Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kevin
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la Kevin » 16 maj 2014, 20:25

tillman je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Kevin je napisao/la: meni samo nije jasno, zar je moguce da telekomi uziamu 50% ako ne i vise u humanitarnim brojevima :(
Ne znam zašto bi nas to trebalo iznenadit'? Ciganluk jarane, žestoki.
u Maglaju prodaju paštete, 1 komad=5 KM :(
treba samo pamtit...
proci ce i ovo :thumbdown:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 16 maj 2014, 20:25

mislim da ce biti nemoguce odrediti tj procijeniti stete koje su se desile u drzavi
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 maj 2014, 20:26

Naselje Zeljezno Polje kod Zepca ono bas tesko pogodjeno klizistem. Nesto su danas OS BiH izvukli helikopterom prema Zenici, a jedan dio je pjeske stigao u Zepce. Navodno njih oko 300, pa im je u dvorani SMŠ Žepče prihvatilište. Dosta je narod sabrao hrane, lijekova, ali fali grijalica. Ljudi su stigli totalno promrzli. U Z.Polje je upucena i pomoc u lijekovima i hrani onima koji su ostali, kao i svijece jer 4 dan nemaju struju. Kriticno je jos u tri sela kod Zepca, mada i u svim selima su pokrenuta klizista. Isto tako informacije da su ljudi iz Zeljeznog Polja ostali zaglavljeni u sumi gdje pada snijeg, te s njima ima i djece :cry: :cry:
Inace, ovdje su nekad na ovoj slici bile kuce:
slika
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 16 maj 2014, 20:27

pa ljudi i u snijegu zaglavalili :wtf:
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 16 maj 2014, 20:28

Neka ovim ljudima Bog na pomoci,tuzno je vidjeti sve ovo...
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 16 maj 2014, 20:28

Kevin je napisao/la:
Široki Brijeg u akciji
Crveni križ Široki Brijeg organizira akciju prikupljanja pomoći stanovnicima Bosne

Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Crvenim križom Županije Zapadnohercegovačke pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć stradalim stanovnicima mjesta pogođenih poplavama u Bosni. Akciju su poduprli svi mediji u Širokom Brijegu, Ured načelnika, Caritas te mnoge udruge i građanske inicijative.

Akcija će se održati u utorak, srijedu i četvrtak u trajanju od 10 do 18 sati, a svoje priloge možete donijet u prostorije Mjesne zajednice Lijeva obala u Ulici fra Didaka Buntića u Širokom Brijegu. Najpotrebnije stvari koje možete donirati su: deke, spužve, voda, hrana, čizme, pelene, pumpe za vodu, agregati, sredstva za dezinfekciju, odjeća te ostale stvari koji ste u mogućnosti dati.

Građani Bosne i Hercegovine, vladine institucije i gospodarski subjekti u mogućnosti su dati svoj doprinos za pomoć ugroženom stanovništvu putem uplata na donatorski račun sa naznakom ''ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA''

Za uplate u BiH: RAIFFEISEN BANK d.d. BH broj: 1610000000850119

Za uplate iz inozemstva: RAIFFEISEN BANK D.D. BIH SWIFT CODE : RZBABASS IBAN CODE: BA391610000000850119 FULL BENEFICIARY NAME : CRVENI KRIZ FEDERACIJE BIH SARAJEVO

Također pomoći možete i pozivom na humanitarne brojeve: HT Mostar 092 890 830 – donirate 2,00 KM BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM

Za sva pitanja i informacije možete se javiti Crvenom križu Široki Brijeg na kontakt telefon 063/446-929
evo info ko cita iz širokog i okolice...

meni samo nije jasno, zar je moguce da telekomi uziamu 50% ako ne i vise u humanitarnim brojevima :(
UZIMAJU OKO 70% MOJ PRIJATELJU A TO ZNAM IZ OVIH PRIJASNJIH HUMANITARNIH AKCIJA ! Taj novac ide vlasniskoj korporaciji 090 a ne telekomu!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 maj 2014, 20:29

nedim93 je napisao/la:pa ljudi i u snijegu zaglavalili :wtf:
Da, to je pisao jedan zepacki portal i radio Zepce. Inace, povis tog sela danas sume izgledaju ovako:
slika
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 maj 2014, 20:29

Zaista se zamislis kad vidis ovu sliku gore. Pa kuca samo tako ode.. .
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 maj 2014, 20:30

Kvota je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Široki Brijeg u akciji
Crveni križ Široki Brijeg organizira akciju prikupljanja pomoći stanovnicima Bosne

Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Crvenim križom Županije Zapadnohercegovačke pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć stradalim stanovnicima mjesta pogođenih poplavama u Bosni. Akciju su poduprli svi mediji u Širokom Brijegu, Ured načelnika, Caritas te mnoge udruge i građanske inicijative.

Akcija će se održati u utorak, srijedu i četvrtak u trajanju od 10 do 18 sati, a svoje priloge možete donijet u prostorije Mjesne zajednice Lijeva obala u Ulici fra Didaka Buntića u Širokom Brijegu. Najpotrebnije stvari koje možete donirati su: deke, spužve, voda, hrana, čizme, pelene, pumpe za vodu, agregati, sredstva za dezinfekciju, odjeća te ostale stvari koji ste u mogućnosti dati.

