Safet Susic ostaje DA / NE ?!
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Safet Susic ostaje DA / NE ?!
Recept za Portugal je bilo drugo poluvrijeme iz Zenice, to nije primjenio, nego je uveo "talentovanog Bešića". Ne znam šta je sa tim htio uraditi? Bolje bi bilo da ga je ostavio sa mladom selekcijom, možda bi napravio pametniju izmjenu.
Kažu sredina terena nam loša.
Pa morala je biti, jer je taj vezni red mogao loptu gurnuti samo Džeki u napadu, okruženom sa petoricom portugalaca, tu se lopta izgubi i novi napad porugala dugim loptama na bokove. Znači potpuno jasno da je bila loša postavka igre, tokom cijelog meča, što se ne može reći za Zenicu, gdje je drugo poluvrijeme obilovalo našim prilikama.
Ukupan dojam o Papetu pokvarila mi je ova posljednja utakmica, ali mislim ipak da je napravio neke kvalitetne pomake u našoj repki. Zato mislim da nebi ponovio ove greške,uz to ima mnogo lakšu grupu za SP, znači mogao bi ostati.
Također, najbolja zamjena za njega su: Meša Baždarević, Vahidin Halilhodžić, Bajević...
Sve ostalo je bezze, nebih volio stranca na klupi BiH.
Kažu sredina terena nam loša.
Pa morala je biti, jer je taj vezni red mogao loptu gurnuti samo Džeki u napadu, okruženom sa petoricom portugalaca, tu se lopta izgubi i novi napad porugala dugim loptama na bokove. Znači potpuno jasno da je bila loša postavka igre, tokom cijelog meča, što se ne može reći za Zenicu, gdje je drugo poluvrijeme obilovalo našim prilikama.
Ukupan dojam o Papetu pokvarila mi je ova posljednja utakmica, ali mislim ipak da je napravio neke kvalitetne pomake u našoj repki. Zato mislim da nebi ponovio ove greške,uz to ima mnogo lakšu grupu za SP, znači mogao bi ostati.
Također, najbolja zamjena za njega su: Meša Baždarević, Vahidin Halilhodžić, Bajević...
Sve ostalo je bezze, nebih volio stranca na klupi BiH.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Vahu sam mislila na stručnost,karizmu ,iskustvo,sorry buraze ako smetam samo mišljenje.
Fakat nemogu da skontam da ima toliko fudbalskih neznalica da ne vide da za dva napadaca ili 4-4-2 je potrebno dva brza krila.nakon izbacenoh Lulica i ono teke krila je otislo u Honduras.Grbavica moj zivot je napisao/la:Iako se nije pokazao kao los imam osjecaj da ce mu Ivica dati jos jednu sansu,mada bi nama dobro doso neki karizmaticniji trener ali ne previse agresivan ko ciro.Ipak Papetu fali odnos s medijima i fale mu da pokaze muda kad je najbitnije.Umjesto da ubaci vedu kad je bilo 3-2 on ubacuje Besica koji je prodo bruku lopti,Nisi imo sta izgubit da smo igrali sa 2 spica realno.Ne bi prosli puno gore da smo pali a mogli smo puno bolje proci.Nemam ideju za zamjenu kada bi Ivica sjeo na klupu ja bi bio najzadovoljni a do tada.Nek se skonta ima i u nasoj ligi bolji trenera od papeta.
Drugo koja budala stavlja spic igraca kad imas igraca manje.
Trece vezni red nam bio odsjecen,masakriran unisten,a jos slovimo sa igracima sa jednim od najboljim veznim.
I ne mogu ni Dzeku uposliti a kamoli jos da od vec okrnjeg veznog reda i potanke defanzive stavllja se jos jedan napadac a uz to tanji i onako tanak vezni red.Isto kao da prekines lanac na vise mjesta i onda sav sretan donese kariku ali samo jednu.
Daj ljudi,uozbiljite se vec jednom.
P.S ima ali za voditi kafice i praviti kifle i perece.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 16 nov 2011, 22:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ama mora ostati Pape dosta je vise bilo mijenjanja trenera svaki naredni ciklus,i uvijek sve ispocetka.Imam osjecaj da se tek sad uhodao,sa ekipom,navijacima,novinarima itd.Nema smisla covjeka mijenjati,a ove strucnjake sto spominjete su 1000 puta rekli da ne zele voditi reprezentaciju BIH.
