EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

doe78
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la doe78 » 30 sep 2011, 11:50

Goldy je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la: 91. je jugoplastika osvojila titulu prvaka evrope bez rađe,sobina,ivanovića i trenera maljkovića i bez ijednog pojačanja u odnosu na prošlu sezonu najviše zahvaljujući kome drugom nego kukoču
thnx! ja sam ovo potpuno zaboravio, podsjeti me molim te na tadašnji sastav , a posebno ko je bio trener googlao sam ali ne mogu naći...valjda dotadašnji majkovićev pomoćnik?

PAvlivevic je bio trener!!zoran savic mvp 27 p..Kukoc 8 poena!!

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 30 sep 2011, 12:04

Sve su to sjajni košarkaši ali...!
Gdje je tu Arvidas Sabonis !? - igrao je u vrlo jakoj konkurenciji, možda i najjačoj... :shock:[/quote]

Naveo sam bio i sabonisa!
Ali ni jedan nije znao usutiti dvorane kao drazen kada primi loptu,pa se zapitaju sta ce sada napraviti.
Taj procentat suta od50 % za 2 i 46 za 3 je nevjroovatan!!
Dirk je dobar ali nije bolji od pedra!!
Gasol tu odpada skroz.[/quote]

Na kojeg Pedra mislis ?

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 30 sep 2011, 12:15

Thecoldfear je napisao/la:Sve su to sjajni košarkaši ali...!
Gdje je tu Arvidas Sabonis !? - igrao je u vrlo jakoj konkurenciji, možda i najjačoj... :shock:

Ali ni jedan nije znao usutiti dvorane kao drazen kada primi loptu,pa se zapitaju sta ce sada napraviti.

Na kojeg Pedra mislis ?[/quo

Drazena ,tako su ga zvali u americi!!
Petro!!

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 30 sep 2011, 12:37

Na kojeg Pedra mislis ?[/quo

Drazena ,tako su ga zvali u americi!!
Petro!![/quote]

Drazen je gradio igru u Evropi i bio jedan od najboljih u Evropi. Dirk je sa 20 godina otisao u NBA i sa 21 godinom je postao lider Dallasa. Drazen kada je dosao u NBA vjerovatno u najboljim godina imao je velike probleme oko adaptacije. Drazen bi igrao jos minimalno 3 do 5 godina profesionalno ali ne bi mogao osvojiti prsten.

Volio bih pomocu argumenata da me ubjedis da je Drazen bolji od Dirka. Do tada Dirk je za mene najbolji evropski igrac a poslije njega idu Sabonis,Divac, Drazen i mnogi drugi kosarkasi i ne smijem zaboraviti Galisa koji je bio (mozda bolji i od Drazena ali nije htio da ide u NBA i ako je pohadzao americki koledz). Utrpao je tada Jordanu 50 poena, covjek koji je tek sa 35 godina isao ispod 30 poena ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 sep 2011, 14:15

Kako neki prosire temu kako im odgovara,a pri tome kao raspravljaju o onome sto je zapoceto.....Rasprava je bila da je Kukoc bolji od Drazena,a ne gdje su tu Sabonisi,Galisi,Chamberlaini itd itd!!!!!!!!! :twisted: ....Iskljucivo govorim o igrackim kvalitetama,jer za titule je tesko moguce,ako se zbrajaju Kukuceve iz NBA....Kukoc NIJE bolji igrac od Drazena i tu je kraj rasprave za iole boljeg poznavaoca kosarke....A decko @Goldy,kad vec googleas,nadji i sta govore SVJETSKI strucnjaci i igraci o Drazenu,a ne kvazi novinari kako ih ti nazivas,mada su i to ljudi(vecina njih) koji su gledali njih obojicu uzivo,sto ce tebi ostati samo san.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 30 sep 2011, 14:28

@thecoldfear

Sta da ti kazem,za mene je od svih navedenih igraca poentirao na najlaksi nacin!!
Procenat za 2 je 50% a za 3 46%...Sto je rijetkost u kosarci za igraca njegove pozicije!!
Jednostavno nije silio a imao je prosjek kao ostali u nba .
Pa je na olimpijadi opet demonstrirao zasto spada u klasu!

