mma je skracenica za mixed martial arts a ufc je najkvalitetnija promocija unutar tog sporta. osim ufc-a imas strikeforce,dream,cage rage i nekad najpopularniji pride koji vise ne postojiValencia je napisao/la:Gledam veceras ovaj MMA i smorih se od dosade, valjanje i valjanje, nigdje pravog udarca,.. Zadnji mec odradise izvjesni Vudli i neki Belgijanac kojem sam u medjuvremenu zaboravio ime, ali sam zapamtio da je porijeklom iz Libana. Vidi se da su momci eksplozivni, u K1 bi prstalo na sve strane, bilo bi mnostvo dobrih udaraca, ali u ovih 15 minuta nisam vidio postenog udarca, vljaju se, valjaju,... Ne znam sta je UFC, ali ako je kao MMA, onda je teski smor. Uz to su mi nekako odvratni udarci na zemlji, nije nikako 'viteski'. U prinicipu, po ovakvim pravilima, uvijek ce dominirati masivniji igraci sa dobrim hrvackim sposobnostima. Tehnika je u drugom planu. Ne znam sta znaci MMA, niti UFC,.. Je l' to isto? Kakva je razlika?
Cudi me da na forumu nema poklonika K1, koji je po meni neuporedivo zanimljiviji, iako mi je glupa selekcija i nacin na koji borci dolaze na finalni turnir.
UFC
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: UFC
You are someone else I am still right here
Znaci, ista pravila samo razliciti pokrovitelji/sponzori!?fera je napisao/la:mma je skracenica za mixed martial arts a ufc je najkvalitetnija promocija unutar tog sporta. osim ufc-a imas strikeforce,dream,cage rage i nekad najpopularniji pride koji vise ne postojiValencia je napisao/la:Gledam veceras ovaj MMA i smorih se od dosade, valjanje i valjanje, nigdje pravog udarca,.. Zadnji mec odradise izvjesni Vudli i neki Belgijanac kojem sam u medjuvremenu zaboravio ime, ali sam zapamtio da je porijeklom iz Libana. Vidi se da su momci eksplozivni, u K1 bi prstalo na sve strane, bilo bi mnostvo dobrih udaraca, ali u ovih 15 minuta nisam vidio postenog udarca, vljaju se, valjaju,... Ne znam sta je UFC, ali ako je kao MMA, onda je teski smor. Uz to su mi nekako odvratni udarci na zemlji, nije nikako 'viteski'. U prinicipu, po ovakvim pravilima, uvijek ce dominirati masivniji igraci sa dobrim hrvackim sposobnostima. Tehnika je u drugom planu. Ne znam sta znaci MMA, niti UFC,.. Je l' to isto? Kakva je razlika?
Cudi me da na forumu nema poklonika K1, koji je po meni neuporedivo zanimljiviji, iako mi je glupa selekcija i nacin na koji borci dolaze na finalni turnir.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
UFC je najjaca organizacija unutar sporta nazvanog MMA. Ima jos tu bruku organizacija, al trenutno je UFC broj 1. Primjera, ono sto je NBA u kosarci, to je UFC u MMA.Valencia je napisao/la:Gledam veceras ovaj MMA i smorih se od dosade, valjanje i valjanje, nigdje pravog udarca,.. Zadnji mec odradise izvjesni Vudli i neki Belgijanac kojem sam u medjuvremenu zaboravio ime, ali sam zapamtio da je porijeklom iz Libana. Vidi se da su momci eksplozivni, u K1 bi prstalo na sve strane, bilo bi mnostvo dobrih udaraca, ali u ovih 15 minuta nisam vidio postenog udarca, vljaju se, valjaju,... Ne znam sta je UFC, ali ako je kao MMA, onda je teski smor. Uz to su mi nekako odvratni udarci na zemlji, nije nikako 'viteski'. U prinicipu, po ovakvim pravilima, uvijek ce dominirati masivniji igraci sa dobrim hrvackim sposobnostima. Tehnika je u drugom planu. Ne znam sta znaci MMA, niti UFC,.. Je l' to isto? Kakva je razlika?