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"
bambina je napisao/la:Vahu sam mislila na stručnost,karizmu ,iskustvo,sorry buraze ako smetam samo mišljenje.
vaha je skup trener, on hoce milion maraka godisnje bez obzira koga vodi

unavita je napisao/la:Ama mora ostati Pape dosta je vise bilo mijenjanja trenera svaki naredni ciklus,i uvijek sve ispocetka.Imam osjecaj da se tek sad uhodao,sa ekipom,navijacima,novinarima itd.Nema smisla covjeka mijenjati,a ove strucnjake sto spominjete su 1000 puta rekli da ne zele voditi reprezentaciju BIH.
Ma nas nogometni savez nema para za kojekakve trenere, najrealnije je pape da ostane, mislim da je dobro vodio ekipu, tesko je igrat protiv portugala, pa protiv njih ni spanija ni brazil nebi mogli smislit idealnu taktiku, ljudi su igrali jak presing i tesko se bilo tome oduprijeti, plus par igraca je igralo izuzetno lose, poput pjanica koji bi trebao biti glavni igrac na sredini terena...dzeko, spahic i rahimic su igrali bolje od ostalih...
Da pokušam u kratkim crtama navesti sve prednosti i mane Safeta Sušića.
Pape je došao u trenutku kada je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine bila u najvećem poslijeratnom rasulu. Svi su se pitali koji je uzrok Misketove afere pa čovjeku nisu dali da gleda utakmicu na Bilinom polju, savez je grcao u milionima i milionima duga a novi dugovi su se gomilali, birali su se samo podobni članovi saveza, suđenje Ušanoviću, optužba zbog komercijalnih ugovora, UEFA prijeti suspenzijom, odlazi Ćiro ...
Ovako bi se moglo nabrajati do sutra.
U tom i takvom stanju na klupu nam dolazi veliki igrač ali manje poznati trener Safet Sušić.
1. Prvo što Pape radi jeste zavodi red i mir u redovima sedme sile a prevedeno na bosanski ( čisto da znaju ova djeca sa čudnim nikovima ) u redove novinara. Novinari su imali oznaku pazi mine oko hotela u kojima su odsjedali reprezentativci. Imao se tajming za razgovor sa porodicom, za razgovor sa navijačima i slikanje i na kraju za razgovor sa novinarima.
Svi se sjećamo Spahića kako je kukao javno pred prošli dvomeč sa Portugalom kako bi navijači trebali malo da ih oslobode u hotelu, pa Miske sat vremena pred meč sa Portugalu snimljen kamerom našeg novinara kako pije kahvu za šankom ...
E Pape je tome stao u red. Nema reda jedino u goveda a napokon sada u i oko reprezentacije ima reda.
Ne samo to, nego je uveden i red na utakmicama. Bosna sada igra ozbiljne utakmice bez da bi se zaradilo na kladionicama. Nema više utakmica sa Rijekom i prelaza iz 2 u 1. Imali smo veliku čast da odigramo pet jakih prijateljskih utakmice sa reprezentacijama koje su ostavile traga na SP ( Slovačka, Švedska, Njemačka, Meksika, Gana ), igrali smo napokon i neriješeno sa Grčkom pa smo čak igrali i utakmicu sa jednim klubom, tj. Željezničarom, ali nije bilo prelaza iz 2 u 1 niti iz 1 u 2. Pobjedio je bolji.
2. Isti igrači ne mogu uvijek i zauvijek igrati. Red je bio da se postepeno uvede smjena generacije, a ako ne generacije, onda barem smjena par igrača. To je nama Pape učinio a da jednostavno nismo osjetili. Otišao je Muratović, Bajramović a rezultati nisu bili takvi da smo nazadovali, nego smo za jedan remi bolji nego prije dvije godine.
Ako ćemo iskreno, sada napokon imamo i bekove. Lulić i Mujdža su jedan veliki plus za Papeta koji nijedan drugi trener nije učinio. Pape nam je isto tako vratio u reprezentaciju Papca, koji je za našu repku odličan igrač i prijeko potreban. Pape je imao i muda da stavi Begovića na go, jer i Keni je vakat da se penzioniše. Njemu je over 30, pa neće tu biti još dugo, a u Begoviću imamo golmana za narednih 1o do 15 godina. Tu je i mladi Zahirović, dika i ponos Čelika i Zenice.
