Forum

Kako koristiti portal SportSport.ba i sve njegove dijelove?
skyisthelimit

Re: Forum

Post Postao/la skyisthelimit » 12 jan 2012, 22:09

normalno da je Acika nesto vise od obicnog moderatora ovdje, inace otkud mu dojava da Pape dobija nogu, a Amar dolazi na njegovo mjesto !? Doduse, na kraju se ispostavilo lazno :lol: Ali, nebitno, da li to obican forumas moze tvrditi ?! Moze, ako zeli da se sprda i da lozi raju, ali nekako mi ono nije licilo na lozionu, a jos manje da ista moze doci od moderatora
15.10 - 15.06 ...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 13 jan 2012, 10:33

Da promjenimo temu.. Admine, ako neko vrijeđa preko pp, može li se print screen i zalijepiti ođe slika? Znam da je zabranjeno kopiranje pp-a, ali slika je čvrst dokaz još je vrijeđanje junačko, pa šteta da raja ne vidi to veliko dostignuće ljudskog mozga i bosanske kulture..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 jan 2012, 10:34

Arnelinho je napisao/la: @admine:
admin je napisao/la: Smatraš li diskusiji o pisanjima portala SportSport.ba ima mjesta na temi o FK Sarajevu ili nema?
Da. Nema mjesta.
I ja sam mislio isto, pokušao sam brisati i bio optužen od strane navijača Sarajeva da pokušavam sakriti istinu o uvesti cenzuru. Popustio sam pritisku i odlučio da je bolje istrpiti malo offtopica, nego biti dežurni neprijatelj broj 1.
Arnelinho je napisao/la:
admin je napisao/la:Znači, mogu uraditi slijedeće stvari:
Nije na meni da sudim, al' trebao bi' selektivno, dabome. Ali ne u smislu Sarajevo/nije Sarajevo, nego poštovanje teme,pravila i kluba i ono obrnuto od toga.
Pretpostavio sam da ćeš to reći. Sad me samo interesuje ko će praviti selekciju? Ja to očigledno ne radim dobro, jer je do jučer bilo nezamislivo pljuvati po Škori i Hadžiću, a danas ako to obrišem, biću neki kontraš. Do skoro je bilo katastrofa ako ostavim da neko hvali upravu i tražilo se da svi ustanu protiv uprave, da navijači moraju nadgledati rad uprave uz parolu "Mi nikad odustati nećemo", a danas se postavlja pitanje "što bi mene kao navijača interesovalo šta radi uprava?", prije godinu dana nisi smio obrisati pljuvanje po treneru jer si odmah plaćen od "familije", a danas se traži da se trener hvali.

Očigledno bih trebao ići na neke brifinge da mi se javi šta je trenutno OK, a šta nije. ili još bolje, da prepustim nekom drugom da briše i upravlja temom FK Sarajevo. Kome?

Što se tiče Ace, to nam je možda i najjači moderator. Za razliku od mnogih koji presipaju iz šupljeg u prazno, postiraju smajlije ili navijačke parole, chatuju i igraju igrice, zbog Ace ljudi dolaze na da čitaju i informišu se. Nije zadatak modetora samo da brišu postove, valja potegnuti kvalitetne diskusije, uvesti neke informacije o kojim se šuška po kuloarima, prebaciti priču sa kafica na forum, ne bi li vorum imao težinu i bio ozbiljan, a ne dječiji, a to je posebno teško na premijerligaškim temama. Ne bude Aco uvijek u pravu, pa šta, forum je, nije niko u pravu više od onog drugog, ali tamo gdje ima dima, ima i vatre i mnoge ljude to interesuje, a kod Ace dim itekako često ima osnove. Uz to, jedan je od rijetkih forumaša koji se interesuju za kompletnu ligu i odlično je poznaju (za razliku od tebe, recimo) i sa jednakim žarom diskutuju i na temi o Rudaru, ako se nešto zanimljivo dešava, i na temi o Želji i na temi o Sarajevu. Na kraju, čovjek je uvijek tu, i spreman da se nosi sa najgrubljim dijelom SportSport.ba foruma - onim premijerligaškim.

Mene uopšte ne čudi da mnogi forumaši mrze Acu, ko što mrze i mene. Nije nam cilj da nas volite, cilj je da forum radi i raste, a to ide odlično... na premijer ligi, u mnogome, i zahvaljujući Aci.

Ovim završavam diskusiju o moderatorima koju sam ionako previše pustio. O radu moderatora nema diskusije ni na jednom forumu, pa ni ovdje iako smo vrlo liberalni. Nemam ništa protiv da ovdje diskutujemo o globalnom pristupu moderiranju tema, ali svi koji se nastave petljati u rad i imenovanje moderatora, biće trajno banovani.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 13 jan 2012, 10:37

Može li odgovor i na pitanje iznad tvog zadnjeg posta?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 13 jan 2012, 10:41

skyisthelimit je napisao/la:normalno da je Acika nesto vise od obicnog moderatora ovdje, inace otkud mu dojava da Pape dobija nogu, a Amar dolazi na njegovo mjesto !? Doduse, na kraju se ispostavilo lazno :lol: Ali, nebitno, da li to obican forumas moze tvrditi ?! Moze, ako zeli da se sprda i da lozi raju, ali nekako mi ono nije licilo na lozionu, a jos manje da ista moze doci od moderatora
Aco je imao i dojave oko Celika.Prvo oko uprave,da se nece smjeniti,pa kad se smijenila ko ce doci.I tu naravno nista nije pogodio.Covjek lupa,isto da ode u neki kafic i slusa sta drugi pricaju,dodje na forum i pise kao neke informacije od njegovih prijatelja iz klubova :D Po prici Osimova desna ruka,klasicni siptar. :D
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 jan 2012, 10:42

Pa šta, nije novinar na portalu, već forumaš ko i svi ostali. da su mu sve informacije tačne radio bi za Al Jazeeru.

upozorio sam da nema dalje rasprave o ovome.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 jan 2012, 10:44

spielführer_21 je napisao/la:Da promjenimo temu.. Admine, ako neko vrijeđa preko pp, može li se print screen i zalijepiti ođe slika? Znam da je zabranjeno kopiranje pp-a, ali slika je čvrst dokaz još je vrijeđanje junačko, pa šteta da raja ne vidi to veliko dostignuće ljudskog mozga i bosanske kulture..
ne može.
samo ga stavi na listu gnjavatora i zaboravi na budalu.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 13 jan 2012, 10:47

admin je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Da promjenimo temu.. Admine, ako neko vrijeđa preko pp, može li se print screen i zalijepiti ođe slika? Znam da je zabranjeno kopiranje pp-a, ali slika je čvrst dokaz još je vrijeđanje junačko, pa šteta da raja ne vidi to veliko dostignuće ljudskog mozga i bosanske kulture..
ne može.
samo ga stavi na listu gnjavatora i zaboravi na budalu.
:mrgreen:
ok

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 16 jan 2012, 12:00

Iskreno,pojava koja me najvise nervira na forumu su padobranci.
Dakle,10 stranica unazad se nesto jasno kaze,i onda uleti tip ponovno sa 523423 jasno oborenom teorijom.
Evo npr tako sa ne temi rukometne reprezentacije na stranicama i stranicama moze procitati da TV1 nije imao prava za prenos ovih kvalifikacija,i onda hladno uleti lik i ponovno napise
soba 39 je napisao/la:
no rules je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:legendo,kakve koristi od intervja sa Belminom,on ce jednostavno izreci svoje vjecito "ucinili smo sve sto je u nasoj moci da osiguramo prenos,ali.." ;)
zato treba nesto konkretnije napraviti , možda neko ko ima vremena na facebooku da napravi neku grupu za smjenu sportske redakcije i belmina ... ps. dok je svijet nabrijan :)
Tv prava za utakmice BH(rukometne) repke ima TV1.

