradze u drugom poluvrenu igralo isti napad ni odbranu.Kako mozes tvrditi da igrac koji igra 45 minuta,a drugi 15 da je kvalitetni.Ako te nesto vise zanima napisi mi ja cu ti objasnim i dokazat,jesi slucajno gledao utanicu u Visokom da vidis kako se tu odbana igrala i kako je Hurem dao 15 golova preko te odbrane
Poz
e pa hajde ti onda nam napisi koji su nam 16 najboljih i zbog cega, dali su to svi sad sa sireg spiska ili ima jos nekih koji nisu do sad dobili sansu a trebali su i kako bi po tebi nasa prva sedmorka izgledala i sta je jaca strana svakog od toh 7 igraca, hvala

ubica
Kontakt:

Post Postao/la ubica » 07 dec 2012, 22:12

Mislim da je Cosci igrao citavo drugo poluvrijeme, a ne 15 minuta.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.