Bivši igrači Želje u inostranstvu
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: Bivsi igraci Želje u inostranstvu
Edin Dzeko upisao 90 minuta u remiju sa BATE-om.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Kasimpasa-Konyaspor za pola sata. Bajić od prve minute!
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Sta je sa Kvesom sto ga nema u Antalyasporu..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Zolotić odigrao 73. minute za Istru, Svraka 90. minuta. Baja odigrao 90. minuta, Kvese ni na klupi.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
-
- Kontakt:
- Semir Štilić odigrao 67 minuta u pobjedi APOEL-a nad Ermisom.
- Sanel Jahić ušao u 87. minuti utakmice između svoga Levadiakosa protiv PAOK-a.
- Ervin Zukanović strijelac u remiju Sampdorie i Lazia.
- Sanel Jahić ušao u 87. minuti utakmice između svoga Levadiakosa protiv PAOK-a.
- Ervin Zukanović strijelac u remiju Sampdorie i Lazia.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Riad Bajić, 21-godišnji bosanskohercegovački napadač, nakon sjajnih partija u dresu Željezničara prije nekoliko mjeseci preselio je u turski Konyaspor i već je pokazao svoje kvalitete i u novom klubu.
Bajić je na početku ove sezone, nakon dvije odigrane premijerligaške utakmice, napravio jedan od najvećih transfera iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, u Konyaspor je prešao za 500.000 eura.
"Već četiri mjeseca sam tu, bilo mi je teško prvi mjesec, ali već sam se navikao. Dobro su me prihvatili igrači i ljudi iz kluba, za sada je sve super",
Imao fantastičan doček navijača
Kada je mladi bosanskohercegovački napadač dolazio u Konyaspor imao je fantastičan doček od strane navijača ovog kluba, koji su zadovoljni partijama koje pruža ove sezone.
"Iskreno, nisam se nadao tome. Nisam ni znao za doček. Tek kada sam izašao iz aviona, rekli su mi da će me čekati navijači. To se pamti cijeli život. Imamo dobar odnos. Koliko vidim, zadovoljni su mojim igrama, mada može se još bolje", dodao je Bajić.
Bajić je istakao da je u Tursku došao da napravi dobru karijeru, te ne razmišlja o drugim stvarima.
"Vjerujte ne razmišljam o tome šta mi nedostaje iz Sarajeva, a šta ne. Ovdje sam došao zbog fudbala. Nekada dođe nostalgija, sjetim se svega. Ipak, tu sam došao da igram fudbal i napravim dobru karijeru", odlučan je sjajni bh. napadač.
Zadovoljan igrama u Turskoj
Bajić je do sada odigrao 13 utakmica u turskoj Super ligi, a postigao je dva gola i upisao asistenciju. Bio je strijelac i na jednoj utakmici Kupa Turske.
"Imao sam solidnu minutažu kada sam došao. Sigurno da je jaka konkurencija u napadu. Bio sam i na klupi u nekim utakmicama, pa uđem. Sve u svemu zadovoljan sam. Ovo je moja prva sezona ovdje. Sada sam ponovo u prvih 11. Nadam se da će doći još golova", rekao je Bajić, dodavši:
"Ovdje imam ugovor na tri godine. Ciljevi su ostvariti što bolje rezultate i postići što više pogodaka, a onda poslije ćemo vidjeti šta će biti".
Prati igre Željezničara
Dvadesetjednogodišnji napadač Konyaspora i dalje prati klub u kojem je ponikao, Željezničar, te vjeruje da će Plavi sa Grbavice ostvariti plasman u Evropu.
"Pratim Željezničar. Siguran sam da će to Edis Mulalić posložiti. Neki igrači su već otišli, neki će doći. Nadam se da će Željo biti tamo gdje mu je mjesto. Priključili su se gornjem dijelu tabele. Mogu dosta toga. Vjerujem da mogu izboriti Evropu, a u nekom najboljem slučaju vidim ih kao prvake", kazao je Bajić, te je dodao:
"Iskreno, nisam puno pratio ostale utakmice. Pratim kada Željo igra. Volio bih da oni uspiju osvojiti titulu. Vidjet ćemo šta će biti. Ima tu još dosta dobrih ekipa poput Zrinjskog, Širokog Brijega, Sarajeva...".
Bajić je na početku ove sezone, nakon dvije odigrane premijerligaške utakmice, napravio jedan od najvećih transfera iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, u Konyaspor je prešao za 500.000 eura.
"Već četiri mjeseca sam tu, bilo mi je teško prvi mjesec, ali već sam se navikao. Dobro su me prihvatili igrači i ljudi iz kluba, za sada je sve super",
Imao fantastičan doček navijača
Kada je mladi bosanskohercegovački napadač dolazio u Konyaspor imao je fantastičan doček od strane navijača ovog kluba, koji su zadovoljni partijama koje pruža ove sezone.
"Iskreno, nisam se nadao tome. Nisam ni znao za doček. Tek kada sam izašao iz aviona, rekli su mi da će me čekati navijači. To se pamti cijeli život. Imamo dobar odnos. Koliko vidim, zadovoljni su mojim igrama, mada može se još bolje", dodao je Bajić.
Bajić je istakao da je u Tursku došao da napravi dobru karijeru, te ne razmišlja o drugim stvarima.
"Vjerujte ne razmišljam o tome šta mi nedostaje iz Sarajeva, a šta ne. Ovdje sam došao zbog fudbala. Nekada dođe nostalgija, sjetim se svega. Ipak, tu sam došao da igram fudbal i napravim dobru karijeru", odlučan je sjajni bh. napadač.
Zadovoljan igrama u Turskoj
Bajić je do sada odigrao 13 utakmica u turskoj Super ligi, a postigao je dva gola i upisao asistenciju. Bio je strijelac i na jednoj utakmici Kupa Turske.
"Imao sam solidnu minutažu kada sam došao. Sigurno da je jaka konkurencija u napadu. Bio sam i na klupi u nekim utakmicama, pa uđem. Sve u svemu zadovoljan sam. Ovo je moja prva sezona ovdje. Sada sam ponovo u prvih 11. Nadam se da će doći još golova", rekao je Bajić, dodavši:
"Ovdje imam ugovor na tri godine. Ciljevi su ostvariti što bolje rezultate i postići što više pogodaka, a onda poslije ćemo vidjeti šta će biti".
Prati igre Željezničara
Dvadesetjednogodišnji napadač Konyaspora i dalje prati klub u kojem je ponikao, Željezničar, te vjeruje da će Plavi sa Grbavice ostvariti plasman u Evropu.
"Pratim Željezničar. Siguran sam da će to Edis Mulalić posložiti. Neki igrači su već otišli, neki će doći. Nadam se da će Željo biti tamo gdje mu je mjesto. Priključili su se gornjem dijelu tabele. Mogu dosta toga. Vjerujem da mogu izboriti Evropu, a u nekom najboljem slučaju vidim ih kao prvake", kazao je Bajić, te je dodao:
"Iskreno, nisam puno pratio ostale utakmice. Pratim kada Željo igra. Volio bih da oni uspiju osvojiti titulu. Vidjet ćemo šta će biti. Ima tu još dosta dobrih ekipa poput Zrinjskog, Širokog Brijega, Sarajeva...".
Kvese opet ni na klupi nema, igraju kup utakmicu.