Pape se oprostio sa Muratovićem i Bajramovićem, a doveo nam je Begovića na go, Mujdžu, Lulića i Zahirovića.
3. Pape je uradio ono što nijedan drugi trener nije, uspio nam je osigurati baraž davno prije nego li je to učinio ijedan drugi selektor. Imali smo meč loptu u Parizu, ali nam se nije dalo.
Pape je također uspio biti jedini trener koji nije izgubio obje utakmice baraža.
Problem nije u Papetu, problem je u nama samima. Mi sa našim vrelim temperamentom nigdje i nikada nećemo prispjeti. Pape bi bio dobar trener za većinu da je rekao **** im majku, ali nije Pape takav. Pape bi bio dobar trener za većinu da skače ko Salihamidžić kada naši daju pogodak, ali Pape je stao na stranu jednog Fergusona ( koji žvaće žvaku i slavi pogodak dizanjem ruku u zrak ), Beniteza ( koji u polufinalu LP sa Chelsijem sjedi na stadionu i gleda na sat dok se izvode penali ), Capella koji se nikad, ama baš nikad nije nasmijao, Ranijerija, Hidinka, Lippija (koji kada pobjedi samo zapali kubanku ) ... Ali, šta to vrijedi za ljude koji imaju nikove fafarona itd itd ili dječake koji su se registrovali oko 10 novembra na ovom forumu pa na ovamo.
4. Pape je pokupio simpatije Bosne i Hercegovine unutar države, ali i cijele Evrope. Neka neupućeni malo pročitaju tekstove objavljene na Goal.comu i ostalim portalima širom Evrope, novinama, tv stanicama itd itd. Ponosan sam kada sam jutros pročitao komentare jednog Irca koji kaže velika je šteta što Bosna i Hercegovina nije otišla na EP, puno podrške iz daleke Irske.
5. Pape je živio i nadživio Muniba Ušanovića i sve ostale lopove u našem savezu. Kod Papeta nije mogao igrati igrač onog ili ovog menadžera da bi se prodao u ovaj ili onaj klub. Pape je brend i autoritet sam za sebe, koji je imao sluha i razumijevanja da čuje šta se šuška u okolini i da na kraju krajeva posluša šta mu govore saradnici. Nisam još čuo ni za jednog igrača da se žalio na njega. Što bi? Nema niko razloga. Čak nijedan igrač nakon sinoćnje utakmice nije rekao da je taktika kriva, osim nekih ovdje forumaša.
Na raju da nabrojimo rezultate Sušića od kada je selektor Bosne i Hercegovine:
Meksiko - Bosna 2-0
Švedska - Bosna 4-2
Njemačka - Bosna 4-1
Rumunija - Bosna 3-0
Bosna - Francuska 0-2
Portugal - Bosna 6-2
Albanija - Bosna 1-1
Bosna - Grčka 0-0
Bosna - Portugal 0-0
Francuska - Bosna 1-1
Bosna - Luxemburg 5-0
Luxemburg - Bosna 0-3
Bjelorusija - Bosna 0-2
Bosna - Bjelorusija 1-0
Poljska - Bosna 2-0
Slovačka - Bosna 2-3
Bosna - Rumunija 2-1
Bosna - Albanija 2-0
Bosna - Gana 2-0
Pape nas je vodio u 19 utakmica i u njima je ostvario 9 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 29 datih i 26 primljenih golova. Nemojmo nikako zaboraviti da je Pape u zvaničnim utakmicama doživio samo tri poraza,
Pape ostani, oni imaju save opciju na FM menadžeru i tako osvajaju trofeje i zato puno osvajaju trofeja na igricama a ti nemaš save opciju. Oprosti im Pape što nisi maskota riža čokolade, što nepsuješ, što je fudbal jedina stvar čime se ti baviš. Oprosti im Pape, jer oni ne čitaju knjige, nego ih drže u rukama.
A što se tiče mana, Pape nema mana. Jedina mana smo mi.
Pape je došao u trenutku kada je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine bila u najvećem poslijeratnom rasulu. Svi su se pitali koji je uzrok Misketove afere pa čovjeku nisu dali da gleda utakmicu na Bilinom polju, savez je grcao u milionima i milionima duga a novi dugovi su se gomilali, birali su se samo podobni članovi saveza, suđenje Ušanoviću, optužba zbog komercijalnih ugovora, UEFA prijeti suspenzijom, odlazi Ćiro ...