A uspoređivati K1 i MMA je po meni besmisleno, a bogami i po haman svim fanovima borilackih sportova. MMA je u zadnjih deset godina najbrze rastuci sport i pored brojnih prepreka. Biljezi daleko veci broj gledalaca nego K1 i boks zajedno. Da je dosadan sport to se sigurno ne bih desavalo. Uz to imaju promotora za kojim place i boks i K1. Pored toga sto je MMA nenormalno brzo rastao poklopio se i pad boksa i K1. Atraktivnost boksa iz vremena Tysona, Lenoxa, Holyfield u poredbi sa ovim dansanjim gdje vladaju predosadni braca Klicko je smijesno usporedjivati. K1 isto tako propao ko zeton, bankrotirali. Sta je ostalo, jedna priredba kad se sudari 8 najboljih K1 boraca i da bude jos smjesnije namlati ih MMA borac. U usporedbi sa cca 25 UFC evenata u toku godine. Samo UFC. Da ne spominjem Strikforce, EliteXC.....
To sto si ti naletio na dosadnu borbu ne znaci da je sport dosadan. Pogledaj slijedeci UFC event(5.februara) i vidjet ces da se K1 ne moze porediti sa MMA po uzbudljivosti, atraktivnosti, napetosti, atmosferi, ma ni po cemu.
Kristalno jasno.Strauss je napisao/la:UFC je najjaca organizacija unutar sporta nazvanog MMA. Ima jos tu bruku organizacija, al trenutno je UFC broj 1. Primjera, ono sto je NBA u kosarci, to je UFC u MMA.Valencia je napisao/la:Gledam veceras ovaj MMA i smorih se od dosade, valjanje i valjanje, nigdje pravog udarca,.. Zadnji mec odradise izvjesni Vudli i neki Belgijanac kojem sam u medjuvremenu zaboravio ime, ali sam zapamtio da je porijeklom iz Libana. Vidi se da su momci eksplozivni, u K1 bi prstalo na sve strane, bilo bi mnostvo dobrih udaraca, ali u ovih 15 minuta nisam vidio postenog udarca, vljaju se, valjaju,... Ne znam sta je UFC, ali ako je kao MMA, onda je teski smor. Uz to su mi nekako odvratni udarci na zemlji, nije nikako 'viteski'. U prinicipu, po ovakvim pravilima, uvijek ce dominirati masivniji igraci sa dobrim hrvackim sposobnostima. Tehnika je u drugom planu. Ne znam sta znaci MMA, niti UFC,.. Je l' to isto? Kakva je razlika?
A uspoređivati K1 i MMA je po meni besmisleno, a bogami i po haman svim fanovima borilackih sportova. MMA je u zadnjih deset godina najbrze rastuci sport i pored brojnih prepreka. Biljezi daleko veci broj gledalaca nego K1 i boks zajedno. Da je dosadan sport to se sigurno ne bih desavalo. Uz to imaju promotora za kojim place i boks i K1. Pored toga sto je MMA nenormalno brzo rastao poklopio se i pad boksa i K1. Atraktivnost boksa iz vremena Tysona, Lenoxa, Holyfield u poredbi sa ovim dansanjim gdje vladaju predosadni braca Klicko je smijesno usporedjivati. K1 isto tako propao ko zeton, bankrotirali. Sta je ostalo, jedna priredba kad se sudari 8 najboljih K1 boraca i da bude jos smjesnije namlati ih MMA borac. U usporedbi sa cca 25 UFC evenata u toku godine. Samo UFC. Da ne spominjem Strikforce, EliteXC.....
To sto si ti naletio na dosadnu borbu ne znaci da je sport dosadan. Pogledaj slijedeci UFC event(5.februara) i vidjet ces da se K1 ne moze porediti sa MMA po uzbudljivosti, atraktivnosti, napetosti, atmosferi, ma ni po cemu.
Nije me briga koji sport ima bolje sponzore i koji je trenutno popularniji, vazno mi je koji je dopadljiviji i uzbudljiviji. U K1 mozemo vidjeti mnostvo udaraca noznim i rucnim tehnikama, visestruko vise nego u MMA. Za razliku od MMA, u K1 se ti udarci zadaju u ravnopravnom, stojecem polozaju, za razliku od MMA gdje se udarci plasiraju ugalvnom u podredjenom polozaju, kada je jedan od boraca na zemlji. U K1 je moguce da Hari prebije Silta, da Bonjacki prebije Sapa, da Hari prebije Overema,... Po MMA pravilima to (gotovo) ne bi bilo moguce, jer u tom sportu dominiraju masa i hrvacke sposobnosti, a ne rucna i nozna tehnika kao sto je slucaj u K1.