ZA mene je najbolji sada svako ima svoje neke favorite.
Ako ides po nba titulama ili sta ja znam onda smo u drugoj temi!!
cuban je potrosio boga oca,da uzme tu titulu,a svi su zaboravili ispadanja iz prvih krugova?

Sta je "tu je ,drazenove simultanke ,finte,driblinzi se nazalost nisu vise pronasli posle smrti!!
Mnogi su kopirali,nikom nije uspjelo sto je ipak neki dokaz..

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 30 sep 2011, 15:18

doe78 je napisao/la:@thecoldfear

Sta da ti kazem,za mene je od svih navedenih igraca poentirao na najlaksi nacin!!
Procenat za 2 je 50% a za 3 46%...Sto je rijetkost u kosarci za igraca njegove pozicije!!

cuban je potrosio boga oca,da uzme tu titulu,a svi su zaboravili ispadanja iz prvih krugova?

Sta je "tu je ,drazenove simultanke ,finte,driblinzi se nazalost nisu vise pronasli posle smrti!!

Izgleda da malo znas o Galisu (nemoj se ljutiti). Covjek je prvi strijelac Eurobasketa a drugi na listi je Dirk. Galis je imao na koledzu prosjek oko 27 poena kad nije postojala trica ( sa procentom suta od 60%). Nije htio da igra u NBA i otisao je u grcku (izabran od strane Celticsa ali je slomio nogu). Galis je u Grckoj ligi imao procenat za 2 60 do 70% a za 3 poena 45%. Tek kada je ostario 92 do 94 procenatu mu je opao na 45% za 2 i 30% za 3 poena. Tada je Jordanu utrpao 50 poena a moram reci da je visok 183 cm. 7 godina zaredom najbolji strijelac Eurolige sa preko 30 poena po utakmici. On je bio prava masina za koseve.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 30 sep 2011, 21:54

doe78 je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
doe78 je napisao/la: Nikad nisam rekao da oni koji kucaju i sutiraju igraju bolje..
ma ok, nisam ni rekao da si ti rekao nego da je takva prevlađujuća paradigma...svi furaju Dražena kao najvećeg jer je davao puno koševa i bio atraktivan igrač i mogao je sam pobjediti protivnika...I TO MEDIJI I OBIČAN NAROD VOLI I NEPISMENI REPORTERI TO NAGLAŠAVAJU - i novinari- i tako nastaje FAMA I MIT, ali činjenice govore(!) da su Draženove ekipe gubile najvažnije utakmice...

btw jest liga je bila jaka ali 4 puta zaredom NE osvojiti domaće prvenstvo, a biti DALEKO NAJBOLJI IGRAČ i igrati u najjačim timovima i ne osvajati.... nekako mi se to ne uklapa...

sa druge strane tu istu ligu koju Dražen nije uspio u 3-4 godine osvojiti(MAKAR JEDNOM), Kukoč je 4 PUTA osvojio ZAREDOM-dakle TU ISTU NAJJAČU LIGU i plus 3 X ZAREDOM LIGU PRVAKA...TO JE NEDODIRLJIVO...

Dobro onda su i ivanovic,perasovic i ostali svi bolji od petrovica:))
petrovic ima sve titule iz evrope sto mozes imati!
92 je hrvatsku odveo do?Ili je kukoc bio lider?
Jugoslavio ui zagrebu kada smo pregazili grcku...
Nemoj ga porediti sa drugima zivota ti!!

obojica su veliki igrači,neko voli košgetera dražena,neko all round igrača kukoča,i to će tako uvijek biti,samo da dodam,kukoč je odveo pop 84 1991. do titule prvaka evrope iako je tim ostao bez tri startera,rađe,ivanovića i sobina i trenera maljkovićabez ijednog pojačanja

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 30 sep 2011, 21:57

neno#4 je napisao/la:Drazen je tada imao 18 godina.

pogrešno sam se izrazio,u 19. godini života je bio
Zadnja izmjena: kakavdanakneiskustvu, dana/u 30 sep 2011, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 30 sep 2011, 22:43

doe78 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
doe78 je napisao/la:Kolega,
Drazen je osvojio sve sto je mogao u evropi jednu sezonu je odigrao za Real ako se ne varam i tu je uzeo intr cup a koliko je zabaio i sam znas!!
Kukoc je isto veliki igrac nema tu dileme,ali ne podcjenjuj jugosplastiku,pop 84 dosta talenata je bilo u toj generaciji i plus ivanovic!!

