BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Žao mi je Cipra ali njihov san će završiti u utorak, jednostavno previše se njima stvari treba posložiti a Fortuna je ove godine bila široke ruke pa je i njih par puta pomilovala.
Neće to biti nimalo laka utakmica, ali za nas će biti mnogo lakša jer mi već godinu dana znamo da će nam ta utakmica u Cipru biti odlučujuća, pa i prije ove sa Velsom smo psihički bili spremni za taj susret, dok je Cipar tu nekako uletio iz drugog plana, naravno da ih trese euforija ali teško da će pobjediti, jer želju imaju i oni i mi, ali mi imamo kvalitetu, a možda je naša želja još i jača jer smo mi svjesni svoje kvalitete i želimo sami sebi da dokažemo da ono SP u Brazilu nije bila slučajnost, dok Ciprani još sanjaju i u oblacima su, jednostavno nisu oni kvalitet reprezentacije tipa Sj. Irska ili Vels pa da kažem da mogu nešto ponuditi, oni su lijep tim sačinjen od prosječnih igrača koji igra kompaktno ali će protiv nas morati krenuti u napad što će ostaviti prostora našim napadačima.
Očekujem da ćemo im zabiti 3 gola, a i oni će nama zabiti barem jedan.
Neće to biti nimalo laka utakmica, ali za nas će biti mnogo lakša jer mi već godinu dana znamo da će nam ta utakmica u Cipru biti odlučujuća, pa i prije ove sa Velsom smo psihički bili spremni za taj susret, dok je Cipar tu nekako uletio iz drugog plana, naravno da ih trese euforija ali teško da će pobjediti, jer želju imaju i oni i mi, ali mi imamo kvalitetu, a možda je naša želja još i jača jer smo mi svjesni svoje kvalitete i želimo sami sebi da dokažemo da ono SP u Brazilu nije bila slučajnost, dok Ciprani još sanjaju i u oblacima su, jednostavno nisu oni kvalitet reprezentacije tipa Sj. Irska ili Vels pa da kažem da mogu nešto ponuditi, oni su lijep tim sačinjen od prosječnih igrača koji igra kompaktno ali će protiv nas morati krenuti u napad što će ostaviti prostora našim napadačima.
Očekujem da ćemo im zabiti 3 gola, a i oni će nama zabiti barem jedan.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Re: RE: Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Možda su neki veeeeliki optimisti tako govoriliarmin dju je napisao/la:Tako se govorilo i pred utakmicu u zenici;)SlevinKelevra je napisao/la:Ohladicemo ih u prvih 20 minuta sa 2 golaPrvo, rastereceniji smo jer nas i remi vodi u baraz, imamo puno vise iskustva sa ovakvim utakmicama, a, najvaznije, igrackim kvalitetom za njih smo velesila.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Apsolutno Mesina pobjeda protiv Velsa. Vidio je da se jako dobro brane i da jedino iz prekida mozemo dati gol. Ulazak Djurica je bio pun pogodak, iako smo svi mi ocekivali da ce Hodzic dobiti sansu prije njega. Milan je uradio ono sto Vedi nikako nije islo, dobio je sve i jedan vazdusni duel i rijesio utakmicu. Dobro je takodjer sto Dzeko nije ulazio, jer se nije umarao, a svakako ce igrati protiv Kipra ukoliko bude potrebe. Ocekujem da Belgijanci odrade posao protiv Izraela i olaksaju nam posao.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Igrali smo takav fudbal efektivan samo jedan ciklus kada nam je grupa bila slabazgembo89 je napisao/la:Mesa je ko Murinjo odbrana dobra ,a u napadu sta uradis baci loptu pa bice nesto..Jer ne mogu da ne primjetim da mi od reprezentacije koja je igrala pass igru koja je kreirala sanse ne mozemo sad akciju da napravimo protiv Velsa pamtim ono za Viscu od Pjanica i pred kraj utakmice ono LUlic za Salihovica sut sa 18m ostalo nidje veze..
Uvijek kada smo imali nekog jaceg u grupi, barazu, svjetskom to smo po nekom pravilu gubili.. A efektivna igra nam je bila protiv slabijih selekcija.