Ukusi su svakako razliciti, prihvatam da se nekome vise svidja hrvanje i udaranje na zemlji, nego li 'objedinjene' bokserske i karataske vjestine. Meni je krajnje odvratno udaranje na zemlji, jer do takve dominacije dolaze uglavnom masivniji borci. I u K1 masa ima svoje prednosti, ali su nesto laksi 'tehnicari' u daleko ravnopravnijem polozaju u odnosu na MMA 'tehnicare'. U K1 ima neporedivo vise lijepih udaraca, tehnicki savrseni, puno vise dinamike, za razliku od MMA gdje dobar dio meca prodje u valjanju na zemlji. Osnovna razlika je u tome sto u K1 tehnika ima balansiranu vaznost sa 'sirovom snagom', dok je u MMA 'sirova snaga' u velikoj prednosti u odnosu na tehniku (radi mogucnosti obaranja na pod). Moj ukus vise zadovoljava tehnika nego snaga

Slazem se da je boks nepodnosljiv za gledanje. Al' opet, K1 pobjednik zaradi oko pola miliona dolara, dok bokserski sampion zaradi neuporedivo vise. Koliko zaradi pobjednik UFC? Meni je neobicno cudno zasto K1 nije popularniji i zbog cega novcane nagrade nisu znatno vece.. Vecina mojih drugara redovno prati K1, tako da sam iznenadjen kako na ovom forumu K1 nema svoju temu

Zasto je Overem pres'o u K1? Meni se cini da je izjavio da u MMA tesko nalazi protivnika, da vise niko nema hrbarosti izaci mu na crtu

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
I moj ukus vise zadovoljava tehnika nego 'sirova snaga'. I imam osjecaj kao da pricas o MMA iz 1993-4g. u vrijeme odrzavanja prvih UFC evenata. Tad se koliko toliko moglo reci da 'sirova snaga' preovladava, a da je tehnika u drugom planu. Tad je MMA prakticki licio na ulicnu borbu, gdje su se vecinom borile sirovine, gdje nema vremenskog ogranicenja, nikakvih haman pravila, nikakvih kategorija... Ali cak i u to vrijeme postojao je jedan maleni, legendarni majstor brazilske jiu jitsue zvani Royce Gracie koji je sve te sirovine, koji su neuporedivo bili masivniji od njeg i jaci, porazio. Ono sto hocu da kazem da cak i u to vrijeme je tehnika imala prednost ispred 'sirove snage', a kamoli u danasnje vrijeme. Danas u UFC-u imas pet kategorija, a od ove godine jos dvije, sto znaci da su razlike u masivnosti boraca vrlo male. Tacno je, da je hrvanje jedna od vaznijih i dominantnijih disciplina u MMA, al da bi neki borac napravio nesta u tom sportu(o osvajanju pojasa da ne pricam), moras raditi i na drugim vjestinama judo, kickboks , sambo, jiu jitsua, boks, hrvanje.... Đaba tebi i masivnost i hrvanje, ako nisi potkovan tehnicki i na drugim poljima. Najbolji i najsvjeziji primjer za ovo je zadnja borba za UFC pojas u HW kategoriji. Brock Lesnar – top hrvac, masivnijeg borca u UFC-u nema, protiv Velasqueza mnogo manjeg od Lesnara. Pokusava ga nekoliko puta oboriti, bezuspjesno. Zasto ? Zato sto je usavrsio tehniku, odbrana od rusenja . Uz to je dobar udarac, dobar cardio, dobar i hrvac...(kompletan borac) i sirovine tipa Brocka su gotove. Takvi jednodimenzionalni borci cim nisu u stanju oboriti protivnika fata ih panika. Znaju da nemaju drugog nacina za pobjedu. Ovo je buducnost MMA, ovo su buduci MMA prvaci, bez obzira na masivnost. Tehnicka potkovanost na svim poljima, od malih nogu. Takodje pogledaj slijedecu borbu Lesnara. Bori se protiv najboljeg udaraca u HW kategoriji JDS (za kojeg sam siguran da bi usao u K1 GP finale) i tu mu opet slijedi batinanje. Pa i Sap i Schilt su se svojevremeno borili u MMA i bivali porazeni od dva puta manjih boraca. Sap vs. Minotauro TEHNIKA
