Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la ASD » 17 maj 2019, 22:16

RIjedak je slucaj inace u Svijetu da lijepe voditeljice dobijaju posao na televiziji. :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 maj 2019, 22:49

Varg je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:Shvatite da raja odavde ne ide zbog novca
pocelo se ići i zbog mode odlaska
Zivjeti pristojno i dostojanstveno nije moda vec osnovno ljudsko pravo i potreba.
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 17 maj 2019, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 17 maj 2019, 23:25

Muameer je napisao/la:Jeste se ikad pitali,kako su lijepe i atraktivne djevojke dobile posao novonarke,voditeljice na Tv??Poznanica mi zavrsila u Pragu skolu,,Slobodne Europe,,, umjesto nje primise atraktivnu djevojku od 21 godinu..

Ja sam medicinar i grabim, pa osudjeni diler droge iz moje ulice, radi u Hitnoj pomoci kod nas u Sa, kao med.tehnicar
ona je naivna ako toga nije bila svjesna, sasvim je normalno da ce ljepse picke biti na tv, sta sam emisija zbog treba pogledo samo
doduse kod muskaraca je malo drugacije ali je sasa delic neprikosnoven

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 18 maj 2019, 03:23

Varg je napisao/la:
Muameer je napisao/la:Jeste se ikad pitali,kako su lijepe i atraktivne djevojke dobile posao novonarke,voditeljice na Tv??Poznanica mi zavrsila u Pragu skolu,,Slobodne Europe,,, umjesto nje primise atraktivnu djevojku od 21 godinu..

Ja sam medicinar i grabim, pa osudjeni diler droge iz moje ulice, radi u Hitnoj pomoci kod nas u Sa, kao med.tehnicar
ona je naivna ako toga nije bila svjesna, sasvim je normalno da ce ljepse picke biti na tv, sta sam emisija zbog treba pogledo samo
doduse kod muskaraca je malo drugacije ali je sasa delic neprikosnoven
Mislio sam u smislu,surovog kapitalizma,nije bitno obrazovanja,nego u ovom slucaju fizicki izgled.
Ja idem zbog koorupcije ,takodjer u mojoj ulici 2ljude nikad nisu bili u vojsci,na liniji,ubije ih granata vode se kao borci i sehidi..i njihove porodice primaju invalidninu.Razlog jos sto znam da je pedagogica u skoli na Ilidzi(neparni broj), bila prije toga frizerka...svi mi znamo takvih milion slucajeva,idem zbog koorupcije,zdrastvenog osiguunja i da zaradim,ako Bog da uz penziju.

Dok sam studirao radio sam i kao konobar,medicinar ,izbacivac po klubovima,nagledao sam se raznih vrsta "talova",i ne mogu vise..

bhpremierliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremierliga12 » 18 maj 2019, 04:22

Eh ovo si dobro rekao. Novac igra tu neku ulogu, ali ne krucijalnu. Da ostanem ovdje i gledam sve moguce nepravde svijeta, korupciju, nepotizam, a sve ovo je postalo sasvim normalno ovdje, sasvim normalno sto je najgore. Prokomentarise se 2-3 dana na klixu, fb i haj cao, a uhljebi ostadose na pozicijama. Onaj ministar SHISHA KING i dalje ministar, ona sto je zavrsila bosanski jezik i dalje vodi MUP, pa onda jedni te isti ljudi u svim sferama zivota samo se mijenjaju sa pozicije na poziciju. Najgore od svega je sto ovdje nemas izlaza, nemas opcije za buducnost da kazes evo oni bi mogli nesto bolje ovdje uraditi, nemas. Uzmimo za slucaj Hrvatsku, oni makar imaju onaj Zivi zid, Pernara, Bunjca i ostale mlade ljude koji se bore protiv kriminala HDZa, SDPa i drugih talova sistema, ali u nas toga nema. Nepismeno stanovnistvo, zaplasi i vladaj. Pricaj o ratu, prepirite se, a ovamo se kradu milijarde, pa Bog te vidio Njemacka sravnjena sa zemljom nakon II. svjetskog rata i ljudi se obnovise za nekoliko godina, a u nas je nakon 30 godina i dalje ista prica prica, a donacija pokradeno i dalje se krade u milijardama.
Ovaj sistem pasti nece, nego ce se samo jednom urusiti, jer sad i da krenu neki protesti i slicno, prvo ti pola drzave nece izaci jer je uhljebljeno, drugo puno ljudi odlazi, trece imas nepismeno stanovnistvo s kojim moze manipulisati ko god hoce i na kraju ti ostane saka ljudi.
Na te ne dam, na te ne dam, na te ne dam Slobodo,
ja te volim, ja te volim, to uvijek reci cu ponosno!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 18 maj 2019, 08:14

bhpremierliga12 je napisao/la:
Eh ovo si dobro rekao. Novac igra tu neku ulogu, ali ne krucijalnu. Da ostanem ovdje i gledam sve moguce nepravde svijeta, korupciju, nepotizam, a sve ovo je postalo sasvim normalno ovdje, sasvim normalno sto je najgore. Prokomentarise se 2-3 dana na klixu, fb i haj cao, a uhljebi ostadose na pozicijama. Onaj ministar SHISHA KING i dalje ministar, ona sto je zavrsila bosanski jezik i dalje vodi MUP, pa onda jedni te isti ljudi u svim sferama zivota samo se mijenjaju sa pozicije na poziciju. Najgore od svega je sto ovdje nemas izlaza, nemas opcije za buducnost da kazes evo oni bi mogli nesto bolje ovdje uraditi, nemas. Uzmimo za slucaj Hrvatsku, oni makar imaju onaj Zivi zid, Pernara, Bunjca i ostale mlade ljude koji se bore protiv kriminala HDZa, SDPa i drugih talova sistema, ali u nas toga nema. Nepismeno stanovnistvo, zaplasi i vladaj. Pricaj o ratu, prepirite se, a ovamo se kradu milijarde, pa Bog te vidio Njemacka sravnjena sa zemljom nakon II. svjetskog rata i ljudi se obnovise za nekoliko godina, a u nas je nakon 30 godina i dalje ista prica prica, a donacija pokradeno i dalje se krade u milijardama.
Ovaj sistem pasti nece, nego ce se samo jednom urusiti, jer sad i da krenu neki protesti i slicno, prvo ti pola drzave nece izaci jer je uhljebljeno, drugo puno ljudi odlazi, trece imas nepismeno stanovnistvo s kojim moze manipulisati ko god hoce i na kraju ti ostane saka ljudi.
:salut:
naprijed rejal

