Hvala prijatelju, i tvoj avatar je (Y) .

- Javier je u Realu bio najavljen kao novi golgeter, te su ga i navijači obožavali zbog toga što je prošao omladinsku školu Castille. Ne vjerujem da će se itko sjetit onog njegovog golaza u Ligi prvaka (2001-02) protiv Panathinaikosa sa preko 20 metara, bio je to njegov prvi gol u dresu Reala, gledao sam ga navečer u pregledu kola Lige prvaka i tek nedavno kada sam ga ponovo pogledao sjetio sam se toga. Već tada od njega se očekivala velika karijera i odmah je nepravadno etiketiran kao Raulov siguran nasljednik. Bio je to preveliki teret za jednog dječaka kao što je tada bio Javi. Portigol je čak i do dana današnjeg najbolji strijelac u svim Realovim kategorijama, oborio je lagano rekorde Raula, Butraguena i Martina Vazqueza. No Portillo je imao tu nesreću da odrasta u sjeni tada 'Madridskih svetaca', Morientesa i Raula, a nakon toga su došli Ronaldo i Owen (oba osvajači Balon d'Ora). Portillo zapravo nikada nije dobio pravu priliku da pokaže da vrijedi kao neko od te četvorice iako mu je bilo tek 20 godina, a u U-21 zabio je 6 golova u 10 utakmica. Tada je i Portillov otac otkrio sljedeće: "Raul nikada nije bio zabrinut za mjesto u prvom timu pored moga sina, Portillo mu se nije svidio jer se njega u to vrijeme smatralo svetcom Madrida, i nije volio da ga se već tada poredi sa Javijerom. Moj sin je morao napustiti Madrid. Sam sam na treningu vidio kako je moj sin Raulu dodao 40 lopti a Raul njemu nije nijednu. Jedino što sam primjetio bilo je to da se za njega jako zauzimao Santiago Solari." - rekao je Julian Portillo. Ove riječi bile su presudne za njegov transfer, odnosno posudbu u Fiorentinu. To je transfer koji apsolutno nikada neću shvatiti jer se u Italiji igra grubo, taktički, bezprijekorno, previše za jednog tehnički savršenog 20-godišanjaka. A kako je rekao Carlos Queiroz nakon odlaska iz Madrida, iza odlaska Portilla (inače je Portugalac želio njegov ostanak) stojali su Jorge Valdano i Raul. Sve je to povijest, i blago onome tko ne vjeruje u sve ove trzavice oko Portilla. Navodno ni Nicolas Anelka kada je došao u Madrid nije se osjećao lagodno pored dvojice prijatelja (Raula i Morientesa) i zbog toga je ubrzo i prodan. Naravno, ja nemam ništa protiv Raula, i teško je povjerovati u sve ovo ali sumnja ipak postoji. Također, Portillov otac sigurno nije imao nikakvu namjeru da uvrijedi Raula nego je se logično kao što bi učinio i svaki drugi otac samo zauzeo za svoje dijete.
^U ovome tekstu sve je objašnjeno glede Portilla, svaka čast korisniku na ovom postu.
- Što se tiče Diega u Werderu je bio odličan i ja sam ga bio jako zavolio, ali me njegov odabir kluba nakon odlaska iz Bundeslige jako razočarao. Nadao sam se da će preći odmah u Primeru jer mu ta liga najviše odgovara. U Atleticu sam ga pratio ove sezone, te je imao nekoliko upečatljivih partija. Nadam se i vjerujem da se može desiti njegov comeback, te da opet gledamo njegove prave partije.