Inace smatram da je kosarka tada bila dosta jaca nego sada..
Navarao sada najbolji bek suter? pa pedro je bio bolji za 30,40%..
Centri sadasnji ??noah,perovici,krstici,jazvini,mark gasol?
tada divac,radja ,sabonis pa da ne nabrajam dalje!!!
Pa se sada smatra tedosic najboljim evropskim playom?pa djordevic nije imao mjesta u sfrj a bolji je od navedenog mnogo puta!!
Mnogi igraci od sada ne bih imali sanse prije 15 ,20 godina!!!
Kukoca inace smatram boljim igracem od nowitzkog ,dirk je imao srece da je dosao u nba kada je drazen svim evropskim igracima probio led!!!

91. je jugoplastika osvojila titulu prvaka evrope bez rađe,sobina,ivanovića i trenera maljkovića i bez ijednog pojačanja u odnosu na prošlu sezonu najviše zahvaljujući kome drugom nego kukoču

meni je kukoč najdraži košarkaš od kad pratim košarku,i koliko god ga volio ,novicki je daleko bolji,a prvi evropljanin koji je došao u nba iz evropske košarke i probio led je divac,jer je u drugoj sezoni bio startni centar lakersa

Izjave od divca mozes svugdje procitati,tako da je suvisan svaki komentar u vezi Mozarta!!
Kukoc je nama svima drag bio,novicki daleko bolji?Pa dobro i da je jeste nije problem,drag je meni dirk,ali drazenu niko ne moze prici!!

činjenice govore da je novicki proglašen za mvp nba reg. sezone i mvp nba finala,to ni jedan drugi evopljanin nije uspio,ni blizu,a svako ima pravo tvrditi da je neko bolji od čovjeka koji je mvp

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 30 sep 2011, 22:46

Goldy je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la: 91. je jugoplastika osvojila titulu prvaka evrope bez rađe,sobina,ivanovića i trenera maljkovića i bez ijednog pojačanja u odnosu na prošlu sezonu najviše zahvaljujući kome drugom nego kukoču
thnx! ja sam ovo potpuno zaboravio, podsjeti me molim te na tadašnji sastav , a posebno ko je bio trener googlao sam ali ne mogu naći...valjda dotadašnji majkovićev pomoćnik?

europski prvaci 1990/91.: Toni Kukoč, Zoran Savić, Velimir Perasović, Avie Lester, Zoran Sretenović, Žan Tabak, Luka Pavičević, Aramis Naglić, Teo Čizmić, Petar Naumoski, Paško Tomić, Velibor Radović, trener: Željko Pavličević

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 30 sep 2011, 22:58

doe78 je napisao/la:
Goldy je napisao/la:

PAvlivevic je bio trener!!zoran savic mvp 27 p..Kukoc 8 poena!!

šta misliš koji igrač je najzaslužniji što su došli do finala?

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 30 sep 2011, 23:00

doe78 je napisao/la:@thecoldfear

gdje su mu ti procenti,u nba karijeri nisu?

mnogi zaboravljaju da je dražen bio ispodprosječan u obrani

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 01 okt 2011, 11:46

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
mnogi zaboravljaju da je dražen bio ispodprosječan u obrani
e ovo je dobra poenta, mada ja lično nisam stručan da bi to mogao tvrditi čitao sam i slušao o tome mnogo puta...btw takodjer dobra poenta navodjenje Galisa
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 okt 2011, 12:09