Ovako bi se moglo nabrajati do sutra.
U tom i takvom stanju na klupu nam dolazi veliki igrač ali manje poznati trener Safet Sušić.
1. Prvo što Pape radi jeste zavodi red i mir u redovima sedme sile a prevedeno na bosanski ( čisto da znaju ova djeca sa čudnim nikovima ) u redove novinara. Novinari su imali oznaku pazi mine oko hotela u kojima su odsjedali reprezentativci. Imao se tajming za razgovor sa porodicom, za razgovor sa navijačima i slikanje i na kraju za razgovor sa novinarima.
Svi se sjećamo Spahića kako je kukao javno pred prošli dvomeč sa Portugalom kako bi navijači trebali malo da ih oslobode u hotelu, pa Miske sat vremena pred meč sa Portugalu snimljen kamerom našeg novinara kako pije kahvu za šankom ...
E Pape je tome stao u red. Nema reda jedino u goveda a napokon sada u i oko reprezentacije ima reda.
Ne samo to, nego je uveden i red na utakmicama. Bosna sada igra ozbiljne utakmice bez da bi se zaradilo na kladionicama. Nema više utakmica sa Rijekom i prelaza iz 2 u 1. Imali smo veliku čast da odigramo pet jakih prijateljskih utakmice sa reprezentacijama koje su ostavile traga na SP ( Slovačka, Švedska, Njemačka, Meksika, Gana ), igrali smo napokon i neriješeno sa Grčkom pa smo čak igrali i utakmicu sa jednim klubom, tj. Željezničarom, ali nije bilo prelaza iz 2 u 1 niti iz 1 u 2. Pobjedio je bolji.
2. Isti igrači ne mogu uvijek i zauvijek igrati. Red je bio da se postepeno uvede smjena generacije, a ako ne generacije, onda barem smjena par igrača. To je nama Pape učinio a da jednostavno nismo osjetili. Otišao je Muratović, Bajramović a rezultati nisu bili takvi da smo nazadovali, nego smo za jedan remi bolji nego prije dvije godine.
Ako ćemo iskreno, sada napokon imamo i bekove. Lulić i Mujdža su jedan veliki plus za Papeta koji nijedan drugi trener nije učinio. Pape nam je isto tako vratio u reprezentaciju Papca, koji je za našu repku odličan igrač i prijeko potreban. Pape je imao i muda da stavi Begovića na go, jer i Keni je vakat da se penzioniše. Njemu je over 30, pa neće tu biti još dugo, a u Begoviću imamo golmana za narednih 1o do 15 godina. Tu je i mladi Zahirović, dika i ponos Čelika i Zenice.
Pape se oprostio sa Muratovićem i Bajramovićem, a doveo nam je Begovića na go, Mujdžu, Lulića i Zahirovića.
3. Pape je uradio ono što nijedan drugi trener nije, uspio nam je osigurati baraž davno prije nego li je to učinio ijedan drugi selektor. Imali smo meč loptu u Parizu, ali nam se nije dalo.
Pape je također uspio biti jedini trener koji nije izgubio obje utakmice baraža.
Problem nije u Papetu, problem je u nama samima. Mi sa našim vrelim temperamentom nigdje i nikada nećemo prispjeti. Pape bi bio dobar trener za većinu da je rekao **** im majku, ali nije Pape takav. Pape bi bio dobar trener za većinu da skače ko Salihamidžić kada naši daju pogodak, ali Pape je stao na stranu jednog Fergusona ( koji žvaće žvaku i slavi pogodak dizanjem ruku u zrak ), Beniteza ( koji u polufinalu LP sa Chelsijem sjedi na stadionu i gleda na sat dok se izvode penali ), Capella koji se nikad, ama baš nikad nije nasmijao, Ranijerija, Hidinka, Lippija (koji kada pobjedi samo zapali kubanku ) ... Ali, šta to vrijedi za ljude koji imaju nikove fafarona itd itd ili dječake koji su se registrovali oko 10 novembra na ovom forumu pa na ovamo.
4. Pape je pokupio simpatije Bosne i Hercegovine unutar države, ali i cijele Evrope. Neka neupućeni malo pročitaju tekstove objavljene na Goal.comu i ostalim portalima širom Evrope, novinama, tv stanicama itd itd. Ponosan sam kada sam jutros pročitao komentare jednog Irca koji kaže velika je šteta što Bosna i Hercegovina nije otišla na EP, puno podrške iz daleke Irske.