Uz to ovo nije ona stara reprezentacija gdje su svi u naponu snage, vec su se neki igraci oprostili, a neki nisu u "peak modu" vec im karijere idu silaznom putanjom
Toliko nas je ta ljepota u igri puta koštala rezultata da je to prosto smiješno. Hiljadu puta smo bili bolji protivnik a gubili. Tamam da ove kvalifikacije završimo ovako i da se još kvalifikujemo u Rusiju (to sve sa ovako neatraktivnom igrom) ja mislim da ne bi dobili utakmica gdje nismo blistali koliko ih je bilo u obrnutoj situaciji.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Mislim da tada jos nismo bili svjesni koliki je ustvari hendikep ako ti tele sjedi na klupi.armin dju je napisao/la:Tako se govorilo i pred utakmicu u zenici;)SlevinKelevra je napisao/la:Ohladicemo ih u prvih 20 minuta sa 2 golaPrvo, rastereceniji smo jer nas i remi vodi u baraz, imamo puno vise iskustva sa ovakvim utakmicama, a, najvaznije, igrackim kvalitetom za njih smo velesila.
Pa da je Hodzic bio gurnut iza Vedada a Salihovic i Pjanic povuceni nazad mozda bi utakmica bila rijesena i prije. Tko ce ga znati. Ispalo je dobro i nakon prvobitnog nezadovoljstva igrom bi trebali biti zadovoljni ako nicim onda drugom sansom. Pobjeda slicna onoj u Slovackoj u kojoj su mnogi vidjeli Safetovu genijalnost. Makar su uvodjenje Hajrovica i Zahirovica pripisivali trenerskom geniju naseg bivseg selektora. Ja bi bio prizemniji kada pisem o ovome. Mesa je zasluzan za drugu sansu koju je BiH dobila ali je nevjerovatno koliko je dugo sinoc visio na rubu provalije. On a i mi sa njim.suhakrpa je napisao/la:Apsolutno Mesina pobjeda protiv Velsa. Vidio je da se jako dobro brane i da jedino iz prekida mozemo dati gol. Ulazak Djurica je bio pun pogodak, iako smo svi mi ocekivali da ce Hodzic dobiti sansu prije njega. Milan je uradio ono sto Vedi nikako nije islo, dobio je sve i jedan vazdusni duel i rijesio utakmicu. Dobro je takodjer sto Dzeko nije ulazio, jer se nije umarao, a svakako ce igrati protiv Kipra ukoliko bude potrebe. Ocekujem da Belgijanci odrade posao protiv Izraela i olaksaju nam posao.
Edit: Mislio sam dam misliš na Vels...FaraonTM je napisao/la:Možda su neki veeeeliki optimisti tako govoriliarmin dju je napisao/la:Tako se govorilo i pred utakmicu u zenici;)SlevinKelevra je napisao/la:Ohladicemo ih u prvih 20 minuta sa 2 golaPrvo, rastereceniji smo jer nas i remi vodi u baraz, imamo puno vise iskustva sa ovakvim utakmicama, a, najvaznije, igrackim kvalitetom za njih smo velesila.
Al' svejedno i protiv Kipra su bile skroz druge okolnosti u odnosu na danas.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Sta bi bilo kad bi bilo....dubrovnik je napisao/la:Pa da je Hodzic bio gurnut iza Vedada a Salihovic i Pjanic povuceni nazad mozda bi utakmica bila rijesena i prije. Tko ce ga znati. Ispalo je dobro i nakon prvobitnog nezadovoljstva igrom bi trebali biti zadovoljni ako nicim onda drugom sansom. Pobjeda slicna onoj u Slovackoj u kojoj su mnogi vidjeli Safetovu genijalnost. Makar su uvodjenje Hajrovica i Zahirovica pripisivali trenerskom geniju naseg bivseg selektora. Ja bi bio prizemniji kada pisem o ovome. Mesa je zasluzan za drugu sansu koju je BiH dobila ali je nevjerovatno koliko je dugo sinoc visio na rubu provalije. On a i mi sa njim.suhakrpa je napisao/la:Apsolutno Mesina pobjeda protiv Velsa. Vidio je da se jako dobro brane i da jedino iz prekida mozemo dati gol. Ulazak Djurica je bio pun pogodak, iako smo svi mi ocekivali da ce Hodzic dobiti sansu prije njega. Milan je uradio ono sto Vedi nikako nije islo, dobio je sve i jedan vazdusni duel i rijesio utakmicu. Dobro je takodjer sto Dzeko nije ulazio, jer se nije umarao, a svakako ce igrati protiv Kipra ukoliko bude potrebe. Ocekujem da Belgijanci odrade posao protiv Izraela i olaksaju nam posao.