Dajte ljudi, prvenstvo je zavrseno pre dve sedmice, a vi jos uvek diskutujete na temi i to o Drazenu, Kukocu i sl.
Nema dileme da je DP bio najbolji igrac koga je SFRJ ikada dala, pa samim tim bolji i od Kukoca i od bilo koga drugog. Razlozi: najjaci napadacki arsenal, liderstvo, instinkt ubice, fokusiranost i kosarkaska inteligencija.Covek nije izlazio iz sale dok ne ubaci 30/30 trojki ili 100/100 slobodnih. Sa druge strane, Kukoc nije izlazio, dok nije ubacio trojku sa pola terena. Toliko o tome.
Glede NBA ucinka, Drazen je preminuo nakon svoje ponajbolje sezone, kada je u jednoj od najjacih konkurencija u istoriji ovog sporta bio realno u top5 SGova. To je nesto sto niko sa ovih prostora nije ponovio. Jeste Stojakovic bio u izboru za MVPa 2004 i jeste bio ponajbolja trojka lige uz extra procente, poene i igru, ali to nije bilo isto kao kad je Drazen igrao.
Galis :?: Taj je trpao uprkos svojim limitima, ali sigurno ne bi uspeo u NBA, a tamo su svi najbolji u ovoj igri.
Sabonis :?: Bez dileme je najbolji evropski centar ikada, a da nije bilo povreda i politike zemalja iza "gvozdenog zida", bio bi i jedan od najvecih centara u istoriji igre, da je sa 21-2. otisao u NBA.
Od svih ostalih, ovde pomenutih, niko ne moze u recenicu sa Nowitzkim. On je genijalan igrac i najbolji evropski kosarkas ikada.
Jedino je cudno, to sto su u Nemackoj najpopularniji sportovi fudbal i rukomet (basket nije ni 3. kolektivni sport), a u tim oblastima Nemci nisu dali tako dominantnog igraca, kao u basketu gde imaju jako slabu tradiciju, konkurentnost i rezultate. :roll:

Thecoldfear
Kontakt:

Post Postao/la Thecoldfear » 01 okt 2011, 13:00

MaGiCa je napisao/la:Dajte ljudi, prvenstvo je zavrseno pre dve sedmice, a vi jos uvek diskutujete na temi i to o Drazenu, Kukocu i sl.
Nema dileme da je DP bio najbolji igrac koga je SFRJ ikada dala, pa samim tim bolji i od Kukoca i od bilo koga drugog. Razlozi: najjaci napadacki arsenal, liderstvo, instinkt ubice, fokusiranost i kosarkaska inteligencija.Covek nije izlazio iz sale dok ne ubaci 30/30 trojki ili 100/100 slobodnih. Sa druge strane, Kukoc nije izlazio, dok nije ubacio trojku sa pola terena. Toliko o tome.
Glede NBA ucinka, Drazen je preminuo nakon svoje ponajbolje sezone, kada je u jednoj od najjacih konkurencija u istoriji ovog sporta bio realno u top5 SGova. To je nesto sto niko sa ovih prostora nije ponovio. Jeste Stojakovic bio u izboru za MVPa 2004 i jeste bio ponajbolja trojka lige uz extra procente, poene i igru, ali to nije bilo isto kao kad je Drazen igrao.
Galis :?: Taj je trpao uprkos svojim limitima, ali sigurno ne bi uspeo u NBA, a tamo su svi najbolji u ovoj igri.
Sabonis :?: Bez dileme je najbolji evropski centar ikada, a da nije bilo povreda i politike zemalja iza "gvozdenog zida", bio bi i jedan od najvecih centara u istoriji igre, da je sa 21-2. otisao u NBA.
Od svih ostalih, ovde pomenutih, niko ne moze u recenicu sa Nowitzkim. On je genijalan igrac i najbolji evropski kosarkas ikada.
Jedino je cudno, to sto su u Nemackoj najpopularniji sportovi fudbal i rukomet (basket nije ni 3. kolektivni sport), a u tim oblastima Nemci nisu dali tako dominantnog igraca, kao u basketu gde imaju jako slabu tradiciju, konkurentnost i rezultate. :roll:

Nemoj potcjenjivati Galisa, on je 2 puta na evropskom prvenstvu doslovno sam srusio Jugoslaviju, u grupnoj fazi dao je preko Petrovica oko 25 poena a onda u finalu preko Petrovica utrpao skromnih 44 poena a sam Drazen je rekao za Galisa da ga je ne moguce cuvati. Galis je u tokom karijere imao nevjerovatne procente oko 65 do 70% a neke finalne utakmice (eurolige i za svoju reprezentaciju ) je zavrsavao sa 75 do 80 % suta. U finalu ladno utrpa 50 poena sa sutem 22-28 iz igre. Igrao protiv najboljih odbranbenih igraca i u najlosijoj noci je ubacivao preko 20 poena. 7 puta zaredom najbolji strijelac eurolige sa preko 30 poena po utakmici u svojoj zadnjoj sezoni sa 37 godina u dresu Panathinaikosa u finalnoj utakmici utrpa lagano 30 poena. Imao je tada reprezentaciju kao sto je ovih godina imao Nowitzki :) I onda mi kazes da on ne bi uspio u NBA.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 01 okt 2011, 14:25

Thecoldfear je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Dajte ljudi, prvenstvo je zavrseno pre dve sedmice, a vi jos uvek diskutujete na temi i to o Drazenu, Kukocu i sl.

Nemoj potcjenjivati Galisa, on je 2 puta na evropskom prvenstvu doslovno sam srusio Jugoslaviju, u grupnoj fazi dao je preko Petrovica oko 25 poena a onda u finalu preko Petrovica utrpao skromnih 44 poena a sam Drazen je rekao za Galisa da ga je ne moguce cuvati. Galis je u tokom karijere imao nevjerovatne procente oko 65 do 70% a neke finalne utakmice (eurolige i za svoju reprezentaciju ) je zavrsavao sa 75 do 80 % suta. U finalu ladno utrpa 50 poena sa sutem 22-28 iz igre. Igrao protiv najboljih odbranbenih igraca i u najlosijoj noci je ubacivao preko 20 poena. 7 puta zaredom najbolji strijelac eurolige sa preko 30 poena po utakmici u svojoj zadnjoj sezoni sa 37 godina u dresu Panathinaikosa u finalnoj utakmici utrpa lagano 30 poena. Imao je tada reprezentaciju kao sto je ovih godina imao Nowitzki :) I onda mi kazes da on ne bi uspio u NBA.

nije dražen nikad čuvao galisa,da je takva taktika bila,obično su to bili drugi bekovi,nekad je to pokušavao i kukoč

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 01 okt 2011, 14:43

MaGiCa je napisao/la: Nema dileme da je DP bio najbolji igrac koga je SFRJ ikada dala, pa samim tim bolji i od Kukoca i od bilo koga drugog. Razlozi: najjaci napadacki arsenal, liderstvo, instinkt ubice, fokusiranost i kosarkaska inteligencija.
Svi ti razlozi padaju u vodu tj preuveličani su.....da je on zaista posjedovao sve to, ne bi mu toliko puta izmaklo domaće prvenstvo( 4 zadnje godine boravka u evropi) i ne bi ostao bez ijedne evropska klupska i reprezentativne krune(4 zadnje godine u evropi)...

instinkt ubice? liderstvo? a nije mogao osvojiti domace prvenstvo od 85 godine??!! i to sa takvom jakom ekipom kao što je Cibona i Real?!...on je samo bio veliki košgeter i karizmatičan tip pa su ga mediji, stručnjaci i narod zavolili, a nije bio bolji od Kukoča....
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 01 okt 2011, 14:52

evo i ti si nastavio

uz svo poštovanje prema draženu,sve to što si napisao je činjenica ali je i činjenica da je bio vrlo loš igrač u obrani,a košarka se igra na dvije strane terena

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 okt 2011, 15:31

@Thecoldfear

Naravno da Galis ne bi uspeo u NBA. Nije ni pokusao, jer je bio svestan situacije.

@Goldy

Slazem se da je od Drazena napravljena posthumna legenda, ali je ipak bio najbolji igrac SFRJ i to osetno bolji i od svojih savremenika, ali i od prethodnika, kao i naslednika.

@kakavdanakneiskustvu

Pa kad slucajno procitam nove postove na temi o Eurobasketu, koji su nastali 10 dana nakon zavrsetka istog, a nemaju nikakve veze sa istim - moram i da nesto dopisem, uz konstataciju da ste odlutali od teme. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.