Sto se tice zarade u borilackim sportovima... i MMA i K1 jos uvijek su marginalni u odnosu na boks. Tu se vrte milijarde. A sto se tice UFC-a kao najjace MMA organizacija...Sve zavisi od kvaliteta boraca i popluranosti, pogotovo popularnosti. Borci dobijaju procenat od PPV i sto ih vise bude prodato, normalno i tebi je procenat veci, tj. vise love. U 2010g., na UFC 116 je prodato najvise PPV-a. 1160000 x 50 pa ti izracunaj. Plus bonusi koji se na kraju svih borbi te veceri dodjele za najbolju borbu, submision, nokaut i iznose nekih 100-ak hiljada dolara, otprilike. Plus MMA borci zgrcu kakvu lovu od sponzora. I naravno bonusi iza zatvorenih vrata. Npr. Lesnar uzme i po nekih 2 miliona po jednoj borbi. Uglavnom ogromna je razlika u zaradi izmedju MMA i K1, al isto tako i izmedju MMA i boksa. Sjecam se da sam citao da je za mec izmedju De La Hoye i Mayweather, Oscar DLH zaradio nekih 30-tak miliona, a Mayweather 15-tak miliona. Ogroman je razlika izmedju boksa, i ostali borilcakih sportova, al kako je krenuo MMA(koji postoji vrlo malo) vrlo je moguce da za nekih 10-20 godina prestigne boks i u tom segmentu.
Oveerem... Cuj niko nema hrabrosti da mu izadje na crtu.
Problem je sto se on bori u organizaciji(Strikeforce) u kojoj vlasnik vodi pogresnu politiku, tj. borci ucjenjuju, odbijaju borbe, sto je u UFC-u nemoguce. Dvije godine su pokusali organizovati borbu Oveerema i Fedor i nista. Prvo jedan odbijao, pa drugi. Al eto sad bi se uskoro trebao organizovati Strikeforce GP HW. I to ako osvoji onda mu treba odati priznanje za uspjeh u MMA, al u dosadasnjoj karijeri on nista veliko u MMA nije uradio. Kada bi se gledala samo MMA karijera, on ne spada ni u 10 najboljih boraca, sigurno. A sto je preso u K1? Pa jednostavno u Japanu ima ogromnu, ogromnu popularnost, i kao takav mnogo zaradjuje. Japanci su ludi za njim. Isto tako u Americi su stroga pravila vezana za doping, a u njega se malo je reci sumnja. Slika . Od 2007 je samo jednu borbu odradio u SAD. Cudno...
Pratim ja i K1, i to mnogo duze od MMA, pogotovo ove top borce. Svaku njihovu borbu sam gledao i ovaj zadnji GP sam gledao i znam da mu se mnogo stvari poklopilo u osvajanju K1 pojasa. Navijao sam za Sakia, i da nije imao slomljenu ruku, vjerujem da bi dobio Overema. Al eto i on bi trebao u MMA, pa cemo ga i tamo vidjeti...
Sto se tice zarade u borilackim sportovima... i MMA i K1 jos uvijek su marginalni u odnosu na boks. Tu se vrte milijarde. A sto se tice UFC-a kao najjace MMA organizacija...Sve zavisi od kvaliteta boraca i popluranosti, pogotovo popularnosti. Borci dobijaju procenat od PPV i sto ih vise bude prodato, normalno i tebi je procenat veci, tj. vise love. U 2010g., na UFC 116 je prodato najvise PPV-a. 1160000 x 50 pa ti izracunaj. Plus bonusi koji se na kraju svih borbi te veceri dodjele za najbolju borbu, submision, nokaut i iznose nekih 100-ak hiljada dolara, otprilike. Plus MMA borci zgrcu kakvu lovu od sponzora. I naravno bonusi iza zatvorenih vrata. Npr. Lesnar uzme i po nekih 2 miliona po jednoj borbi. Uglavnom ogromna je razlika u zaradi izmedju MMA i K1, al isto tako i izmedju MMA i boksa. Sjecam se da sam citao da je za mec izmedju De La Hoye i Mayweather, Oscar DLH zaradio nekih 30-tak miliona, a Mayweather 15-tak miliona. Ogroman je razlika izmedju boksa, i ostali borilcakih sportova, al kako je krenuo MMA(koji postoji vrlo malo) vrlo je moguce da za nekih 10-20 godina prestigne boks i u tom segmentu.
