Koja je bila prijateljska i zbog toga ima pravo da mijenja sportsko drzavljanstvo(jednom). Ako se Haris cuo sa selektorom Susicem i rekao da zeli da igra onda ce promijenit sportsko drzavljanstvo, ako ne, onda nikom nista. Nema tu ljutnje na bilo koga. Haris je rodjen i Sloveniji i bilo koju odluku donese ispravna je.bismarck je napisao/la:Vuckic je igrao oficijelnu utakmicu, i tu se svaka daljnja diskusija oko njega zavrsava, čime i ovaj topik gubi smisao. Samo u kosarci i rukometu ima to cikus pravilo da mijenjas drzave ko klubove.
Haris Vučkić
-
- Kontakt:
Re: Haris Vučkić
100%, kad je to stručnjak izjavio ne znam, vjerovatno prije nego je odigrao ovu utakmicu protiv skotske, tako nek ga i dalje vrli pape radariše umjesto da ga je zvao za brazilAjdBosnaVodi je napisao/la:Siguran si? Zasto je rekao Pape da je Vuckic na njegovom radaru?bismarck je napisao/la:Vuckic je igrao oficijelnu utakmicu, i tu se svaka daljnja diskusija oko njega zavrsava, čime i ovaj topik gubi smisao. Samo u kosarci i rukometu ima to cikus pravilo da mijenjas drzave ko klubove.
-
- Kontakt:
Nemozes mijenjat sportsko drzavljanstvo u slucaju ucestvovanja u zvanicnim FIFA/UEFA takmicenjima. EP, SP, AFC, CONCACAF, AFCON. Haris je odigrao prijateljsku. Moze promijenit sportsko drzavljanstvo i igrati za nas ako zeli.bismarck je napisao/la:100%, kad je to stručnjak izjavio ne znam, vjerovatno prije nego je odigrao ovu utakmicu protiv skotske, tako nek ga i dalje vrli pape radariše umjesto da ga je zvao za brazilAjdBosnaVodi je napisao/la:Siguran si? Zasto je rekao Pape da je Vuckic na njegovom radaru?bismarck je napisao/la:Vuckic je igrao oficijelnu utakmicu, i tu se svaka daljnja diskusija oko njega zavrsava, čime i ovaj topik gubi smisao. Samo u kosarci i rukometu ima to cikus pravilo da mijenjas drzave ko klubove.
čovječe, prijateljske utakmice su OFICIJELNE fifa uefa utakmice, ima i neoficijelnih al on je i gro u OFICIJELNOM terminu kad i mi sa brazilom, šta lupaš? De malo guglaj pa dodji opet.AÐ_Official je napisao/la:
Nemozes mijenjat sportsko drzavljanstvo u slucaju ucestvovanja u zvanicnim FIFA/UEFA takmicenjima. EP, SP, AFC, CONCACAF, AFCON. Haris je odigrao prijateljsku. Moze promijenit sportsko drzavljanstvo i igrati za nas ako zeli.
Ma ustvari u pravu si, nisu, može igrat za nas, vozdra.
Moze Vuckic igrat za nas. Ocito da ti ne znas pravila. Prijateljske utakmice nisu oficijelne, pa ti igrao 31. decembra ili u fifinom terminu. Jermaine Jones je igrao prijateljske utakmice za Njemacku, pa sad igra za SAD.bismarck je napisao/la:čovječe, prijateljske utakmice su OFICIJELNE fifa uefa utakmice, ima i neoficijelnih al on je i gro u OFICIJELNOM terminu kad i mi sa brazilom, šta lupaš? De malo guglaj pa dodji opet.AÐ_Official je napisao/la:
Nemozes mijenjat sportsko drzavljanstvo u slucaju ucestvovanja u zvanicnim FIFA/UEFA takmicenjima. EP, SP, AFC, CONCACAF, AFCON. Haris je odigrao prijateljsku. Moze promijenit sportsko drzavljanstvo i igrati za nas ako zeli.