Građani Bosne i Hercegovine, vladine institucije i gospodarski subjekti u mogućnosti su dati svoj doprinos za pomoć ugroženom stanovništvu putem uplata na donatorski račun sa naznakom ''ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA''

Za uplate u BiH: RAIFFEISEN BANK d.d. BH broj: 1610000000850119

Za uplate iz inozemstva: RAIFFEISEN BANK D.D. BIH SWIFT CODE : RZBABASS IBAN CODE: BA391610000000850119 FULL BENEFICIARY NAME : CRVENI KRIZ FEDERACIJE BIH SARAJEVO

Također pomoći možete i pozivom na humanitarne brojeve: HT Mostar 092 890 830 – donirate 2,00 KM BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM

Za sva pitanja i informacije možete se javiti Crvenom križu Široki Brijeg na kontakt telefon 063/446-929
evo info ko cita iz širokog i okolice...

meni samo nije jasno, zar je moguce da telekomi uziamu 50% ako ne i vise u humanitarnim brojevima :(
UZIMAJU OKO 70% MOJ PRIJATELJU A TO ZNAM IZ OVIH PRIJASNJIH HUMANITARNIH AKCIJA ! Taj novac ide vlasniskoj korporaciji 090 a ne telekomu!
pa jel dosta sto nas kradu na sve strane, barem da humanitarne brojeve ostave 100% u humanitarne akcije :puke:

gledam na vijestima kadrove..na jednom bagerom prebacuju ljude s jednom kraja na drugi..snima ljude, masa ih...
šarena odjeca, torbe, djeca itd...

scena kao iz rata :(
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 maj 2014, 20:36

Kad ovo sve stane, oporavak ce trajati mjesecim, daj Boze da ljeto bude toplo da se sve osusi sto prije, pa onda popravljati i sanirati.

Koliko je samo ljudi ostalo bez krova nad glavom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 16 maj 2014, 20:38

štete će se brojati u milijardama najblaže rečeno :(
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2014, 20:40

Nije mi jasno kako ovi ljudi u Skenderiji (a koliko vidim, krcata je) mogu uživat' ovako. Ljudi fakat veseli, fešta li se fešta. Ja stare mi od muke neke ne mogu ni gledat' ovo.

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 16 maj 2014, 20:42

mandraX je napisao/la:Nije mi jasno kako ovi ljudi u Skenderiji (a koliko vidim, krcata je) mogu uživat' ovako. Ljudi fakat veseli, fešta li se fešta. Ja stare mi od muke neke ne mogu ni gledat' ovo.
Papanska posla. :facepalm:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2014, 20:43

Dežurni telefon Tržišne inspekcije na koji građani mogu da se jave i prijave zloupotrebe trgovaca u vanrednoj situaciji je 011/2699-610.
Evo kako Srbija rješava ove što žele da se bogate na tuđoj muci. Kazne su ogromne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 maj 2014, 20:46

E yebem ti televizije naše, Hayat TV radi ZMBT, mogli su sad da pokažu poštovanje. Gori je ovaj narod što je došao, umjesto što je dao paere za krtu treba li su dati te novce za pomoć. Ali sreća pa su takvi u manjini! U državi se ljudi bore za život a ovi feštaju...cccc... :evil: :evil:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2014, 20:48

Ja samo ne znam šta vi očekujete, da svijet stane dok vode na ode? Život se nastavlja, nema pravila ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 16 maj 2014, 20:49

Mater Hayatu ebo ih ZMBT u ovakvoj katastrofi u drzavi gamad :twisted: :twisted: :thumbdown: :thumbdown:

Mogli su iz solidarnosti pomjeriti tremin :oops: :oops:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 maj 2014, 20:50

Prije i sad, strahota koliko je narasla voda.

slika
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 16 maj 2014, 20:51, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 maj 2014, 20:50

mandraX je napisao/la:Nije mi jasno kako ovi ljudi u Skenderiji (a koliko vidim, krcata je) mogu uživat' ovako. Ljudi fakat veseli, fešta li se fešta. Ja stare mi od muke neke ne mogu ni gledat' ovo.
Baš tako, ali nažalost većina ovi omladinaca koji su iz pm slegli u Sarajevo misle da bosna počinje na Baščaršiji a završava na Čengić vili, tako je i u ostalim gradovima. Bio sam dans na masinskom fakultetu u Zenici, pomagao oko hum. akcije, nosio stvari, utovarao a malo dole nize po gradu puni kafici i kladionice.

Robijasi su uradili velike stvari i skidam im kapu...a ovi primitivci ostali nisu vrijedni nikakvog pomena. Ako neko od nas ne može odvojit sebi od tiketa i kafe i kupit paket vode koji je 3 marke, ili 4 paštete za iste pare onda on za mene nije čovjek...

nedim93 je napisao/la:štete će se brojati u milijardama najblaže rečeno :(
Neće u milijardama, ali par desetina miliona sigurno...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 16 maj 2014, 20:51

Unofficialpage je napisao/la:E yebem ti televizije naše, Hayat TV radi ZMBT, mogli su sad da pokažu poštovanje. Gori je ovaj narod što je došao, umjesto što je dao paere za krtu treba li su dati te novce za pomoć. Ali sreća pa su takvi u manjini! U državi se ljudi bore za život a ovi feštaju...cccc... :evil: :evil:
Kakav bolan narod, pa vidis sam da su pretezno samo djecurlije koje nisu ni pubertet dozivile u publici.. Ja sam ovaj odron od programa presto gledati vec godinama. Pogotovo jer im se pobjednice izgube nakon 6 mjeseci sa mape haha..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, Giuseppe1 i 12 gostiju.