Stvarno izgleda da je u nemilosti trenera jer igrac i onakav covjek poput Joska mora igrati...steta bas stetaDooVe je napisao/la:Kvese opet ni na klupi nema, igraju kup utakmicu.![]()
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
Tamo je Eto šef...Merhaba je napisao/la:Stvarno izgleda da je u nemilosti trenera jer igrac i onakav covjek poput Joska mora igrati...steta bas stetaDooVe je napisao/la:Kvese opet ni na klupi nema, igraju kup utakmicu.![]()
On je taj zbog kojeg nema Kvesa.
- Jaozinho22
- Kontakt:
Kad je Sami postao šef ?FKZ1921 je napisao/la:Tamo je Eto šef...Merhaba je napisao/la:Stvarno izgleda da je u nemilosti trenera jer igrac i onakav covjek poput Joska mora igrati...steta bas stetaDooVe je napisao/la:Kvese opet ni na klupi nema, igraju kup utakmicu.![]()
On je taj zbog kojeg nema Kvesa.

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Valjda je dobar Kvesa sa njim, čitao sam ljetos intervju Eta gdje kaže kako mu je drago da je došao Kvesić i da su pričali zajedno na treningu, dotakli se valjda Bešića (pošto je Eto'o prošle sezone igrao za Everton i zna Mumeta) i ostalih igrača...
Uglavnom nadam se da će dobiti više minuta jer po onome što sam ja gledao dok je igrao bio je i više nego dobar.
Uglavnom nadam se da će dobiti više minuta jer po onome što sam ja gledao dok je igrao bio je i više nego dobar.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Mozda je kakva povreda u pitanju kod Kvesica.
Mislim da nije jer je igrao 120 minuta u kupu prije dvije sedmice.club21 je napisao/la:Mozda je kakva povreda u pitanju kod Kvesica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
U Turskoj ni Miske nije mogao, koji je bio jedan od najboljih igrača BL. Kvesa je još jedan primjer da od turske lige treba bježati.. To je liga za istrošene zvijezde koje nemaju puno izbora, nikako za mlade igrače koji žele brzo napredovati..
BUDI ŽELJO !!!
Bajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

I onda kada više ne bude me ovdje
Bravo Bajicu.
Kvesić na klupi..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Višća od prve minute.
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Lokomotifa i 59 gostiju.