Ma ustvari u pravu si, nisu, može igrat za nas, vozdra.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ne trebam se informisati dalje. Saznaj koje je J.J. utakmice i kad igro za njemačku pa ce ti biti jasnije. Da ti olakšam, edin višća ima jednu utakmicu za A tim, protiv poljske, hipotetski on moze igrati za npr. tursku kasnije;)
Koje je igrao? Igrao prijateljsku protiv Engleske na primjer: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 737012.stm" onclick="window.open(this.href);return false; gdje su igrali svi najbolji igraci i to je bio oficijelni termin. Provaljujes se covjece.bismarck je napisao/la:Ne trebam se informisati dalje. Saznaj koje je J.J. utakmice i kad igro za njemačku pa ce ti biti jasnije. Da ti olakšam, edin višća ima jednu utakmicu za A tim, protiv poljske, hipotetski on moze igrati za npr. tursku kasnije;)
Friendly match appearances do not commit a player to one country; Jermaine Jones played several friendlies for Germany in 2008 but has played for the United States since 2010.[22] A second instance is English-born defender Alex Bruce, who has two caps for the Republic of Ireland in official friendly matches, and following a successful summer 2011 application to FIFA he received approval to represent Northern Ireland in future.[23]
Evo da rješimo pitanje http://sportsport.ba/ino_fudbal/dialiba ... egal/75737
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
@curtman, mojne tisra. Covjek je ocigledno upravu. ocigledno ti, ja i ostali nemamo pojma sta pricamo. Jermaine Jones je igrao na Bosnjackom tefericu u Stuttgartu za selekciju Njemacke i tako ostavio otvorenu mogucnost da nastupa za SAD.Cartman je napisao/la:Koje je igrao? Igrao prijateljsku protiv Engleske na primjer: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/footbal ... 737012.stm" onclick="window.open(this.href);return false; gdje su igrali svi najbolji igraci i to je bio oficijelni termin. Provaljujes se covjece.bismarck je napisao/la:Ne trebam se informisati dalje. Saznaj koje je J.J. utakmice i kad igro za njemačku pa ce ti biti jasnije. Da ti olakšam, edin višća ima jednu utakmicu za A tim, protiv poljske, hipotetski on moze igrati za npr. tursku kasnije;)
Friendly match appearances do not commit a player to one country; Jermaine Jones played several friendlies for Germany in 2008 but has played for the United States since 2010.[22] A second instance is English-born defender Alex Bruce, who has two caps for the Republic of Ireland in official friendly matches, and following a successful summer 2011 application to FIFA he received approval to represent Northern Ireland in future.[23]
-
- Kontakt:
Onda ne moze Vuckic igrati za nas!?
buducnost ce pokazati... haris vuckic se opredjelio za sloveniju, ako ikad mogne zaigrati, ili zaigra za nas ja cu se sjetiti ovoga i sav sretan zbog toga uputiti vam izvinjenje.
Zemljo progutaj me.AjdBosnaVodi je napisao/la:Onda ne moze Vuckic igrati za nas!?
Ako jos uvijek se nadas njegovom nastupu za nasu selekciju i treba da te progutaCartman je napisao/la:Zemljo progutaj me.AjdBosnaVodi je napisao/la:Onda ne moze Vuckic igrati za nas!?

Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
Ma nije to poenta, nego napise se 10 postova o tome kako Vuckic moze igrat za nas, i onda se ovaj pojavi.malta071 je napisao/la:Ako jos uvijek se nadas njegovom nastupu za nasu selekciju i treba da te progutaCartman je napisao/la:Zemljo progutaj me.AjdBosnaVodi je napisao/la:Onda ne moze Vuckic igrati za nas!?
A da neko kontaktira Vuckica, sigurno da bi se nadao. Problem je Susic. No, ovaj je portal tvrdio prije par sedmica da Susic zeli Vuckica u reprezentaciji, sad je jedino pitanje koliko tome mozemo vjerovat. Nije mi jasno zasto ga niko ne pita, a za Hadzica ga pitaju na svakom koraku.
-
- Kontakt:
Nije bitno sta ce buducnost pokazat', bitno je da ti ne prosipas dezinformacije i da ne prodajes raji mu-da za bubrege.bismarck je napisao/la:buducnost ce pokazati... haris vuckic se opredjelio za sloveniju, ako ikad mogne zaigrati, ili zaigra za nas ja cu se sjetiti ovoga i sav sretan zbog toga uputiti vam izvinjenje.
AÐ_Official je napisao/la:Nije bitno sta ce buducnost pokazat', bitno je da ti ne prosipas dezinformacije i da ne prodajes raji mu-da za bubrege.bismarck je napisao/la:buducnost ce pokazati... haris vuckic se opredjelio za sloveniju, ako ikad mogne zaigrati, ili zaigra za nas ja cu se sjetiti ovoga i sav sretan zbog toga uputiti vam izvinjenje.
hoceš li mi pokazati, gdje piše da Haris Vuckic može potencijalno igrati za nas nakon ovog debija. Statut neki, nešto? SS.ba?? sa.x?
ja opet ponavljam, za J. Jonsa i UK igrače su važila i važe neka druga fifina pravila.
