It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Princ sevdaha na you tubeu nema nekih njegovih pjesama sto je steta..al imam ja to u svojoj kolekciji srecom
bez sevdaha nema zivovanja...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
@Nevjernice..svaka cast za avatar i ja se dugo premisljam bil ga stavio al opet kontam sportski je forum jbg....
Inace jucer je godisnjica Tomine smrti bila 30.9. ...nisam to napiso a trebo sam kao veliki obozavatelj lika i djela
Sta rec..osim Kralj Boema i nedostizan za vijeke vijekova....ostalo je historija
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Tvoje pjesme sad zive u meni, i kad placem i kad se veselim,srce zapjeva...Kafana je moja sudbina
Neka ti je vjecna slava Tomo...vjecno ces zivjet kroz svoje pjesme
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
On je sve te pjesme dozivio tako da je vise od pjevaca,pjesnika,umjetnika...Njaveci boem na ovim prostorima..nadam se da si cito o njemu,postoji i knjiga o njemu sa djelovima njegovog zivota,volio bih doci do nje mada imam neke isjecke iz iste i dosta toga novog sam saznao...
nezz...meni je toma van svakog poređenja..jednostavno nedostizan i kao pjevac i licnost i sve ono sto je bio...
Evo nekih njegovih rijeci
Znao sam, recimo, da kupim cvece za pet stotina hiljada i da ga onda delim zenama na pijaci. Mozda su mislile da sam lud ili pijan. Ali, meni je bilo divno. Cesto sam prilazio nepoznatim ljudima i gurao im novac u ruke. Zeni koja radi u kafanskom toaletu, davao sam po sto hiljada dinara. Znao sam isto tako da placam celog dana i cele noci svima u kafani. Sada, kada se setim svega, mislim da niko bolje i brze od mene nije trosio pare...
Al kad je bio u bolnici i pred kraj zivota..rekao je,parafraziram: " da mogu sve ispocetka,ne bih ovako zivio"..
te rijeci su me duboko pogodile i navele na razmisljanje...
da me ne shvatite pogresno..nisam ja ko on naravno ali imam svojih bubica hehe..jednostavno u tom nekom njegovom fazonu sam,osim sto ne pijem toliko cak i manje od onog sto treba
[youtube][/youtube]
Evo nevjernice za tebe hehe...
[youtube][/youtube]
LEGENDA ZIVI VJECNO
Moze se i na toj stranici dosta naci zanimljivog..al to je mali dio opet,stvarno bih nesto vece volio naci..postoji ta knjiga,dosta toga sam i procito jer imam neke dijelove...al dovoljno je posjetit tu stranicu i procitat i sve ce ti se kazat...jos kad pjesme poslusas..nema dalje
[youtube][/youtube]
Joj pjesme...
Znate li da je toma htio biti glumac,cak stavise vrlo talentovan bio i glumio je kao djecak, al okolnosti i sudbina ga odveli u kafanu....ma to su nevjerovatne price,taj njegov zivotni put....bukvalno
a naravno sto je toma na jednoj,balas je na drugoj strani...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Balas je kralj...
hvala za link
ali ovo bi volio da drzim u ruci, da onako pred spavanje uzmem i citam
inace knjiga je stampana u bijdnih 500 primjeraka
a naravno i Balasevic, nema umjetnici, to se vise ne radja
Zadnja izmjena: nevjernik, dana/u 02 okt 2010, 01:32, ukupno mijenjano 1 put.
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel