Utakmice klubova iz BiH na TV-u

chancho
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la chancho » 02 sep 2010, 15:01

brazzo je napisao/la:
chancho je napisao/la:
FCS je napisao/la:Preplata se dijeli na tri servisa BHT1, FTV, RTRS. Tako da nezadovoljstvo treba usmjeriti na FTV I RTRS jer oni ništa ne čine na popularizaciji BH sporta.
podijeli je na 33, a ne tri, pa ćeš vidjeti da su to opet smiješne pare.....čuj 2.000 (slovima dvijehiljade).......cccccccccc
de samo odgovori na pitanje koliko po tebi vrijedi prijenos tekme npr. Borac - Drina ili neke druge ? ali ozbiljan odgovor
Ne znam prijatelju, al' znam da 2.000 KM za jedan klub koji igra 1. ligu je isto kao za mene, možda i za tebe 2 feninga....ne baratam podacima koliko vrijedi, al' trebao bi klub od toga da ima hajra, a 2.000 maraka, ja mislim da u Evropi toliko moraš platit' da uđeš košpice prodavat' na stadion!
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!
Miriše hljeb što Salčin sprema..

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 02 sep 2010, 15:05

TV prijenos=Normalno sudjenje, sponzori, vece interesovanje za ligu itd Valjda i mi krenemo naprijed i ovaj nas bijedni BH fudbal. U svakom slucaju mnogo pozitivno za nasu ligu ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 sep 2010, 15:06

KLUB DOMACIN GOST UKUPNO
Zeljeznicar 6 4 10
S.Brijeg 6 3 9
Zrinjski 4 5 9
Borac 6 2 8
Sarajevo 4 3 7 ili 5 3 8 (ako budu prenosili sa Borcem)
Olimpik 0 3 3
Buducnost 0 3 3
Slavija 1 1 2
Celik 0 1 1
Rudar P. 0 1 1
Drina 0 1 1
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 sep 2010, 15:08

chancho je napisao/la: Nema veze, očigledno se ne da s vama pričati.....ovo je dijalog, a ne rasprava......a to što su vodeći ljudi tih klubova "glupi" to je tvoje mišljenje.....al' 5:11 u demokratskom svijetu ne ide, kod nas ide jer je kod nas 5 pametnije od 11.....i zato ćemo uvijek biti tu gdje jesmo.....čuj 2.000....meni opet ne izlazi iz glave......i onda nam čudno što gubimo u Evropi, pa samo po tim prilivima od TV prava kad bi ih uspio uporedit' naši klubovi su jači od Barce.......ccccccc.......jer uspiju sa 2.000 maraka proći poneko pretkolo.....momci svaka vam čast!!!!!
A ko određuje je li dijalog ili rasprava? Dijalog ne može biti rasprava? Nije moguće da je 5 pametnije od 11? Nije moguće da među tih 11 ima onih koji bi da bez kamera nakupe domaćih bodova u doslovno bitkama za opstanak? Zašto bi tu bilo ikakve demokratije? Nije moguće da BHT najviše želi saradnju sa najvećim klubovima jer su najviše gledani i jer igraju bolje od ostalih??? Imamo li ikakvo udruženje klubova, pa da mora biti neke demokratije? Izgubih bezveze 5 minuta. Čudo!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 02 sep 2010, 15:10

Ne znam prijatelju, al' znam da 2.000 KM za jedan klub koji igra 1. ligu je isto kao za mene, možda i za tebe 2 feninga....ne baratam podacima koliko vrijedi, al' trebao bi klub od toga da ima hajra, a 2.000 maraka, ja mislim da u Evropi toliko moraš platit' da uđeš košpice prodavat' na stadion!
e pa biće i kod nas nadam se što skorije (iako je to utopija) ali treba od nečega krenuti a za našu ligu i klubove bi bolje bilo da se konačno ujedine u zajednicu premijerligaša (što je jedini pametan potez koji je eto potekao iz Slobode :) i to od Šabovića) pa da se nađe sponzor lige i tako da dobiju novac a BHT je ispao fer jer je i nakon što su ih klubovi odbili pokrenuo inicijativu a sad da li su mogli dati više od 2000 možda(sigurno :) ) jesu ali dosta za početak.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 02 sep 2010, 15:15

Sta se vi Blekićevci ljutite,normalno da ce prenositi Široki -Željeznicar.Zamisli da na Koševu gost povede,bilo bi opet kao lani.Hvala Bogu na vrijeme svi utrcali u slacionicu.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 sep 2010, 15:17

chancho je napisao/la:evo recimo da se ja slažem s tobom i volio bi da se napravi u najmanju ruku prenosi i emisija kao kod zapadnih nam susjeda, koju siguran sam i ti i dosta nas gleda, jer se tu imamo na šta ugledat', i prenosi i pregledi i komentari suđenja i svašta nešto, al' vidi šta ja sad kažem:

KAKO IH NIJE STID!

2.000 KM po prenosu, pa treba ih otjerat' kad se pojave
Pazi samo malo matematike!
U BiH ima cca 4.000.000 stanovnika, ne plaćaju svi pretplatu al' evo uze'ćemo da je plaća 20% građana x 20% = 800.000 x 6,00 KM = 4.800.000 KM, a oni plaćaju 2.000 maraka po prenosu, evo uze'ćemo maximalni broj utakmica mjesečno 5, to je 10.000,00 maraka

Onda još malo vrlo jednostavne matematike 10 % od TV pretplate je iznos od 480.000,00 maraka
1% je samim tim 48.000,00 maraka, da bi došli do zaključka da ONI za prenose najvažnije sporedne stvari na svijetu, a kod nas i najvažnije, jer sve ostalo je politika i kukanje izdvajaju čitavih 0,2 % od pretplate koju mi, bez uvrede, majmuni plaćamo!!
podjeli ovo na jedno 40 i dobijes stvarnu sliku!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 sep 2010, 15:17

ŠB.TRN je napisao/la:Sta se vi Blekićevci ljutite,normalno da ce prenositi Široki -Željeznicar.Zamisli da na Koševu gost povede,bilo bi opet kao lani.Hvala Bogu na vrijeme svi utrcali u slacionicu.
opet se ovi revolveraši sa kamenjara javljaju.....idi na prste se prebrijte kolko vas ima na tribini ,pistolje u ruke i na utakmicu ....
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 02 sep 2010, 15:18

ŠB.TRN je napisao/la:Sta se vi Blekićevci ljutite,normalno da ce prenositi Široki -Željeznicar.Zamisli da na Koševu gost povede,bilo bi opet kao lani.Hvala Bogu na vrijeme svi utrcali u slacionicu.
Prenose Siroki-Zeljeznicar da se nebi i Zelji desilo ono sto se desilo Sarajevu kad su u vase selo dosli

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 sep 2010, 15:20

ajde ne serite roga vam roga....

koji vam je ****...vidite da su razliciti prijenosi i da su razlicite zastupljenosti gost-domacin kada se prenosi, vjerojatno je tako dogovoreno sa klubovima i gotovo...

bolje da je ista pocelo nego nista ko dosad..

ja ne razumim ove ljude ovdje, majke mi...

ja im ne bi dao ni 2 000KM, dobro su im i toliko dali, kolko su ih zajebavali prosle sezone..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

chancho
Kontakt:

Post Postao/la chancho » 02 sep 2010, 15:20

(brazzo)svaka čast, i ja podržavam to, samo podvlačim da je malo novca za TV prenos!

a (željovac), nemam komentara, a to za kamere.....više nego smiješno.....šta se sve dešava pred kamerama.....prelistaj malo utakmice koje si gled'o....čak i evropske, pa ćeš vidjet', jer niko ovdje ne bježi od kamera, nego od potcjenjivanja možda, a možda još uvijek nisu ni pričali sa svim klubovima, pa je vijest otišla prerano u eter.....
kamere-željovac-henry-francuska-irska.....
pa na svjetskom, lopta metar u golu.....sudija ništa
pa salihović-4 tekme zabrane....
pa papac dobi crveni na Bilinom protiv mađarske, a nije bio ni blizu mjesta prekršaja
pa 1000 zašto, 1000 zato, zato shvati da ne bježi niko od kamera!!!!!!
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 02 sep 2010, 15:24

Ne znam prijatelju, al' znam da 2.000 KM za jedan klub koji igra 1. ligu je isto kao za mene, možda i za tebe 2 feninga....ne baratam podacima koliko vrijedi, al' trebao bi klub od toga da ima hajra, a 2.000 maraka, ja mislim da u Evropi toliko moraš platit' da uđeš košpice prodavat' na stadion![/quote]

Šta misliš koliko BHT praća tekmu LP? Koliko je to takmičenje kvalitetnije od naše lige? Podijeli cijenu tekme LP, sa X(onoliko koliko je to takmičenje kvalitetnije od premijer lige) i vidjet ćeš da te 2.000,00 KM nisu malo! Dobiju 4 minute sponzorskog prostora, e ovdje dolazi sposobnost direktora ili koga već u klubu. Te 4 minute proda i dobije finu svotu.

P.S. Tekme LP prije 5 godina su se kupovale za 3.000,00 KM, neznam kolika je trenutno vrijednost.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 sep 2010, 15:26

ove 4 minute sponzorskog prostora su velike pare....prije sam nasao bio cjenovnik marketinskog prostora (racunajte da su ovo udarni termini) takoda kada se sve ovo sabere i nije tako lose ..
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 02 sep 2010, 15:28

Bilal je napisao/la:
Prenose Siroki-Zeljeznicar da se nebi i Zelji desilo ono sto se desilo Sarajevu kad su u vase selo dosli
Pa eto proljetos je Željo išao dole i šta je bilo? Ništa! Sve korektno, Željo bio bolji i mlatno ih. Mišljenja sam da su najlakša gostovanja u Širokom, ovdje mislim na korektnost na travnjaku i ko je bolji sigurno će lakše pobijediti u Širokom nego recimo u Tuzli ili Travniku! U ova dva grada da dođe Real, nisam siguran da bi pobijedio!

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 02 sep 2010, 15:28

Bilal je napisao/la:
Prosle godine su dolazili i nije im se nista dogodilo. ;) ;) ;) ;) Samo Blekićevce volimo mlatarat.
Odlican potez ovog BHT1.Nek i od njih nesto dobro krene.Samo da sad nebi opet bilo,borim se za titulu,treba mi pobjeda kuci i zabrani prijenos kao sto je se prije događalo.Ako ce se prenositi i po dvije utakmice po kolu između ovih klubova svaka cast!!!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 02 sep 2010, 15:28

@chancho
Nece bolan dobiti samo 2000 KM, dobit ce i 4 minute reklamnog prostora, a to je oko 6000 KM.
Od neceg treba krenuti. Sa prijenosima ce se povecati i interesovanje sponzora, malo ce se i liga popularizovati, pa ce valjda biti bolje.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 02 sep 2010, 15:30

chancho je napisao/la:(brazzo)svaka čast, i ja podržavam to, samo podvlačim da je malo novca za TV prenos!

a (željovac), nemam komentara, a to za kamere.....više nego smiješno.....šta se sve dešava pred kamerama.....prelistaj malo utakmice koje si gled'o....čak i evropske, pa ćeš vidjet', jer niko ovdje ne bježi od kamera, nego od potcjenjivanja možda, a možda još uvijek nisu ni pričali sa svim klubovima, pa je vijest otišla prerano u eter.....
kamere-željovac-henry-francuska-irska.....
pa na svjetskom, lopta metar u golu.....sudija ništa
pa salihović-4 tekme zabrane....
pa papac dobi crveni na Bilinom protiv mađarske, a nije bio ni blizu mjesta prekršaja
pa 1000 zašto, 1000 zato, zato shvati da ne bježi niko od kamera!!!!!!
Nego od čega bježe? Možda su tekme Travnika ili šta znam Drine kada igraju kući vrijednije nego kada je domačin neko od ovih što su potpisali Ugovor sa BHT-om?

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 02 sep 2010, 15:36

gollum je napisao/la:@chancho
Nece bolan dobiti samo 2000 KM, dobit ce i 4 minute reklamnog prostora, a to je oko 6000 KM.
Od neceg treba krenuti. Sa prijenosima ce se povecati i interesovanje sponzora, malo ce se i liga popularizovati, pa ce valjda biti bolje.
Džaba pričati ljudima koji neće da pogledaju malo šire. Oni vidjeli 2.000 KM i to je to. A niko ne želi da pogleda malo u budučnost. Evo recimo Željo, koliko sam dobro vidio bit će na TV 6 puta kao domačin to je 36.000,00 KM koje ne bi imao da nema prenosa. Zatim sponzori koji se oglašavaju na reklmama na stadionu imaju veći interes, jer ih gleda veći broj ljudi, pa se i ovdje uzme lova. Interes mlađih uzrasta za tekme je veći, jer nemogu svi ići na tekmu, moraju djeca učiti, ali ih tekma na TV-u može zainteresovati i pomoći u odluci da počnu trenirati pa se dobije na kvantitetu, pa vjerovatno neko bude novi prvotimac svoga kluba. I tako dalje itd..., al' jok Bosanac, a i Hercegovac, samo vidi 2.000 KM. :twisted:

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 sep 2010, 15:41

ŠB.TRN je napisao/la:
Bilal je napisao/la:
Prosle godine su dolazili i nije im se nista dogodilo. ;) ;) ;) ;) Samo Blekićevce volimo mlatarat.
Odlican potez ovog BHT1.Nek i od njih nesto dobro krene.Samo da sad nebi opet bilo,borim se za titulu,treba mi pobjeda kuci i zabrani prijenos kao sto je se prije događalo.Ako ce se prenositi i po dvije utakmice po kolu između ovih klubova svaka cast!!!
pištoljima i puskama .....

chancho
Kontakt:

Post Postao/la chancho » 02 sep 2010, 15:44

možda nisu još ni pričali s njima....

svi mi to znamo, neko je gore napisao da u Travniku i Tuzli ne bi ni Real pobjedio, i ja sam to na nekoj drugoj temi pisao x puta, znači to se događa, bile kamere ili ne znaju svi, i šta možemo uradit' tu? Ništa, znači ljudi nije do kamera!!!!!!
Nego prihvati'će svi to ako Bog da, i ovi će još malo odriješit' kesu, bar na godinu, e to bi svi mi voljeli.....

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 79 gostiju.