Oveerem... Cuj niko nema hrabrosti da mu izadje na crtu.

Pratim ja i K1, i to mnogo duze od MMA, pogotovo ove top borce. Svaku njihovu borbu sam gledao i ovaj zadnji GP sam gledao i znam da mu se mnogo stvari poklopilo u osvajanju K1 pojasa. Navijao sam za Sakia, i da nije imao slomljenu ruku, vjerujem da bi dobio Overema. Al eto i on bi trebao u MMA, pa cemo ga i tamo vidjeti...
Vidim da si pasionirani ljubitelj borilackih sportova, tako da ti tesko mogu parirati sa protuargumentacijom kada samo letimicno pratim borilacke sportove. Moguce je da sam naletio na lose borbe, a priznat ces, prvi utisak je cesto presudan. Svejedno, moj karakter vise privlaci borba u kojoj nema brutalnog udaranja dok protivnik lezi na zemlji u podredjenom polozaju. Takodjer ne volim hrvanje, a to je u MMA u vecini slucajeva odlucujuca vjestina. Al' razumijem da neko voli drugacije, to je sasvim normalno i ocekivano. Svakako su mi mnoge stvari jasnije nakon tvojih kvalitetnih komentara. U mnogo cemu se slazem sa tobom.
Stvarno nisam upucen, ali mi je tesko zamisliti da neko dobije Overema po MMA pravilima. Mozda da ga doceka nekim rucnim ili noznim udarcem, ali da se neko izvuce iz njegovog 'zagrljaja', to mi je vec tesko zamisliti
. Pa **** te, ono nije covjek, ono je covjek ipo
.
Je l' to borcima dozvoljeno da se bore za razlicite organizacije? Mislio sam da npr. Overem potpise ugovor za K1 i da se onda nema pravo boriti u MMA!??
Stvarno nisam upucen, ali mi je tesko zamisliti da neko dobije Overema po MMA pravilima. Mozda da ga doceka nekim rucnim ili noznim udarcem, ali da se neko izvuce iz njegovog 'zagrljaja', to mi je vec tesko zamisliti

Je l' to borcima dozvoljeno da se bore za razlicite organizacije? Mislio sam da npr. Overem potpise ugovor za K1 i da se onda nema pravo boriti u MMA!??
Samo UFC ne dopusta da se boris bilo gdje. Nebitno koji sport, nebitno jel u SAD il negdje drugo. Dok druge MMA organizacije dopustaju da se boris npr. u K1, na takmicenjima hrvanja, BJJ itd. S obzirom da se Overem bori za Strikforce ima mogucnost da se bori i u drugim sportovima i organizacijama. Tako da je dosad vec skupio tri pojasa i uspio u uci u ginisovu knigu rekorda. 

Strauss haveru, sta ti ovo Vitor radi na avataru?? Nije valjda da ces Phenoma bodriti u ovoj borbi?
Halalit' cu ti zato sto smo obadvojica Zeljovci
WAR SPIDER!

Halalit' cu ti zato sto smo obadvojica Zeljovci

WAR SPIDER!
Hah naravno, kao uvijek. podrska phenomu nikad nije bila upitna. mada u ovoj borbi jos zesca, jer 'glumac' mora pasti
Najiscekivaniji ovogodisnji MMA dogadjaj Strikeforce Grnad Prix na kome se bore Fedor, Overeem, Werdum, Silva... izravno će se prenositi u noci na subote na nedjelju na Eurosport 2.
Eto sjajna vijest za sve koji prate.
Eto sjajna vijest za sve koji prate.