Djuric je uveden jer se vidjelo da sa nasim veznim redom necemo stvoriti ozbiljnu sansu da se igralo 3 dana, a da Vedo ne moze dobiti vazdusni duel, a i kada bi ga dobio loptu su kupili igraci Velsa. Milan je dobio apsolutno svaki duel i par puta fino spustio loptu do Vede ili nekog od nasih, sto mu je i bio zadatak. Postigao je gol i asistirao i ispostavilo se da je Mesa pogodio sa izmjenom. Da je uradio nesto drugo, nebi valjalo.
@momciluk ohrabri se malo, pa Grci sa nikakvom igrom uzeli Euro- koliko suteva toliko golova imali. Ja bih potpisao da svaku ovako igramo a da uvijek izborimo optimalan rezultat.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Sa tim da se Safet sam doveo u takvu situaciju, a Meša ni kriv ni dužan igra svaku tekmu na nož. To je jedna stvar a druga stvar kada porediš ove dvije utakmice treba biti pošten pa reći da je Safet tu od starta utakmice radio nelogične poteze (tipa da nije imao klasičnog defanzivnog veznog) dok je recimo Meša izveo najbolje što ima u ovom trenutku, pa bi i ove izmjene mogli pripisati genijalnosti Meše Baždarevića za razliku od Papeta za kojeg lično mislim da recimo nikada ne bi uveo Zahirovića (i tako neutralisao protivnika) da se Mujdža nije povrijedio tj. da nije mogao odigrati cijelu tekmu.dubrovnik je napisao/la:Pa da je Hodzic bio gurnut iza Vedada a Salihovic i Pjanic povuceni nazad mozda bi utakmica bila rijesena i prije. Tko ce ga znati. Ispalo je dobro i nakon prvobitnog nezadovoljstva igrom bi trebali biti zadovoljni ako nicim onda drugom sansom. Pobjeda slicna onoj u Slovackoj u kojoj su mnogi vidjeli Safetovu genijalnost. Makar su uvodjenje Hajrovica i Zahirovica pripisivali trenerskom geniju naseg bivseg selektora. Ja bi bio prizemniji kada pisem o ovome. Mesa je zasluzan za drugu sansu koju je BiH dobila ali je nevjerovatno koliko je dugo sinoc visio na rubu provalije. On a i mi sa njim.suhakrpa je napisao/la:Apsolutno Mesina pobjeda protiv Velsa. Vidio je da se jako dobro brane i da jedino iz prekida mozemo dati gol. Ulazak Djurica je bio pun pogodak, iako smo svi mi ocekivali da ce Hodzic dobiti sansu prije njega. Milan je uradio ono sto Vedi nikako nije islo, dobio je sve i jedan vazdusni duel i rijesio utakmicu. Dobro je takodjer sto Dzeko nije ulazio, jer se nije umarao, a svakako ce igrati protiv Kipra ukoliko bude potrebe. Ocekujem da Belgijanci odrade posao protiv Izraela i olaksaju nam posao.
A ubacivanje Đurića je sigurno Mešin potez, jer smo svi prije očekivali Hodžića al' je Meša svakako vidio da po zemlji lopta ne može da prođe do napadača a u skoku izgubimo svaki duel, tako da je najlogičnije rješenje bilo ubaciti nekog ko je jak u skok igri a Đurić se na kraju ispostavio idealnim. Da je imao na klupi u formi neko krilo ili veznjaka možda bi ubacio prije njih nego Đurića pa da proba još jače po zemlji i kroz sredinu al' uz sve okolnosti Đurić je ispao fenomenalan potez, i svako ko kaže da je to čista sreća ne bi trebao da dublje razmatra taktički smisao fudbala. Preporučujem takvim da upale TV kad utakmica krene i ugase kad utakmica završi.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- AndreWilliams
- Kontakt:
Uf!! Kipar u gostima. Nimalo lak zadatak, kad znamo da nam je pola tima u autu zbog povreda i forme. Oni ce igrati onako juznjacki prljavo, na granici incidenta i treba sacuvati hladnu glavu da se ne dobije neki glup crveni karton. Opet, Kipar je laksi protivnik od svih potencijalnih u barazu i ako njih ne dobijemo, onda mozda i ne zasluzujemo EP. Treba biti strpljiv i od Mese ocekujem da tako i postavi igru. 0:1 sasvim dosta!!