5. Pape je živio i nadživio Muniba Ušanovića i sve ostale lopove u našem savezu. Kod Papeta nije mogao igrati igrač onog ili ovog menadžera da bi se prodao u ovaj ili onaj klub. Pape je brend i autoritet sam za sebe, koji je imao sluha i razumijevanja da čuje šta se šuška u okolini i da na kraju krajeva posluša šta mu govore saradnici. Nisam još čuo ni za jednog igrača da se žalio na njega. Što bi? Nema niko razloga. Čak nijedan igrač nakon sinoćnje utakmice nije rekao da je taktika kriva, osim nekih ovdje forumaša.
Na raju da nabrojimo rezultate Sušića od kada je selektor Bosne i Hercegovine:
Meksiko - Bosna 2-0
Švedska - Bosna 4-2
Njemačka - Bosna 4-1
Rumunija - Bosna 3-0
Bosna - Francuska 0-2
Portugal - Bosna 6-2
Albanija - Bosna 1-1
Bosna - Grčka 0-0
Bosna - Portugal 0-0
Francuska - Bosna 1-1
Bosna - Luxemburg 5-0
Luxemburg - Bosna 0-3
Bjelorusija - Bosna 0-2
Bosna - Bjelorusija 1-0
Poljska - Bosna 2-0
Slovačka - Bosna 2-3
Bosna - Rumunija 2-1
Bosna - Albanija 2-0
Bosna - Gana 2-0
Pape nas je vodio u 19 utakmica i u njima je ostvario 9 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 29 datih i 26 primljenih golova. Nemojmo nikako zaboraviti da je Pape u zvaničnim utakmicama doživio samo tri poraza,
Pape ostani, oni imaju save opciju na FM menadžeru i tako osvajaju trofeje i zato puno osvajaju trofeja na igricama a ti nemaš save opciju. Oprosti im Pape što nisi maskota riža čokolade, što nepsuješ, što je fudbal jedina stvar čime se ti baviš. Oprosti im Pape, jer oni ne čitaju knjige, nego ih drže u rukama.
A što se tiče mana, Pape nema mana. Jedina mana smo mi.
Zadnja izmjena: Rizah, dana/u 16 nov 2011, 22:42, ukupno mijenjano 4 puta.
There got to be something for Liverpool big number nine ...
Ok,super.Savez ce uloziti 60 000 eura godisnje a ti jos samo dodas na to 940 000 i Vaha letiiii.bambina je napisao/la:Vahu sam mislila na stručnost,karizmu ,iskustvo,sorry buraze ako smetam samo mišljenje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
A Gana .. 

<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3
- slani grad
- Kontakt:
sta vise s.e.r.e.t.e koji k.u.r.a.c..eo i ja cu se isto slozit da treba smijenit susica...svaka j.e.b.en.a a prije svega OZBILJNA repka i savez bi smijenili selektora poslije onakve BLAMAZE..e sad druga stvar je sto za neke rezultat u barazu i 6 golova nije BLAMAZA..za mene jeste...nije ostvario ono za sto je dovoeden i tacka...zadnje 3 tekme igramo ko p.i.c.k.e mrtve...sta on ima da palamudi da je Portugal mnogo bolji od nas....jes stucnjak u pm...ko da to i djete od 3 godine ne zna...ne pobjedzuje uvijek bolji....10 puta je porugal bolji i od mrtvih danaca i od islanda i izraela pa su ih ovi s.j.e.b.a.l.i...NJEGOVO JE BILO DA POSTAVI IGRU I TAKTIKU TAKO DA U-S-R-A-N-I PORUGALCI NE IZGLEDAJU KO DA IGRAJU REVIJALNU TEKMU...koju je formaciju trebo postavit cisto me zaboli k.u.r.a.c...dal smo trebali igrat bunker il sa 5 veznih..dal sa 6 napadaca...ne interesuje me....njegovo je bilo da prodze baraz a ne da me bude sramota tekme i gledanja kako nas ovi kolonizatori siluju od 1. do 90. miniute....zato za debakl..zdrao i prijatno pape....mislim da bi princ bio dobro rijesenje i da bi unjeo nesto novo..mal da zaboravim...docekivat selektora poslije ovakve sramote i ljubakat ga po aerodromu mogu samo glupavi bosanci...ocekujem vec sutra 10-tak viceva o ovoj tragi-komediji na aerodromuMegamon je napisao/la:Ja mislim da ipak trebamo smjeniti selektora,ipak to smeta nekom banjalucaninu koji dnevno bude u drustvu 3 banjalucanke.