-
- Kontakt:
Nemogu ti pokazat jer ocigledno Haris ni Safet nisu ludi da se javljaju zutoj stampi i govore sta i kako, pogotovo oko osjetljivog pitanja.bismarck je napisao/la:AÐ_Official je napisao/la:Nije bitno sta ce buducnost pokazat', bitno je da ti ne prosipas dezinformacije i da ne prodajes raji mu-da za bubrege.bismarck je napisao/la:buducnost ce pokazati... haris vuckic se opredjelio za sloveniju, ako ikad mogne zaigrati, ili zaigra za nas ja cu se sjetiti ovoga i sav sretan zbog toga uputiti vam izvinjenje.
hoceš li mi pokazati, gdje piše da Haris Vuckic može potencijalno igrati za nas nakon ovog debija. Statut neki, nešto? SS.ba?? sa.x?
ja opet ponavljam, za J. Jonsa i UK igrače su važila i važe neka druga fifina pravila.
Kakva druga pravila? Neki dupli standard? o cemu to ti bgt? Nemoj o teorijama zavjere ako boga znas. Pise u FIFA pravilima, crno na bijelo, da mozes promijenit sportsko drzavljanstvo ako si samo ucestvovao u prijateljskoj utakmici...dok ti suprotno tvrdis. Slobodno odi par posta iznad i procitaj pravilo pa ce ti biti sve jasno. Boli mene ona stvar jel' Haris sta izjavio il' nije, al' me nemoj tjerat u laz kad znas da nisi upravu!
Velika Britanija je sa druge planete i za njih ne važe FIFA i UEFA pravila.bismarck je napisao/la: hoceš li mi pokazati, gdje piše da Haris Vuckic može potencijalno igrati za nas nakon ovog debija. Statut neki, nešto? SS.ba?? sa.x?
Nego, nađoh jednu zanimljivost što se tiče ovih naturalizacija i ostalih zajebancija oko fudbala. Ponosno možemo reći da smo zemlja koja se nalazi ubjedljivo na 3 mjestu u svijetu, i to odmah iza Brazila i Argentine, po broju igrača koji su rođeni u našoj državi a koje su nam otele druge države

Od kud ti to? Može link?dilajla je napisao/la:Velika Britanija je sa druge planete i za njih ne važe FIFA i UEFA pravila.bismarck je napisao/la: hoceš li mi pokazati, gdje piše da Haris Vuckic može potencijalno igrati za nas nakon ovog debija. Statut neki, nešto? SS.ba?? sa.x?
Nego, nađoh jednu zanimljivost što se tiče ovih naturalizacija i ostalih zajebancija oko fudbala. Ponosno možemo reći da smo zemlja koja se nalazi ubjedljivo na 3 mjestu u svijetu, i to odmah iza Brazila i Argentine, po broju igrača koji su rođeni u našoj državi a koje su nam otele druge države![]()
![]()
Znam da ih ima dosta koji su porijeklom iz bih a nastupaju za druge države jer su tamo rođeni ili su postali nogometaši(roditelji izbjeglice)...nisam znao da ima toliko igrača koji su baš rođeni i odrasli u bih ,pa onda nastupili za druge države.
Većina ih nije odrasla u BiH, ali nisu po tome pravili tabele nego po mjestu rođenja. Ovo su igrači koji su rođeni u BiH a nastupaju ili su nastupili za druge države. Ima druga lista igrača koji vode porijeklo, tj. imali su mogućnost nastupa.dean_ je napisao/la:
Od kud ti to? Može link?
Znam da ih ima dosta koji su porijeklom iz bih a nastupaju za druge države jer su tamo rođeni ili su postali nogometaši(roditelji izbjeglice)...nisam znao da ima toliko igrača koji su baš rođeni i odrasli u bih ,pa onda nastupili za druge države.
Aleksandar Đurić Bosnia and Herzegovina Singapore
Dejan Lovren Bosnia and Herzegovina Croatia
Dario Vujičević Bosnia and Herzegovina Croatia
Darko Bodul Bosnia and Herzegovina Croatia
Mato Jajalo Bosnia and Herzegovina Croatia
Mladen Bartulović Bosnia and Herzegovina Croatia
Marko Marin Bosnia and Herzegovina Germany
Mario Stanić Bosnia and Herzegovina Croatia
Matej Delač Bosnia and Herzegovina Croatia
Josip Iličić Bosnia and Herzegovina Slovenia
Ognjen Koroman Bosnia and Herzegovina Serbia
Petar Slišković Bosnia and Herzegovina Croatia
Savo Milošević Bosnia and Herzegovina Serbia
Vedran Ćorluka Bosnia and Herzegovina Croatia
Zlatko Dedič Bosnia and Herzegovina Slovenia
Zlatko Junuzović Bosnia and Herzegovina Austria
Mada ni ova lista nije potpuna jer fale tu Subotić, Petrić i još dosta njih.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.