Licno,ovakve pojave smatram svjesnom provokacijom.A ako pak nisi u stanju procitati sta se pisalo unazad 10 stranica,onda valjda ne bi trebao ni postati na toj temi.Moze li se sta uraditi po ovom pitanju,zar i ovakve stvari nisu "trolanje"?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 16 jan 2012, 14:48

@Dylan Dog, i ja sam to isto vidio, sinoc. Medjutim, kad vidjoh ko je to napisao, sve mi je bilo jasno.
@soba 39, "covjek" koji je poznat po trolanju, koji nema nikakvog drugog cilja, do provociranja, koji pise gluposti na sve strane, ali, sve to radi s namjerom.
Mozda te ovo iznenadilo, jer slabije posjecujes pdf "tenis", i vjerovatno ovo ne bi ni napisao da malo cesce posjecujes isti. ;)
Izdržati, to je temelj vrline!

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 16 jan 2012, 22:54

da ovde postavim pitanje za nadlezne:

prije su se slike u nekim izvjestajima mogle gledati kao u nekom slideshow formatu,da ide jedna za drugom,a sada se mora otvarati jedna po jedna..zasto to?

da li je to samo do mene ili ste to vi nastimali,nekako je bilo lakse kao prije ?? ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 jan 2012, 02:08

To ti se vjerovatno desi kada ne sačekaš da se stranica učita do kraja. mada izgleda na ekranu kao da se sve učitalo. probaj samo sačekati trenutak prije nego što otvoriš prvu sliku.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 jan 2012, 02:17

I meni se to znalo desavati kada gledam slike sa utakmice PLBIH.Prvih 4-5 mi otvori samo u belom prozoru gde mogu samo nazad,i onda negde od 5-6 mi krene ocitavati u slideshowu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 17 jan 2012, 11:36

Devil je napisao/la:I meni se to znalo desavati kada gledam slike sa utakmice PLBIH.Prvih 4-5 mi otvori samo u belom prozoru gde mogu samo nazad,i onda negde od 5-6 mi krene ocitavati u slideshowu. ;)
Samo da kazem da si meni isto to desava.Mozda je do ovoga sto admin rece.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 jan 2012, 13:39

123456 je napisao/la:
Devil je napisao/la:I meni se to znalo desavati kada gledam slike sa utakmice PLBIH.Prvih 4-5 mi otvori samo u belom prozoru gde mogu samo nazad,i onda negde od 5-6 mi krene ocitavati u slideshowu. ;)
Samo da kazem da si meni isto to desava.Mozda je do ovoga sto admin rece.
Meni također, prije...

Admin je upravu, treba sačekati malo da se očita stranica, i onda otvara sve ok ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 18 jan 2012, 23:14

Je li još nekom očitava virus na pojedinim temama ili je do mene?

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 18 jan 2012, 23:21

spielführer_21 je napisao/la:Je li još nekom očitava virus na pojedinim temama ili je do mene?
Nisi jedini :?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jan 2012, 23:23

Ako je na raznim temama onda je do nekog avatara.Uprati ko je i javi adminu da se posali sa njim. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 20 jan 2012, 09:00

Admine, eno ti onog Zabca a.k.a. Reufa na temi o engleskoj ligi i opet palamudi o istim glupostima; je l' liga jaka ili nije, kako su neki igrac i klubovi levati i slicno. Rijesi nas muka. Klinjo ocigledno nema pametnija posla.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 jan 2012, 09:42

Dotični zna nekad pretjerati, al' sada to nije slučaj. Nije prvi ni pokren'o tu priču, već @Tevezito, a nešto se ne sjećam da se njegovi postovi prijavljuju. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Help”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.