Pravda za vendetu87!!

Zadnja izmjena: slani grad, dana/u 16 nov 2011, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
- skyisthelimit
aleksandar_veliki je napisao/la:Gdje se to pita igrac ko ce biti selektor, samo u zemlji Bosni i Hercegovini. Sta boli kita Spahica, Dzeke, ko ce biti selektor. Njihovo je da igraju i ukoliko im se ne svidja, vozdrica. Ne igraju oni za selektora, ne svidja mu se selektor, izadje u javnost i kaze necu da igram sto je on selektor i cao. Mislim...skyisthelimit je napisao/la:ako kaze SPAHIC i saigraci da treba ostati onda definitvno DA..................
kad se igraci okrenu protiv selektora onda je vrijeme da ide, ali vidim da su igraci uz njega sto je najvaznije, prema tome nas glas NIJE BITAN
ok, AmarOsim za selektora
15.10 - 15.06 ...
Misliti i srati nije isto,U tome je poenta.slani grad je napisao/la:sta vise s.e.r.e.t.e koji k.u.r.a.c..eo i ja cu se isto slozit da treba smijenit susica...svaka j.e.b.en.a a prije svega OZBILJNA repka i savez bi smijenili selektora poslije onakve BLAMAZE..e sad druga stvar je sto za neke rezultat u barazu i 6 golova nije BLAMAZA..za mene jeste...nije ostvario ono za sto je dovoeden i tacka...zadnje 3 tekme igramo ko p.i.c.k.e mrtve...sta on ima da palamudi da je Portugal mnogo bolji od nas....jes stucnjak u pm...ko da to i djete od 3 godine ne zna...ne pobjedzuje uvijek bolji....10 puta je porugal bolji i od mrtvih danaca i od islanda i izraela pa su ih ovi s.j.e.b.a.l.i...NJEGOVO JE BILO DA POSTAVI IGRU I TAKTIKU TAKO DA U-S-R-A-N-I PORUGALCI NE IZGLEDAJU KO DA IGRAJU REVIJALNU TEKMU...koju je formaciju trebo postavit cisto me zaboli k.u.r.a.c...dal smo trebali igrat bunker il sa 5 veznih..dal sa 6 napadaca...ne interesuje me....njegovo je bilo da prodze baraz a ne da me bude sramota tekme i gledanja kako nas ovi kolonizatori siluju od 1. do 90. miniute....zato za debakl..zdrao i prijatno pape....mislim da bi princ bio dobro rijesenje i da bi unjeo nesto novoMegamon je napisao/la:Ja mislim da ipak trebamo smjeniti selektora,ipak to smeta nekom banjalucaninu koji dnevno bude u drustvu 3 banjalucanke.
Pravda za vendetu87!!
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
Koliko je Vaha ubacio svojih para u BH fudbal nakon rata - to malo ko zna. Ali jako puno. U Velez je dao dosta - samo on o tome ne prica i ne zeli da prica. A odnekle se te pare moraju i izvuc, to jest zaradit.harishp je napisao/la:Ok,super.Savez ce uloziti 60 000 eura godisnje a ti jos samo dodas na to 940 000 i Vaha letiiii.bambina je napisao/la:Vahu sam mislila na stručnost,karizmu ,iskustvo,sorry buraze ako smetam samo mišljenje.
Zato nemoj brkat pojmove izmedju najplacenijeg BH trenera i BH trenera koji nije uz svoju zemlju. Samo sto on se ne gura i ne lobira da bude na vrhu BH repke - sto ne znaci da ako mu dodje poziv kada je on nevezan ugovorom - da nebi prihvatio. Kad je Pape dosao u repku i Vaha i Bajevic su bili pod ugovorima.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
nista eto jos preostaje da velicamo ovaj poraz, to je jos preostalo i naseg generala susica...to je to
nesto kao sto srbi velicaju bitku na kosovu koju su izgubili...
mjesto da ga tjeramo mi velicamo ccc

- skyisthelimit
pa valjda Spahic kao kapiten ima najbolji uvid u rad selektora..
