Promjene u stilu igre naše reprezentacije, mišljenje?????

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Drape
Kontakt:

Re: Promjene u stilu igre naše reprezentacije, mišljenje?????

Post Postao/la Drape » 02 maj 2021, 17:58

Treba nam manje Verona i Soudania.

Sir Alex Ferguson o Veronu :salut:

"Koliko god se trudio, nikako ga nisam uspijevao uklopiti u naš sistem. Bio je fantastičan igrač koji je mogao sve sa loptom, ali nikad nisi znao na čemu si sa njim. Ako bi mu rekao da se vrti oko sredine terena, on bi završio desno. Ako bi mu rekao da se drži desne strane, on bi završio na lijevoj. Jednostavno nije bilo dovoljno odgovornosti u njegovoj igri, pa smo ga se riješili nakon dvije godine i 82 nastupa. Ne možeš graditi tim sa neshvaćenim umjetnicima.

Postoje također i igrači koji se drže instrukcija kao svetog pisma. Ji-sung Park, naš južnokorejski veznjak, bio je jedan od takvih. Njemu kad bi nešto rekao da uradi, on bi se prihvatio zadatka kao pas koji zgrabi kost i ne pušta. Kad smo igrali protiv Milana u ligi prvaka 2010., tražio sam od Parka da prati u stopu Andreu Pirla, koji je nosio njihovu sredinu terena i organizaciju igre. Pirlo je navikao da se igra na sredini terena ali ga je Ji-sung uspješno ugušio.

Držao sam disciplinu važnijom od bilo čeg drugog i možda nas je to i koštalo nekoliko trofeja. Opet bi uradio isto, jer jednom kad popustiš u disciplini možeš se pozdraviti sa uspjehom i pripremio si teren da radi šta god ko hoće. Nakon Božića 2011. saznao sam da su trojica igrača Uniteda izašli u provod na Boxing Day i ujutro na trening su došli u nikakvom stanju. Svu trojicu sam kaznio dodatnim treningom i istjerao ih iz ekipe za narednu utakmicu protiv Blackburn Rovers. Već smo imali puno povrijeđenih igrača i ovo nas je još dodatno oslabilo, ali osjetio sam da je to jedina ispravna odluka. Izgubili smo 3-2, što nas je koštalo tri dragocjena poena, na kraju smo izgubili prvenstvo od Manchester City zbog gol razlike."

Bjelica o Soudaniu :salut:

"Odlukom da Soudani ode iz Dinama, to je bila isključivo moja odluka. Nitko u klubu nije ni pomišljao na to, nitko osim mene. Soudani je bio odličan igrač, prvi strijelac lige, ali sam osjetio kako igra nogomet na svoj način, a ja sam u momčadi želio organizirane i disciplinirane igrače. Svi su u klubu mislili da sam lud, pitali me jesam li siguran oko toga, a bio sam."

"Morali smo osvježiti ekipu jer sam ovdje zatekao igrače koji su u Dinamu bili četiri, pet godina i zasitili su se. Njih smo mijenjali mladim i gladnim igračima, a nismo se vraćali u prošlost i uzimali igrače poput Sammira. Nemam ja ništa protiv njega, ali smatram da je njegovo najbolje vrijeme prošlo. On nije više fizički na nivou koji sam ja zahtjevao u mojem Dinamu od kojeg sam želio da igra momčadski, fajterski i da se može sa svima potući. Sammir se nije uklapao u moju viziju pa čak ni jedan Soudani koji je godinu dana ranije bio prvi strijelac lige. Moja procjena je bila da nam za europski iskorak trebaju igrači koji igraju u oba pravca."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.