Realno,mujdzza je bio jedan od najboljih igraca welsaharis92 je napisao/la:Kako ste krenuli uskoro će Hadzic biti igrač utakmice.
Cuj Mujdža bio losiji od njega
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE
- marseille_unique
- Kontakt:
Ovako kako smo mi igrali protiv Welse mogu samo veoma dobre ekipe, izgledali smo kao da nas vodi Mourinho a mi Chelsea u jednoj od onih njihovih antalogijskih na snagu pobjeda protiv Barcelone. Nigdje igre a znas da ce mo pobijediti, jednostavno se osjeti u zraku, et tako nekako bi ja objasnio taj tvrdi stil igre koji smo igrali sinoc.Bolanos je napisao/la:@momciluk ohrabri se malo, pa Grci sa nikakvom igrom uzeli Euro- koliko suteva toliko golova imali. Ja bih potpisao da svaku ovako igramo a da uvijek izborimo optimalan rezultat.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ma kipranima je i ovo dovoljno. Oni su u fazi kao mi protiv danske, slicna situacija. Trebaju prvo dozivjet to, pa portugal u barazu i onda nek idu gdje hoce.
0:2
0:2
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- Suljo20002
- Kontakt:
http://www.cyprus-forum.com/
Njihov neki forum samo ne znam zasto je na Engleskom jeziku ...
Njihov neki forum samo ne znam zasto je na Engleskom jeziku ...
-
gringonjaOnajDrugi
- Kontakt:
1. izvinjajem se raji na mojoj prognozi da ce biti X, jer je kvota bila 1,85.....ali u medjuvremenu ta kvota je bila porasla na 2,10 -> a ta kvota cesto dolazi kod domacina! tako da nisam toliko kriv za prognozu, jer je kvota dan-dva kasnije bila sasvim drugacija hehe
2. sto se utakmice tice, katastrofa, i kao sto sam rekao bez dzeke smo 70% slabiji
3. posto je sad kvota 1,8 na nas protiv kipra, tvrdim da cemo dobiti s jednim golom razlike - jer kad je kvota 1,7 ili 1,8, - uvijek dodje, a cesto samo s golom razlike!
4. razmisljam, da li da stavim 500€ na pobjedu, jer sam to donekle duzan raji zbog mojih prognoza u poslednje vrijeme hehehe
5. koliko ce biti nasih navijaca dole - 15.000-20.000 ?- jer ovo je historijska utakmica!!!
2. sto se utakmice tice, katastrofa, i kao sto sam rekao bez dzeke smo 70% slabiji
3. posto je sad kvota 1,8 na nas protiv kipra, tvrdim da cemo dobiti s jednim golom razlike - jer kad je kvota 1,7 ili 1,8, - uvijek dodje, a cesto samo s golom razlike!
4. razmisljam, da li da stavim 500€ na pobjedu, jer sam to donekle duzan raji zbog mojih prognoza u poslednje vrijeme hehehe
5. koliko ce biti nasih navijaca dole - 15.000-20.000 ?- jer ovo je historijska utakmica!!!
Ovako poslje jos jednom odgledane utakmice moram da kazem da se mi je ova formacija i izbor igraca najvise svidila. Realno potrebno bi bilo ubaciti bar dvojicu svijezih igraca.soko je napisao/la:Mujzda---Sunjic--Ermin--Ervin
-------Pjanic----Sejo----------
Visca-------Stilic--------Lulic
------------Ibisevic---------
Kipar nije tako jak, mislim da bi Stilica trebali staviti. On ima taj zadnji pas.
Lulic i Visca su odigrali jako lose i jedan i drugi. Visci je ovo vec par utakmica zaredom gdje je bio skoro nevidljiv. Samo opet razumijem Mesu ako ne pocne sa Hajrovicem zbog njegove lose forme. Mada realno individualno posebno za poziciju krila je puno kompletniji igrac od Visce.
