Devil je napisao/la:Je li i veceras ovo bila prelepa igra mocne Spanije ? 16 hiljada pasova,a sanse ni za leka do pred kraj utakmice.

Nekidan me napadoste zbog takve konstatacije,a igra je za dlaku bila konkretnija od ove,pa cenim da se i ova utakmica u krugovima "navijaca" Spanije karakterise kao estetsko savrsenstvo.
Sto je najgore jos sam se i smrz'o dok sam gled'o tekmu.
Zbog one prilike koju je skinuo Patricio i onih par nagovestaja akcije u produzecima,Spanci zasluzeno idu dalje,ali tanko je bilo ovo,meni i najlosija utakmica EP-a.
Zna Hemuli vise nego ti , ja i ostatak Svijeta zasigurno.
Nije toliko lijepo ali je jako produktivno.Spanija igra mnogo tvrdze nego je igrala na prethodnim prvenstvima.
Razlog je evidentan.On ekipu ne mjenja a druge ekipe tu igru polako ali sigurno citaju.Ne zeli rizikovati kao sto je to radio Gvardiola pa igrati sa 3 defanzivca jer on nema u ekipi Messija.Vec cuva sredinu terena i tako protivniku dozvoljava mizeran broj poluprilika a kamoli prilika.
Spanija samo na ovaj nacin moze uzeti Euro.Strpljenjem i genijalnim potezom nekog od silnih institucija u ekipi.
btw : Mnogi pricaju o tome , kako Spanjolci igraju ocajno etc...
Medjutim gledatel vi igru nihovog rivala uopste ? Sta njihovi protivnici rade na terenu ? Radel ista sem pokusaja destrukcije i blijednih polu-kontri i kontri koje upale jednom u 40 utakmica !? Spanija je bila bolja ekipa od svakog rivala na ovom Euru.
Svabe izgledaju mocno , ali sa ovom Spanijom svaka ekipa se MORA staviti u podredzen polozaj.Otvoriti se ovom timu je ravno demoliranju !
Ja licno bi volio da Hemuli pocinje sa Pedritom , Toressom i Navasom.Taj tim bi zasigurno igrao mnogo dinamicnije , atraktivnije i igru koja je ostavljala bez daha citav Svijet.Koliko bi produktivni bili ne znam , ali definitivno nista uspjesniji od ovih 11 koje on izvodi ;)Cilj opravdava sredstvo a ovo je najbezbolniji nacin da to uradis.Ne udaras rivala i ne igrac bunker vec mucis protivnika do neiznemoglosti.