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 18 maj 2019, 08:48

Reci Muamere toj ružnoj drugarici da su za nju novine.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2019, 13:07

Penaltiky je napisao/la:Reci Muamere toj ružnoj drugarici da su za nju novine.
:urnebes:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 maj 2019, 13:58

ASD je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Reci Muamere toj ružnoj drugarici da su za nju novine.
:urnebes:
Nije nista pogrijesio.

Prije rata na zurnalistici u Sarajevu je Jasminka Sipka razvrstavala kandidate koji su upisali taj fakultet.
Lijep si - na TV,
Nisi lijep, ali je glas lijep - na radio,
Imas piskutav i dosadan glas - u prinatane medije...

Kome to nije jasno, bolje mu je da nikako ne upisuje zurnalistiku :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2019, 14:23

Pa naravno da nije, na televiziji svi hoce lijepa lica, nece gabore. To nije samo kod nas.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 maj 2019, 20:12

ASD je napisao/la:Pa naravno da nije, na televiziji svi hoce lijepa lica, nece gabore. To nije samo kod nas.
Zavisi koji program, i koja emisija. Logično da na Pinku i sličnima to traže, na državnim ne bi trebalo, posebno u informativnom desku. Recimo CNN pogledaš i nema toga uopšte, isto kao i BBC, mislim čak i ARD i ZDF. Onda recimo jedna Oprah, možda i najpopularnija TV ličnost.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 18 maj 2019, 20:21

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ASD je napisao/la:Pa naravno da nije, na televiziji svi hoce lijepa lica, nece gabore. To nije samo kod nas.
Zavisi koji program, i koja emisija. Logično da na Pinku i sličnima to traže, na državnim ne bi trebalo, posebno u informativnom desku. Recimo CNN pogledaš i nema toga uopšte, isto kao i BBC, mislim čak i ARD i ZDF. Onda recimo jedna Oprah, možda i najpopularnija TV ličnost.
A Rai? I nemoš Oprah, nije Oprah novinar, ona je brend, izmislila je svoj format maltene.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2019, 20:26

Pa dobro, u nekim programima ruznije mogu proci, ali mnogo mnogo teze nego ljepse. Zato sto i ljepota dosta utice na gledanost i na samu emisiju.
Inae, bas nesto razmisljam, i u filmu recimo ljepsi ljudi bolje prolaze nego ruzniji. Koju god seriju/film upalis naidjes na dobru trebu. :D

Nema to veze sa BiH, tako je svugdje, ljudi vode lijepe ljude.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 18 maj 2019, 20:36

ASD je napisao/la:
Pa dobro, u nekim programima ruznije mogu proci, ali mnogo mnogo teze nego ljepse. Zato sto i ljepota dosta utice na gledanost i na samu emisiju.
Inae, bas nesto razmisljam, i u filmu recimo ljepsi ljudi bolje prolaze nego ruzniji. Koju god seriju/film upalis naidjes na dobru trebu. :D

Nema to veze sa BiH, tako je svugdje, ljudi vode lijepe ljude.
Eto Poliklinka Mimo Medical,ovdje kod mene u Hrasnom,masa masa raje se prijavilo za poziciju,,info pult,,recepcija,oni izabrali curu koja studirala onaj Ceps,Cepos u Kiseljaku,odmah blizu Rakovice,ona Visoka skola....mislio sam u kontekstu ovog surovog liberalnog kapitalizma

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 18 maj 2019, 20:43

da je na harvardu zavrsila zurnalistiku **** ako je gabor ja cu prebacit kanal iste sekunde

i kakve veze uopste ima djes zavrsio, tvoj je poso da mi prenes informaciju i cao, ako si zavrsio u pragu to bolje radis? nije mi jasno to novinarstvo

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2019, 21:04

Varg je napisao/la:da je na harvardu zavrsila zurnalistiku **** ako je gabor ja cu prebacit kanal iste sekunde

i kakve veze uopste ima djes zavrsio, tvoj je poso da mi prenes informaciju i cao, ako si zavrsio u pragu to bolje radis? nije mi jasno to novinarstvo
Vi ste muskarci gadovi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 maj 2019, 21:20

Pa nije novinarstvo samo biti TV voditelj. Al opet valja i znati prenijeti na pravi nacin, dikcija, gramatika, ton i ostalo.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 maj 2019, 00:35

Nisu novinar i voditelj isto :)

Novinar treba da bude školovan i da zna napraviti prilog, da isti ima glavu i rep i da to na nešto liči.

Voditelj treba biti privlačnog izgleda i da ima jako dobru dikciju.

@rio
Na svim nabrojanim TV stanicama možda nisu voditeljice lijepe manekenke, ali nisu vala ni gabori puni akni :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 19 maj 2019, 10:25

Sjecate se ovoga

GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 maj 2019, 10:59

majestic24 je napisao/la:Sjecate se ovoga

Bas neki dan sam se nje sjetio :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 69 gostiju.