Pjanic bi igrao vise centralnog veznog u paru sa Stilicem. A Salihovic jedini zadnji vezni. Mada ni ovako ne izgleda lose.
Stilica sam izabrao zato jer je odmoran. Poznaje Kipar dobro i mislim da ima dovoljan kvalitet da pruzi odlicnu partiju protiv jednog ovakvog protivnika. Reklo bi se protivnik po mjeri. Umjesto njega moze Mesa pokusati i sa Harisom samo ako je stvarno jedan od boljih igraca na treninzima odnosno poprilicno bolji od Stilica. Zato jer bolji poznaje saigrace i vise je centralni vezni. Stilic je opasniji po gol samo neznam kako bi se snasao na centru terena.
Hadzic nije bio bas toliko los mada siguran sam da je Salihovic bolji izbor na toj poziciji defanzivno. A ofanzivno i u sudjelovanju u igri mislim da nema potrebe da govorim koliko je bolji izbor. Osim toga Hadzic ima dva zuta kartona i mozda nebi isao sa 100% snage u duele a Salihovic nema tih problema. Potreban nam je igrac koji ce ici maksimalno u duele.
Kojeg napadaca god ubaci Djurica ili Hodzica Mesa vjerujem u njegov izbor.
Kapiten bi po meni trebao biti Spahic. Koji bi trebao jako da se pazi zbog tog moguceg zutog kartona. U slucaju rezultata 0:2 ili cak 0:1 trebalo bi ga zamjeniti sa jednim od stopera.
Znaci zbog malog fonda igraca u formi samo jedan novi igrac. Stilic ili Medo.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 okt 2015, 09:29, ukupno mijenjano 1 put.
Vrlo zahebana tekma... Cocalića nema, Spaha ima karton, Mensur se nadam da će bolje odigrati jer nama Balea da čuva... veliki upitnik je po mom mišljennu Lulić koji je došao rovit, odigrao u žestokom ritmu i bojim se da bi mogao biti dosta umoran...
Hadžić ima opasnost od kartona... Višča je dobar igrač ali nije se iskazao baš protiv Velsa...
Ljudi koliko god mi dizali ovu repku vidljivo je da nam je najveći problem sredina terena : Pjanić nije na nivou iz Rome, Bešića nema, Lula rovit, Hadžić je takav kakav je - solidno on odigra svoju rolu ali nije kvalitet takav da je nezamjenjiv, Hajrović ne igra, Sejo se tek vratio vidi se njegov kvalitet ali...
Najbolje je pametno početi, svezati nazad Kiprane i dati im loptu neka se ''igraju'' oni nikada nisu bili u ovoj situaciji puca ih euforija... probati u prvom poluvremenu na kontru ih sahraniti, neku foru sa prekidom gdje smo jaki.. nipošto ih ne smijemo bezglavo napasti.
Hadžić ima opasnost od kartona... Višča je dobar igrač ali nije se iskazao baš protiv Velsa...
Ljudi koliko god mi dizali ovu repku vidljivo je da nam je najveći problem sredina terena : Pjanić nije na nivou iz Rome, Bešića nema, Lula rovit, Hadžić je takav kakav je - solidno on odigra svoju rolu ali nije kvalitet takav da je nezamjenjiv, Hajrović ne igra, Sejo se tek vratio vidi se njegov kvalitet ali...
Najbolje je pametno početi, svezati nazad Kiprane i dati im loptu neka se ''igraju'' oni nikada nisu bili u ovoj situaciji puca ih euforija... probati u prvom poluvremenu na kontru ih sahraniti, neku foru sa prekidom gdje smo jaki.. nipošto ih ne smijemo bezglavo napasti.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Principatus
- Kontakt:
Mesa je naknadno nominirao Marina Anicica poslije povrede Cocalica. Tako se to radi, a ne kao Susic koji je na prijateljske vodio skoro pa samo 11 igraca, pa se cudi sta ce kad se neko povrijedi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Balorda, DjaniTarik, Drum, edvaE2, GoldenLilies, HariTz, legendarnadruga, prisonbreak, Proximic i 100 gostiju.