Gledao sam sinoc na Eurosportu, jbg ode Fedor. Silva ga je demolirao, on je sam na kraju rekao da je vrijeme da se povuce. Pametan potez najveceg ikada. Kharitonov unistio Arlovskog. Ipak necemo vidjeti mec Overeem vs Fedor ali sigurno je da Silva nece biti lak plijen za holandjanina
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar
Moglo se i pretpostaviti da je to brzopleto izjavio, kao mnogi borci dosad...Raul7 je napisao/la:on je sam na kraju rekao da je vrijeme da se povuce. Pametan potez najveceg ikada.
"Prebrzo sam objavio mirovinu, iz frustracije. Opet ću se boriti, možda se vratim na Grand Prix. Uvjeren sam da mogu odraditi još nekoliko borbi. Nisam još analizirao poraz. Moram se oporaviti, još ne vidim dobro"
UFC: Sanchez - Kampmann
04.03.2011. - 03:00h - Arenasport 2
Strikeforce: Feijao vs. Henderson
05.03.2011. - 04:00 - Eurosport 2(regionalni)
04.03.2011. - 03:00h - Arenasport 2
Strikeforce: Feijao vs. Henderson
05.03.2011. - 04:00 - Eurosport 2(regionalni)
Jel netko zna kada su predstojeće UFC borbe hvala unaprijed

19.3.2011 - UFC 128: Shogun vs. Jonesking1000 je napisao/la:Jel netko zna kada su predstojeće UFC borbe hvala unaprijed![]()
http://www.ufc.com/event/UFC128#/fight
26.3.2011 - UFC Fight Night: Nogueira vs. Davis
http://www.ufc.com/event/UFN24#/fight
30.4.2011 - UFC 129: St-Pierre vs. Shields
http://www.ufc.com/event/UFC129#/fight
Dana White za mmafighting potvrdio vijest godine: UFC(Zuffa) kupio Strikeforce
http://www.mmafighting.com/2011/03/12/z ... rikeforce/
http://www.mmafighting.com/2011/03/12/z ... rikeforce/
da malo bacimo prognoze
Jim Miller vs. Kamal Shalorus- pobjeda Millera polugom
Mirko Filipović vs. Brendan Schaub- navijacki reci cu da ce Mirko pobjediti ali The Hybrid je borac koji je po mom misljenju na domak borbe za titulu
Nate Marquardt vs. Dan Miller- ovdje bi Miller mogao iznenaditi
Urijah Faber vs. Eddie Wineland- ne znam sta ova borba radi među glavnim borbama mrzim ove borce od oko 60 kila...
Maurício Rua vs. Jon Jones- ovdje tesko da se moze dati neka dobra prognoza... mislim da ce jedna greska ovdje odluciti. ja bi volio da Jones osvoji al i ako izgubi ima za njega jos mnogo vremena.

Jim Miller vs. Kamal Shalorus- pobjeda Millera polugom
Mirko Filipović vs. Brendan Schaub- navijacki reci cu da ce Mirko pobjediti ali The Hybrid je borac koji je po mom misljenju na domak borbe za titulu
Nate Marquardt vs. Dan Miller- ovdje bi Miller mogao iznenaditi
Urijah Faber vs. Eddie Wineland- ne znam sta ova borba radi među glavnim borbama mrzim ove borce od oko 60 kila...
Maurício Rua vs. Jon Jones- ovdje tesko da se moze dati neka dobra prognoza... mislim da ce jedna greska ovdje odluciti. ja bi volio da Jones osvoji al i ako izgubi ima za njega jos mnogo vremena.
You are someone else I am still right here
Cro cop opet osjetio da je ufc druga dimenzija,kao i fedoru vrijeme je; da bjeze sa scene,jer ovo nije K1..
Vjerujem da bi se on i nakon ovog nokauta borio. Sva sreca pa je dobio otkaz.doe78 je napisao/la:Cro cop opet osjetio da je ufc druga dimenzija,kao i fedoru vrijeme je; da bjeze sa scene,jer ovo nije K1..
Lorenzo Fertitta zeli super fight Jon Jonesa vs. Anderson Silve
http://www.bloodyelbow.com/2011/3/20/20 ... rson-silva
http://www.bloodyelbow.com/2011/3/20/20 ... rson-silva
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.