Ako kapiten kaze da treba ostati to znaci ne da treba ostati vec da je Pape odlicno vodio ekipu, a Komitet ce se pitati da li treba ostati ili ne....
Ako kapiten kaze da treba ostati to znaci ne da treba ostati vec da je Pape odlicno vodio ekipu, a Komitet ce se pitati da li treba ostati ili ne....
15.10 - 15.06 ...
Eto, neka nam se ne pita igrač, neka se pitaju moderatori foruma.aleksandar_veliki je napisao/la:
To je najmanje bitno, selektor ce biti i proci, ali moraju neke stvari leci na svoje mjesto. Pa zar nije jadno i bijedno da Spahic nakon one blamaze apelira nesto. Covjece dragi, apeliramo i mi da ne pravis glupe penale, prekrsaje. Suti, igraj, bori se, ako neces zbog imena selektora onda vozdrica, ima ko hoce. Kupe nas jeftinim izjavama tipa mi nismo divljaci, nego sta smo, Balkan je pun divljaka, a i mi smo dio tog folklora.

Taj nenormalni komitet ako želi biti normalan, mada sumnjam da umije, onda će uzeti, kako je i pravilno, u obzir cijele kvalifikacije, a ne samo jednu tekmu.
I šta ? Jel' Pape ispunio cilj ? JESTE! I prema tome tišu tamo.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Gdje su ostali generali,ili su kao i ti skinuli cinove da ih nebi ganjalo.Pa se pojavili nakon bitke.Juve-TZ je napisao/la:nista eto jos preostaje da velicamo ovaj poraz, to je jos preostalo i naseg generala susica...to je to
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
A sta , onda bi i United trebao otjerati Fergusona nakon onoga poraza od Citya ? Ne mogu se porediti Pape i Fergie , ali uzeo sam ga kao model . Svaka reprezentacija i svaki klub dozive utakmicu u kojoj se obrukaju , da li je tu kriva taktika , nezalaganje igraca , (ne)sreca , nebitno . Slazem se da je nama to doslo u najgorem trenutku , ali Boze moj . Uglavnom , osnovna stvar koju sada trebamo uraditi je OSTAVITI PAPETA NA KLUPI , jer se upoznao sa ekipom i ako on ostane (realno gledajuci) nema nikakve prepreke da pojedemo sve one repke u grupi , naravno ako Onaj gore ne bude protiv nas . Safet je uveo mir u reprezentaciju , sto se nije svidjelo pojedincima , pa smo vidjeli onu bruku u Rumuniji , medjutim isto bi to uradili i da nam je selektor bio Hiddink , Bilic ili sta ti ja znam ko , jer je jednostavno to ovaj nas mentalitet . Ono sto mi je drago je da je Zmajevima doslo iz guzice u glavu , i nakon ovoga iskusenja u barazu mozemo reci da smo spremni na sve izazove kojih ce biti (ne sumnjam) jos mnogo !
Glavu gore !
Glavu gore !
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !
Koliko znam cilj je bio "drugo mjesto i kroz baraž pokušati doći do EP-a". To je i Pape preko medija naglašav'o par puta, a ne bi mogao isticati da mu je ovo cilj, ako se nije prethodno dogovorio i nisu prethodno uskladili razmišljanja on i N/FS BiH.aleksandar_veliki je napisao/la:
Ne razumijem, da li su ovdje na forumu sve 16-godisnjaci ili sam pak ja prestar. Reci mi gdje se pita igrac ko cemu biti trener, da li mi zivimo na istoj planeti, udisemo li isti zrak ili... Ne moze i nece kapiten birati selektora, bar se nadam da ce tako biti i onako usput, malo je to suplja, kako bi se skrenula paznja sa najvaznijeg, a to je debakl u Portugalu. Znamo mi koliko je kapiten za Papeta. Pape nije ispunio cilj, kao i nakon Cire opet cemo veliko takmicenje gledati na tv-u i pokusati naci repku za koju cemo navijati. Malo nas ebe, nema nam ni Turske

Ne brinem ja za Turke, imaju njemački Turci.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
Spahić je i za Sliškovića javno govorio kako treba ostati inače neće ni igrati za reprezentaciju toliko o njemu.Naravno znamo kasnije da je pukla ta ljubav.skyisthelimit je napisao/la:pa valjda Spahic kao kapiten ima najbolji uvid u rad selektora..